Депутат развява диплома, друг – стотачка

Кутев и Господинов спорят кой е по-образован
24 фев 2011 19:21,
65
Депутат развява диплома, друг – стотачка
Снимка: Dnes.bg

Колко е важно да си образован?! Пример в тази посока дадоха депутатите от ГЕРБ Стефан Господинов и от „Коалиция за България” Антон Кутев.

Цялата драма започнала от интервю на опозиционера пред Силистренския печат. В местен вестник Кутев казал, че дава 100 лева на първия човек, който му покаже копие от дипломата на Стефан Господинов от ГЕРБ.

Затова днес Господинов свика извънредна пресконференция, темата за която беше пазена в тайна до последно. За изненада на журналистите, вместо флашка със СРС-та, депутатът от ГЕРБ реши да си покаже дипломата.

На нея ясно е записано, че е завършил образователна степен „бакалавър”. Депутатът видимо ядосан на колегата си Кутев поиска извинение и постави срок – до две седмици.

„Ще заведа иск и ще сезирам комисията по парламентарна етика”, заплаши Стефан Господинов. А 100-те лева Кутев трябвало да даде на Дома за възрастни хора в Силистра.

За по-сигурно от ГЕРБ раздадоха на журналистите копия от дипломата на техния човек.

Антон Кутев получи копието, за което е обявил награда, от журналистите. Депутатът веднага бръкна в портфейла си, извади 100 лева на цяло и ги подаде на репортерите. Никой не взе парите. А Кутев продължи да се съмнява:

„Това, в което съм сигурен е, че на тази диплома пише ясно бакалавър, а в CV-тата, които Стефан Господинов пускаше по време на предизборната кампания пишеше ясно магистър”.

Социалистът се зарече да провери документа на Господинов. Ако се окаже, че се е объркал щял да дари много повече от 100 лева за благогворителност.

От ГЕРБ обаче също решиха да атакуват. Стефан Господинов зададе няколко въпроса на Кутев, отново задочно, чрез телевизионните камери:

„Какво образование е завършил той? Бил ли е в борд на директорите на дружество? Каква заплата е получавал там? Работата му отговаря ли да неговото образование?”

Антон Кутев надцака по ценз колегата си Господинов, защото имал степен магистър по специалност „История на изкуството”.

Червеният депутат обаче явно не е работил по професията си или поне през последните години. Кутев сам призна, че е бил в надзорния съвет на ЧЕЗ, в управителния съвет на Общинския приватизационен фонд, съсобственик на фирми.

„Нито едно от тях не е свързано с изкуството, всяка една от тях се е занимавала с бизнес и търговия”, призна си червеният депутат. Той обаче е категоричен, че няма конфликт на интереси.

Антон Кутев обяви, че няма да се извинява на Господинов. Бил готов да отиде на съд, както и да даде всички необходими документи на проверяващите органи за собствените си доходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хубавото е че поне сега в управлението са висшисти, вече и от БСП-то и от Дпс-то, си избират такива хора. Герб поне се стараят да оправят плачевното положение след всеки мандат на БСп, след тях /Бсп/Държавата е изцедена. Само *** би псувал развитието на България - отпушени еврофондове, напредък в инфраструктурата, борбата с престъпнста, магистралите- дето трябваше да са готови 70те години - минаха много правителства но това не се случи мина и иван костов, и сергей и доган и т.н. РЗС=БСП=ДПС
47
0
 
3
 
! Отговори
Щраус преди 13 години
Тези от ГЕРБ да се видят ръководителите - единия пожарникар и повече от кофпомпа не е виждал, станал Премиер, а другия е учител по физкултура и той Вицепремиер и министър на вътрешните работи, при наличие на министерство на физическото възпитание и спорта и консултира Европа за пари по правото и сигурността.Те това не мога да го разбера? Има една питица и викат ЩРАУС (вече я има и нас) дето си заравя главата в пясъка при опастност, така трябва да са и от ГЕРБ, по ниски и от тревата.
46
1
 
