ДАНС и МВР слушали дали Танов слушка

Следенето на разговорите започнало през март 2010 г.
Обновена: 21 яну 2011 20:25 | 21 яну 2011 19:42,
148
ДАНС и МВР слушали дали Танов слушка
Снимка: Булфото

Подслушването по досъбедното производство за контрабанда, в което са записвани и разговорите на директора на агенция "Митници" Ваньо Танов, е извършено в МВР и ДАНС.

Това съобщи ротационният председател на подкомисията за контрол на специалните разузнавателни средства (СРС) Явор Нотев.

На днешното заседание на комисията е изслушан дознателят от ГДБОП, който работи по делото, както и началникът на оперативния работник от ДАНС, който е извършвал прослушване на разговори в реално време.

Подслушването е започнало в началото на месец март 2010 г. То е в рамките на разрешения период, с едно продължаване и след това преждевременно прекъсване, посочи Нотев. 

Подслушването е извършвано основно в МВР, като е имало "изнесена точка" за прослушване на разговорите в реално време в ДАНС, поясни той. 

Още по темата

Нотев не можа да каже дали Ваньо Танов е слушан в реално време.

При изслушването дознателят е обяснил пред членовете на комисията, че не си спомня да е получавал информация или да е чувал разговор между премиера Бойко Борисов и началника на агенция "Митници" като този, който придоби публичност в последната седмица. 

Той потвърди възможност да са били прихванати разговори между Ваньо Танов и министър-председателя, без да каже, че това е нещо, което непременно би го впечатлило и би го отбелязал.Тепърва ще установим точно лицата, които са имали някакъв достъп до системата за подслушване. И дознателят, и прокурорът по досъдебното производство посочиха, че не могат да предполагат недобросъвестно или избирателно поведение по отношение на информацията, която се събира и се счита за значима и относима по предмета на делото, каза Нотев.

Не казвам, че не е било възможно някой да бъде впечатлен от участниците в даден разговор и да е трябвало да докладва на своя ръководител, но не го е направил, а да си ги прибере, за да му потрябват някой ден, отбеляза Нотев. 

Предстои комисията да се запознае с писмените доказателства от досъдебното производство, между които сигналът, който е послужил за законен повод за образуването му, искането за прилагане на СРС по отношение на разследваните лица и спрямо Ваньо Танов. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: МВРДАНСВаньо Танов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
1
 
! Отговори
++++++ преди 13 години
Сега Бойко Борисов стана заложник на СидеровСлед петък това правителство ще живее благодарение на "Атака". АТАКА- 1 ! ВОЛЕН-ПРЕЗИДЕНТ! ATAKA+ГЕРБ Пожарникар Бойко Борисов / ***, СИК Участвал е във корупциони схеми.Участвал е във Мутренски бригади.
134
0
 
3
 
! Отговори
Димов преди 13 години
Ще дойдат ли най после на власт честни, можещи, грамотни и авторитетни хора за да се отлепи от дъното България, за да я има България, за да ни има и нас. Надявам се!
133
1
 
1
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,Кой велик наш поет бе казалНатиска бе силен, отпора бе лютКакво прави впечатление около политика Ал.Петров(политическите, икономическите, полицейските и криминалните му слуги), знаковото Убийство на А.Еминов, Мафията и Триглавия Октопод...?- От 18 годишен, лицето А.П., неизменно е в центъра на събития свързани с Тайните служби, независимо дали става дума за политически или криминални събитията, пари или убийства!- Естествено, че А.Еминов, не беше агент на ДАНС или НСС..., защото ако беше, Чистача на Мафията и ДПС в службите А.Петров, одавна да го е изчистил А.Еминов беше убит веднага след срещата на тогавашния министър на МВР - Миков, с началника на Службата за борба с наркотиците на САЩ - ***, по негова молба и в САЩ. Посещението на Миков в централата на ***, слага край на прочистването от агентурата на ***, около А.Доганов, със самоубийството на А Емин...- Само че Американските "Спец служби" са много злопаметни... Когато става дума за убийство на техен агент... са Много, ама много злопаметни...! - Сега научихме, че преди 1989г. А.П., е внедрен от ДС - направление Терор, в Турските съпротивителни организации(в днешното ДПС), като недоволен от смяна на името муВъпрос: - Каква е Тайната, която свързва в едно Мафията в България - ДПС и БСП и ДС, цели 25 години, освен Терористичния произход и на трите организации, естествено и ги държи като тройни Сиамски близнаци???- Дали това не е взрива на гара Буново (или друг), организиран от турския щурмовак - Алексей Петров и пролятата невинна българска кръв, държи БСП и ДПС и генералите от ДС, по силно от всичко, а най-отвратителното им Терористично творение срещу българския народ в последните 10 години, са грабежите и убийствата на Триглавия Октопод и острието на жилото му А.Петров или както там му е истинското му име
132
1
 
