Борисов за посланиците агенти: Да си ходят

Подценили сме пораженията, които ДС е нанесла на държавата, смята той
Обновена: 15 дек 2010 11:21 | 15 дек 2010 11:20,
178
Борисов за посланиците агенти: Да си ходят
Снимка: БГНЕС

Дипломатите сътрудници на Държавна сигурност трябва да освободят постовете си, смята министър-председателят Бойко Борисов.

"Моето разбиране е, предполагам, че и партията ще го подкрепи, че с тези хора трябва да се разделим. Няма логика в една държава да се изпрати човек, за когото ще се знае, че е от бившата Държавна сигурност", коментира Борисов.

"Не случайно, когато сме казвали, че бившата Държавна сигурност е навсякъде и всъщност половината от посланиците ни щом излиза, че са агенти, представяте ли си вътре в страната какво е?", попита премиерът.

"Тази яростна съпротива срещу ГЕРБ на всички нива, всички институции и проекти показва, че ние действително сме подценили тежките поражения, които бившата Държавна сигурност е нанесла на държавата", каза още Борисов.

Попитан дали дипломатите не трябва да минават проверка за принадлежност към ДС предварително, той попита толкова ли няма младо поколение, което да ги замести – вече 20 години след идването на демокрацията.

Премиерът ще разговаря днес с министъра на външните работи Николай Младенов по въпроса за дипломатите с досиета.

Самият Николай Младенов, който посрещна в Брюксел новината, че половината от действащите ни посланици в ЕС са били агенти, реагира незабавно.

Още по темата

В Туитър и Фейсбук той написа: "Нямам думи! В мен се заражда един голям гняв и решителността ми става непоклатима".

По-рано днес и от "Синята коалиция" призоваха за отзоваването на посланиците с картончета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
0
 
2
 
! Отговори
kючуков преди 13 години
А агент "Сталин", т.е. Кристалина????
166
0
 
3
 
! Отговори
rave преди 13 години
ne samo glasuvaha no podvedoha i roditelite si, po skoro gi prinudiha da glasuvat za Gerb...i eto go rezultata ot krivorazbranata roditelska "obi4"Sega mladite svirkat po nego a roditelite im si broqt stotinkite...samolekuvat se s narodna medicina...
165
0
 
3
 
! Отговори
Kaloiana преди 13 години
Na kogo e podchinena DS? Darjavna sigurnost niama ni6to darjavnicheski v neia.Tia e edin represiven aparat na BKP i neinite vodachi.
164
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да си ходят, но вече не останаха дипломати- професионалисти!
163
0
 
3
 
! Отговори
Усмивката преди 13 години
Хубаво, ще махнем посланиците дето са били агенти на ДС. Но нека да има справедливост. Да бъдат така добри и държавите дето имат посланици-агенти акредитирани у нас да си ги приберат. Вярно, че В.Суворов в "Аквариумът" пише, че посланикът не може да бъде резидент на разузнаването. Ами сигурно няма кой друг. Мисля, че е тъпо да се хвалим, че си имаме посланици-агенти. Другите държави няма начин да не го знаят, но от вежливост си траят.
162
0
 
6
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
В ДС е имало хора дето са работили за България като разузнавачи...и хора дето са работили за България като ДОНОСНИЦИПоследните са проблема.Тези дето са шпионирали щатите и запада - ЕВАЛА ИМВъпроса е КОЙ Е БИЛ ДОНОСНИК И КОЙ НАИСТИНА Е РАБОТИЛ ЗА РОДИНАТА СИ...ЗАЩОТО ИЗКАЧА И ВЪПРОСА - ТЕЗИ ДЕТО СА ОХРАНЯВАЛИ ДИКТАТОРА - "ПОДЛЕЦИ ЛИ СА ИЛИ ПРОСТО СА СИ ВЪРШИЛИ РАБОТАТА"??? Ако са подлеци - ТОГАВА КОГА ЩЕ УБИВАМЕ БОЙКО С КАМЪНИ???
161
0
 