6
 
! Отговори
Гунчо преди 13 години
Абе този кундурждия който се изживява като кадровик за Силистра защо не се скрие някъде. Каква диплома какви пет лева. Дори и най близките му приятели нямат спомен той да е бил студент.Поредното гнусно петно за малкият ни град- където безработицата е голяма а а да започнеш работа някъде трябва да си човек на въпросният депутат Господинов. Жалко долно същество.
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тия пак си мерят пиш---е.
44
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А това, че на ГЕРП дипломите са от калинково-илиев (килиев) тип ние много добре си го знаем.
43
1
 
0
 
! Отговори
lilly alex преди 13 години
kato v detskata gradinka parlamentat e kartinka.nqkoi kukla we razpla4e drug sbiva se s drugoto una4e.dokaga we e taka tuhkat se pensoinerite.narode vie gi izbrahte sega da piqt mlqkoto pionerite! komentiraite kolkoto si wewte izhod nqma ve4e zabravete.!
42
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато пожарникар е министър-председател, не се учудвайте, че магистър по история на изкуството е член на надзорния съвет на ЧЕЗ.
41
2
 
4
 
! Отговори
17ф преди 13 години
КУТЕВ ТИ СИ ''ХЕМ ШУТО ХЕМ БОДЕ'' ИСКАШ ДА КРАДЕШ НО ТЕ Е СТРАХ.ЕДНО ЖИВОТНО КОГАТО УМИРА ЗАПОЧВА ДА ХАПЕ МНОГО ЯКО.
40
3
 
5
 
! Отговори
Един българин преди 13 години
Кутевизацията е всеобхващаща в България,ние за това сме на тоя хал.
39
2
 
5
 
! Отговори
Една българка преди 13 години
А ние се чудим защо толкова струва тока - ами и този господин е на хранилката на енергийната компания.. Брей , че гладни!!!
38
7
 
8
 
! Отговори
до 45 преди 13 години
ти си луд. *** може да е струвала нещо навремето, но сега прилича на угоена коледна ***. Досущ Масларова.
37
0
 
7
 
! Отговори
Хейтър преди 13 години
"благогворителност"Dnes.bg неграмотници..
36
3
 
12
 
! Отговори
МИ 5 преди 13 години
*** сте, вий другари от БСП и ГЕРБ! От едно и също котило сте, що се морите да се нападате? Накрая братски ще се прегърнете, в името на националната кауза.
35
1
 
3
 
! Отговори
FORY преди 13 години
Oshte malko shte pochnat da si meriat i MARKUCHITE ama nali se seshtate che nikoi ne go INTERESUVAT NEKAKVI PALIACHOVCI !!!PARLAMENTA TRIABVA DA SE NAMALI NA 50 choveka s otgovornost za deistviatata si!!!
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гнус ме е от тия! Какво правят в парламента подобни елементи - бакалаври по неизвестно какво си, магистри по история на изкуството..... Освен да генерират скандали, друго не правят. Каква е ползата от подобни хора там? Куп приказки се изприказваха за 'феодални старци' (Пърдянковата простотия). една камара 'експерти' се 'изказаха' по тази тема във форумите.... Къде ги сега тези бойки елементи да коментират учеността на тези двамата....
33
1
 
10
 
! Отговори
ринго преди 13 години
едвам сричащи *** взеха дипломи от какви ли не университети без да знаят накъде се отварят вратите им.Говоря за депутати .Особено от читаците .
32
0
 
26
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
Играят си момчетата.... А, между другото - някой да дава 100 лева за ксерокопие на моята диплома?
31
0
 
4
 
! Отговори
Даола преди 13 години
Какво общо им образованието на визираните в статията лица с тяхната дейност - нищо. Повечето от депутатите след 1989 просто са се мъчели да се настанят в някакъв бизнес - независимо какъв - цел власт и пари.Дейността им във фирми и дружества и тя е никаква - присъствие в точното време на точното място с цел първоначално натрупване на капитал.Така че споровете между депутати от управляващата партия и от опозицията са просто нелепи - те са PR акция, за да бъдат забелязвани от медиите.
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Българска диплома?Стига глупости...
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
смешници ...