ДАНС и МВР слушали дали Танов слушка

Следенето на разговорите започнало през март 2010 г.
Обновена: 21 яну 2011 20:25 | 21 яну 2011 19:42,
148
ДАНС и МВР слушали дали Танов слушка
Снимка: Булфото

Подслушването по досъбедното производство за контрабанда, в което са записвани и разговорите на директора на агенция "Митници" Ваньо Танов, е извършено в МВР и ДАНС.

Това съобщи ротационният председател на подкомисията за контрол на специалните разузнавателни средства (СРС) Явор Нотев.

На днешното заседание на комисията е изслушан дознателят от ГДБОП, който работи по делото, както и началникът на оперативния работник от ДАНС, който е извършвал прослушване на разговори в реално време.

Подслушването е започнало в началото на месец март 2010 г. То е в рамките на разрешения период, с едно продължаване и след това преждевременно прекъсване, посочи Нотев. 

Подслушването е извършвано основно в МВР, като е имало "изнесена точка" за прослушване на разговорите в реално време в ДАНС, поясни той. 

Още по темата

Нотев не можа да каже дали Ваньо Танов е слушан в реално време.

При изслушването дознателят е обяснил пред членовете на комисията, че не си спомня да е получавал информация или да е чувал разговор между премиера Бойко Борисов и началника на агенция "Митници" като този, който придоби публичност в последната седмица. 

Той потвърди възможност да са били прихванати разговори между Ваньо Танов и министър-председателя, без да каже, че това е нещо, което непременно би го впечатлило и би го отбелязал.Тепърва ще установим точно лицата, които са имали някакъв достъп до системата за подслушване. И дознателят, и прокурорът по досъдебното производство посочиха, че не могат да предполагат недобросъвестно или избирателно поведение по отношение на информацията, която се събира и се счита за значима и относима по предмета на делото, каза Нотев.

Не казвам, че не е било възможно някой да бъде впечатлен от участниците в даден разговор и да е трябвало да докладва на своя ръководител, но не го е направил, а да си ги прибере, за да му потрябват някой ден, отбеляза Нотев. 

Предстои комисията да се запознае с писмените доказателства от досъдебното производство, между които сигналът, който е послужил за законен повод за образуването му, искането за прилагане на СРС по отношение на разследваните лица и спрямо Ваньо Танов. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: МВРДАНСВаньо Танов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
4
 
! Отговори
Кокошка преди 13 години
Седемдесет и пет годишната Марийка Костадинова прекрасно знаеше, че никой няма да заподозре нея, затова спокойно палеше бутоните в асансьора.
74
0
 
1
 
! Отговори
FORY преди 13 години
ABE SLUSHKA SE OT DOSTA VREME AMA DOKATO NE SE IZKARA ZAKON AGENTI DA NE sa ---v POLITIKATA moze i neshto da se popravi INACHE taka shte bade PROKURATURATA SHTE SE PRAVI che neshto Pravi SADIITE SHTE SE opravdavat kato shte praviat pachki a POliticite shte se LIZAT otnovo za sdelki oblagodetelstvashtti za lichno polzvane tova e!!!
73
0
 
4
 
! Отговори
Хитрите Мечоци преди 13 години
Саше не се пали толкова. Забавлявай се! Бабин ден е все пак!
72
5
 
7
 
! Отговори
Сашо преди 13 години
Еми е**х ви майката, нека на всеки министър по пет бръмбъра. Еб*а*ти *** народ.Искахме да се разкрият злоупотребите в партията(БСП) и най-накрая, като откриват такива, всеки казва това са СРС-та и т.н. Заради това драги Българи нема се оправим, никога !
71
1
 
9
 
! Отговори
Письмо преди 13 години
Охраняването на фес 1 - господ. Догань струва до сега колкото да бъде построена една нова аерогара или един клон на университет. това чудо го няма и в рая !!!
70
1
 
3
 
! Отговори
Хитрите Мечоци преди 13 години
Тончо мого си екзактен!Затуй казвам, че в прламента трябва да "пикаем и *** на клима" ако нямате нищо против!
69
1
 
4
 
! Отговори
Тони преди 13 години
Абе хора какво се палите толкоз ! Всичко е театър - и от ляво и от дясно и в центъра всички са корумпирани и в парламентарната зала играят разни сценки , а вечер пият по кръчмите и се забавляват !
68
3
 
