Борисов: Какъв туризъм, какви чудеса без магистрали!

Приоритети на правителството били пътищата и културата
Обновена: 9 мар 2011 22:05 | 9 мар 2011 22:05,
562
Борисов: Какъв туризъм, какви чудеса  без магистрали!
Борисов награди победителите. Снимка: БТА

Приоритет на правителството са магистралите и културата. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Националния исторически музей при връчването на наградата на победителя в класацията „Чудесата на България”.

“Ако от изказванията на всички тази вечер вземем по едно изречение, може да се сглоби какви трябва да бъдат приоритетите на правителството – магистрали и култура. Това, което хората са правили преди нас и ще правят много след нас”, посочи примерът.

“Какъв туризъм, какви чудеса, като до всеки един от тези обекти, които участват в класацията, има два дни път с камили.  Ние ще строим магистрали  – “Тракия”, “Люлин”, “Марица”, “Струма”, “Хемус”, Русе, Шумен, Черноморието и Бургас, за да покажем тези уникални обекти”, отсече Борисов.

Десет милиона лева за топ 10 на чудесата в България отпусна в кампанията финансовият министър Симеон Дянков, които премиерът определи като нито много, нито малко.

За изплащането на парите кметствата, на чиито територии са чудесата, ще представят конкретни проекти за реставрация и консервация.

Министър-председателят Бойко Борисов връчи приза на победителя в класацията - Старинният Созопол с мощите на Йоан Кръстител. След Созопол класацията определи Перперикон и античния Несебър.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


562
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
508
1
 
4
 
! Отговори
pariot преди 13 години
abe vdigni zaplatite na 4engeda,POjarnikari ,doktori ,daskali napravi reforma v tezi ministerstva.to do vsqko selo ima arhitekturna zabelejitelnost ama do tam trqbvat i selski pati6ta nesamo magistrali.turizam se pravi s magistrali a selsko stopanstvo s kakvo se pravi .ako razvie i ikonomikata i zemedelieto i jivotnovadstvoto nie za 3 godini sme minali garciq.
507
2
 
11
 
! Отговори
emigrant преди 13 години
бягай където ти видят очите! Тоя мутра се мисли за много оригинален, а пенсионерите да *** в същото време докато страят магистрали...
506
7
 
6
 
! Отговори
ТОНИ преди 13 години
БЕЗ ПЪТИЩА Е НЕ ВЪЗМОЖНО ДА СЕ РАВИВА: ИНДУСТРИЯ-НЯМА КОЙ ДА СТРОЙ ЗАВОДИ И ДА СЕ ДВИЖИ ИЗ РАЗБИТИТЕПЪТИЩА.НЯМА ДА ИМА ТУРИЗЪМПЪТИЩА И ПАК ПЪТИЩА
505
2
 
13
 
! Отговори
Бай Ганьо Балкански преди 13 години
Тез магистрали като се направят после ще има такси дето ще се плащат за да се ходи по тях. Ми бензина ще удаи 3 лева. Нови данъци , нови такси. Баси и държавата , баси и Бойкото. Аз напускам България със семейството си и никога няма да се върна тука. Никога!
504
1
 
16
 
! Отговори
мекичарят преди 13 години
"Нито ден без гаф" - девизът на Цирк "Борисов".
503
0
 
14
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
прод. на 507.С какво се подобри социалното положение в държавата след пускането на пътен възел "Драгичево"?Пенсиите ли нарастнаха, заплатите ли, или Софийските тежкари по-лесно стигат до Боровец или в Гърция, за да заведат метресите си на уикенд?Къде е спешния антикризисен план на държавата?Къде са спешните икономически, митнически, полицейски и военни мерки за стабилизирането ни?Все повече имам чувството че държавата е на автопилот, и Дянков от време на време си играе с копчетата му....
502
0
 
17
 
! Отговори
до 507 преди 13 години
Най-добре се перат и крият пари при строежите. Няма единна цена, никой не знае какво се влага - всички видяхме Околовръстното на Бойко как потъна във вода, как пропадна кръговото при Перник. Каквото е направил Пожарната - все е недоправено, но парите са си прибрани!
501
1
 
10
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Тези магистрали ще се строят минимум 5-6 години.По тях ще работят сумарно не повече от 2000-3000 човека, много огт които е възможно и да са чужди граждани, зависи коя фирма даде повече комисионни при конкурса.Нека някой тук ми обясни разбираемо, с какво ще се подобри положението в държавата ни, в обозримо бъдеше от 1-2-3 години , като започнем да строим магистралите.Къде ще отива печалбата?Та от всичко това държавата ще вземе само 10 % данък и осигуровки на минимални заплати.Има нещо гнило....
500
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Делото срещу бившия военен министър Николай Цонев, съдията Петър Сантиров и финансиста Тенчо Попов беше стопирано заради липсата на независмо вещо лице, което да направи експертиза на водените от тях разговори, записани със СРС.АМА МАНИПУЛИРАНИ СА СРС ТАТА , СЪЩО КАТО ТЕЗИ НА БОЙКО И ТАНОВ НЯМА ИСТИНСКИ СРС-ТА , ЩОМ НА ПРЕМИЕРА Е МАНИПУЛИРАНО КАКВО ОСТАВА ЗА ПО ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ..... ЕХААА БОКО КВО ПРАИМ СЕГА
499
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хахах бай боко пак се издаде
498
1
 
