Тотю Младенов да не се мъчи повече, призовават от БСП

Корнелия Нинова: Хората не ядат само СРС-та и асфалт
Обновена: 23 фев 2011 16:06 | 23 фев 2011 16:06,
280
Тотю Младенов да не се мъчи повече, призовават от БСП
Снимка: БТА

40% от доходите на българина отиват за закупуването на най-основните хранителни продукти, нужни за оцеляване. Статистиката е на НСИ, но я съобщи депутатът от „Коалиция за България” Корнелия Нинова.

Според нея само за един месец – от януари до февруари, храните са поскъпнали с 1.8 на сто.

"Тенденцията е цените да продължават да растат. Твърдението на правителството, че това се случва в цял свят, не е вярно”, заяви Нинова.

Според нея докато например месото в чужбина поевтинява през последните месеци, у нас цената продължава да върви нагоре.

"Хората не ядат само СРС-та и асфалт по магистралите. Вече става въпрос за основни хранителни стоки за изхранването на българските граждани”, иронизира дневния ред на ГЕРБ Корнелия Нинова.

От БСП дават на социалния министър срок – до петък да представи конкретен план за индексиране на доходите на хората. В противен случай „по-добре да си ходи, да не мъчи себе си и държавата”, посъветва Нинова.

Бившият зам.-министър на земеделието и вицепремиер по еврофондовете Меглена Плугчиева пък посочи първоизточника на проблемите с високите цени на храните. Според нея досега директните плащания към земеделските стопани вече трябваше да са факт.

Още по темата

"Където и да минете в страната, ще чуете от хората, че те не са готови за новата производствена година. Хората си колят останалите животни, защото и до момента националните доплащания не са направени. Българското животновъдство е поставено на прага не на оцеляването, а на спасяването”, посочи Плугчиева.

По думите й усвояемостта по програмата за развитие на селските райони е 6%.

"Питам аз - останалите 94% как ще бъдат използвани през следващите три години и как ще стигнат до хората”, заяви Меглена Плугчиева.

Според нея министърът на земеделието Мирослав Найденов напоследък се вживявал в ролята на председател на Агенцията по безопасност на храните, вместо да върши своята работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
5
 
7
 
! Отговори
алехандро преди 13 години
Ша ти скъсам мандибулата какоо
232
0
 
1
 
! Отговори
KURnelija преди 13 години
do254Ne, s pasti !!!
231
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стига с вашето ядене. Само за ядене говорите, за нищо друго. На ниво ядене си останахте. Човек не е прасе. Напротив според БСП хората не са нищо повече от машини за гласуване и л***а.
230
1
 
13
 
! Отговори
Корнелио... преди 13 години
ти с чакъл ли ще нш храниш ??????
229
1
 
13
 
! Отговори
ДО 248 преди 13 години
До 248 - Не знам в коя Испания си,но и аз съм.Цената на Зехтина ,не на олиото е 65евроцента(1,30лв.)За месото и колбасите не пиша,защото са 50% по-евтини от Стара Планина и са с 100%месо.Пишеш глупости.
228
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тая ако знае как ша я мандръсааам малеееей
227
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нали от 1989 до 2000 БСП и СДС разграбиха държавата,сега плюят срещу бедноста и мизерията която създадоха.
226
2
 
6
 
! Отговори
до иван преди 13 години
не вярваме на никого, вярваме на касовата бележка. не давай акъли, след като не си в час с реалното битие на хората в българия. тотална мутризация, ***, безработица, простотия, чалгии, храната е турбо ниско качество. всички услуги са колкото да мине номера... заплатите нямат аналог в европа! ти самият, като не вярваш, защо си там? може би, защото в българия си бил прекалено добре?! колко човека сте там в квартирата на куп ако не е тайна?
225
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 13 години
доN 240 "Ръната прави борбата" е казал Дан Колов !А аз ще ти кажа,че глада стоманата пробива!
224
3
 
3
 
! Отговори
ivan преди 13 години
Neim vqrvaite na tezi mrasni komunqgi as jiveq vav Ispaniq i tuk cenite rastat postoqno na gore samo zablujdavat dartacite
223
13
 
10
 
! Отговори
БРАВО преди 13 години
Заглавието е Точно на място.И цялото Правителство на ГЕРБ начело с Борисов да не се мъчи и да мъчи Хората.Да вземат да си ходят.Толко слабо управление България не е и няма да види.Яд ме е че гласувах за ГЕРБ,извинявам се на тези които не са гласували.
222
9
 
13
 
! Отговори
яжте срс-та преди 13 години
Такава масова бедност и мизерия не е имало от войната насам ... Герб няма да изкарат дълго и слава богу.
221
3
 
4
 
! Отговори
Селяка преди 13 години
Довиждане,довиждане,довиждане......
220
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много сте нахални това гербаджийте. Ама то сте прихванали от вожда ви. Аз съм безпартиен, но това не ми пречи да видя,че това правителство е много, ама много зле. Това натягане със станадарта на хранителните стоки не доведе до качество, а до повишаване на цените до невъзможност обикновенния човек да си купи.
219
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стига с вашето ядене. Само за ядене говорите, за нищо друго. На ниво ядене си останахте. Човек не е прасе.
218
8
 
20
 
! Отговори
ДРУГАРКИ и ДРУГАРИ преди 13 години
Станишев трепереше от страх когато откриваха 5 километра от магистрала Люлин да не се разцепи асфалта Добре че не мина някой с колело отгоре че щеше от магистралата му да станат две.
217
2
 
9
 
! Отговори
да преди 13 години
не само колбасарските и хлебозаводите са на комунистите
216
1
 
4
 
! Отговори
narod преди 13 години
TOVA E BELIQ PROBLEM NA BILGARINA-NQMAME KAKVO DA QDEM
215
5
 
18
 
! Отговори
до 233 преди 13 години
Еми да, като почнеш със "Сачи" - собственост на другаря Станишев. Той затова рева против "Стара Планина", щото рекламираше "кренвирши от месо" с няма и 2 процента месо вътре, а ги продаваше с тая лъжереклама по 6-7 лв. килото...
214
3
 
12
 
! Отговори
pipi преди 13 години
*** народ ,добре ли живеете,че плюете,не виждате ли каква мизерия настава,а вие БСП ,ГЕРБ Станишев,Борисов.Партиите са без значение, важното е как се чувства народа?А народът е гола вода!