5
 
! Отговори
Trol4e преди 13 години
Съгласна съм-да си ходят,на за всички искам един аршин-да си ходят и ония с Vertu-тата,а на Калинка-малинка,да и се потърси подобаваща отговорност,както и на Цецо,откъде тия "потомствени"имоти.В таз държава всеки стои зад своите и напада чуждите-нямя свои,няма чужди,щом е виновен да си поднесе отговорност.Мен ЧЕЗ не е пита от коя партя съм-ако си пресроча сметката-спира ми тока нали?
160
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а бре Бойко ти пък от кой си ? ! я раскажи поподробно ! опиши своята автобиографиика ... смешен си !
159
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
***, я виж какви хора си сложил да управляват Националната електрическа компания. С тези кадри съвсем соро ще настане мрак. С назначаването на нови незнаещи хора и разрастването на администрация за сметка на инженери ще доведе кризата. НЕК няма нищо общо с ЧЕЗ както си мислят новите управляващи и понеже копират старите си бланки от ЧЕЗ се получават много изуитски ситуации, но те не го разбират и се мислят за велики.
158
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е, и наистина ли "ще си ходят4?
157
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е, и наистина ли "ще си ходят4?
156
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-добре ще е Боко да си ходи, тъй като докара до пълан хаос нещата. Като назначаваа във всички държавни структури хора като Калинка до къде мисли, че ще доведе страната. Чистят отвсякъде специалисти за да си докарат нищо неразбиращите протежета. Едни се назначават с измислени конкурси, други без никакъви от пълни некадърници. По малоумно управление не е имало и много скоро ще го усети всеки живеещ в страната.
155
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Борисов за посланиците агенти: Да си ходят-и ние искаме да си ходиш ама ти си стоиш,нагал си до мозака на костите,а *** к"во да направим,п....с си като ***,ама на търпим те.
154
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре де..кой ги е назначил????какво се правим на утрепани,няма случайни хора там....добре че европейците ни натискат иначе си еб---ло майката.
153
6
 
10
 
! Отговори
Сашо преди 13 години
Примиера мутра да си ходи, излага България много по-вече от нещастните агенти на 76 години .
152
2
 
8
 
! Отговори
Галин преди 13 години
Като правило след агентите си отиват и Началниците им. Май, че ще е скоро.
151
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТИ НЕЩО ЗА МНОГО ВАЖЕН СЕ МИСЛИШ, ЩОМ ДЪРЖИШ ДА ПИШЕШ С CAPS LOCK ***.
150
3
 
11
 
! Отговори
ФФ преди 13 години
ОТ ОТКРИВАНЕ НА НОВИ ОБЕКЧЕТА И СПОРТНИ ПРОЯВИ Б.Б. Е НАПЪЛНО ЗАГЪРБИЛ УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА.НИКОЙ НЕ ПОМНИ ПОДОБЕН ХАОС. КАДРОВА НЕМОЩ КОЯТО РАЖДА РОЖБИ ОТ ТИПА НА КАЛИНКА ИЛИЕВА..ВАЖНО Е ДА СА ПОСЛУШНИ ПЪК МОЖЕ И НИКАКВА РАБОТА ДА НЕ ВЪРШИ..
149
3
 
6
 
! Отговори
европеец преди 13 години
Седя, чета и се чудя. Дали тук наистина има толкова хора, които разиграват театър колко са наивни, за подвеждат или наистина са толкова наивни? Навсякъде били дипломатите агенти. Да, така е, но са агенти на сега действащата държава и система, а не работят за интересите на останките от един тоталитарен режим. Не са хора, обучени в омраза към европейското, не са изнесли националното богатство, не са участвали в престъпления срещу собствения си народ!
148
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма друга от бившите соц. държави, освен България, без лустрационен закон. Затова сме на това дередже. От години политици, олигарси, мафиоти, съдии, посланници и администрация са агенти на ДС, бивши и настоящи комунисти или техните деца. Ако и сега не се гласува такъв закон, никога няма да имаме шанс за демокрация и свобода, нямам предвид псевдо-демокрацията, която ни пробутват, с олигофренските закони, продажното правосъдие, корумпирани политици, мафията, монополи и агент-президент.,