ГЕРБ спаси Цветанов от разследване

Десни и леви "за", 18 ГЕРБери - пас
Обновена: 2 фев 2011 14:45 | 2 фев 2011 12:16,
300
ГЕРБ спаси Цветанов от разследване
Няма да има анкетна комисия Снимка: БТА

Въпреки обединените сили на „Коалиция за България”, ДПС и „Синята коалиция”, управляващото мнозинство отхвърли създаването на анкетна комисия, която да проучи скандала "Горна Оряховица".

Предложението е на десницата. Депутатите искат комисията да проучи фактите и обстоятелствата около случая с бебето и поведението на Цветан Цветанов, който прочете публично информация от СРС-та.

Основното острие на управляващите в днешната битка се оказа депутатът от ГЕРБ Павел Димитров. Той твърдо отстояваше тезата, че само прокуратурата е компетентна да реши дали Цветанов е нарушил закона или не.

Христо Бисеров от ДПС обаче припомни вчерашното решение на обвинението и го сравни с днешно интервю на главния прокурор Борис Велчев. В него Велчев смело заявявал, че „прокуратурата не е изтривало за политическа отговорност”.

„Това неадекватно поведение може да има един отговор – адекватно поведение от нас. А първата крачка е създаването на анкетната комисия”, поясни Бисеров.

Иван Костов от своя страна увери, че комисията не цели да съди министъра. Но припомни, че именно Цветанов издаде присъда от пленарната трибуна.

„Лекари убийци на бебета в Горна Оряховица продължават да израждат родилки! Ако е вярно това, което е казано тук от трибуната! Ние няма ли да ги спрем? Ми цял град Горна Оряховица отива да си изражда там жените. Какво правим?”, възмути се Костов.

Вторият поглед на скандала пък прехвърля топката към лекарския съюз. Според лидера на ДСБ докторите от Горна Оряховица би трябвало да бъдат наказани заради езика си.

„Всички знаем истината. Тя е много нелицеприятна. Вицепремиерът, загубил нерви, атакуван може би прекалено остро, използва средства за защита тук, от тази трибуна, които са недопустими. Но по този начин създаде несигурност и тежък шум в системата на здравеопазването”, заяви още Костов.

Командира призова мнозинството да не бяга от тази отговорност, защото в противен случай щяло да „добяга до предсрочни избори”.

„Вицепремиерът Цветанов не е обвинявал никого от тази трибуна. Той прочете СРС-тата, за което прокуратурата е дала своето съгласие”, настоя отново Павел Димитров от ГЕРБ.

„Не сте били в залата, искате ли стенограмата?”, репликира веднага Костов. Вместо Командира, част от изказването на Цветанов цитира малко по-късно Мартин Димитров.

„Как едно живо бебе е умишлено умъртвено? Искам да ви пожелая само едно – да не ви се случва на вас и вашите близки”, повтори Мартин Димитров думите на вицепремиера Цветанов. 

Вече независимият Тодор Великов и днес застана твърдо зад ГЕРБ. Той разказа личната си драма. Баща му е лекуван в тази болница и починал на 56 години, защото докторите не успели да открият, че има захарна болест.

Великов допълни, че познава и шефа на болницата Миролюб Кожухаров, който бил следствен по няколко дела. Въпреки това депутатът също е убеден, че не трябва да се създава анкетна комисия.

Още по темата

Тезите в дебата бяха изчерпани за около час. Въпреки това дискусията продължи и дори се наложи зам.-председателят на парламента от ГЕРБ Анастас Анастасов да поиска почивка 10 минути преди редовната такава.

След нея думата взе единствено Павел Шопов от „Атака”. Той заяви, че случващото се днес е „добре съгласувана акция между БСП, ДПС и СДС. Първата такава”, уточни Шопов.

Гласуването малко по-късно потвърди – и левицата, и десницата, и ДПС подкрепиха комисия „Цветанов”.

По-любопитна обаче се оказа позицията на ГЕРБ. 18 от тях се въздържаха.

При поисканото прегласуване резултатът беше потвърден, а комисията отхвърлена с 90 гласа „против”. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
1
 
7
 
! Отговори
ЛОГИКА преди 13 години
Сега и БАН ще го уневини.Сделката беше направена оня ден като Бойко изтегли закона за унищожението на БАН.Ако го уневини след толкова френски доказателства, значи е бил прав Бойко да ги закрие.Не сме държава - по зле сме и от египтените.не можем да си защитим правата и демократичните свободи.
276
5
 
