2011: BG пенсионерите се увеличават

Към декември тази година те са 2 194 274-ма души
Обновена: 21 дек 2010 14:04 | 21 дек 2010 14:03,
140
2011: BG пенсионерите се увеличават
Снимка: Булфото

"Очаква се един малко увеличен брой на пенсионерите през следващата година", заяви управителят на НОИ Христина Митрева.

Данните на статистиката сочат, че към декември тази година пенсионерите са 2 194 274-ма, като те са се увеличили с близо 5000 в сравнение с декември 2009 година.

"От една страна, част от работодателите, поради икономическите фактори, освобождават хората в пенсионна възраст, а, от друга страна, хората вероятно ще се пенсионират, но ще продължат да работят", предположи тя.

По думите й до 6 декември с около 19% е нараснал броят за лицата, които са подали заявление за получаване на пенсия в сравнение със същия период за миналата година.

"Това, че хората подават заявления, не означава, че те отговарят на необходимите условия", уточни Митрева.

Според нея много по-малко от 10 000 са хората, чиито права ще са нарушени от отпадането на точковата система.

Към 6 ноември до 240 лева се осигуряват 16% от всички лица, работещи на трудов договор. 37,3% от хората се осигуряват на сума от 240 лева до 420 лева. Общо 53% от всички хора на трудов договор се осигуряват до 420 лева.

Още по темата

"Именно това показва, че работещите в частния сектор променят възнаграждението си, за да могат да получават повече средства, а в много случаи при връщането на жените на работа от майчинство те започват да получават много по-ниски заплати", коментира Митрева.

"От март до сега броят на изплатените парични обезщетения за временна неработоспособност се намали много рязко, което означава, че и работодателите затегнаха контрола", изтъкна управителката на НОИ.

Към ноември броят на болничните е с 428 400 по-малко спрямо ноември 2009 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
иво преди 13 години
До Нов морал, Е, изпуснал си и Домът на покойниците, май?
33
2
 
4
 
! Отговори
ranarsa преди 13 години
Ах, тази Христина!С неповторим сексабил!С прекрасно боядисана в тъмно черно коса!С дикция на телевизионна говорителка!Тя често смущава сънищата ми!Дано се пенсионира догодина!Да заживее безгрижния живот на бългаска пенсионерка!Ще я взема на море!Дано Тотю Масларов направи някоя социална програма:С Христина на море!Ще вземем и Божидар Д. да помага!От догодина горната цифра + двама.Някой замислял ли се е каква прекрасна двойка!Сила,ум и красота.
32
0
 
9
 
! Отговори
Хетфиелд преди 13 години
Ето защо не се осигурявам на повече от необходимия за длъжността ми праг! Отделям си пари точно както много предлагат пенсионното осигуряване да стане индивидуално! Е аз се осигурявам в моя индивидуална сметка. Държавата по никакъв начин не ме стимулира да се осигурявам на повече. Да не говорим, че с висшето което съм учил и специализацията трябва да се пенсионирам на 70 години! НЕ ДРАГИ УПРАВЛЯВАЩИ, КОИТО И ДА СТЕ - САМ ЩЕ СИ ОПРЕДЕЛЯ КОГА ДА СЕ ПЕНСИОНИРАМ!
31
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не се хабете, няма да докараме до пенсия...
30
0
 
6
 
! Отговори
... преди 13 години
Не приказвай на изуст! Дай линк към гладни американски пенсионери, да ги видим? Защото аз веднага ще ти дам десетки за български такива... Балерината може да продава билети на касата като се пенсионира, да бъде треньор, режисьор, ръководител и т.н. в зависимост от качествата й! Точно както става и в момента, но БЕЗ да се пенсионира. Ще се пенсионира, когато си е събрала достатъчно парички по сметката и на възраст в зависимост с избрания осигурителен план.
29
3
 
5
 
! Отговори
до 28 преди 13 години
Защо да са ги изгонили бре *** хората са работили по 40 години и получават 100 евро пенсия!!!Но за тебе и толкова няма да има ***!!!!Изгониха младите комунистите не пенсионерите!!
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хорта от първа и втора категория труд / но да се определят стриктно/ нека се пенсионират 3,4 или 5 години по-рано, но 20 че и 25 си е направо безобразие. И не на последно място същите тези младички пенсионери от системата на досиетата вземат по 700 лева пенсия. А ония дето се пенсионират на 65 те завалиите я вземат 250 лева я не.
27
1
 