10
 
! Отговори
ДАНС преди 13 години
Разговорите на Бойко Борисов, които се появиха в публичното пространство, не са манипулирани по съдържание, заявява във видеозапис, излъчен в Шоуто на Слави" Росен Миленов.Той се представи като бивш служител на ДАНС и дългогодишен кадър на Гранична полиция, НСБОП и МВР.Призовавам парламентарната подкомисия за контрол на СРС да ме изслуша и ако прецени да декласифицира моите показания, заяви Росен Миленов.Той уточни, че напуска агенцията през 2010 г. защото не е бил съгласен с методите на Цветан Цветнов за дискредитиране на неудобни политически противници.Бившият служител на ДАНС предупреди, че след като Бойко Борисов е излъгал българския народ в момента ще направи това и с европейските ни партньори.Като юрист съм наясно, че мога да бъда подложен на натиск, заявява още Миленов.Той казва обаче, че като дългогодишен служител е прилагал всички оперативни способи и средства и има причини да твърди, че разговорите, записани с гласа на Бойко Борисов и другите участници във властта не са манипулирани откъм съдържание.Като юрист съм убеден, че това, което извършват управляващите, е злоупотреба със закона и използват държавата в частна полза, заяви Миленов.
131
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Призовавам парламентарната подкомисия за контрол на СРС да ме изслуша и ако прецени да декласифицира моите показания, заяви Росен Миленов.Той уточни, че напуска агенцията през 2010 г. защото не е бил съгласен с методите на Цветан Цветнов за дискредитиране на неудобни политически противници.Бившият служител на ДАНС предупреди, че след като Бойко Борисов е излъгал българския народ в момента ще направи това и с европейските ни партньори.Да този човек застана с името си пред цяла България и иска изслушване в Парламента. Господа депутати - вземете се в ръце , в противен случай ще трябва народа да си плюе на ръцете и да ви покаже как трябва да управлявате.
130
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В нюз.ибокс.бг пише следното....Разговорите на Бойко Борисов, които се появиха в публичното пространство, не са манипулирани по съдържание, заявява във видеозапис, излъчен в Шоуто на Слави" Росен Миленов.Той се представи като бивш служител на ДАНС и дългогодишен кадър на Гранична полиция, НСБОП и МВР.Призовавам парламентарната подкомисия за контрол на СРС да ме изслуша и ако прецени да декласифицира моите показания, заяви Росен Миленов.Той уточни, че напуска агенцията през 2010 г. защото не е бил съгласен с методите на Цветан Цветнов за дискредитиране на неудобни политически противници.Бившият служител на ДАНС предупреди, че след като Бойко Борисов е излъгал българския народ в момента ще направи това и с европейските ни партньори..... Миленов посочи, че ясно съзнава, че се противопоставя на цялата държавна машина и вероятно ще има репресии срещу него, но е убеден, че само истината може да изведе България на правилния път.
129
0
 
4
 
! Отговори
ot ruse преди 13 години
poznavam general tanov. tolkova e prost i e alkoholik na vsi4koto otgore 4e kato otide v sofia mi stana interesno 6to go drapnaha tam?po im e lesen na sofianci iavno i eto sega kak go narediha siromaha.bo6on doide mu vremeto i izgoria...
128
3
 
