Врътка "Дондуков" 1-2 с посланиците от ДС

Първанов ги отзовава, а Борисов – назначава във Външно
Обновена: 23 дек 2010 14:35 | 23 дек 2010 13:00,
236
Врътка "Дондуков" 1-2 с посланиците от ДС
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет предлага на президента поименно да подпише указ – всички посланици агенти на Държавна сигурност да се върнат в България.

Това обяви на пресконференция в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов.

Той уточни, че предлага при завръщането им дипломатите да работят в МВнР.

Още по темата

"Става въпрос за посланици, назначени както от настоящото, така и от предишни правителства", каза Борисов.

В средата на декември Комисията по досиетата установи принадлежността на около 45% от проверените ръководители (192-ма – бел. ред.) на български мисии в чужбина към Държавна сигурност.

33-ма са посланици и постоянни представители, 8 са временно управляващи, а четирима са генерални консули, отбелязват от ведомството.

Към момента половината от посланиците ни в страните от ЕС и НАТО и почти всички на Балканите са свързани с репресивния апарат на комунистическия режим, обявиха светкавично от МвнР.

След като Комисията по досиетата обяви имената на дипломатите с картонче, външният ни министър Николай Младенов обяви:

"В бъдеще не можем да си позволим да имаме такива представители по света. Затова правителството ще предложи промени в Закона за дипломатическата служба, които да премахнат възможността дипломати с обвързаност с бившите служби да представляват съвременна България".

Държавният глава Георги Първанов нееднократно обаче защити посланиците агенти и каза, че е против лустрацията и чистката по политически причини.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
1
 
! Отговори
rave преди 13 години
da pojiveem ,6e vidim..
150
0
 
1
 
! Отговори
rave преди 13 години
podarqvaiki ku4eto iorgo li?
149
0
 
1
 
! Отговори
rave преди 13 години
i kak sa izbrani..? glasuva polovin Bulgariq..te pe4elqt s polovinata ot polovinata glasuvali...Osven tova sa malcinstvo nqmat polovinata ot deputatite!!Cvetanov ne e izbiran za ministur a e nazna4en!molq, suobrazqvai se s faktite!
148
0
 
13
 
! Отговори
Мръвкаджия преди 13 години
Ние, от дружеството на месарите, предлагаме пожарникари, фъскултурници и унуки на активни борци да не се месят в работата на разузнавачите. Ако ЦРУ, ФБР и т.н. са чакали от вас да узнаят кои са разузнавачите на България то досега бин Ладен да е обрязъл целия свят.
147
9
 
11
 
! Отговори
ЕС преди 13 години
Добре ,че Станишеш ни вкара в ЕС ,че тия циркове щяха да са десет пъти по големи!
146
9
 
24
 
! Отговори
да да преди 13 години
Бойко-Разбойко и Цецо-КрадецоПрибират в момента и с ръце и с крака , нямат срама , предишните поне ни залъгваха с това онова
145
7
 
19
 
! Отговори
ОИ преди 13 години
В първите години на демокрацията имаше един вицепремиер и каза нещо мнго смеслено" ... ЕГАТИ ДЪРЖАВАТА ЩОМ АЗ СЪМ И ВИЦЕПРЕМИЕР..."ТОВА ВАЖИ В ПЪЛНА СИЛА И ЗА СЕГАШНИТЕ ОТ КАБИНЕТА БОРИСОВ.Снощи Цецко стана за смях след като стрина Цецка го скри под полата си да не говари в Праламента.
144
2
 
9
 
! Отговори
за 132 преди 13 години
А някой от тях и за рашките......ама е време и тяхните агенти да подпукаме, стига са се разхождали из България , като по Червения площад !
143
0
 
13
 
! Отговори
за 131 преди 13 години
Има един много стар бизнес. От холяди години правилата са едни и същи. Колкто е по -глупав народа, толкова са по -големи печалбите на бизнесмените. Понякога народът е наричан - избиратели, а бизнесмените - политици. Сетихте се кой е бизнеса, нали? Наздраве , весели празници !
142
0
 
