ДАНС и МВР слушали дали Танов слушка

Следенето на разговорите започнало през март 2010 г.
Обновена: 21 яну 2011 20:25 | 21 яну 2011 19:42,
148
ДАНС и МВР слушали дали Танов слушка
Снимка: Булфото

Подслушването по досъбедното производство за контрабанда, в което са записвани и разговорите на директора на агенция "Митници" Ваньо Танов, е извършено в МВР и ДАНС.

Това съобщи ротационният председател на подкомисията за контрол на специалните разузнавателни средства (СРС) Явор Нотев.

На днешното заседание на комисията е изслушан дознателят от ГДБОП, който работи по делото, както и началникът на оперативния работник от ДАНС, който е извършвал прослушване на разговори в реално време.

Подслушването е започнало в началото на месец март 2010 г. То е в рамките на разрешения период, с едно продължаване и след това преждевременно прекъсване, посочи Нотев. 

Подслушването е извършвано основно в МВР, като е имало "изнесена точка" за прослушване на разговорите в реално време в ДАНС, поясни той. 

Още по темата

Нотев не можа да каже дали Ваньо Танов е слушан в реално време.

При изслушването дознателят е обяснил пред членовете на комисията, че не си спомня да е получавал информация или да е чувал разговор между премиера Бойко Борисов и началника на агенция "Митници" като този, който придоби публичност в последната седмица. 

Той потвърди възможност да са били прихванати разговори между Ваньо Танов и министър-председателя, без да каже, че това е нещо, което непременно би го впечатлило и би го отбелязал.Тепърва ще установим точно лицата, които са имали някакъв достъп до системата за подслушване. И дознателят, и прокурорът по досъдебното производство посочиха, че не могат да предполагат недобросъвестно или избирателно поведение по отношение на информацията, която се събира и се счита за значима и относима по предмета на делото, каза Нотев.

Не казвам, че не е било възможно някой да бъде впечатлен от участниците в даден разговор и да е трябвало да докладва на своя ръководител, но не го е направил, а да си ги прибере, за да му потрябват някой ден, отбеляза Нотев. 

Предстои комисията да се запознае с писмените доказателства от досъдебното производство, между които сигналът, който е послужил за законен повод за образуването му, искането за прилагане на СРС по отношение на разследваните лица и спрямо Ваньо Танов. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: МВРДАНСВаньо Танов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
18
 
! Отговори
Цензура преди 13 години
Цензурата е на почит, а автоцензурата- издигната в култ.
14
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СТИГА БЕ, ХОРА, ГЛЕДАЙТЕ СИ ПЕТЪЧНАТА ВЕЧЕР, УДАРЕТЕ ЕДНА РАКИЙКА, УДАРЕТЕ ПОСЛЕ ЕДНА ЖИЦА,/да ви послуша някой/, ПОСЛЕ ЖЕНАТА - ЖИВЕЙТЕ !Много важно кой-кого !Я се отпуснете - другото - забравете !То си е било, е и ще бъде все така...
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Обърнете внимание на тона!!! Не казвам, че не е било възможно някой да бъде впечатлен от участниците в даден разговор и да е трябвало да докладва на своя ръководител, но не го е направил, а да си ги прибере, за да му потрябват някой ден, каза Нотев. Ами ако това е самата истина тогава какво правим?
12
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гадно е да си милиционер и да работиш в сайт, манипулиращ мнението на хората и не позволяващ да се чуе гласа на народа. Щом не палиш по 5 свещички пред портретчето на Свети Бочко - веднага коментарът ти се трие или - БАН !
11
1
 
12
 
! Отговори
Родолюбец преди 13 години
България е в режим на студена гражданска война. Всеки може да бъде подслушван, да бъде въвлечен в шпионски игри, да бъде злепоставен или изобличен справедливо в покровителство на контрабанда. Аз обичам родината, а не държавата България.
10
1
 
15
 
! Отговори
ОТГОВОР преди 13 години
НАКОЙ ПИТА "Какво стана с текста в пост 1 ? "НА ПОДСЛУШВАНЕ Е - СЕГА СЕ ПРОВЕРЯВА ДОСТОВЕРЕН ЛИ Е ...
9
3
 
19
 
! Отговори
Тялото преди 13 години
На всички ни станаха ясни 2 неща:-Разговорите са си баш истински и хаотичната реакция на всички участници го доказва-МВР си слушка който си поиска без да се съобразява със права. Това от което всички се опасяваха, защото в БГ нищо не се прави користно, а за интереси.
8
12
 
3
 
! Отговори
СЕРЕ СЕ/ТО/ преди 13 години
Стига Танов, стига сересета - аман, байгън, писна ми, BASTA - стига бе - ама не се ли уморихте - цирка стана БЕЗИНТЕРЕСЕН !!!
7
4
 
2
 
! Отговори
do dnes преди 13 години
ili samo edin ot vaS osira celija vi saite sas tezi novin iili ste poveche hora ama che vav posledno vreme se nasrahte sas pluene protiv GERB E JASNO !!!! SEGA MOJETE DA TRIETE
6
7
 
5
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Аййй стига с това...подслушване и тези ...посрани СРС-та;усрахтиии ...са.
5
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТАКОВА НЕЩО ПО ЗАКОН НЯМА.Ще се оставяте ли да Ви правят на ***.Два са законните поводи за СРС- данни за извършено тежко престъпление - бр. от Танов- националната сигурност - което е изключение - и трябва да ИМА ДАННИ,че ТАНОВ я или може да я застраши.И в двата случая има данни ЗА НЕЩО МНОООООГО НЕРЕДНО. Това не е превантивна мярка.
4
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо изтрихте текста? Човекът цитира дословно!
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
IZWIINETE,KAKWO E RABOTIL PREDI JANE PREDI
2
1
 
18
 
! Отговори
Питам ? преди 13 години
Какво стана с текста в пост 1 ?
1
4
 
18
 
! Отговори
Речта на Яне на вота преди 13 години
copy-paste