5
 
! Отговори
Глупости ... преди 13 години
"Куче влачи, диря няма ..." - това пък кой ли го беше изрекъл и по какъв ли повод? А куче да си следи началника, пардон - стопанина, освен ако не го тревожи представата за кокала? Хм ... А да искаш куче да си лае стопанина, вместо да му върти опашка? Глупости ...
127
1
 
9
 
! Отговори
zezo преди 13 години
Сътвеното от казаното е, че записите са истински - мен ме интересува повече не как те са "излязли" от ДАНС, а че в тях е установено крещящо нарушение на законите на България от най-първите държавни лица!!!Е, как да не казват хората, че всички са маскари - ми това им е котилото - на маскарите! Другите са пред кофите за *** или в чужбина!
126
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко се оказа същия лъжец, като всички останали. Много тъжна история.
125
5
 
6
 
! Отговори
сере се преди 13 години
алексей да го духа. и въобще да го духат всички слушалки
124
6
 
10
 
! Отговори
onzi преди 13 години
Няма *** който да си дрънка за далаверите по личния GSM. В днешно време има VoIP, Иридиум, предплатени карти от чужбина, да не говорим за хилядите "анонимните прими" останали от VoIP терминаторите... :) Мислите ли че Бойко е толко кух и не знае за тез възможности ?? Има парички, има връзки а и е старо ченге, така че всичко му е ясно. Този шум е за масата... Алексейчо се опитва да се докопа до кокала - това е истината. За напред има още много подбни глупости да чуваме за съжаление :(
123
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ИЗЛИЗАМ НА ПРОТЕСТ САМО В ПОДКРЕПА НА БОЙКО
122
2
 
16
 
! Отговори
сере се преди 13 години
- ваньо здравей- здраве желаем г-н министър- слушат ни- знам- добре тогава да ти кажа, утре на славейков мекиците са безплатни- густо- густо ама фидосовата се е заклещила на вратата и гражданска защита започва работа понеделник
121
1
 
3
 
! Отговори
AiLqk преди 13 години
Daite da napravim PROTEST...Ne mi puka za teq SRS-ta...Kefq se na rumuncite che shte stachkuvat za cenite na gorivoto, zashtoto bilo skupo za standarta im. A tuk si malchim sqkash sme super spokoini ama to e*ano d*pe si malchi i vse go...Tuk e nemislimo da se jivee taka benzina lqtoto beshe 1.95 nqkade sega e 2.35 a kachestvoto mu e otvrat.. nikoi ne kontrolira nishto samo lujat i se mokrqt s voda v parlamenta kato detska gradina
120
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Направо се кефя колко прости хора има в тая държавица като чета коментарите :)))
119
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоз сега ще го отнесе за всички провалени операций на мвр през този период ,явно този е бил доносника и е предупреждавал мафиотите
118
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
МИЛЕНОВ ГУЗНАТА СЪВЕСТ ЧЕ НАПРАВИ ЕДИН НАРОД ЛУД В МОМЕНТ КОГАТО ХОРАТ А НЯМАТ КАКВО ДА ЯДАТ ,ПАРЛАМЕНТА СЕ ЗАНИМАВА С ТЕБ ,ВМЕСТО ДА БЕШЕ ЗАСТАНАЛ В САМОТО НАЧАЛО ,А НЕ КОГАТО ПОЧТИ БЕШЕ РАЗКРИТ ,***
117
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
МИЛЕНОВ Е КЪРТИЦАТА НА АЛЕКСЕЙ ПРЕДВАРИТЕЛНО Е ВНЕДРЕН ТАМ ДА СНАСЯ ,В ЕДИН ДРУГ САЙТ ИМА ИЗНЕСЕНИ СТРОГО СЕКРЕТНИ ОПЕРАЦИЙ И РАЗРАБОТКИ ,ТОЯ СЕГА ЩЕ ОТНЕСЕ ВСИЧКО
116
0
 
6
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
до 117Кой знае какви измислени псевдо мафиоти като борчетата отчитащи се в явочните квартири са и тези нагли.Нали масларова щяха да съдят,доган и т.н.тЕдин се напикавал друг го сърбял ***...........всъщност как да ги съдят като излиза,че всичките престъпници и мутри били агенти под прикритие.Цирка е пълен