3
 
! Отговори
Гинеколог преди 13 години
Имали в България Прокуратура?Крайно време е да бъдат осъдени докторите от Горна Оряховица - които убиха новороденото бебе.Главният обвинител много ясно ги нарече от трибуната на Парламента - убийци и прочете обвиненията от СРС.На базата на неговите покозания прокурора следва да ги осъди.До кога ще търпим беззакония в страната срещу която се бори комуниста Цветанов.Ако е мъж Велчев трябва да го подкрепи и уневини.
275
0
 
4
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Колко дена го били ни дума, ни вопъл, ни стон, но устата сгрешила, сама промълвила Антон Своето име им казал, но седмица после мълчал, а пък тялото в язви, и язвите гнойни текът Где са твойте другари? той виждал отряда любим и очите притварял и тръпнел, но бил несклоним. Побеснял и разгърден, край него прострелвал агент той отвърнал му твърдо: Убиецо, стреляй във мен! Те в раните люти посипали сол като жар скърцал с зъби нечуто и как ли без вик издържал? И в злоба безсилна пак били го диви и зли в страшни мъки се свивал, но дума не им промълвил После бавно притихнал- смутени, учудени в страх, те го гледали тихо безмълвен, но горд, величав. Не човек, а желязо просъскал агентът фашист. Тихо мъртвия казал: Не, комунист!
274
0
 
14
 
! Отговори
тнвм преди 13 години
*** *** *** долу герб
273
0
 
12
 
! Отговори
ОТКРИТИЕ преди 13 години
Цецо крадецо ми прилича на УШАТА СОВА с тези кръгли очички...)))Вижте в енциклопедията - УШАТА СОВА!
272
0
 
17
 
! Отговори
ГЕРБ - ББ и ЦЦ преди 13 години
Цецо краде,а Бойко му ЗАМАЗВА кражбите и лъжите!? ДОРИ го ПРЕДЛАГА ЗА ПРЕЗИДЕНТ! СРАМ МЕ Е, ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!
271
8
 
3
 
! Отговори
Гинеколог преди 13 години
Защо спи още прокуратурата е не е окошарила тези долни и гадни доктори от Горна ОРяховица - убийци на новородени бебета.Имат уликите дадени им от министър Цветанов.Трябва сама да се самосезира по думите Цветанов.Иначе извода е един - нямаме Прокуратура.Крайно време е да се изчисти цялата мръсотия по убийците от Горна Оряховица.А може и самия Цветанов да повдигне обвинение.
270
0
 
15
 
! Отговори
АТЛАНТИК преди 13 години
Всичко е манипулация от Цветан Цветанов.Изводи от така създалата се обстановка до момента:1. Ако са излезли СРС от МВР без тяхно знание - значи нямаме министър, който да упражнява контрол и там е разграден двор. Всеки може да си подслушва всеки и да си разнася СРС и да ги продава...2. Цветанов знае но мълчи като оня от село Антон и отрича да е знаел за СРС - това показва че неговите подчинени могат да си подслушват и без подписа на министъра. Пак лош контрол от министъра...3. СРС не са правени от МВР, някъде в страната от някого си - това е най-лошия вариант. Това показва че нямаме МВР и всеки може да си прави в държавата каквото иска и МВР да не опазва националната сигурност. Извода пак е срещу министъра, не може да се прави с опазването на националната сигурност.4.МВР използва СРС за натрупване на компромати срещу политически и държавни служители и ги къта за "черни" дни и да изнудва. Нищо чудно Цецко да е знаел и да не е докладвал на Бойко с цел да го държи изкъсо и да не го притиска. Милиционерски номера, Бойко не е от тях той е пожарникар. Но го е предал някой който му има зъб от МВР...И ПРИ ЧЕТИРИТЕ СЛУЧАЯ ПЪТЯ Е САМО ЕДИН - ОСТАВКА ИЛИ УВОЛНЕНИЕ И ДА ХОДИ ДА СИ ГЛЕДА ПЕНСИЯТА..
269
0
 
13
 
! Отговори
Хачо. преди 13 години
Тоя знае ли какво го чака след изборите....Ако ще и на Луната да се скрие....Секс и като започне да диша- пак секс. При криминалните.....да заповяда- чакаме те бат Цецко!!!!!
268
1
 
20
 
! Отговори
ЗОРО преди 13 години
ДАНО СЕ ЗАДАВИШ ***
267
1
 
10
 
! Отговори
SILANCE преди 13 години
До 282.Още ли ще се доказва?Да спи зло под камък - дано да е приключил!
266
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С този поглед на африкански *** - за къде е?
265
17
 
3
 
! Отговори
Посетител преди 13 години
Много лесно искате да падне Цецко. Рано е има време да се докаже.
264
1
 
