Врътка "Дондуков" 1-2 с посланиците от ДС

Първанов ги отзовава, а Борисов – назначава във Външно
Обновена: 23 дек 2010 14:35 | 23 дек 2010 13:00,
236
Врътка "Дондуков" 1-2 с посланиците от ДС
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет предлага на президента поименно да подпише указ – всички посланици агенти на Държавна сигурност да се върнат в България.

Това обяви на пресконференция в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов.

Той уточни, че предлага при завръщането им дипломатите да работят в МВнР.

Още по темата

"Става въпрос за посланици, назначени както от настоящото, така и от предишни правителства", каза Борисов.

В средата на декември Комисията по досиетата установи принадлежността на около 45% от проверените ръководители (192-ма – бел. ред.) на български мисии в чужбина към Държавна сигурност.

33-ма са посланици и постоянни представители, 8 са временно управляващи, а четирима са генерални консули, отбелязват от ведомството.

Към момента половината от посланиците ни в страните от ЕС и НАТО и почти всички на Балканите са свързани с репресивния апарат на комунистическия режим, обявиха светкавично от МвнР.

След като Комисията по досиетата обяви имената на дипломатите с картонче, външният ни министър Николай Младенов обяви:

"В бъдеще не можем да си позволим да имаме такива представители по света. Затова правителството ще предложи промени в Закона за дипломатическата служба, които да премахнат възможността дипломати с обвързаност с бившите служби да представляват съвременна България".

Държавният глава Георги Първанов нееднократно обаче защити посланиците агенти и каза, че е против лустрацията и чистката по политически причини.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
0
 
0
 
! Отговори
РБ преди 13 години
За мафиоти и престъпници можеш да четеш в пост 216. За прогреса и законността пак там. Едва тогава ще разбереш, че си се поизхвърлил в коментара който си написал рано тази сутрин.
210
4
 
5
 
! Отговори
Повече загрижен преди 13 години
Странни съвпадения мутри и бизнесмениВ книгата се описват много случаи на нерегламентирани връзки на Генерала с мутри и съмнителни бизнесмени. В част от епизодите герои са български граждани, в други чужденци.За Пашата стана дума, но Гр. Лилов продължава тази сага. Пашата от СИК и Бойко от СИК въртели общ бизнес в три фирми Интербулпред, Цебра и бургаската Тео интернешънъл, а приятелката Цвети била съдружник на Пашата в Интерпрайм табако АД. Той е участвал в него чрез своето дружество Арена.Другата спорна фигура е Живко Делчев Делчев, считан за истински кръстник на нашенските мутри. Той е един от основателите на няколкото фирми, назовани Ипон. Държал е съдружието на СИК с Рахман Сукра, който е ключова фигура в сикаджийската банка ПИМБ. Когато скандалът около групировката стигна до небето, банката се прекръсти на Унибанк. После отново се прекръсти на Jnternational Asset BANK.От времето, когато Бойко Борисов, Пашата и Алексей Петров създават обща фирма (това се случва след 1989 г.), Бойко Борисов влиза в доверителни отношения с ген. Чавдар Чернев някогашен шеф на Софийското градско управление на МВР, а сега бизнесмен, както и с търговеца от ИНТЕРПРЕД Манол Манолов.В Тайният проект Бойко Борисов детайлно се осветляват и друг тип кореспонденции на Генерала с подземния свят. Според автора симптоматичен е сюжетът на връзките на Бойко Борисов със сръбския мафиот Сретен Йосич и съответно с Будомир Куйович.
209
3
 
8
 
! Отговори
Повече загрижен преди 13 години
Дълг на всеки българин е да обеси поне един комунист, трима *** и по девет гейбери (разликата между първите и последните е , че едните не са, а другите са дибидюс прости добитъци), за да се оправи Отечеството ни. Не може с мутри да ходим в Шенген, Европа и света. С тях може , но само при Хашим Тачи и Сретен Йосич. Това е положението.
208
4
 
4
 
! Отговори
Загрижен ЗА БГ преди 13 години
Дълг на всеки Българин е да обеси поне един комунист и един ***( разлика е в цвета на кожата ) за да се оправи Отечеството ни.
207
2
 