19
 
! Отговори
писна ми преди 13 години
Тази ТИКВА стана премиер и само едно и също си бае. Защо този *** не отиде на собствени разноски да види магистралите в Италия и в Германия, дори в Хърватия и тогава да говори с големата си милиционерска уста. А къде е просветата, културата, здравеопазването, нормалните храни. Този човек не знае къде е и какво работи. Не цялата държава се сътои от чалгари и ***. Да си ходи в Банкя и да си говори глупостите на селяните. ПИСНА МИ ОТ НЕОБРАЗОВАНИ МУТРИ!
497
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БОКО ПАК СЕ ИЗДРАИФА,КАКТО ВИНАГИ.
496
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
УФСЪ,по магистралите ще се движи кой-всеки който пожелае-те са обшествено достъпни места и те ще ни направят различни от барутния погреб в който бяхме 20 години!!!
495
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Магистралите се строят с ЕВРО ФОНДОВЕ-разблокирани за ГЕРБ и БГ,за да се построи инфраструктура-отвори сайта на министерството на регионалното развитие,,,,та прочети и си дай отговор на всичко което те интересува!
494
0
 
14
 
! Отговори
Спас преди 13 години
Стигнахте до велики научни констатации, постепенно! Машиностроене, технологии, производство! Бай Тошо го подиграваха, че бил *** но човека знаеше, че един струг или фреза с ЦПУ струва повече от една влакова композиция със зеленчукови консерви и наистина машиностроене имаше, корабостроене имаше, автомобилостроенето не ни го разрешиха но имахме потенциал! Селско стопанство трябва да има, все пак трябва да се яде, туризма също е необходим но БВП се повишава с МАШИНОСТРОЕНЕ, дами и господа!
493
0
 
11
 
! Отговори
496 преди 13 години
Оди се снимай, парите щяха да са от еврофондове ако :))) Магистрала Люлин е финансирана основно от бюджета, а сега ще трябва да бъдат върнати и малкото пари дадени от ЕС поради забавянето и. С Тракия положението е същото, а Хемус се финансира само от наши пари. Междудругото и вожда Тиква ти го каза - парите за увеличение на запланти и пенсии са в магистралите :)) Друг е въпроса, че въпросните магистрали нещо се не виждат :))) Демек парите ги няма, а вие чекайте :)))
492
0
 
7
 
! Отговори
496 преди 13 години
Да не забравяме, че и ние сме евроданъкоплатци все пак!
491
1
 
4
 
! Отговори
:-))))))) преди 13 години
bezplatni obqdi nqma!!!vmesto da sedite tuk i da pi6ete gluposti vzemete ne6to da rabotite.lesno e da pla4ete 4e nqma.nikoi nqma da vi dade na gotovo.tezi gotovite svar6iha pak i nikoi ne iska da gi vra6ta.to4no za tova pluete sre6tu pravitelstvoto.nikoi nqma da varne kufar4etata,nikoi nqma da varne razprodadenite predpriqtiq,nikoi nqma da varne parite ot konsultacii,nikoi nqma da varne parite ot siviq biznes.gotovi pari davat samo po izbori na ***.svar6ete ne6to za 5 st.i togava koment....
490
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПАРИТЕ ЗА МАГИСТРАЛИ НЕ СА ОТ ЗДРАВНИТЕ ФОНДОВЕ,А ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ,ДАДЕНИ ЗА ПУБЛИЧНО УПРАВЛЕНИЕ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА РЕГИОНАЛНОТО УПРАВЛЕНИЕ.ПАРИТЕ СА ЦЕЛЕВИ И НЕ МОГАТ ДА СЕ ПОЛЗВАТ ЗА ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ-ТАКАВА Е ВОЛЯТА НА ЕВРО ДАНЪКОПЛАТЕЦА, ОТ ЧИИТО ПАРИ СА ОТПУСНАТИТЕ СРЕДСТВА!
489
3
 
13
 
! Отговори
левскар преди 13 години
Какъв туризъм какви пътища какви 5 лева,и след магистралите ще сме зле последната дупка на кавала ама ще имаме магистрали.Кои ще се движи по тях с тези цени на горивата,а те никога няма да поевтинеят.БЪЛГАРИ НА БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ И СЕ ВИЖДА КРАЯ,ама ние какво да правим а?