Тотю Младенов да не се мъчи повече, призовават от БСП

Корнелия Нинова: Хората не ядат само СРС-та и асфалт
Обновена: 23 фев 2011 16:06 | 23 фев 2011 16:06,
280
Тотю Младенов да не се мъчи повече, призовават от БСП
Снимка: БТА

40% от доходите на българина отиват за закупуването на най-основните хранителни продукти, нужни за оцеляване. Статистиката е на НСИ, но я съобщи депутатът от „Коалиция за България” Корнелия Нинова.

Според нея само за един месец – от януари до февруари, храните са поскъпнали с 1.8 на сто.

"Тенденцията е цените да продължават да растат. Твърдението на правителството, че това се случва в цял свят, не е вярно”, заяви Нинова.

Според нея докато например месото в чужбина поевтинява през последните месеци, у нас цената продължава да върви нагоре.

"Хората не ядат само СРС-та и асфалт по магистралите. Вече става въпрос за основни хранителни стоки за изхранването на българските граждани”, иронизира дневния ред на ГЕРБ Корнелия Нинова.

От БСП дават на социалния министър срок – до петък да представи конкретен план за индексиране на доходите на хората. В противен случай „по-добре да си ходи, да не мъчи себе си и държавата”, посъветва Нинова.

Бившият зам.-министър на земеделието и вицепремиер по еврофондовете Меглена Плугчиева пък посочи първоизточника на проблемите с високите цени на храните. Според нея досега директните плащания към земеделските стопани вече трябваше да са факт.

Още по темата

"Където и да минете в страната, ще чуете от хората, че те не са готови за новата производствена година. Хората си колят останалите животни, защото и до момента националните доплащания не са направени. Българското животновъдство е поставено на прага не на оцеляването, а на спасяването”, посочи Плугчиева.

По думите й усвояемостта по програмата за развитие на селските райони е 6%.

"Питам аз - останалите 94% как ще бъдат използвани през следващите три години и как ще стигнат до хората”, заяви Меглена Плугчиева.

Според нея министърът на земеделието Мирослав Найденов напоследък се вживявал в ролята на председател на Агенцията по безопасност на храните, вместо да върши своята работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
13
 
7
 
! Отговори
монитор преди 13 години
Колко още трябва да се повишат цените,за да се отворят очите на заслепените гербери и техните сини съюзници и атакисти!?
212
9
 
19
 
! Отговори
САМ БОЛА преди 13 години
Колбасарските цехове са собственост на *** и затова смърдят срещу министъра . Не им дават да пълнят саламите със соя и други *** както до сега . По време на комунистическата мафия нямаше никакъв контрол и за това сега *** умират от яд че им секват далаверките.
211
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тцтц, на Позитано остана само дежурния. Лека смяна, *** :)
210
5
 
9
 
! Отговори
do KURnelija Ninova преди 13 години
" Horata ne jadat samo SRS-ta i asfalt"....gadna mrasna maimuno, zabravi li kak Maslarova karashe " pensionerite kato njamat pari da jadat pasti " ?????Dano izgniete do 10-to koljano,dano !!!
209
1
 
7
 
! Отговори
до 224 преди 13 години
И затова, че населението на Земята се е увеличило, и иска да яде.
208
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво герберчета.Днес си заслужавате заплащането.Браво.
207
2
 
6
 
! Отговори
ДО 220 преди 13 години
И за това че в САХАРА не вали дъжд
206
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми взеха я, за да те връжат теб! казаха, че си по спешен:)
205
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Асошиейтед прес": "ЕС призна, че съюзът е конспирация против България и Българската Социалистическа Партия".
204
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
215 -как си отвърза сам ръкавите на усмирителната риза????
203
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ФРАНС ПРЕС току що предаде, че Нова Зеландия възнамерява да съди българското правителство за ролята му в опустошителното земетресение, което взе стотици жертви преди два дни.
202
7
 
14
 
! Отговори
БРАД МИТ преди 13 години
МРЪСНИ И КРАДЛИВИ КОМУНИСТИ
201
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Конгрешънъл куотърли": Борисов стои зад размириците в ЛибияАми сега.. американците ще ни се разсърдят, че петрола скочи рекордно. Време е Боко да си подава оставката.
200
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво Нинова! Мачкай сганта мутренска! Хората вече се осъзнаха! Мачкайте ги тези ***, че съсипаха държавата тяхната ......!
199
6
 
15
 
! Отговори
koko преди 13 години
Корнелия Корнелия във вашата партия не са виждали ни мотика ни трактор а тръгнала да дава акъл. Вашия министър на земеделието пък се беше вживял като тартор на фондовете за тютюна и където можа се облажи.За капак ни спряха парите от европа а сега ревеш че ГЕРБ са усвоили малко.Знаеш че по вашто време на всеки земеделец зачислявахте КОНСУЛТАНТ от ваште, ама те освен крадливи бяха и ***.
198
8
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Нагла комунистка!Кой ти дава право да говориш от името на народа!Асфалта вие- комунистите го изядохте!Вие- комунистите станахте първи бизнесмени след 1989 г. и окрадохте държавата.Построихте палати и бетонирахте курортите с народни пари.Сега пак вие- комунистите -олигарси диктувате цените!
197
10
 
12
 
! Отговори
Направо незнам преди 13 години
И Герб за нищо не стават, незнам вече кой да изберем,този път май въобще няма да ходя да гласувам.
196
3
 
4
 
! Отговори
до Марчето преди 13 години
Не марче не купена. Не съм кадар на ББ.А колкото до това за анонимността не се различаваш много от мен, но ако ще ти достави удоволствие наричай ме Пешо или Иван надявам се така да съм по-малко анонимен за тебе. Всеки може да се кръсти тука както иска и това не го отличава от другите анонимни ясно. И не мисля че може да съдиш за това дали съм грамотен по една сгрешена дума. Не че се оправдавам, но аз не засягам факта че във време на глад за работна ръка си била уволнена (но мога да си направя бърз извод).
195
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Конгрешънъл куотърли":Бойко Борисов е свързан с българската мафия !"И американците го разбраха:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
194
3
 
4
 
! Отговори
до Марчето преди 13 години
Не марче не купена. Не съм кадар на ББ.А колкото до това за анонимността не се различаваш много от мен, но ако ще ти достави удоволствие наричай ме Пешо или Иван надявам се така да съм по-малко анонимен за тебе. Всеки може да се кръсти тука както иска и това не го отличава от другите анонимни ясно. И не мисля че може да съдиш за това дали съм грамотен по една сгрешена дума. Не че се оправдавам, но аз не засягам факта че във време на глад за работна ръка си била уволнена (но мога да си направя б