2
 
! Отговори
do 212 преди 13 години
Голяма глупост изръси.Тези приказки могат да минат само пред партийните ти дружки .Искаш да кажеш че комунистическото разузнаване не е изпълнявало политически поръчки ?И с какво се е занимавало според теб?Играели са си жмичка?Или са вадили лалугери от дупките им?То комунист срам няма .Ама поне малко от малко се усещайте .
206
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трябва да имаш поне малко акъл, за да направиш разлика между разузнаване и политическа, комунистическа полиция, която се е занимавала само с репресии. Тук всички коментират,а никой не е виждал и едно досие-реално.Четете повече,интересувайте се,гледайте някои ТВ,където журналисти, които са прочели въпросните досиета,обясняват какви изваращения е имало в ДС.ДС никога не е вербувала разузнавачи,тя е вербувала доносници за посолствата. Ако някой кривне от правата линия на БКП-познайте кво го чака.
205
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За 20 години премахнаха армията ни, сега ще довършат и разузнаването ни, все по нареждане на САЩ & компания, все повече започвам да вярвам, за съжаление, че "нема такава държава"!
204
4
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
boyko isvetan nesali agenti na ds
203
1
 
4
 
! Отговори
МФ преди 13 години
И ХОРА С ДИПЛОМАТИЧЕСКО ОБРАЗОВАНИЕ И ЦЕНЗ!!! А НЕ ПО НАГРАДА, СЛЕД СВЪРШЕНА ПАРТИИНА РАБОТА В БГ.
202
10
 
7
 
! Отговори
Свята нощ преди 13 години
Във момента заливам върл поддръжник на ГЕРБ с информация за мръсотиите на Бойко. Успея ли да убедя почти дървена глава, че ГЕРБ не струват то тая партия няма да влезе втори път в управлението.Засега поддръжника започна да поддава но е слабо.Дълг на всеки Българин е да отвори очите на колкото се може повече хора да ГЕРБ.
201
3
 
11
 
! Отговори
Kitaec__ преди 13 години
Във всеки комунист дреме един малокалибрен доносник с алено червен ***,така че Анонимен,ще се харесаш на някоя мъжка ***
200
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Които не са били агенти са били ***, средно положение няма.
199
7
 
9
 
! Отговори
Зрител преди 13 години
ББ ще напълни посолствата с калинки и ще и гледаме голите г..з..ве в интернет. Така се прави дипломация, с гол ***.
198
6
 
7
 
! Отговори
ДА ВИ СВЕТНЕМ преди 13 години
Момци,не е нужно да се абите и да се плюете.Що некой не иска да се даде достъп до дисертацията на наю Бойче и да се прочете само началото и.Уверявам Ви,че голем *** ще падне ама много голям.И тогава се замослете за кого сте гласували...Боже ама голем ***,боже...
197
4
 
6
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Според мен, само генерал Марин не е било възможно да е бил доносник от изброените. Навремето армейските офицери не са приемали такива задачи. Имаше ВКР и те вършеха служебно тази "работа". Имаше и политически офицери
196
4
 
4
 
! Отговори
До 197 преди 13 години
Китаецо ниедни недей да лъжеш за Бат Бойко и Цветанов, нали знаеш че лъжата е забранена е една от 10-те Божи заповеди. А сега са най-християнските празници, за това не лъжи и не си слагай грях на душата.
195
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кога ще бъде отзована онази долна *** дето я назначиха за консул в САЩ? въпросната дето си снима голия *** и го пусна в интернет, при това като горда служителка на външно министерство - там някаде имаше и май все още има някакъв етичен кодекс! ама нали тате е някакъв великан та за това тя ще стане велик ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ!
194
2
 
3
 
! Отговори
7 преди 13 години
boli me g***zot,4e ne ni iskat v 6engen.da zatjgame grujbata s kitai i india.s rusia pak da tragne targovskia obmen,a eu moje posle samo da ni di6a v auspuha.
193
8
 
14
 
! Отговори
Kitaec__ преди 13 години
Бойко борисов и Цветанов,Първанов и генерал Марин,всички министри и заместниците им без съмнение са били доносници на Държавна сигурност и са пряко свързани с комунистическата номенклатура,така че задачата която ни поставя Брюксел е непосилна.Поради тази причина,едва след парламентарните избори ще се очертае переспективата ни за приемането ни в шенгенската зона.От Брюксел не приемат държавата ни да бъде управлявана от комунистическата *** и руските ***
192
0
 
1
 
! Отговори
до 194 преди 13 години
Посей си картофки тапако .И се изхранвай .Забележка : Не растат по дърветата и не са пържени .Попита ли първо мама от къде идва чипса