ДАНС и МВР слушали дали Танов слушка

Следенето на разговорите започнало през март 2010 г.
Обновена: 21 яну 2011 20:25 | 21 яну 2011 19:42,
148
ДАНС и МВР слушали дали Танов слушка
Снимка: Булфото

Подслушването по досъбедното производство за контрабанда, в което са записвани и разговорите на директора на агенция "Митници" Ваньо Танов, е извършено в МВР и ДАНС.

Това съобщи ротационният председател на подкомисията за контрол на специалните разузнавателни средства (СРС) Явор Нотев.

На днешното заседание на комисията е изслушан дознателят от ГДБОП, който работи по делото, както и началникът на оперативния работник от ДАНС, който е извършвал прослушване на разговори в реално време.

Подслушването е започнало в началото на месец март 2010 г. То е в рамките на разрешения период, с едно продължаване и след това преждевременно прекъсване, посочи Нотев. 

Подслушването е извършвано основно в МВР, като е имало "изнесена точка" за прослушване на разговорите в реално време в ДАНС, поясни той. 

Още по темата

Нотев не можа да каже дали Ваньо Танов е слушан в реално време.

При изслушването дознателят е обяснил пред членовете на комисията, че не си спомня да е получавал информация или да е чувал разговор между премиера Бойко Борисов и началника на агенция "Митници" като този, който придоби публичност в последната седмица. 

Той потвърди възможност да са били прихванати разговори между Ваньо Танов и министър-председателя, без да каже, че това е нещо, което непременно би го впечатлило и би го отбелязал.Тепърва ще установим точно лицата, които са имали някакъв достъп до системата за подслушване. И дознателят, и прокурорът по досъдебното производство посочиха, че не могат да предполагат недобросъвестно или избирателно поведение по отношение на информацията, която се събира и се счита за значима и относима по предмета на делото, каза Нотев.

Не казвам, че не е било възможно някой да бъде впечатлен от участниците в даден разговор и да е трябвало да докладва на своя ръководител, но не го е направил, а да си ги прибере, за да му потрябват някой ден, отбеляза Нотев. 

Предстои комисията да се запознае с писмените доказателства от досъдебното производство, между които сигналът, който е послужил за законен повод за образуването му, искането за прилагане на СРС по отношение на разследваните лица и спрямо Ваньо Танов. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: МВРДАНСВаньо Танов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Българският народ е безпомощен да реагира!Няма нито една читава гражданска организация, каквито има по цяла европа, които като организират протест излизат на улиците стотици хиляди хора. Както е в Испания, или Франция.У нас в крайна сметка, излиза правилно това, което прави Правителството и депутатите на управляващите, та ако ще и престъпления да правят! Каквито са повечето от случаите - Ц.Цветанов, А.Иванов, Б.Борисов, Депутатката Менда, Началничката Фидосова, Лъчо Мозъка и др.Другият фактор
94
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Според мен "другарите" от ДС и президента Гоце (който е от тях) много хитро изпързаляха Б.Борисов. Особено след като Първанов се е обадил на Б.Б. да го моли да спре разследването срещу Мишо Бирата. Представете си този Мишо Бирата какъв спонсор е щом като лично президента се застъпва за него, а после премиера - според мен много неразумно нарежда на разработван и подслушван от службите човек- по телефона да спрат разследването срещу Мишо Бирата.
93
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Попитали Радио Ереван дали знае защо, когато бил пожарникар, Бойко Борисов най-много си мечтаел да стане министър-председател? Радиото отговорило: За да може да гаси пожарите с бира, вместо с вода!
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много слабоумни са тези следователи!Толкова *** трябва да бъдеш за да работиш в ДАНС?
91
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Начало / У нас / Криминално / СРС-тата на Борисов са верни, искам да говоря...СРС-тата на Борисов са верни, искам да говоря...21.01.2011, 22:53 (обновена 21.01.2011, 23:32)news.bgКоментари (83) Разговорите на Бойко Борисов, които се появиха в публичното пространство, не са манипулирани по съдържание, заявява във видеозапис, излъчен в Шоуто на Слави" Росен Миленов.Той се представи като бивш служител на ДАНС и дългогодишен кадър на Гранична полиция, НСБОП и МВР.Призовавам парламентарната подкомисия за контрол на СРС да ме изслуша и ако прецени да декласифицира моите показания, заяви Росен Миленов.Той се представи като бивш служител на ДАНС и дългогодишен кадър на Гранична полиция, НСБОП и МВР.Призовавам парламентарната подкомисия за контрол на СРС да ме изслуша и ако прецени да декласифицира моите показания, заяви Росен Миленов.Той се представи като бивш служител на ДАНС и дългогодишен кадър на Гранична полиция, НСБОП и МВР.Призовавам парламентарната подкомисия за контрол на СРС да ме изслуша и ако прецени да декласифицира моите показания, заяви Росен Миленов.
90
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо при положение,че записите са манипулация и са скалъпени и са фалшификат се занимават да търсят от къде са изнесени.Нещо май си противоречат.Май не са толкова скалъпени разговорите колкото им се иска и ги представят.
89
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колко удобно не си спомня това следователче.Ето така се израства в кариерата с слаба памет.
88
1
 
