Лобизъм и много нови Калинки в земеделието

БСП обвини зам.-министър в конфликт на интереси
Обновена: 4 яну 2011 22:00 | 4 яну 2011 19:30,
238
Лобизъм и много нови Калинки в земеделието
Снимкка: Булфото

За конфликт на интереси и за нови назначения ала Калина Илиева в земеделското министерство обявиха днес от централата на БСП.

Този път в центъра на събитията е заместничката на Мирослав Найденов – Светлана Боянова, която отговаря за Държавен фонд „Земеделие“ и за Програмата за развитие на селските райони, по която вече сме изгубили 1 млрд. лева, посочи Антон Кутев.

Шеф на отдел „Правен“ в същото ведомство пък бил нейният съпруг – Иван Боянов.

Според БСП двамата се намират в конфликт на интереси, тъй като заповеди за стотици милиони левове се разписвали от Боянова, а след това юридически се одобрявали от нейния съпруг. 

„В рамките на едно семейство едновременно се предлагат и одобряват едни средства, които никак не са малко. Да се направи проверка за конфликт на интереси. Тази семейна зависимост не е добра за публичните средства на държавата“, категоричен бе Антон Кутев.

Той обвини още заместник-министърa, че е прокарала през МС лобистки закон за браншовите организации в земеделието, който толерирал само Асоциацията на земеделските производители, на която тя е била шеф, преди да стане заместничка на Найденов.

Според БСП десетки земеделски организации ще се окаже, че нямат никакво значение, и правителството ще се договоря само с асоциацията, на която Боянова е била директор.

 „Тя ще се окаже, че представлява целия земеделски сектор в България“, предупреди Кутев. 

По думите му целта била по-лесно да се управлява бранша да бъде подчинен и да се сведе до минимум съпротивлението от „безумните решения“ на управляващите.

„Историята с дипломата на Калина Илиева не е прецедент. Тя е правило в кадровата политика на ГЕРБ“, посочиха още от БСП.

В Министерството на земеделието и храните и в Държавен фонд "Земеделие" се назначавали хора, които нямат съответно образование за заеманата длъжност.

Явор Гечев изнесе данни, според които за началник на отдел в регионалната разплащателна агенция в Пловдив е назначен човек с образователна степен бакалавър при изискване за длъжността образователна степен магистър.

А за експерт в регионалната техническа инспекция в Благоевград е назначен човек със средно образование при изискване по длъжностна характеристика висше образование.

От БСП са категорични, че слабата кадрова политика на ГЕРБ води до загуба на много средства, а подобни назначения като на скандалната Калина Илиева не били единични случаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
11
 
! Отговори
АЛА БАЛА преди 13 години
До 193Така е, ГЕРБ ти плаща с държавните пари или по точно с нашите пари.
173
14
 
2
 
! Отговори
До 185 преди 13 години
Герб ми плаща, започва от 800 лева, и сега съм вече на 1400.Ела и ти, но понеже си скудоумен ще почнеш от 150 и тай-много да стигнеш до 300. Гоце плаща повече, той нали си е ***, няма да разбере, че си с малко умствен багаж и може да почнеш от 1500 направо.Но аз имам морал и за това работя за Герб по-малко пари получавам но чиста съвест
172
2
 
16
 
! Отговори
Отнесени от вихъра преди 13 години
ГЕРБ е една измислица за която зласувахме само заради оня хитрец Бойко.
171
4
 
3
 
! Отговори
188 преди 13 години
189Кой си ти бе *** та да ме питаш "какво съм направил"?!Що не ме попиташ на 4 очи за да ти кажа?!
170
3
 
3
 
! Отговори
4-ти километър преди 13 години
***, казх ти да си пиеш хапчетата и престани навсякъде да пишеш едни и същи простотии!!!
169
3
 
6
 
! Отговори
До 188 преди 13 години
Ти какво направи за родината, освен да лаеш по форумите. Не оставай с грешното впечатление, че се заяждам - просто ми е интерестно. Да факт е, че 99 % от Българите са РОБИ до мозъка на костите си. Ти от тях ли си ?
168
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Румъния заплаши да държи като заложник Хърватия за приемането си в Шенген"Не наведени като нашите а ГОРДИ и със самочувствие!!Изобщо робът си е роб ДО ЖИВОТ!
167
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Калинките са в цялата държава. Необразовани, нагли и крадливи. Все ***.
166
3
 
15
 
! Отговори
182 преди 13 години
Колко ти плащат ГЕРБ, бе? Няма да ни излъжеш нас, честните българи, че сте корумпирани мафиоти!
165
1
 
12
 
! Отговори
щирлиц преди 13 години
Всички *** с кирки и лопати- към хамериканското посолство.И с повечко ентусиазъм,че мяза на окупационна крепост.А нормалните хора да стоят по далече от вас!
164
1
 
14
 
! Отговори
До 181 Атила преди 13 години
Няма друга държава, която издига паметник -- при това толкова огромен на свойте окупатори
163
13
 
8
 
! Отговори
Защо ли? преди 13 години
DNES BG публикува само удобни материали за БСП.
162
4
 
4
 
! Отговори
атакист преди 13 години
предлагам ти шествие с тояги на позитано....паметниците нямат душа....понякога са кота на позора
161
7
 
4
 
! Отговори
атакист преди 13 години
на позитано чакали дядо МРАЗ...че комунист коледа не зачита.др.Нора Ананиева омесила червена баница с червени късметчета..снежанката Кутв..ВЗЕЛ БАНИЦАТА И ТРЪГНАЛ КЪМ ЛИДЕРА с поглед на девица..лидера взел парче и с намигване..отворил късметчето...!пишело /ИЗНЕНАДА/мигнал в стил ДПС...и тръгнал да си прави клизма
160
6
 
14
 
! Отговори
ШЕСТВИЕ ! преди 13 години
Елате на шествието с плакати с искане да бъде демонтиран паметникът на голямата съветска лъжа в центъра на София: на 9 януари, неделя, от 11 часа.
159
4
 
18
 
! Отговори
бафанабафана преди 13 години
тия нещастници разсипаха окончателно всичко. Краде се като при коалицията, цените отидоха у небесата, престъпността гони рекордни нива, но с обратно пропорционална разкриваемост. Кво му направихме на всевишния, та ни наказа с това управление????
158
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кутев е завършил художествената академия, а беше представител на държавата в чез, явно с доган заедно са се преквалифицирали
157
4
 
5
 
! Отговори
4-ти километър преди 13 години
А ти, пи ли си хапчетата?
156
2
 
5
 
! Отговори
атакист преди 13 години
калинките раждат...срьожките не...скъпи
155
3
 
8
 
! Отговори
Мунчо преди 13 години
аз съм станал голям Герберас след като се вкалинчвам и Фидосвам