5
 
! Отговори
Хитрите Мечоци преди 13 години
Пикаем и *** на килима! Янко и Бойко1 си ликуват политическите болежки чрез иновативна урино-терапия. Разменят си сутришната урина и я пият за отскок. После си мажат по една филйка с кафяв крем - директно от производителя ;)
67
0
 
3
 
! Отговори
Мк преди 13 години
до 64Бе щом от Кръстевица излиза тази информация значи ДПС и БСП искат да го дискредитират. Ако Борисов беше с тях щяха да си мълчат.
66
0
 
1
 
! Отговори
dantes do spongi преди 13 години
stoto ne mu stiska ,priyatel.spukan balon,za sajalenie na 200 000 oshte misleshti,tarpelivi balgari
65
0
 
2
 
! Отговори
terziyata преди 13 години
Drashkov e sluzal - te kadrite na DS osven da slu6at za ni6to drugo ne stavat
64
2
 
2
 
! Отговори
Мк преди 13 години
до 63И като я подаде кой ще дойде според теб?
63
1
 
3
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
При изслушването дознателят е обяснил пред членовете на комисията, че не си спомня да е получавал информация или да е чувал разговор между премиера Бойко Борисов и началника на агенция "Митници" като този, който придоби публичност в последната седмица. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ба щъ си спомни!
62
0
 
6
 
! Отговори
Плевен преди 13 години
Това не е първият случай на инцидент с коли на НСО. На 24 септември 2010 г.няколко автомобила от ескорта на президента Георги Първанов предизвикаха катастрофа около Ловеч. Очевидец на произшествието тогава съобщи, че три коли от кортежа на Първанов преминали в насрещното движение и блъснали микробус. От охраната на президента отрекоха да са предизвиквали инцидент. 15 АПРИЛ 2010 - Кола на Национална служба "Охрана" (НСО), в която е пътувал министърът на отбраната Аню Ангелов, катастрофира на кръстовището на бул. "България" и ул. "Тодор Каблешков" в София. При инцидента пострада дете, пътувало в другия автомобил, участвал в сблъсъка.Лек пътен инцидент между лека кола и автомобил на НСО е имало днес малко преди Плевен, предаде БНТ. Инцидентът е станал по обяд на около 10 километра преди града.Шофьорът на пострадалия автомобил Яна Петрова твърди, че автомобил със специален режим на движение е изблъскал колата от пътя и го принудил да влезе в банкета.От службата за охрана коментират, цитирани от БНТ, че Петрова е направила неправилна маневра вляво. Началникът на НСО уточни, че в инцидента не е замесен автомобил от кортежа на пътувалия за Плевен тогава Бойко Борисов, а друга кола на службата, която се е движела в специален режим."В момента, в който джипа ме изпреварваше, приближи максимално до мен, ожули ми вратата - лявата на колата, огледалото се сви и се прибра навътре, показа се една ръка от прозореца, която удари с юмрук по тавана. Всичко стана за броени секунди, даже не можех да осъзная какво се случва", разказа потърпевшата Яна Петрова пред БНТ. Полицята в Плевен отказала да и опише щетите.От НСО твърдят, че инцидентът е станал неволно. Петрова се е отклонила рязко вляво и затова двете коли са се закачили. От службата припомнят, че автомобилите им се движат със специален режим, за което имат и съответната сигнализацияБойко Борисов и водената от него правителствена делегация и заминала на работното си посещение в Япония. Посещението ще продължи до 26 януари. Освен външния министър Николай Младенов, икономическия министър Трайчо Трайков, културният министър Вежди Рашидов и земеделският министър Мирослав Найденов, в делегацията на Борисов са включени депутати и бизнесмени.
61
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Не съм му голям фен на Борисов, но щом ДПС-арите го мразят значи сигурно е честен човека....макар и не много компетентен."И това да го каже, някой след като всички прослушахме, как Борисов защитава Мишо Бирата от проверка на агенция митници!!!
60
4
 