13
 
! Отговори
123 преди 13 години
Какво мислите за ГЕРБ сега ? хахах
87
8
 
7
 
! Отговори
до 87 преди 13 години
Отдавна не гледам Слави!Такава злоба и простотия се лее в това "шоу"!Докато Станишев беше премиер, веднъж не се заядоха с него.Не защитавам сегашното правителство, но злобата на Слави и неговите сценаристи е очевидна!
86
1
 
4
 
! Отговори
123 преди 13 години
ИЗВИНЯВАЙ,МАЛКО СЪМ СМАЯНА И ЕМОЦИОНАЛНАКОЕ МИ Е НЕГРАМОТНО И КОЙ НЕ Е БИЛ Б НСО
85
1
 
3
 
! Отговори
попа преди 13 години
За твое съжаление не е било уволнено от неграмотност и не е било никога в НСО. Единствения неграмотен си ти тъй като не познаваш правописа а и явно нищо не си чула правилно. Продължавай да не гледаш Шоуто още 2 г., тогава ще говорим.
84
9
 
5
 
! Отговори
123 преди 13 години
БОЖЕ,ОТ 2 Г ЗА 1 ПЪТ ГЛЕДАМ СЛАВИ И СЕ ХВАЩАМ ЗА ГЛАВАТА1 СЕ ПОЯВИ 1 НЕГРАМОТНО МОМЧЕ,ОБРАБОТЕНО ОТ ДРУГИЯ ИЗПАДНАЛИЯ КУЛЕКОВ/НЕ ОТ ТВОРЕЦА,НЕОЗЛОБЕНИЯ ПРЕДИШЕН/,КОЕТО ВЕРОЯТНО Е БИЛО УВОЛНЕНО ЗА НЕГРАМОТНОСТ ОТ НСО,А ПЪК ПОСЛЕ СЦЕНАРИСТИТЕ ЗАПОЧНАХА ЕДНИ ПРИКАЗКИ НА ХОРА ЖИВЕЕЩИ В СОБСТВ СИ ЗЛОБЕН ЕЛЕМЕНТАРЕН СВЯТ.....
83
1
 
2
 
! Отговори
e преди 13 години
ok e
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 79Ми такива като откраднати милиарди от народа през 20 годишното управление,...
81
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Все ми е едно. И всички да си знаят - подслушват който им падне. Няма закон !!!
80
0
 
3
 
! Отговори
галактика преди 13 години
С такъв маниер на работа от блато не се излиза -----
79
1
 
1
 
! Отговори
ххх преди 13 години
ами да ги слушат, та да блеснат делаверите им.
78
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Саше, хубаво, ама злоупотребите лъснаха в ГЕРБ (то не че там няма повече *** от колкото в БСП), но поне за сега двете "крила" на старата Партия твърдят че нямат нищо общо едно с друго...
77
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами те тава е-много си *** Саше.
76
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
75Много си *** Саше:) Какви злоупотреби на БСП, като хванаха Боко:)))))Непоправимо *** си Саше:)