2011: BG пенсионерите се увеличават

Към декември тази година те са 2 194 274-ма души
Обновена: 21 дек 2010 14:04 | 21 дек 2010 14:03,
140
2011: BG пенсионерите се увеличават
Снимка: Булфото

"Очаква се един малко увеличен брой на пенсионерите през следващата година", заяви управителят на НОИ Христина Митрева.

Данните на статистиката сочат, че към декември тази година пенсионерите са 2 194 274-ма, като те са се увеличили с близо 5000 в сравнение с декември 2009 година.

"От една страна, част от работодателите, поради икономическите фактори, освобождават хората в пенсионна възраст, а, от друга страна, хората вероятно ще се пенсионират, но ще продължат да работят", предположи тя.

По думите й до 6 декември с около 19% е нараснал броят за лицата, които са подали заявление за получаване на пенсия в сравнение със същия период за миналата година.

"Това, че хората подават заявления, не означава, че те отговарят на необходимите условия", уточни Митрева.

Според нея много по-малко от 10 000 са хората, чиито права ще са нарушени от отпадането на точковата система.

Към 6 ноември до 240 лева се осигуряват 16% от всички лица, работещи на трудов договор. 37,3% от хората се осигуряват на сума от 240 лева до 420 лева. Общо 53% от всички хора на трудов договор се осигуряват до 420 лева.

Още по темата

"Именно това показва, че работещите в частния сектор променят възнаграждението си, за да могат да получават повече средства, а в много случаи при връщането на жените на работа от майчинство те започват да получават много по-ниски заплати", коментира Митрева.

"От март до сега броят на изплатените парични обезщетения за временна неработоспособност се намали много рязко, което означава, че и работодателите затегнаха контрола", изтъкна управителката на НОИ.

Към ноември броят на болничните е с 428 400 по-малко спрямо ноември 2009 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
16
 
! Отговори
999 преди 13 години
На крива ракета космоса и е виновен. И да изтрепете всички пенсионери пак не ставате за управленци.
113
10
 
19
 
! Отговори
........ преди 13 години
СРАМ МЕ ,СРАМ МЕ Е ЧЕ ГЛАСУВАХ ЗА ТЕЗИ МРЪСНИ КРАДЦИ ,ТАЗИ ОЛИГАРХИЧНА КЛИКА НАРЕКЛА СЕ ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ ГЕРБ.......КАКВИ 27 ПРОЦЕНТА ПОДКРЕПА ИМАТ БЕ - ХА ХА ХА... ТА НАРОДА ГИ ПСУВА И КЪЛНЕ ПО ГРАДОВЕ,СЕЛА И ПАЛАНКИ,ТАКАВА НАРОДНА НЕНАВИСТ Е НЯМАЛО НИКОГА ДОСЕГА КЪМ УПРАВЛЯВАЩИ В БЪЛГАРИЯ,А ГЕРБАДЖИИТЕ СИ МИСЛЯТ ЧЕ ИМАЛИ 27 ПРОЦЕНТА ПОДКРЕПА.....НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ НЯМА ДА ВЛЯЗАТ В ПАРЛАМЕНТА,А СЛЕД ТОВА ПРЕДСТОИ СЪД ЗА НАГЛИТЕ КРАЖБИ КОИТО ИЗВЪРШВАТ
112
1
 
16
 
! Отговори
ние преди 13 години
Стига настройвайте млади срещу стари. Явно проблемите в управлението са големи, затова се прибягва към разделяй и владей.ВГермания са се борели срещу външни врагове а в нас срещу друга група хора от нацията. Затова сме толкоз добре и напрез защото не се обичаме помежду си като тарод.
111
1
 
10
 
! Отговори
един от вас преди 13 години
Така бе, игнорирай фактите които ти представяме и крещи срещу хората че са комунисти. Никва идея нямате кво се случва около вас. Никва идея нямате кво се случва и в чужбина. *** малко поживей в Дания, Англия или Швеция. И ще ти задам един въпрос - Те тия държави не са ли социалистически бе?!
110
0
 
2
 
! Отговори
иво преди 13 години
След като прочетох написаното от Силистренецът, *** този човек е абсолютно прав. Та ние сме най голямия , но не и най сплотеният електорат в България. Що не вземем да се рзаберем , че , като ги почнем. Оле майко. Идеи, стари пичове, да им покажеме. Въпросът е дали да мреме или да сме партийни? Трета възраст, ли. Като животни,а?
109
3
 
