Лобизъм и много нови Калинки в земеделието

БСП обвини зам.-министър в конфликт на интереси
Обновена: 4 яну 2011 22:00 | 4 яну 2011 19:30,
238
Лобизъм и много нови Калинки в земеделието
Снимкка: Булфото

За конфликт на интереси и за нови назначения ала Калина Илиева в земеделското министерство обявиха днес от централата на БСП.

Този път в центъра на събитията е заместничката на Мирослав Найденов – Светлана Боянова, която отговаря за Държавен фонд „Земеделие“ и за Програмата за развитие на селските райони, по която вече сме изгубили 1 млрд. лева, посочи Антон Кутев.

Шеф на отдел „Правен“ в същото ведомство пък бил нейният съпруг – Иван Боянов.

Според БСП двамата се намират в конфликт на интереси, тъй като заповеди за стотици милиони левове се разписвали от Боянова, а след това юридически се одобрявали от нейния съпруг. 

„В рамките на едно семейство едновременно се предлагат и одобряват едни средства, които никак не са малко. Да се направи проверка за конфликт на интереси. Тази семейна зависимост не е добра за публичните средства на държавата“, категоричен бе Антон Кутев.

Той обвини още заместник-министърa, че е прокарала през МС лобистки закон за браншовите организации в земеделието, който толерирал само Асоциацията на земеделските производители, на която тя е била шеф, преди да стане заместничка на Найденов.

Според БСП десетки земеделски организации ще се окаже, че нямат никакво значение, и правителството ще се договоря само с асоциацията, на която Боянова е била директор.

 „Тя ще се окаже, че представлява целия земеделски сектор в България“, предупреди Кутев. 

По думите му целта била по-лесно да се управлява бранша да бъде подчинен и да се сведе до минимум съпротивлението от „безумните решения“ на управляващите.

„Историята с дипломата на Калина Илиева не е прецедент. Тя е правило в кадровата политика на ГЕРБ“, посочиха още от БСП.

В Министерството на земеделието и храните и в Държавен фонд "Земеделие" се назначавали хора, които нямат съответно образование за заеманата длъжност.

Явор Гечев изнесе данни, според които за началник на отдел в регионалната разплащателна агенция в Пловдив е назначен човек с образователна степен бакалавър при изискване за длъжността образователна степен магистър.

А за експерт в регионалната техническа инспекция в Благоевград е назначен човек със средно образование при изискване по длъжностна характеристика висше образование.

От БСП са категорични, че слабата кадрова политика на ГЕРБ води до загуба на много средства, а подобни назначения като на скандалната Калина Илиева не били единични случаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
9
 
7
 
! Отговори
Венсеремос преди 13 години
Кво значи нямат образование - ако са кадърни и си вършат работата съвестно няма значение как са се научили да го правят.
193
0
 
8
 
! Отговори
abv преди 13 години
predi nova godina si polucih podarik prekratqvane na trudovoviq dogovor bez nikakvo osnovanie kato sim rabotil v sistemata 15 godini i imah 11 meseca za pensiq pitam samo coveshkoli e tova
192
1
 
11
 
! Отговори
реалист преди 13 години
Във всяко правителство има гафове ,но в това са прекалено явни.Да не забравят Тройната колко изцепки направиха...
191
37
 
32
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
"Лобизъм и много нови Калинки в земеделието"Ей, много Калинки е назначил Свинаря Ивайло от село Банкя...Или този не се усеща вече кво прави, или това наистина е свинска партия...
190
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Koito e dal '' za '' na 117 mnenie e pedofil
189
0
 
7
 
! Отговори
DO 206 преди 13 години
TO VSI4KI SA TAKIVA BATE AZ SUM MALAK AMA POE4E VIJDAM OT VAS ..... VSIIIIIIIIII4KI DET SA V PARTIITE DEPUTATITE SA 4ERVENI MILIONERI NQKVI BOKLUCI .... TA ISKAM DA PITAM RODITELITE NA DECATA DO KOGA 6TE TARPQT DA IZDEVATELSTVAT NAD TQH NE GI LI E SRAM OT SAMITE IM DECA I OT TEHNITE DEDI ...TA SKORO 6TE STARJAT TROHI OT MASATA ZA DA ZAMSQT NQKOI DRUGA PITKA ZA DA NI NAHRANQT .... DRAGI VYZRASTNI NIE SE DARJIM PO MAJKI OT VAS DANO DA PORASNEM PO SKORO 4E DA VI OTARVEM VIDQLO SE E 4E SAMI NEMOJETE
188
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кучетата си лаят,а кервана си върви...лайте кучета лайте!!!!
187
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Антон кутев - добре охранен вол с дебел врат - чершен ***! По-точно КОЛОРАДСКИ БРЪМБАР с червени точки!
186
17
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КОПМУНИСТИЧЕСКИ ***! ГОСПОД ДА ВИ НАКАЖЕ! САМО В ПЪКАЛА ЧЕРВЕНИ *** - ТАМ ВИ Е МЯСТОТО,ЗАЕДНО С АБВ-ТО НА АГЕНТА ВИ И ТОЙ................;
185
2
 
10
 
! Отговори
за 201 преди 13 години
Той е в нелегалност по стар ком. обичай - с чужди имена и женски дрехи бели' някой го сайдиса :))
184
0
 
7
 
! Отговори
за 188 преди 13 години
*** номера му викат на това...........румънците гледат да си пробутат *** на онез, а те се опъват........къде видя пък гордост ???????! :))
183
0
 
12
 
! Отговори
do 191 преди 13 години
Аз съм татко ти. Само лаеш РОБЕ, по форуми и на маса си велик нали, а иначе си поредната мишчица като 99 % от мишките в БГ. Само ревете и се оплаквате - А КАКВО НАПРАВИХТЕ ЗА ДА НЕ Е ТАКА ? А кажете бе РОБИ форумни.
182
2
 
9
 
! Отговори
за 198 преди 13 години
Тадаръка я назначи таз *** по препоръка на ДАНС/ДС да правят номера на следващите, Нали ходи да записва Найденов кат' президент министър.......
181
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СерГеи, стига се подвизава под чужди имена ,,,
180
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БСП = Бързи Смели Пари.....Тия на черното от 65 година насам викат бяло,да им вярват ***,аз не съм от тях !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
179
12
 
22
 
! Отговори
Абе цялото преди 13 години
Имам чувството, че цялото ГЕЙ общество се е изправило като стена да подкрепя г-н Станишев. Е намери си най-после поддръжници.Не ми е ясно кой защитава ГОЦЕ, ДС обществото предполагам и Трактора неговия съратник
178
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Каааа лин ка,калин ка,калин ка моя........За всичко е виновен Станишев пак.........
177
9
 
10
 
! Отговори
До Цветелинка преди 13 години
Голям специалист си по тиквите ***! Ти какъв зеленчук си та ги познаваш -- предполагам РЯПА, или това дето му викат Чокундур
176
8
 
29
 
! Отговори
Цветелина преди 13 години
Тъй или иначе изборите за президент и кметове ще се състоят и ако Бойко изгуби значително не е нужно да продължавам натам.Главата на Бойко е куха като кратуна от тиква.
175
12
 
9
 
! Отговори
Недооценени преди 13 години
Тука има много комплексари. Се някой им е виновен. Повечето от коментариите са дебилни. То аслъ какво можеш да очакваш от хора дето харесват БСП, ГОЦЕ, РЗС, Трактора и тем подобни недомислия. Дерзайте господа! Ще питате защо участвам и аз, ами забавно е, толкова човешка глурост рядко ще срещнеш да се излива за толкова малко време.