14
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Сбогом илюзии. БГ е вън от Шенген. Благодаря ви г-н Генерал. Вие сте Велик гангстер. Защо не си подаде оставката бе човек. Защо се мъчиш като не можеш."Има един сектор около Румъния, България и Гърция, където са съсредоточени три четвърти от проблемите", свързани с влизането на хора и стоки в ЕС - "незаконна имиграция, трафик на оръжие, наркотрафик, трафик на деца", заяви френският министър по европейските въпроси.
59
8
 
4
 
! Отговори
Мк преди 13 години
до 54Айде, айде... Това са глупости. Ти между другото откъде знаеш, че Цветелина строяла хотел в Анталия, та даже и с Доган? Не съм му голям фен на Борисов, но щом ДПС-арите го мразят значи сигурно е честен човека....макар и не много компетентен.
58
2
 
4
 
! Отговори
АФЕРА преди 13 години
Колегата Костов спомена ли поне веднъж именцето Цветаново?! Моля?! Нито веднъж не се чу името на вицепремиера в изказването на Командира. Защо?! Иван Костов се вписа по своя си начин сред контролиращите статуквото. И той пласира недвусмислен жест към трактористите циба, и толкова.Канстатациите са ясни. Яне Янев инкасира тежки загуби. Трактора дали няма да се отрече поне три пъти до първи петли от него?! Или ще го подкрепи?! Всъщност Трактора е за уважение. Без майтап. Да тръгнеш на битка, да се опитваш да взривяваш окопалата се политическа класа, е знак, че си се преценил като способен на чутовни подвизи. И междувременно да внушаваш, че играта е много овъртяна и не се знае кой за кого играе.Сега някои трактористи потриват ръчички в очакване на челен сблъсък между ГЕРБ и ДПС заради делото срещу Ахмед Доган. Някои вече обсъждали, научаваме, стартирането на улични протести в края на януари. Разбира се, битките в политическата класа ще се вихрят с пълна сила. Но войната е изнесена навън срещу трактористи, октоподи и т.н.Единственият шанс на Трактора е да докаже, че войната е срещу народа, срещу обикновените хора. Питането е дали има политически ресурс за това. Материалът му е нефелен. За какви екипи раздува тогава?! Ако се съгласим, че той е изпратен от небесата за лидер на българите, ако приемем, че него е визирал Яне Янев, когато говореше, че Бойко Борисов е трябвало да отстъпи премиерската позиция на компетентен човек, Трактора с кого ще споделя отговорностите на властта. Край него няма нито една читава фигура. Онези професори да си ги кани на сказки връз найлончето гола вода са. Тогава?!Е, да Трактора ще намачка всички, но ще запази Гоце за приемственост. Край Георги Първанов са светилата на икономическата мисъл от такива като Кр. Петков до когото се сетите от останалия амбалаж. Това може да се случи само в мокрите сънища на трактористите.
57
3
 
3
 
! Отговори
АФЕРА преди 13 години
Трактористите влязоха в ролята на политически дворняшки. Съотношение две към едно е изпепеляващо. Въпреки измекярщината на сините. Бойко Борисов спечели етапна битка срещу Алексей Петров-Трактора и Георги Първанов-Гоце. Но сега идва ред на извънпарламентарния натиск и на преконфигурирането преди изборите.Активните мероприятия ще бъдат задействани с особена наслада. Трактора няма да се откаже да внушава, че играе двойно и тройно, докато всъщност игричките му са семпли комбинативен и подготвен екипник като него не може да не си умира от завист, че с Бойко са тръгнали от една стая, а единият е премиер, а другият просван по очи от него.Но наистина няма вечна далавера. Няма вечна власт. Политиката е изкуство на ТЪРПЕНИЕТО! Сега Трактора има един-единствен силен ход да превърне времето в свой съюзник и да чака трупа на врага си на брега на реката. Нали уж можел години наред да дебне жертвата си. Няма лошо. Да го докаже. Но ще му се наложи да застане на Борисов, а не да хитрува, правейки Цветанов мишена.
56
1
 
16
 
! Отговори
не е истина просто преди 13 години
Чудя се на Борисов, що търпи тоя Цървулов? Такива ги забърка, че цялата страна се рзтресе от СРС скандали, каза че записите били направени от престъпни групировки, а се оказа че са дело на МВР и ДАНС...Явно, Цървулов държи и Бойко в мат с нещо...