Обръщения в НС: Комунистическа гад и фашист

Поводът – българският геноцид по време в Османската империя
Обновена: 9 мар 2011 13:52 | 9 мар 2011 12:10,
677
Обръщения в НС: Комунистическа гад и фашист
Снимка: Булфото

За предложението на „Атака“ имаше 39 гласа – на всички депутати от групата на Сидеров, четирима от Синята коалиция и 17 от ГЕРБ.

Волен Сидеров и „Атака“ отново вдигнаха пушилка в парламента, този път на тема геноцид над българите.

 

Парламентарната група стои зад предложение 17 май да бъде обявен за ден на геноцида на българите в Османската империя.

Комисията по вероизповеданията и правата на човека, призовава в становище, изчетено в залата от депутата на ГЕРБ Никола Белишки, депутатите да не приемат проекта на „Атака”. Като аргумент от комисията посочва мнението на представител на външното ни министерство.

Това подпали лидера на националистите Волен Сидеров, който призова външния министър Николай Младенов да уволни въпросните „чиновници”.

"Те работят за достойнството на Османската империя, за да не се разсърдят турчолята", обяви Сидеров.

След два неуспешни опита на депутатите от ДПС да сложат край на спора, изказванията продължиха.

Историкът Андрей Пантев от „Коалиция за България” определи дебата като уникален исторически прецедент и припомни, че дори парламентаристи като Стефан Стамболов, Петко Каравелов и Александър Малинов са проявили мъдрост и не са предлагали на Народното събрание приемането на такива страстни декларации.

Пантев сравни поведението на Атака с „газиран национализъм”. 

„Патриотизмът не е партийна субсидия, партийна каса и още по-малко професия. Робство може би е имало, но то е различно”, допълни Пантев.

С уговорката, че се покланя пред паметта на българите, загинали по време на борбата за национална свобода, историкът допълни, че това е едно минало, което трябва да бъде зачеркнато като източник на омраза.

„Някои дрънкат оръжия, други пари, ние дрънкаме”, завърши изказването си Пантев.

Реакцията на депутатите от „Атака” беше светкавична. От заместникпредседателското си място Павел Шопов скочи с репликата: „Гад комунистическа, мръсници с мръсници”.

Наложи се председателят на парламента Цецка Цачева да му прави забележка.

„Българин ли си, или си гагаузин? Това е човек, който като се откриваше този парламент, говореше за морал? Тук един представител на комунистическата партия показа истинския й лик”, нападна вече от трибуната Шопов.

От левицата също влязоха в тона на „Атака”. Докато Волен Сидеров говореше от трибуната, в залата червеният депутат Димчо Михалевски подвикваше към него: „Абе, фашист”.

От ДПС стояха на тезата, че не бива да се извличат съвременни политически дивиденти от събития, които са се случили преди раждането ни. Заместник-председателят на движението Лютви Местан се обърна към управляващите от ГЕРБ : „Явно трябваше да направите този жест към Атака, за да възвърнат идентичността си, която бяха загубили като част на управляващото мнозинство. Но да не се прескача онази граница, след която политическият жест се превръща в съучастие”.

В крайна сметка парламентът отхвърли предложението на „Атака“ с помощта на 50 депутати без мнение, защото гласовете „въздържал се“ се събират с 26-те „против“.

За предложението на „Атака“ имаше 39 гласа – на всички депутати от групата на Сидеров, четирима от Синята коалиция и 17 от ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


677
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
628
2
 
4
 
! Отговори
x преди 13 години
tuka samo furajki i fesofe
627
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Павел Шопов що сфирки на комунисти е сторил, мани мани. И той им е изгубил бройката.
626
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Омразата, омразата ни крепи нас българите. Ботев се е объркал като е писал..." да ЛЮБИМ и МРАЗИМ", трябвало е да напише..." да мразим, да мразим та ако остане време и да любим"
625
2
 
9
 
! Отговори
ббб преди 13 години
Павката Шопов е по-артист и от вожда си. Туй, българите, ставаме за всичко, но най ни бива в правенето на театро, щото електората туй и чака.
624
0
 
15
 
! Отговори
Павката Шопов преди 13 години
Идат избори и трябва да са бийм за иликторат!
623
3
 
6
 
! Отговори
председател преди 13 години
"гад комунистическа" ми хареса! :D:D
622
0
 
14
 
! Отговори
мацо преди 13 години
Успокой се народе, идат избори и ще се наслушаме и навидим на всякакъв словесен буламач!
621
14
 