9
 
! Отговори
Amigo преди 13 години
Истинската същност за мутрата олигарх Б.Борисов,най големия крадец и лицемер в историята на България,ето погледнете- коментара е излишен нали ?!Открай време политиците се карат пред народната трибуна, а всъщност действат задкулисно като партньори. За пример веднага може да посочим Цветелина Бориславова, която ще строи общ хотел с Ахмед Доган.И за да сме съвсем точни не директно с него, а с дясната му ръка Арбен Хавальов, който е законният собственик на сараите Доганови.Изглежда, че политическите съперници са може би само за пред публиката такива, щом като половинката на премиера Борисов си има работа с човека на Сокола.Докато министър-председателят ни сипе обиди по адрес на Ахмед Доган пред обществеността, неговата любима Цветелина Бориславова е стартирала инвестиционен проект в съдружие с един от най-близките на лидера на ДПС.
108
0
 
5
 
! Отговори
аз преди 13 години
Според метода за броене на пенсионерите на Христина Митрева , със сигурност сме над 15 милиона държава. А пенсионерите са под 1441000.
107
6
 
1
 
! Отговори
ДО 97-ИВАН преди 13 години
АБЕ *** ЛЕПКАВО,ЗАЩО ЛИ СИ МИСЛЯ,ЧЕ ТИ ПЛАЩАТ ДА ОСМЪРДЯВАШ ФОРУМИТЕ!?БЕЗСИЛЕ,ЗЛОБА,ХИЛАВИ АМБИЦИЙ И КАКВА ЛИ НЕ ГНУСОТИЯ РАЖДАТ БОЛНИТЕ ВИ МОЗЪЧЕТА!?НО ТОВА Е И НАЙ-ВЯРНОТО МЕРИЛО,ЧЕ СЕ РАЖДА ЧИТАВА СИСТЕМА!
106
0
 
10
 
! Отговори
Предадох се..... преди 13 години
Хора ..много злоба има във всички нас. Огледайте се, ослушайте се и накрая сесъбудете от кошмара в който живеем. За пенсионери- зле, за млади - зле, за работещи - зле, в училищата- зле, в болницата, в магазина, в банката, в съда, в общината в градския транспорт...Кое е нормалното в тая България! Кажете ми , за кое да мечтае детето ми? Заради кое си струва да остана?
105
2
 
6
 
! Отговори
Ето това е Герб преди 13 години
Удивително е , че има един многозначителен факт от житието-битието на тази персона, в който тя се оглежда цяла като характер и поведение, а общественото мнение дори не го забелязва. Този факт, според личната версия на ББ, е трагичната гибел на дядо му след 9.Х.1944 г. Старателно премълчаван от него до промяната и широко разгласяван след нея, той е определящ за собствения му портрет.Знайно е, че в годините на социализма той се е учил в школата на МВР в Симеоново, в нея той се е дипломирал, там е получил научна степен, сам е преподавал там, работил е и е просперирал в системата на МВР, в МВР е бил приет за член на БКП. Който има дори най-бледа представа за порядките през онова време, знае, че нищо от това и с никого не би могло да се случи , ако той не е бил , както се казваше, до девето коляно проучен, проверен и одобрен. Никой дори с най-малко петънце в личната си или в родовата си биография от гледище на прилаганите тогава норми не можеше не да проникне, а дори да се доближи до МВР и още по-малко в МВР да стане офицер и да бъде приет за член БКП. И не пожарникар, а даже и портиер не можеше да стане. Не можеше, защото МВР беше елитна институция, смятана за преторианска гвардия на властта, и затова на встъпването в нея се гледаше като на рядка привилегия. А Бойко Борисов не с някакъв далечен роднина с неизвестна съдба, а с дядо, което ще рече с човек от най-тесния му семеен кръг, погубен след 9 септември като антикомунист според внушенията, които той сега прави , успешно преодолява всички тези препятствия и работи и просперира в МВР и в МВР става член на БКП, пита се как?Има само два възможни отговора. Или гибелта на дядо си той е укрил по някакъв много ловък начин, или във вида, в който той сега я представя, тя изобщо не се е състояла. Трета възможност няма. А това и в двата случая означава само едно: налице е лъжа и то, дебела лъжа, от негова страна.Уникален случай: станал комунист, въпреки антикомунистическия си произход, сега пък антикомунист, въпреки комунистическото си минанало.
104
5
 