21
 
! Отговори
joren преди 13 години
Ясно е, че с полицейщина не се храни народа... ми сега какво ГЕРБ??? много интересно какво ще измислите, като сичко е забатачено(може би не само от вас) до такава степен, че я караме на самотек... Няма читаво производство, икономика затъва, ноооо Шеенген гледаме. Мама му стара, направете хората да има за какво да се борят, работят и живеят тука. Бай Манчо от село, му е се тая с Шенген или без, ама както няма парици как се живеее. Мизерия, мъка мъка
263
1
 
26
 
! Отговори
Един от излъганите преди 13 години
НОВИЯТ МОРАЛ НА ГЕРБ и тяхната "Швейцaрия на Балканите " към днешна дата 2011 год:- Най-бедната и най-корумпирана държава в ЕС с най-ниските при това ЗАМРАЗЕНИ от всенародния любимец Симеон Дянков заплати и пенсии - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Тотално разбита икономика, най-високите лихвени проценти в ЕС, смазване на малкия и среден бизнес, неразплащане на ддс и неразплащане навреме от страна на държавата със частниците, огромна междуфирмена задлъжнялолст - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Покачване на цените на основни и жизненоважни продукти, покачване на ток,вода и парно - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Разбито здравеопазване , липса на лекарства за онкоболните, закърняла здравна реформа - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Значително нарастване на дела на сивия сектор и политически чадър над контрабандата на цигари, горива и алкохол - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Орязване на всякакви социални пакети и придобивки и неизплащане на детски надбавки на българските майки поради смехотворно законодателство - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Близо 2 милиарда лева за прогнилата и корумпирана система на МВР и военното министерство - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Изпращане на български момчета по света да водят войните на САЩ за сметка на българския данъкоплатец - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Откриване на паметник за прослава на американските летци бомбандирали София - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Млади и интелигентно изглеждащи българи излезли по улиците да разпродават библиотеките си от безпаричие и мизерия - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Етнически българи ровещи в казаните за смет - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Етнически българи раздаващи брошурки по улиците да спечелят някои лев за комат хляб и кисело мляко - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Етнически българи чистещи стъклата на колите по булевардите за някоя друга стотинка - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Етнически българи които от безпаричие и отчаяние отиват на гурбет да чистят ***, да гледат старци, да берат ягоди,маслини,портокали и да ринат обори зад граница - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Погребване на култрурата и образованието - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Тотално излагане и орезиляване имиджа на България по света - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !------------------------------------------------------------------------------------------------Вън от България некадърна герберастка пасмина такава !! Никoй не ви иска вече *** мръсни ! Нито един кмет на село дори няма да вземете на изборите, камо ли президентството, което така да ви се блазни ! Всички ви разбраха що за стока сте и скоро ще усетите гнева на народа ! Хващайте се направо под ръка с пропадналата *** от дпс,бсп,сдс,лудите сидер и яне,агентгоце,мадритския мошеник и заедно всичките еничари,*** и национални предатели вън от страната ни ! Дойде време за неоптетнени и необременени хора от този комичен преход.И пак въпреки всички вас *** България ще пребъде !
262
1
 
13
 
! Отговори
Един от излъганите преди 13 години
НОВИЯТ МОРАЛ НА ГЕРБ и тяхната "Швейцaрия на Балканите " към днешна дата 2011 год:- Най-бедната и най-корумпирана държава в ЕС с най-ниските при това ЗАМРАЗЕНИ от всенародния любимец Симеон Дянков заплати и пенсии - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Тотално разбита икономика, най-високите лихвени проценти в ЕС, смазване на малкия и среден бизнес, неразплащане на ддс и неразплащане навреме от страна на държавата със частниците, огромна междуфирмена задлъжнялолст - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Покачване на
261
0
 
7
 
! Отговори
Българския политик преди 13 години
На 2 февруари 1896 година династията на Кобургите излъчва първия православен представител в редиците си. Престолонаследникът Борис Търновски, кръстен при раждането си в лоното на Римо-католическата църква с имената Борис Клеман Робер Луи Станислав Ксание, приема православието. По този повод Атанас Буров казва че е "*** работа" да си смениш религията, с което 2-ри февруари остава в историята на България като "*** ден", т.е. ден на Българския политик.
260
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
обединените сили на Коалиция за България, ДПС и Синята коалиция, ИСТИНАТА ЛЪСНА ХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
259
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
защо да не гласуват въздържали се, защото няма никакво нарушение и да има и да няма комисия, пак няма да има. Айде пиши до прокуратурата, да ти отговорят писмено. Няма как да се намери прокурор, който да види нещо нередно, всичко е по закон. Ако има комисия, ще виеш, че ще покрият всичко. Не може да ти се угоди, о фен на Гномове и Драгалевси теменужки. Разцепление няма, а плурализъм. Ще ви се да подмените вота на България, ама ... друг път.
258
0
 
21
 
! Отговори
капка сидерова преди 13 години
с тоя и аз не бих легнала