Отпуските няма да горят, обещаха, но от БСП

Червените внесоха първия законопроект за 2011 г.
Обновена: 6 яну 2011 12:16 | 6 яну 2011 12:15,
31
Отпуските няма да горят, обещаха, но от БСП

Съревнованието започна. БСП решиха да са първите, които внасят законопроект в Народното събрание през 2011 година.

Социалистите твърдят, че са намерили решение по казуса с неизползваните отпуски за 2010-а, които трябва да изгорят, поне според действащия Кодекс на труда.

Затова червените предлагат към почивката за миналата година да се подходи по същия начин, както за предходните. А именно – натрупаните и през 2010-а дни да могат да се ползват безсрочно.

„Проблема го решаваме сега, хората да бъдат спокойни”, заяви убедено председателят на социалната комисия Драгомир Стойнев, който обаче още не е обсъдил идеята със заместничката си – депутатката от ГЕРБ Светлана Найденова.

„Понеже законът е приет в средата на годината, не би могъл да се приложи неговият механизъм. Затова отпуските за тази година не могат да бъдат загубени”, категоричен е и бившият вътрешен министър Михаил Миков.

„Това право не може да бъде отменено със задна дата”, допълни Емилия Масларова.

Червеният тандем предлага още няколко промени в Кодекса на труда. Едната касае възможността за прехвърляне на част от почивните дни за следващата година.

Още по темата
Сега работодателят може да откаже 10 дни от полагаемия отпуск на служителя си, когато е преценил, че важни производствени причини го налагат. От БСП обаче предлагат тази възможност да бъде за половината от полагащите се дни. Защото част от служителите имат 20 дни годишен отпуск, други – 25, трети – още повече.

Социалистите също така опитват да решат неправдата – графикът за почивките да зависи само от работодателя. Те предлагат хората да могат да отложат своя отпуск, ако имат уважителни причини. За целта ще трябва да уведомят шефа си седмица по-рано.

„Смятаме, че балансът на интересите е постигнат както по отношение на предприемачите, така и по отношение на работниците”, убеден е Миков.

От ГЕРБ вече обявиха, че имат решение на проблема с отпуск 2010 и ще го предложат още през първите дни от работата на парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
4
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
Обещават неща които не могат да изпълнят т.е лъжат! Ама то комунист и *** ако не лъжат и крадат не могат да съществуват.
28
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Още не е изпълзяла от клоаката си гнидата мадридска.
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Опааа, предизборната кампания започна. Сега очаквам един друг /веднага ще познаете кой е,/ да ни обещае по 800 дни отпуска всяка година
26
6
 
5
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Сега обещания, приказки, даване на акъли... А докато бяха на власт крадливите ***, какви законадателни инициативи направиха за да няма натрупване на отпуски от порядъка на 300 - 500 дни /предимно в бюджетната сфера/? Ами нищо, оставяха възможности бюджетите да бъдат източвани! Сега, когато се опитва да бъде решен проблема - критикуват и дават "акъл"! На това му се вика лицемерие от най-висша степен, граничещо с безочие!
25
0
 
1
 
! Отговори
Мина преди 13 години
Балансът на интересите бил постигнат,да но чий интереси защото не са интересите на работника ,а само на работодателите.Защо всяко взето решение е за един ден надругия ден ново решение ,това непостоянство неводи на добър край.Когато решават нещо просто трябва да се каже раз и точка ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ.А те постоянно си минят мненията днес едно утре друго.Отпуските просто трябваше да се изплатят и толкова , защо се отменило и на чий интереси служат нека го кажат.Работника ще трупа само отпуски...
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
65 godini samo izmishliotini i obeshtania? sev. korea po-barzo shte se sabere s iuzna korea otkolkoto nie da se otarveme ot chervenite
23
5
 
5
 
! Отговори
e преди 13 години
ДА БЛАГОДАРИМ,ЧЕ СМЕ ЖИВИ НА ЧЕРВЕНИТЕ И ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДОКАТО ДИШАМЕ,*** РАЗНАСЯЩИ ВОНЯТА ПАК В ЖИВОТА НА ИЗТРАДАЛИТЕ ХОРИЦА.ОТПУСК ВЕЧЕН НА ЧЕРВЕНИТЕ,НО НЯМА ДА СТАНЕ ДОКАТО ТРИБУНАТА Е ТЯХНА.
22
6
 