10
 
! Отговори
ало ало преди 13 години
Баба ми с пенсията си нищо не може да си купи, и разчита на мен. Затова аз не внасям осигуровки, а предпочиатм тези пари да и ги давам на нея. А пък аз няма да разчитам на пенсия, просто ще си заделям за себе си, за времето като остарея.
26
4
 
5
 
! Отговори
mladej преди 13 години
Da vi e... u pensionerite, izgonihte maldite hora v chujbina vmesto da sedqt v BG, da bachkat tuk, da plashtat danaci i da vi hrantutqt, sega hranqt amerikanskite i frenskite pensioneri
25
0
 
7
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Супер идея. Ама като ти гръмне фонда или банката, ко праим? В САЩ и ЕС колко пенсионери останаха с пръст в уста заради далаверите? А и не мисля, че е много естетично да гледаш на сцената балерина в преклонна възраст.
24
5
 
0
 
! Отговори
Нов морал преди 13 години
Споко! Бате Бойко, Младенов и Дянков има грижата!
23
1
 
23
 
! Отговори
... преди 13 години
Нека най-накрая се направи лично пенсионно осигуряване и кой-когато иска да се пенсионира. Колкото парички си вкарал в сметката си по някакъв план споразумян с осигурителната фирма, толкова ще получаваш на месец. Стига толкова пожарникари, полицаи, шапкари, миньори, балерини и т.н. Колкото си внесеш - толкова! Ако искаш се пенсионирай на 30 г., ако си си внесал достатъчно...
22
1
 
17
 
! Отговори
Stany преди 13 години
BG пенсионерите се увеличават, *** също. Скоро всеки от нас ще дава по 20-30% от заплатата си да храним ***, а децата ни ще ходят със стотинки на училище за баничка, без боза, а родителите ни ще вегетират със 100 лв пенсия.
21
1
 
12
 
! Отговори
до Даола преди 13 години
абе стига с тея пенсионерите данъци ли плащат,или раждат деца ?младите трябва да гледаме,щото ако не живеят добре,ще си заминат в чужбина.И тогава ще дойде ден в който няма кой да плаща данъци.В този ден всеки пенсионер ще получи пенсия по 1 лев,защото няма да има повече.
20
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Който е бил агент на ДС трябва да взима пенсия не по-голяма от 20 лв,защото те не заслужават повече - оставиха България в руини.
19
1
 
10
 
! Отговори
Даола преди 13 години
Икономическият исоциален статус на една държава в Европа се мери по това, как живеят нейните пенсионери.В България положението е най-трагично. Най-ниските пенсии в ЕС - една трета от пенсионерите имат пенсия под границата на бедността.Така че всички приказки за нарастване на брутен продукт и тям подобни са пустословие.
18
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До ПотапТи говориш за редовия пажарникар - сержант. Ами другите, знаеш ли че нито едни обект не се пуска в експлоатация без мнение на пажарникар - офицер. Бедна ти е фантазията за каква корупция става въпрос. И за награда ги пенсионират след 20 г трудов стаж па на 45 години.
17
0
 
14
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Да допълня, че всички правителства изредили се за последните години, се постараха да изгонят младите. Кой остава тук? Тези над 40. Няма те да раждат я. Техните деца заминават и няма да се върнат. Децата ще ги родят и отгледат някъде там, не тук.
16
6
 
4
 
! Отговори
chach преди 13 години
triabva vsichki da se pensionirat na edna vazrast i na edni i sa6ti pari
15
4
 
13
 
! Отговори
Потап преди 13 години
Мен, дай да не плюем по пожарникарите, защото от държавните служби те останаха единствените свестни, които не са се оцапали! Когато "напече" не можеш "да бутнеш" 100 Евро на огъня, за да се "оправят нещата", ако ме разбираш какво искам да ти кажа, нали така!Иначе вярно е, че населението застарява, поради ниска раждаемост, но също така е вярно, че правителствата от последните 20 г. в България правят всичко по силите си, за да висока и ранната смъртност, така че, нещата се нетират един вид...