Борисов: Какъв туризъм, какви чудеса без магистрали!

Приоритети на правителството били пътищата и културата
Обновена: 9 мар 2011 22:05 | 9 мар 2011 22:05,
562
Борисов: Какъв туризъм, какви чудеса  без магистрали!
Борисов награди победителите. Снимка: БТА

Приоритет на правителството са магистралите и културата. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Националния исторически музей при връчването на наградата на победителя в класацията „Чудесата на България”.

“Ако от изказванията на всички тази вечер вземем по едно изречение, може да се сглоби какви трябва да бъдат приоритетите на правителството – магистрали и култура. Това, което хората са правили преди нас и ще правят много след нас”, посочи примерът.

“Какъв туризъм, какви чудеса, като до всеки един от тези обекти, които участват в класацията, има два дни път с камили.  Ние ще строим магистрали  – “Тракия”, “Люлин”, “Марица”, “Струма”, “Хемус”, Русе, Шумен, Черноморието и Бургас, за да покажем тези уникални обекти”, отсече Борисов.

Десет милиона лева за топ 10 на чудесата в България отпусна в кампанията финансовият министър Симеон Дянков, които премиерът определи като нито много, нито малко.

За изплащането на парите кметствата, на чиито територии са чудесата, ще представят конкретни проекти за реставрация и консервация.

Министър-председателят Бойко Борисов връчи приза на победителя в класацията - Старинният Созопол с мощите на Йоан Кръстител. След Созопол класацията определи Перперикон и античния Несебър.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


562
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
528
2
 
19
 
! Отговори
Закономерност преди 13 години
разпродадоха заводите, изпраха парите в хотели и строителство, сега им трябват парите от Еврофондовете за магистрали. А къде е индустрията - изпрана е в хотелите. Така е и Португалия е хотелиерска държава без индустрия, но защо ли заплатите им са в 10 пъти по-високи? Сега като спрете и АЕЦ, хората ще карат колелета по магистралите.
527
3
 
23
 
! Отговори
xx преди 13 години
май-ти *** *** мутра хора няма останат за тия магистрали що не се разходиш да видиш до каде си ни докарал или тее страх да не ти усучем врата като на пиле ако имаше савсем малко повече мозак щтеше да видиш колко си *** и повече пред хора нямаше да се покажеш преди мечтаех за куп неща сега само да видя ГЕРБ *** и по затворите гадини мръсни
526
2
 
18
 
! Отговори
Оле затвори очички преди 13 години
528А защо не "разблокират" фондове за поркарване на канализацията в един куп населени места в БГ. За строежи на жилища за младите хора-бъдещето на БГ? Защо не отпуснат фонд като в Швеция - държавен кредит за 1-ви дом с 1% годишна лихва? Защо не отпуснат фонд за ремонт на болниците в БГ? За ремонт на ученическите почивни бази? А за спортни площадки и съоръжения? И т.н и т.н. Хайде да ви видя герберите!? Просто искат да си направят транспортните коридори това е! На никой в ЕС не му дреме за нас!
525
2
 
23
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 13 години
Значи, преди месец, бяха магистралите и образованието, преди това магистралите и престъпността, преди това, магистралите и туризма, преди това магистралите и нещо друго. Ама то постоянната величина са само магистралите. Съжалявам Бойко,ама да ти с...ра на магистралите,защото нито ги ползвам нито ще ги ползвам,като увеличаваш цените на всичко на храни бензин и прочее и увеличаваш данъците и акцизите,колко и магистрали да направиш, ще си си все същият ***, който закопа България през 2010-2011г.
524
0
 
12
 
! Отговори
до 525 преди 13 години
МНОГО СИ СМЕШЕН! Та другарят Борисов да не е паднал от Луната - нали той е подал лично молба да стане член на тази гадна червена партия, той и досега не си е хвърлил членската карта, нали и той е от болшевишкото котило! И още нещо, относно магиктралите - сегашните магистрали са строени при Т.Ж. при комунистите - а при Бойко само се плямпа, а построеното се срутва или залива с вода! (Околовръстното, Драгичево, новото кръгово при Бяла)
523
17
 
6
 
! Отговори
Разяснител от EC преди 13 години
***, Магистралите се строят с целеви пари от ЕС. Никой кой да ви ги даде да ги прекарате през аналното си отверстие.Магистралите са необходими за икономиката. А жертвите по тях ще бъдат по-малко....Като не ви харесват си стойте на село и викайде дий на магарето..............
522
10
 
