Бирата: Не съм молил премиера, май споделих с президента

Михаил Михов призна за една официална среща с Ваньо Танов
14 яну 2011 17:18,
205
Бирата: Не съм молил премиера, май споделих с президента
Михаил Михов. Снимка: Булфото

Никога не съм молил премиера за каквото и да било съдействие и това е видно, че беше отнет лицензът на „Леденика” и делата се водеха няколко месеца.

Това каза на пресконференция Михаил Михов, собственик на бира „Леденика” и ММ, председател на Българската федерация по баскетбол и почетен консул на Бразилия.

Името му беше замесено в изнесените разговори между премиера Бойко Борисов и шефа на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

"Поех ангажимент да не го закачам Мишо Бирата...", казва премиерът на шефа на митниците, наричайки Михов с прякора му Мишо Бирата.

„В медиите излизат някакви записи. Аз не зная дали са достоверни. Нямам никакво пряко участие в това, което е написано и излязло в публичното пространство, но това рефлектира върху бизнеса ми”, заяви Михов.

Той посочи, че последно се е виждал с Борисов на откриването на част от многофункционалната спортна зала в столицата през септември миналата година.

По думите му все още не могат да се възстановят морални и финансови щети на фирмата му. Според него никой не се е интересувал дали лицензът е бил правомерно отнет. Той беше категоричен, че фирмата не е извършвала незаконна дейност.

Още по темата

Биреният бос не отрече, че познава президента Георги Първанов от баскетболни прояви, на които присъствал в качеството си на председател на Българската федерация по баскетбол.

„Когото съм видял, на него съм се оплакал, но никого не съм молил за съдействие по този въпрос”, подчерта Михов.

На въпрос дали е споделил конкретно с президента, той отговори: “Да, сигурно, предполагам. Може и с патриарха да съм споделил, ако е бил там“.

Лицензът на "Леденика" е отнет на 8 февруари 2010 г. с решение на директора на Агенция "Митници", припомнят от ведомството.

Месец по-късно, през март, Михов е засечен да вечеря със съдията от Върховния административен съд Панайот Генков.

Със свое решение от 7 юни 2010 г. Административният съд София-град отменя решението на Агенция "Митници" и връща лиценза.

По този повод Михаил Михов заяви, че е вечерял много пъти със съдията от ВАС Панайот Генков, но Генков е бил член на УС на БФБ и това е била темата на вечерята.

Мишо Бирата призна за една официална среща с Ваньо Танов, която се е провела в сградата на управление “Митници” съвместно с мениджърите на пивоварната след отнемането на лиценза.

В този важен за бизнеса му период Михов се среща и с финансовия министър Симеон Дянков по този повод.

“Никога не съм бил ангажиран с нито една политическа партия до този момент , нито съм правил дарение на политическа формация през последните години”, обяви Мишо Бирата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
12
 
! Отговори
DUBLIN преди 13 години
Kazval sam go i pak go kazvam:"Tazi darjava e zatanala v la..ta do u6i".
157
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ОСТАВКА НА МУТРАТА,ОСТАВКА НА ГОЦЕ,РАЗПУСКАНЕ НА ТОЯ ЦИРК-НС РЕВИЗИЯ НА ВСИЧКИ ПРИВАТИЗАЦИОННИ СДЕЛКИ.ТОТАЛНА ЛУСТРАЦИЯ,МАРОДЕН СЪД ЗА ПОЛИТИЧЕСКАТА ПРОДАЖНА ВЪРХУШКА И ПОНЕ 50- 60 ОБЕСЕНИ ПО УЛИЦИТЕ ОТ ТИЯ ГОКЛУЦЖИ ЗА НАЗИДАНИЕ , СВИКВАНЕ НА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ЗА НОВА КОНСТИТУЦИЯ ,НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 100 ДЕПУТАТИ И ВУЗМОЖНОСТ ЗА ОТЗОВАВАНЕ НА НЕКАДЪРНИТЕ ОТ ТЯХ,ЗА ВСЕЙИ ПО ВАЖЕН ВЪПТОС КАСАЕЩ БЪЛГАРИЯ -РЕФЕРЕНДУМ....ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ !!!!!!!
156
1
 
5
 
! Отговори
изумен преди 13 години
Патрашкова журналист!?!? ХАХАХА
155
2
 
27
 
! Отговори
Bai Tanas преди 13 години
АКО ПАДНЕ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ,НЕКА ДА БОЙКОТИРАМЕ ИЗБОРИТЕ И ДА ПОИСКАМЕ ПРАВИТЕЛСТВО НАЗНАЧЕНО ОТ ЕС,,, ИНАЧЕ НИ ЧАКА МЕЖДУНАРОДНА ИЗОЛАЦИЯ DA DA DA DA DA DA DA DA SUPER IDEA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!TOCHNO TAKAAAAAA
154
2
 
7
 
! Отговори
Sinfen преди 13 години
Хайде малко да се напънете и да си спомните за вречето след Блян Рибенов като дойде Костов, как никой не смееше да шукне 2 години. И после започна да чисти корумпираните, дето вземаха от М-тел и пр. като Бонев и Валяка. Да знаете нещо подобно ад се е случвало в последствие ? Не ! Та той, макар е не много долюбван от мен, само той може да се справи. Той вече е и много богат, но си остава и много умен и знаещ и можещ . Само помислете малко, като стихнат емоциите.
153
0
 
