ГЕРБ губи позиции, Борисов едва трети по рейтинг

Цветанов ще повлече и партията със себе си, коментират социолози
13 фев 2011 14:00, Красимир Ангелов
736
ГЕРБ губи позиции, Борисов едва трети по рейтинг
Борисов и Цветанов вече не са любимите политици на българите. Снимка: БТА

Спадът в доверието към управляващите се ускорява сериозно след скандалите с подслушването през първия месец от годината, показва прочуване на "Галъп".

Според него ако изборите бяха днес, ГЕРБ ще спечели 27,3 на сто, вместо досегашните 31%.

В същото време се увеличава делът на българите, които на този етап заявяват, че не биха гласували на изборите и по този начин подкрепата за другите политически сили не се увеличава.

"Общественото недоволство все повече се концентрира върху министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и ако Бойко Борисов не предприеме решителна стъпка, Цветанов ще повлече и партията със себе си", коментира Кънчо Стойчев от "Галъп".

Той подчерта, че за повечето анкетирани все още няма алтернатива на сегашното правителство.

53 на сто от анкетираните не смятат, че има партия или коалиция, която да управлява по-добре. Едва 18 % са на мнение, че такава алтернатива има.

Доверието към премиера Бойко Борисов намалява с шест процента и през февруари е 39 на сто.  Така премиерът падна до трето място в класацията на най-одобряваните политици. Начело е Кристалина Георгиева с 58 на сто рейтинг, следваната от министър Росен Плевнелиев.

От "Галъп" посочиха, че ако изборите бяха днес само 4 партии ще влезнат в парламента.

Освен споменатите 27,3 % за ГЕРБ, за БСП биха гласували 15,7 процента от избирателите, а за ДПС - 6,2.
Под чертата според социолозите остават "Атака" - 2,8 на сто, "Синята коалиция" - с 2,3 процента,  РЗС - 0,7 на сто и НДСВ с 0,3 процента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


736
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
657
8
 
9
 
! Отговори
Марк до Спонги преди 13 години
за 525Аз съм на 55 г. и твоя коментар за възрастта ми бе приятна изненада за мен!А иначе наистина мразя *** /не знам дали е точно злоба/!Иначе съм се сблъсквал с тях и преди и след 89 г. защото участвах активно в събитията около 10.ноември /да не казвам точно как за да не излезе че се хваля/!По принцип гласувах за Костов, но поведението му напоследък никак не ми харесва, а като добавим и големия му грях - не се разправи с комунистическата помия когато бе на власт, не мисля че ще глас
656
29
 
16
 
! Отговори
БОЛЯРИН преди 13 години
ГЕРБ се справят по-добре от очакванията ми. Жалката, негативна капмания на опозицията против правителството е още едно доказателство какви мишки са те !!!
655
27
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всъщност ако сега има избори ГЕРБ, биха взели пълно мнозинство. Така наречената "Синя коалиция" не би влязла в парламента, както и РЗС . Шамара за Лудото Яне е показателен---0,7%. Комисията по досиетата в парламента ясно каза, че Ц. Цветанов не е бил агент от бившата Д.С.
654
3
 
2
 
! Отговори
ot lut преди 13 години
da glasuvame za vmro.tezi ot galap ne gi slagat. no da glasuvamr za vmro.pak vi kazvam ce tezi ot gerb ne stavat.zaplati nqma da dignat,nit pensii.no digat hlqbu.dolu gerb.samo vmro.vmro-vmro-vmro...dolu gerb.
653
7
 
16
 
! Отговори
четяща и невярвяща преди 13 години
някой попита- Абе тоя Кънчо Стойчев не беше ли случайно от бандата АБВ на Първанов? --открай време си е "червен"философ. А пък социологията в "Галъп"май е отстъпила място на стъкмистиката. Как така веднъж не попаднах в извадката/дори някои покрай мен не е/, била тя и не дотолкова представителна! И по чия поръчка е настоящото изследване? Чии обществен интерес обслужва? определено не е моя,не е нашия - затова не вярвам
652
22
 
8
 
! Отговори
ЯНА преди 13 години
обичам те Бойко
651
8
 
20
 
! Отговори
адмирал преди 13 години
Цецко се хвали пред Бойко с папката си на агент от ДС, като му я показва.по добра снимка не е имало.
650
7
 
19
 
! Отговори
д 4 преди 13 години
Нещо май липсва - на четворката липсва нулата "0"Сигурно 40 % е.Средно интелегентен съм с магистратура... Всичките ми приятели и роднини, колеги и комшии не са казали от както Бойко встъпи в длъжност нито една добра дума за него и управлението му.Средата сред която се движа е на 99.9 на същото мнение.Ще се сгромаляса на следващите избори, така както предричаха победа за Иван Костов преди 10 години, а царят го прати в небитието.Сега пак ще е същото.Не вярвам на агенциите, те се подмазват и обслужват управляващите. Никой не е направил извадка от свободните форуми където се изразява мнение по статиите напоследък и ще получи точния резултат, там над 75 % са срещу ГЕРБ и управлението на Бойко и най-вече на Цецко.
649
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
какъв рейтинг.не виждате ли че всичко се сгувнясва.
648
11
 
28
 
! Отговори
Х преди 13 години
Ще си позволя да цитирам 648-и/ Асандж: "...ГЕРБ е съвкупност от самозванци, политически плагиати и хора с ограничен умствен багаж..." Факт е, че ГЕРБ-ри има във всяка държава. И никъде това не е толкова страшно. Много страшно е друго, а именно, че да има толкова некадърници и *** във властта, такива мутри да "водят" държавата, показва, че нивото на избирателите е паднало под критичния минимум, т.е. ние сме се отказали да мислим. Кръчмарски подход, *** във властта!
647
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На база изследването на Кънчо, ГЕРБ увеличава позициите си в парламента.
646
15
 
29
 
! Отговори
Тилт преди 13 години
Ясно е,че ГЕРБ си отиват също като своя родител НДСВ.
645
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе тоя Кънчо Стойчев не беше ли случайно от бандата АБВ на Първанов?
644
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Галъп не казва за разпределението на депутатските места.ГЕРБ увеличава броя депутати в парламента, ако изборите бяха днес.
643
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе я да изхвърлим всички тези от управлението и да започнем начисто!!!
642
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
boiko s teb sme ne gi sly6ai kvo prikazvat
641
16
 
11
 
! Отговори
акуд преди 13 години
г-н БОРИСОВ обедини БЪЛГАРИЯ, времето тече. трябват ти мнозинство на всички предстоящи избори
640
4
 
7
 
! Отговори
До 651 преди 13 години
Прав си напълно,нека четат *** ....
639
2
 
11
 
! Отговори
Нели преди 13 години
Абе кво стана с Волен спря да джафка нещо,дано да е добре милия ,и завареното му синче евродепотатче.
638
4
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Министърът Дончев иска амнистия за общински злоупотреби с пари по САПАРД по вина на фонд "Земеделие"! злоупотребите на общинските "кадърници", а вина на фонд?!ГЕРБ и МАФИЯ =Ръка ръка мие, за да бъдат и двете бели!