Танов: Разговорът с Борисов е пълен фалшификат

Митническият шеф беше на разпит в следствието
Обновена: 20 яну 2011 16:32 | 20 яну 2011 16:20,
132
Танов: Разговорът с Борисов е пълен фалшификат
Снимка: Булфото

"Имал съм много разговори с премиера, но този е пълен фалшификат", каза пред журналисти директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов по повод изнесения подслушан разговор с Бойко Борисов. 

Танов беше на разпит в Националната следствена служба повече от три часа.

Той посочи, че е разговарял по много теми с Борисов, но не и по такива, каквито се споменават в записа.

"Никога не съм извършил действия, които да са в нарушение на законодателството", категоричен е шефът на митниците.

"Подслушван съм бил по целесъобразност, а не по законосъобразност", заяви още Танов.

"Няма защо да си подавам оставката", подчерта той и посочи, че не би допуснал в скандала да бъде забъркано и семейството му.

По думите му има много хора, които целят да го  дискредитират. Ваньо Танов заяви, че не познава хората от престъпна група за контрабанда, които твърдят, че са в близки отношения с него и заради които започна досъдебното производството срещу него. "Всеки митнически служител, който съм уволнил за корупция, има интерес аз да бъда дискредитиран", каза Танов.

Той е категоричен, че и разпространеният разговор между него и депутата от ГЕРБ Менда Стоянова също е фалшив.

"Този текст, който прочетох, между мен и Менда Стоянова, той беше пълен фалшификат. Категорично го заявявам. Защото някой беше написал сценария, само че не може да намери думи, защото ги няма в моя речник. Виждате, че не беше публикуван никакъв гласов файл от разговора между мен и Менда Стоянова.

При условие че са записвани в продължение на шест месеца мои разговори, има достатъчно голям арсенал от думи. Aко напишете един текст и го сложите на компютър, той ще ги подреди в съответния ред", смята Танов.

В сряда от прокуратурата оповестиха експертизата, извършена от института на МВР, според която записите на изтеклите разговори на Танов с хора от властта са манипулирани.

Още по темата

По-рано пък парламентарната комисия за контрол на СРС съобщи, че Танов е подслушван законно по разследване за контрабанда и това е станало по искане на прокуратурата.

Днес пък източници от Съдебната палата съобщиха, че записите на шефа на Агенция "Митници" са унищожени в законовия срок, след като е водено разследване за контрабанда, но не е доказано престъпление.

Именно заради това записите сега не могат да бъдат сравнени с вече разпространените разговори на Танов с финансовия министър Симеон Дянков, заместника му Владислав Горанов, премиера Бойко Борисов и бившия зам.-началник на "Митниците" Антоний Странджев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: Ваньо Тановразпит
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 13 години
угоено прасе
118
0
 
2
 
! Отговори
валери преди 13 години
ти си много глупав.
117
2
 
5
 
! Отговори
лудия Макс преди 13 години
Аз не мога да разбера, как така заради няколко килимета, подчинени на Ваньо Танов, притиснаха човека до стената и го докараха до инфаркт...Чест му прави, че все още има търпение да отговаря на *** въпроси и се държи.Не е ли унизително за човек на неговите години да го притискат медийно и политически? Дръж се Ваньо ! Смачкай змийската глава на контрабандата !
116
3
 
5
 
! Отговори
цветков преди 13 години
танов,танов,нима не разбираш колко си жалък.от кой те е страх танов и то на тези пенсионерски години.
115
2
 
4
 
! Отговори
Тея са недостойни преди 13 години
Яне скъсай им генералските пагони, тея са недостойни и за редници....
114
0
 
5
 
! Отговори
смешно и тъжно преди 13 години
И какво излиза, че Танов е манипулирал Странджев /а той признава за разговора, че е истински/ - оплаква му се от премиера, праща го да търси телефоните на бирата, да вади групата .... и всичко това по нощите! Колко смешно и тъжно е всичко това... и що ли Танов не защити държавата, а съзнателно не се яви в съда за да си вземе Митьо бирата лиценза ......
113
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нещо замирисва на МИЛИЦИОНЕРСКА инсцинировка...
112
3
 
8
 
! Отговори
комунист преди 13 години
Записите са направени от Танов.Той е знаел,че е подслушван и понеже до гуша е затънал в помията,е решил да се застрахова.И след като се спазари за местенцето си, се отказа от своите думи.От целия този цирк излезе,че всички са чисти като дупе на девственица.
111
2
 
3
 
! Отговори
Богнострокулум преди 13 години
Ами той случая е много ясен ! Като излезе слух , че сестра ти е ку*ва, ходи обяснявай , че нямаш сестра ! Разбира се, аз нямам доказателства за едното или другото, но лично мое убеждение е, че тия записи са били нагласена история. Именно затова и оригиналите "са изчезнали". Просто самите оригинали не са били "интересни" и затова са унищожени като ненужни...А и в правото е казано-"невинен до доказване на противното".
110
0
 
8
 
! Отговори
уелския принц преди 13 години
Преди каза,че е разбрал за подслушването като е прочел в интернет за нещо,което е говорил с жена си.Днес пък каза,че е разбрал от Ц.Ц .Много се обърка генералу
109
0
 
3
 
! Отговори
& преди 13 години
rasledva6tite kat sa istriti srstata 6to ne iziskat razpe4atka ot operatora i da sravnqt vremeto i nomerata koi na kogo e zvunel i dali vremeto na razgovora suvpada ili si4ki v taq durjava sme maloumni ili nekoi se oppitva da ni pravi na takiva
108
0
 
7
 
! Отговори
средногорски преди 13 години
и ,ти ли ваньо
107
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе Танов - що не го каза това преди 10 дни ами сега.Или просто чакаше да видиш на къде духа вятъра.А той колкото повече духа, толкова повече разнася миризмата.Егати офицера,пардон генерала!!!!
106
2
 
17
 
! Отговори
11 преди 13 години
Е Танов ама сега ти повярвах.Много са ти слаби учителите
105
2
 
16
 
! Отговори
fea преди 13 години
едно е ясно, ваньо танов е един изключително *** човек
104
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ся като разбра,че записите били изтрити(или пък са ги изтрили сега набързо) е много смел и категоричен.Пък как така пасва на разговора с заместника му и по съдържание и последователност по време с разговора с ББ.Еееееееееееееееех па ний нали сме прости.
103
0
 
11
 
! Отговори
До 103 преди 13 години
Оправдавам всякакви действия срещу мен, но никога няма да оправдая действия, които са срещу семейството ми", с тези думи и с насълзени очи Танов напусна района на следствието.Ако това е вярно, тая държава няма да я бъде!
102
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ФАЛШИВ Е НАРОДА ЧЕ ВИ ВЯРВА
101
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЕ МУ СЕ СЪРДЕТЕ БЕ ХОРА ,ТОЙ Е КАДЪР НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ И ЛЪЖЕ КАТО КОМУНИСТ НА РАЗПИТ!
100
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия *** станаха за смях.И какво излиза? Че В. Танов е излъгал най-доверения си сътрудник Страндев за това че мутрата му е наредил да спре проверката и да се обадят на Мишо Бирата.