5
 
! Отговори
40 % !!!!!!!! преди 13 години
Вокиез отчита, че България и Румъния са добре оборудвани в областта на граничния контрол и че са подобрили методите за извършване на този контрол."Но дали това е достатъчно?", пита той и припомня, че в Румъния са били намалени с 40 на сто заплатите на служителите в митниците и граничната полиция."Това не е най-добрата гаранция, че тези хора няма да се поддадат на корупцията", отбелязва френският министър. ===========================================На Дянков паментник да вдигнете , службаши!
141
0
 
4
 
! Отговори
ivza преди 13 години
Ами като няма кадърни, ще ги държи да обучат младоците и тогава-под опашката.Да не се хващат на въдицата.
140
7
 
11
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 13 години
BIG AL ::))))Не бива да се допуска лустрация, категоричен е Първанов.TОВА вече го знаем , Гоце ..:))))))Най- голямата ЦЕННОСТ, богатство, капитал ,Ентелект , светая светих на България са :ДС- мутрите, кримитата от комуно фамилите , руските агенти , свинари и тези от всички отдели на ДС , строителите на комунизЪма- за себе си , тези по списъците с куфарчетата, велчевци , груевци , от института на БКП , от знатните червени фамилии и т.н.Как може изобщо да се споменава думата лустрация за тези почтени хора ??Гоце , има ли граница извратената още ти мисъл и философия ?? :)))).за да се види какво е правил даденият човек като сътрудник на ДС, кадърен ли е ли не, каза Първанов..Гоце,обяснение , като за ***, още НЕ разбрал:ЦЕННОСТНАТА ти система е ДРУГА..Комуно- кадесарска :) На руски агент и ***..На ограничено човече, изучило САМО биографията на Благоев ..Нашата е друга , Гоце..Ценностната система на Демокрацията, на свободните хора, НЕ- на тоталитаризма и на *** , които са му служили ..)Там е малката разлика ..Та, какво и КАК ще преценяваш, като си умствено увреден ??.и ще работя за това България да намери можещ екип с можещ премиер, уточни държавният главаНедей , Гоце, нищо не работи.:)))).В противен случай , може да ни намериш някой , като Садам или Милошевич, или Тошо, или стойковци , или герговци-свинара, или велко вълканов , или шутовете-Велчев или Груев , или Пеко, начо, или тано , или накой от 6-то , или от института на БКП , илиЗа теб НЕ важи поговорката: Залудо работи, залудо не стой ..На тъпотата, на ДС- мутантите, по добре е да бъде ЗАБРАНЕНО да работят въобще ..МНОГО СКЪПО ни струва работата на ДС- криминалните :)САМО загуби инкасираме..Като при строежа)))
139
0
 
0
 
! Отговори
Брао преди 13 години
Брао отворко, а срешу твойта - скръбна вест.
138
0
 
1
 
! Отговори
Бръков преди 13 години
МНоооо си умен Брато! Евала.Шата упрайат .Ставаш
137
1
 
4
 
! Отговори
На Ивелина оная преди 13 години
Ивелина си е много добре!Но това май не ти харесва ДРУГАРЮ.Крадците ВЪН, ДС вън.
136
1
 
2
 
! Отговори
Калин преди 13 години
боко си ги пребира след резила :) и пак на хранилка.. гоце е лишен от легитимност.. съветниците му.. квотите му са като метастази навсякъде, като злите *** стопират .. доброто..навсякъде!Евроантлактически институции отказаха допуск до информация на негов човек.. дон гоце си го прибра в анадолския бардак което нарича президенство.. колегата му борософф по същия начин си пребира ..стоката :)Абе съветски му работи..!!Пълни шменти и двамата!
135
0
 
0
 
! Отговори
ДС6 преди 13 години
Разкайваме се,дано не е късно.
134
0
 
0
 
! Отговори
2014 преди 13 години
Браво! И аз така мисля!-но за 2014-та
133
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И да ти кажа няма да разбереш...въпрос на капацитет, или най-малко желание.@0 години ни крадете - БАСТА.Какви други подробности иакаш?Огледай се другарче.Вси1ки пътища у НАС водят към ДС и Гоцетата.Тава е положението.
132
0
 
0
 
! Отговори
Ивелин преди 13 години
От исказването ти става ясно само едно,а то е,че си си безгранично ограничена и арогантна.Ти мъж покрай себе си не можеш да завъртиш,фригидно същество.