6
 
! Отговори
Чичо преди 13 години
Добре де, фактите не говорят ли? Понеже станишев ти е много праведен...ми *** му врътни една тогава, явно се обичате. Ти, спомняш ли си как беше бе ***? Какво направи твоя серго?
21
3
 
7
 
! Отговори
Чичо преди 13 години
Те обещавали! хахахахахахахах ааааааааааааааааааааааааахахаахахахахахахахаххаххаахахх ето нещо което ме разсмя от сърце
20
8
 
7
 
! Отговори
обикновен преди 13 години
БьеСьеПье да излязат всички в безсрочна отпуска.., И платена да е - пак ще ни струва милион пъти по-малко, отколкото ако са на работа...Писна ми от комунисти да ми дават акъл !
19
6
 
8
 
! Отговори
Калин преди 13 години
калинка та калинка.... с какво се е занимавала 2008.. 2009 .. че толкова я плюят .. другарите И от бесипето.. .. !къде са били тогава ..назначили я .. що то е милиционерска т.е техна си принцеса .. сега реват по нея .. !всичко им е фалшиво на *** ... претенции имат.
18
3
 
20
 
! Отговори
Колт - 16 преди 13 години
Що Тиквата и Вълчев по туй време не бяха ли съпартийци, не участваха ли рамо до рамо в проекта на Симо и Тиквата не беше ли кандидат за депутат заедно с цитирания от теб Вълчев? Че аз така съм чувал :). А как им викаш на тия дето сменят партиите си и партийните си убеждения като дрешки :). БКП, после НДСВ, сега демократи :))) Щото аз им викам политически ***, а учителя на Тиквата в последното си интервю ги нарече ренегати :)
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
РУКОПИСИ НЕ ГОРЯТ!
16
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За Калинка е виновен Вълчев, той лично и е разписал и заверил фалшивата диплома...
15
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бачкам като вол по над 50 часа на седмица, получавам 2000 лв. месечно, не ми е лесно, не се оплаквам. Който иска, намира начин, който не иска, намира оправдание, а най-лесното оправдание е плюенето по властта. На мен пък не ми пука кой е на власт, нито ми помагат, нито могат да ми пречат.
14
1
 
21
 
! Отговори
Колт - 12 преди 13 години
Твоя любим Тотю още преди Нова година внесе същия законопроект в МС. Ама гербав да чете и мисли не може. Той като види някъде, че някой друг извън тъпата му неокомунистическа структура предлага нещо налита като бивол на червено :). Ама карай, вече сме свикнали. Не знам как и в този случай никой от гербавата пасмина не каза, че Станишев му е виновен. Щото той им е виновен и за Желева, и за Каленка и за всичките недоразумения.
13
0
 
16
 
! Отговори
3 преди 13 години
И кои са тия статистики, че аз не съм ги виждал :)). Всъщност от лично наблюдение мога да ти кажа, че една голяма част от хората в БГ работят значително повече от събратията си в ЕС. Друг е въпросът за качеството на труда разбира се, защото ти денонощно да ореш с Белчо и Сивушка едва ли ще изореш колкото един фермер в Австрия примерно с тракторчето си. За съжаление тук технологичното ниво е доста ниско и каквото и да правиш не можеш да си конкурентен на другите.
12
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе, ***, това са на БСП обещания, какъв Бойко те гони? А, да, забравих, на теб за такива коментари ти плащат от Позитано...
11
1
 
8
 
! Отговори
МАСЛАРОВА преди 13 години
ПРОДАВАМ :БЕНТЛИ КОНТИНЕНТАЛ -СПЕШНО!!замяна за малък самолет.
10
6
 
19
 
! Отговори
Колт преди 13 години
Честито на отпускарите :). Бате ви Бойко Тиквата за пореден път се проявява като дашен и добър човек :). Очаквайте го тези дни да се изтъпани по телевизора и да ви каже - Аз ви дадох и отпуските :))). Гербава му работа - от нищото сътворяват проблем, после се скъсват от работа, че да го решат криво-ляво, а накрая Тиквата излиза и се похвалва как е разрешил проблема :))))