5
 
! Отговори
гражданин на Европа преди 13 години
Защо пък Патрашкова ? Тя е журналист! А онова което "ни хвърли в полемика" е поведението на Премиера на записите/т.е съдържанието /, както и след това в парламента! Да, не пропуснем и задочното участието Президента във целия този фарс! На мен лично като гражданин на РБ ми е обидно поведението на вишестоящите държавни служители към техните подчинени! Ако така се работи без уважение е разбираемо, защо е на това ниво държавата! Небива да се нарежда отгоре, и да се прескачат нива, ако сме цивилизо
152
0
 
10
 
! Отговори
илиана преди 13 години
Мисля че след тези записи нещата ще бъдат забравени отново,Бирата ще отвори нова фирма,както правеше до този момент,а хората ,които имат да взимат пари от старата ще се хванат за палците,а Бойко и сие ще ги скатават.
151
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гога избирахме Бойко ,мислехм,че той ще управлява с твърда ръка ,и ще ни избави отолигархията ,а то какво стана ,той не бил твърдата ръка ,а нил дългата крадлива ръка на същата тази червена олигархия.
150
0
 
10
 
! Отговори
Смешко преди 13 години
Той споделил Президента.Президента споделил с Премиера.Премиера споделил с Министъра. Министъра споделил с Директора.Директора споделил със заместника си и... по каналният ред. Постановка в БГ театъра: "ГЕРБ vs. БСП". Сцена I.:-)))))))))))))))
149
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Алоооу, герберясали платени драскачи ,когато този срамен закон го гласуваха вашите любимци от герб за да се подслушват обикновенните хора ,вие бяхте ЗА,а сега *** ревете!? Всеки нормален човек беше вузмутен от тази ченгеджийница,само вие твърдяхте,че това било добре и по този начин щели по лесно да се хващат големите престъпници и сега съм длъжен да призная ,че сте били прави ,защото найстина СРС-тата осветиха мутрите -бандити ,а това са все вашите крадливи лидери ГОЛЯМ..КЕЕЕЕФФФФФФ
148
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Щом един гей и хибрид като Петрашкова могат да ви хвърлят в такъв хаос и полемика,"Щом тоя запис ти се струва нещо маловажно, ти си си загубил мозъка нейде през годините!
147
11
 
16
 
! Отговори
О С Т А В К А !!!! преди 13 години
Във всяка нормална държава след такава поредица от скандали валят ОСТАВКИ в правителството ...ГЕРБ вече са политически труп, но разлагането на този труп ще е дълго и мъчително и ще го плащаме всички ние - обикновените хора в България !
146
10
 
11
 
! Отговори
СТТ преди 13 години
Щом един гей и хибрид като Петрашкова могат да ви хвърлят в такъв хаос и полемика, значи всички вие сте рендосани, лакирани завършени педелвайси.
145
3
 
11
 
! Отговори
седесар преди 13 години
До 130/анонимен-Анонимнико, че то при гербавите ви освен комунисти други има ли. Дори Доган и Станишев не са били комунисти и милиционери, смешен пребоядисан комунист-на гербер.
144
0
 
7
 
! Отговори
Ласкарис преди 13 години
Цар Иван Асен II се е сватосвал с много народ.Няма ли по европейските кабарета някой негов далечен потомък да ни го пратят за деспот.
143
0
 
10
 
! Отговори
бира преди 13 години
Харесвам студена бира в горещо време
142
1
 
26
 
! Отговори
илиана преди 13 години
А е ясно,че Леденика переше червени пари и бирата им се продаваше на толкова ниска цена,защото не плащаха данъци и нямаха реклама,платиха си,за да ги пуснат отново(т.е прехварлиха си заемите)на Бойко и всичко отново е по старому.Тези в парламента крадат,а ние се караме за партии,цветове и кой кога ***...
141
6
 
11
 
! Отговори
бивш избирател преди 13 години
Най-после герберите получиха инструкции и започнаха да пишат във форума. Прости гербери, проста държава.Герберите преразпределят територии и стигат до такива глупости, че да твърдят, че говорят с президента, а не с премиера...Е, ние не четем, не слушаме гласовете в нета... на ББ все други са му виновни, я Станишев, я Доган... не се замисля, че за всяка голяма интрига са нужни големи издънки. такива обаче напоследък не липсват... С други думи и тия са като тройната коалиция....
140
4
 
7
 
! Отговори
Калин преди 13 години
*** не правят банки, те крадът и след това се представят за банкери!! а твоята индиянска вожка цветелинка комунярката си е баш апашка !! Банков сектор у болшевистан ли само няма ми пробутваш комунистически басни, пък били и Гърбави за банковия сектор !!всичкото ви е измама генерирате печелби от плащания на популацията рекетирана от безчинствата които упражнявате върху нея !!Указвате държавна помощ по един порочен и престъпен начин виден от далече!!А популацията плаща !!извън Панчерево сте !
139
2
 
13
 
! Отговори
GGG преди 13 години
Абе какви ГЕРБ,какви НДСВ,комунисти ДСБ,атака,ДПС, РЗС,и знайни и незнайни абревиатури,20 години се сменят и все тая.Не може да е толкова сложно да се оправим,при положение,че сме население колкото един Лондон,да не говорим за други градове.Не виждате ли ,че всичко е умишлено.Хванали сме се за някой като слепци и вървим смирено,независимо къде ни води.