4
 
! Отговори
breneke-12 преди 13 години
Който е срещу Сидеров получава "ЗЛАТНИЯ ИБРИК" пълен с извара от люти чушки.За да му обликчим лютивината по ануса ще му осигорим и анадолски лечител.
620
5
 
11
 
! Отговори
sako преди 13 години
Мързеливата реститутка *** и стар ерген Павелчо Шопов кво се пеняви и се прави на националист.
619
6
 
9
 
! Отговори
qwe преди 13 години
Воленчо ми ти къв българин си бре ? Нисък си, слаботелесен, с малка ***, а и жена ти ялова. Ако Караджата застане до тебе сигурно ще се напишкаш от страх. Нямаш визията на мъжкар, каквато трябва да има един лидер националист.*** си .
618
6
 
9
 
! Отговори
ХЕР - СОТИР сидеров преди 13 години
Хер - луд,Хер - агент,Хер - *** взел се на серозно!
617
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
болен сидеров,при присъствието на османските турци са построени по-вече църкви и черкви и читалища от колкото след освобождението,ние сме били под римско,300 год под византийско,руско,немско,комунистическо,захари стоянов казал-проклет да е денят,в който руски ботуш стъпи на българска земя,недей да съчиняваш неистинска история,до сега на изборите атака спечели от трите най-дългото
616
13
 
20
 
! Отговори
Офицер преди 13 години
Много хубаво, че не приеха апела на българския Адолф Сидероф.Под Османско присъствие сме били, но този *** щеше да ни докара Турско робство.Така както разградиха армията и не остана читав войник в нея, да не говорим за войвода, с 2 000 войнички ли ще ни пази дедо Аню от турския аскер.Или 65 000 полицаи на Цвъ Цвъ.Турция винаги ни е признавала за държава и благодарение на нея влезнахме в НАТОЛумпена Сидероф трябва да го приведат в Карлуково, докато не е подпалил някоя война на Балканите
615
5
 
21
 
! Отговори
Радо преди 13 години
Днес се навършват 26 години от терористичния акт,на гара Буново.Там турци взривиха вагон за майки с деца,Волен и глупавите му сукалчета,псевдо патриотчета,един венец не поднесоха,никой не се весна,но иначе парадира в парламента.Кого баламосваш бе турско ***,избори идват,но само с крякане и ръкомахане ще отидеш обратно в дупката от която изпълзя,плъх турски
614
1
 
6
 
! Отговори
ves666 преди 13 години
izmennicite na rodinata se obijdat ,i posle si piat kafenceto zaedno ,agenti provokatori .
613
11
 
13
 
! Отговори
Барбарела преди 13 години
Боже какъв гнусен комунистически мозък трябва да имаш и колко голям родоотстъпник и мракобес трябва да си за да биеш хората от пиринска македония да се пишат македонци? Колко гнусен мозък трябва да имаш като товарищ Пантев за да се съюзиш със пет вековните касапи на българския народ и да твърдиш, че турско робство може би не е имало а пък геноцид въобще. Че не са изколвани цели села, че не са отвличани деца за еничари, че не са опожарявани цели градове - просто нямам думи - просто комунисти
612
3
 
9
 
! Отговори
fiko преди 13 години
hai *** sme6nika
611
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
nikoi nemoje da omagledi s lice i nai ve4e s ustni ogromnata si naslada kogato se izseres publi4no bez da prydnes. Towa go moje edinstvenno Volen Siderov. zad nego ne e ostanal edin nos da mu disa fekaliite i da slusa kak pliaskat po parketa zada tribunata
610
4
 
7
 
! Отговори
Matrixman преди 13 години
624 и това твоето аргументи ли са бе? че никаде не видях аргуметни, а единственно изсмукани от пръстите ти откровенни фантасмагории, от по големи от теб психопати, заучени незнайно от къде с цел да се внесе допълнително напрежение, в и без това обтегнатото положение в тогавашната Османска империя.Вярвай си на пропагандните си глупости, от който изглежда че получаваш откровенни психични ***, и си мисли че с това ще си оправиш живота и бъдещето, което е доста неясно, трънливо и ***.
609
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
докато верните на Хитлер нацисти са били ОберГрупенФюрери,нашият Волен най-много да бил бъде ( баси граматическото вълшебни време успях да събера! супер съм!), та да бил бъде провъгласен от тогавашната висока немска порта заОбратен Изебан В Група от Фюрита