1
 
! Отговори
Румен преди 13 години
Ей много комунистчета пишат тук бре/ иванчо , един от вас и т;н;/ какви 100000 хил. бълнувате бе *** , вашия електорат се топи постоянно , вие 1000 човека не можете да изкарате , големи смешници сте.
103
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЧЕ НАСЕЛЕНИЕТО Е ЗАСТАРЯВАЩО ТОВА Е ФАКТ,НО ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ПЕНСИОНЕРИТЕ ИДВА ОТ ТОВА,ЧЕ ПОЛИЦАИТЕ И ВОЕННИТЕ СЕ ПЕНСИОНИРАТ ЕДВА ЕДВА ЗАПОЧНАЛИ ДА РАБОТЯТ.
102
1
 
4
 
! Отговори
един от вас преди 13 години
Ти какъв си мислиш че е Бойко бе ? Ти интересувал ли си се от така наречения ти лидер ? Ти знаеш ли че когато той е бил член на Партията, баща ти още не е видял светлината на слънцето. Ай приказвайте на из *** *** и крещете че не сте доволни от държавата си. Няма да сте доволни като сте ***. Едни куфарчета повтаряте от 20 години и сочите с пръсти "Комунисти!" Ще пада тая държава, ама още колко нанадолнища я чакат..
101
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега разбирам защо са тия "здарвни реформи" : бройката расте вместо да намалява!Тоя геноцид на възрастова основа върви от доста време - и нищо!Жилаво племе са "комунистическите" пенсии !А Герберите ги е страх да не станат от БСП - Бесни Соц. Пенсии :)
100
1
 
8
 
! Отговори
Miren преди 13 години
ЧЕ ТОЙ ТИКВАТА ОТКЪДЕ ПРОИЗЛИЗА А ?. НЕ Е ЛИ ЧЕРВЕН ОЛИГАРХ КРАДЕЦ,ТОЙ И ЦЕЦО КРАДЕЦО/ШЕСТАКА/ СА ЕДНИ ОТ НАЙ МЛАДИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА БКП ,СТАНАЛИ ОЩЕ НА ПО 18 ГОДИНИ......ДОРИ 1990 Г. БОКО ТИКВАТА НАПУСКА СИСТЕМАТА НА МВР ЗАЩОТО ОТКАЗВА ДА СЕ ДЕПОЛИТИЗИРА С ДУМИТЕ " ЗА МЕН ПАРТИЯТА МАЙКА КОЯТО БЕЗРЕЗЕРВНО ОБИЧАМ Е ПО ВАЖНА ОТ МОЯТА СЛУЖБА".......ТАКА ЧЕ ДА ТЕ ПИТАМ ЗАБЛУДЕН НЕЩАСТНИКО ТИКВАТА ОТ КОИ СЕ ЧИСЛИ А ???????
99
3
 
0
 
! Отговори
Нехранибабко преди 13 години
Направо пред Позитано 20 и пред Дондуков 2 трябва да се съберем. Там концентрацията им е много по-висока. ;)
98
0
 
8
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
За мен ли става въпрос? Нещо не схванах какво толкова казах, та разгневих аудиторията. Попитах дали може човек на преклонна възраст да работи, вместо да си гледа живота. Страхотни сте. И преди писах, че у дома имам двама на по 80 и години. Едвам ходят, но някои от вас тук искате те да продължават да работят? Браво бе. Май повечето тук и до ден днешен разчитат на мама и тате да им покриват сметките. Не заради такива като мен се затрива държавата, а заради децата и внуците на номенклатурата.
97
1
 
3
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Много точно казано. Браво.....Без ние народа да излезем масово и да поискаме оставката на тези крадци- олигарси докарали страната до нова национална катастрофа,само няма да се махнат.....те нямат чувство,толкова са заслепени в своята безнаказаност......Така че както каза - 100 000 човека пред парламента и Ал. Невски и .......това е единствения начин
96
3
 
4
 
! Отговори
Румен преди 13 години
Иване , Иване , тъпо парче си , щом може да обвиняваш Борисов за всичко , а не знаеш ЧЕ ЧЕРВЕНИТЕ КРАДЦИ / сега наречени БСП/ направиха така промяната , че да украдат държавата, да фалират банките, да създадат мутрите , да раздадат едни пари в куфарчета на бившите партийни лидери и те да станат новите бизнесмени и т.н.
95
1
 
4
 
! Отговори
един от вас преди 13 години
Той оставка няма да подаде ако народа не му я поиска - нали така се перчеше. 100 000 човека пред народното събрание да крещят " ОСТАВКА" - само това е начина.