ГЕРБ губи позиции, Борисов едва трети по рейтинг

Цветанов ще повлече и партията със себе си, коментират социолози
13 фев 2011 14:00, Красимир Ангелов
736
ГЕРБ губи позиции, Борисов едва трети по рейтинг
Борисов и Цветанов вече не са любимите политици на българите. Снимка: БТА

Спадът в доверието към управляващите се ускорява сериозно след скандалите с подслушването през първия месец от годината, показва прочуване на "Галъп".

Според него ако изборите бяха днес, ГЕРБ ще спечели 27,3 на сто, вместо досегашните 31%.

В същото време се увеличава делът на българите, които на този етап заявяват, че не биха гласували на изборите и по този начин подкрепата за другите политически сили не се увеличава.

"Общественото недоволство все повече се концентрира върху министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и ако Бойко Борисов не предприеме решителна стъпка, Цветанов ще повлече и партията със себе си", коментира Кънчо Стойчев от "Галъп".

Той подчерта, че за повечето анкетирани все още няма алтернатива на сегашното правителство.

53 на сто от анкетираните не смятат, че има партия или коалиция, която да управлява по-добре. Едва 18 % са на мнение, че такава алтернатива има.

Доверието към премиера Бойко Борисов намалява с шест процента и през февруари е 39 на сто.  Така премиерът падна до трето място в класацията на най-одобряваните политици. Начело е Кристалина Георгиева с 58 на сто рейтинг, следваната от министър Росен Плевнелиев.

От "Галъп" посочиха, че ако изборите бяха днес само 4 партии ще влезнат в парламента.

Освен споменатите 27,3 % за ГЕРБ, за БСП биха гласували 15,7 процента от избирателите, а за ДПС - 6,2.
Под чертата според социолозите остават "Атака" - 2,8 на сто, "Синята коалиция" - с 2,3 процента,  РЗС - 0,7 на сто и НДСВ с 0,3 процента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


736
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
677
31
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нито сме оттеглили подкрепата си за ГЕРБ (народа), нито ще ни заблудят евтините жалки номерца на ДС/БСП. Скъпи другари, измрете от глад в кофите. На следващите избори ще ви прегазим. И понеже го знаете много добре, приритвате, но това не помага!
676
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Айде направете избори веднага!Ако си вярваха, ББорисов щеше да подаде оставка и да иде на избори, уверен във всенародната либов! А той играе топка и си цепи челото!
675
6
 
29
 
! Отговори
Сион преди 13 години
Много ми се вижда това..Демек почти всеки 3 ти и половина би гласувал за гербавите..От хората с които си комуникирам , по скоро на 10 един се чуди и то зашото не вижда засега друга алтернатива..На изборите за ново народно събрание ще са с 15%..Догодина..Щото няма си изкарат мандата тия плиткоумници никога.И слава Богу!
674
2
 
1
 
! Отговори
за 682 преди 13 години
3 влизам тук за 3 месеца и 3 пъти чета простотията ти. Не знам флашки ли получавате или е-маили, но май хич не си дават зор авторите им...........досадно е
673
7
 
5
 
! Отговори
Калъп Интренеишънъл преди 13 години
Това поръчаха, това платиха,това Ви казваме...............пък вий си ни знаете - двама скромни мултимилионери на ваш гръб..........колегата Райчев има и голф игрище у тях
672
7
 
27
 
! Отговори
plempi_sz преди 13 години
До "Безработен Гербаджия" Евала.... Когато всички се осъзнаят вече ще е доста късно... правителството не помага, а само вреди в буквалния смисъл на думата. Всичко се покачва (данъци, цени на хранителните стоки, на горивата, осигуровки, БЕЗРАБОТИЦА)... единственото което не мърда, а даже спада са мижавите заплати, които едвам стигат... Браво Бойко... както казва един... "е голем е начи"
671
12
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия *** завариха най-добрата държава във финансово отношение и ЕС им го призна - 14% от БВП задлъжнялост, 7,7млрд фискален резерв!:) Всичко сакпаха! Какво ле щеше да е ако бяха получили държава като Гърция, Ирландия, Испания, Португалия или Италия:)))
670
23
 
9
 
! Отговори
до628 преди 13 години
става така защото комунистите опоскват всичко и който дойде след тях е в тежко положение
669
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Надолу, надолу, надолу..... така....надолу....ми то вече дъното:)
668
23
 
16
 
! Отговори
ДС-Галъп преди 13 години
Тоя плъх Кънчо Стойчев и Андрей Райчев са едни от най-големите червени *** и кредитни милионери.
667
8
 
25
 
! Отговори
От тук, от там преди 13 години
Преписано от некъде си.....Поддържащите ГЕРБ сте точно на нивото на Борисов и Цветанов. А те двамцата са хора от народа, говорят като в махалата, човешки, разбираемо. Само да припомня, че и ходенето по голяма нужда е човешко( не е моя мисълта), но не го правим на масата. Да си некадърен, също е човешко, но да си некадърен и начело на държавата, е престъпление. Ще ви омекнат и вашите глави, ама трябва да стигнете до кофите за ***.. А иначе всички поддръжници на ГЕРБ вероятно си представят, че и те като патроните си могат да тръгнат от тинята и да станат "нещо"...Наивници.
666
12
 