4
 
! Отговори
Ot ES преди 13 години
Магистралите се строят с ЕВРО ФОНДОВЕ-разблокирани за ГЕРБ и БГ,за да се построи инфраструктура-отвори сайта на министерството на регионалното развитие,,,,та прочети и си дай отговор на всичко което те интересува! =======================4ervenite ne mogat da kradat i kryv pikaqt !!!
521
1
 
20
 
! Отговори
Оле затвори очички преди 13 години
517Всеки икономист ще ти каже(вкл. аз), че човека има потребности - първични, общи и вторични. Като глад, жажда, сън, здраве са първични потребности и както подсказва самото определение то те трябва да бъдат задоволени, преди вторичните(власт, сила, успех, общуване, соц. статус). При положение, че първичните потребности на един индивид не са задоволени, то какво остава за развитието му. Магистралите не са първична потребност в период на криза!
520
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Приветствам ГЕРБ,затова,че с политическата си воля успяха да деблокират Еврофондовете и да построят пътищата и магистралите в БГ,които да я превърнат в нормална държава!
519
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво на ББ,правилно нарежда приоритетите на държавата ни,нали за това го избрахме.Явно,че и Европейските му колеги са го оценили,щом деблокираха фондовете,за да си построим пътища и магистрали,че червените кхмери ни бяха обърнали в лунен пейзаж,завряха ни в турски ***!Пфу долно,крадливо племе бяха-хем обраха народа си,хем го заряза да се хецка по каруцарски пътища.
518
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Смешнико, вече и смешките ти станаха банални, безумни и скучни! Не си за търпене!
517
1
 
17
 
! Отговори
RRR преди 13 години
Стига с тези магистрали. А пътищата които ме водят до тях? А живота който ми се предлага? нали трябва да останат хора които да ги ползват?
516
1
 
12
 
! Отговори
иво преди 13 години
А бе в тази държава няма ли психиатри.Вчера го чух да казва , че за тази държава най важни са били МАГИСТРАЛИТЕ и културата???
515
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
abe kakvo govorite za garciq 4e sa zle hodete i vi6te tqh 100 godini nqma dago stgnem
514
4
 
17
 
! Отговори
Нова стратегия преди 13 години
Вижте хора не сте разбрали. Магистралите ще ви дадат работа, жените ще станат *** и ще обслужват чужденците, които ще идват в хотелите на нашите управници, мъжете ще станат пласьори на дрога. Така и "бизнесмените" ни доволни и хората с работа, макар и малко нетрадицонна. Ето това иска да ви каже Премиера с магистралите. А то кво значени има, до вчеа бяхме със СССР, днес сме с ЕС, утре ще сме САЩ, все ще сме е..ни, дали от Борисов или някой друг все тая, бития си е бит .......
513
2
 
16
 
! Отговори
Хлапето преди 13 години
Какъв туризъм бе? Те хората не са чували за България, той иска да ходят в некое село да гледат некви камъни че били древни. Туристи има в Италия, Франция и т.н. При нас идват само бедните руснаци и немци защото им излиза евтино морето. Факт. Те идват със самолет направо на морето не карат коли защото идват да пият. За какво са ни магистрали? Ако искаме да помогнем на туризма, би трябвало да облекчим максимално визовия режим за Русия.
512
1
 
22
 
! Отговори
ьь преди 13 години
Другарю Борисов ела в провинцията да видиш как всичко се е свило хората нямат пари,заплатите са намалени до ръба на оцеляването защото фирмите не работят .Стига с тая София стига с тия магистрали стройте ги но не говорете само за тях защото проблемите в държавата са много големи.Стимулирайте икономиката,тя ще ви напълни бюджета.Стига сте говорили като смешници само едни и същи неща - вече не искаме да ви слушаме година и половина едно и също и нищо в тая държава не се е променило
511
21
 
7
 
! Отговори
Phanagoria преди 13 години
Всеки икономист ще потвърди, че Борисов е прав! За да догоним останалите от ЕС се нуждаем от инвестиции в инфраструктурата, технологии и иновации, с които да се повиши производителността на труда! Ако заплатите ни растат по-бързо, отколкото расте производителността, ще отидем по пътя на Гърция.
510
1
 
6
 
! Отговори
germaniq преди 13 години
izkam policai ,sadii i pravitelstvo ot germaniq.samo togava 6tese opravim.
509
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
до шумен има магистрала и без това отдавна, откъм летището във Варна, къв е проблема за посещението на туристи?...