30
 
! Отговори
Безработен гербаджия преди 13 години
Безработен гербаджия....... Никога не съм гласувал за БСП, но винаги когато гласувам за други партии, оставам без работа и не ми стигат парите за елементарни неща. Така беше със СДС, ОДС, НДСВ и сега с ГЕРБ. А когато са участвали БСП, които не обичам, винаги съм живял сравнително по добре. На кого да вярвам на мене си или какво ме манипулират. Ако сравним времето и се върнем назад то при ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ имаше работа и пари и добри заплати и пенсии. Е защо тогава гласувах за ГЕРБ? Сигурно не съм добре, за да повярвах на една мутра! А когато са участвали БСП, които не обичам, винаги съм живял сравнително по добре. Защо става така??
665
4
 
8
 
! Отговори
:) преди 13 години
Немога да разбера как ги правят тези социологични проучвание при положение, че за толкова години от както се правят, нямам нито 1 познат нито мен, да са попитали за кои бих гласувал. В момента нито ГЕРБ, нито БСП биха събрали тези %, които се прогнозират тука.
664
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре Чинтулов: Къде си, вярна ти любов народна?Къде си, вярна ти любов народна?Къде блестиш ти, искра любородна?Я силен пламък ти пламни,та буен огън разпалина младите в сърцата,да тръгнат по гората.
663
3
 
3
 
! Отговори
dolu agentite преди 13 години
galup e filial na ds,qsno e vsi4ko
662
8
 
9
 
! Отговори
КИРО преди 13 години
"КРАДЦИТЕ НА ПРЕХОДА" СЕ ОБЕДИНЯВАТ! ЗАЩО ЛИ?Кънчо Стойчев мина всякакви граници в наглостта и арогантността си!Аз разбирам че тази седмица само от връщнането на държавата на Пловдивският панаир кръга в който участва и този човек загуби 100 милиона но дори мафията трябва да знае граници! И така каква е битката? И за децата стана ясно наранени икономически интереси стоят зад войната! Става дума или за неспазени икономически обещания от Борисов да не ги пипа "КРАДЦИТЕ НА ПРЕХОДА" или опит той да бъде принуден да остави на спокойствие определени фирми, чийто бизнес не е напълно прозрачен.Не случайно Кънчо Стойчев говори за обединение на Костов, БСП и ДПС! Партиите които окрадоха България и имат най-голям ресурс и капитал в момента! Именно това е политико-икономическата мафия! Политици и олигарси заедно ръка за ръка които лапкаха 20 години и сега лапането им е спряно! И един вид дайте да се обединим иначе отиваме в затвора и народния гняв ще се излее върху нас!Кои са "те": Кръга е ясен и те никога не са се крили! Олигарси политици, бизнесмени, социолози и медии!На Гергьовден се събираха в Пловдив в хотела на Гергов дори имат общи снимки заедно! Дотам им еше стигнала наглостта че дори не се криеха!Анрей Райчев и Кънчо Стойчев-те контролираха пийпълметрията 10 години! От там финансовите потоци и прането на пари и известляването им през телевизиите!Георги Гергов - олигарх който с изветлените пари купуваше холели, ЦУМ и т.н.Румен Петков и Георги Парванов - мозъкът на ченгеджийницата! Те контролират трактора. Те дариха Гергов с Пловдивският панаир! Те са чадъра на въпросните перачи на пари. Самият факт че от както стартира ченгеджийницата Румен Петков или подставени негови лица са ВСЕКИ ДЕН по вестници и телевизии е достатъчен!Слави Трифонов - слуховете за подаръците от кръга са безкрайни /апартамента му на "Слънчев ден "-Варна! Но той също е и личния певач на Гергов! Общите ловни подвици на дружинката са ясни за всички. Те го контролират и осигуряват финансовите потоци!Не случайно искат към тях да се присъединят Костов и Ахмед Доган! Дори са готови да направят Доган - премиер! Така всички които са ограбили България ще са заедно!АЗ НЕ СЪМ КРАЛ! АЗ НЕ СЪМ КОНТРОЛИРАЛ ПИЙПЪЛМЕТРИЯТА В БЪЛГАРИЯ И НЕ СЪМ ПРАЛ ПАРИ ПРЕЗ ОФШОРКИ! АЗ НЯМАМ ВСЯКА ВЕЧЕР ШОУ ПО БТВ С КОЕТО ДА ПРАВЯ ТЪРГУВИЯ С ВЛИЯНИЕ! АЗ НЕ СЪМ ОТ КРАДЦИТЕ НА ПРЕХОДА!Tези хора могат да бъдат наречени по един начин "КРАДЦИТЕ НА ПРЕХОДА"! Те ограбиха България и сега се обединяват с ресурсите и капиталите си защото ЛАПКАНЕТО беше спряно. Посланието е ясно- ВЪРНИ НИ ПЛОВДИВСКИЯТ ПАНАИР И НИ ОСТАВИ ФИНАНСОВИТЕ ПОТОЦИ ИЛИ ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ ЧЕНГЕДЖИЙНИЦАТА! Само от Пловдивският панаир губят 100 милиона лева!
661
4
 
5
 
! Отговори
bulgaria nad vsichko преди 13 години
da zivee Bulgaria!!!
660
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Марк, атакуват го в рамките на регламента! В никакъв случай яростно!! По-скоро апатично и вяло. Пак казвам - по сценарии. Колкото да не измрат от скука. От една школа са.
659
9
 
11
 
! Отговори
ганьо преди 13 години
Кънчо, Кънчо пак някой от олигарсите *** са ти платили предоволно, за твоето творение " Социологическо изследване" . Цар си на тези работи!!! Само и само да си вземеш паричките и да угодиш на червените ***!!! ЕША НЯМАШ КЪНЧО!!!!
658
20
 
8
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Вероятно ще подкрепя Борисов!Причината е че щом така яростно го атакуват - следователно ги е настъпил!Те и Костов не атакуваха така!