Ответен удар. Петков клепа в писмо Уорлик

Изпратил е депешата си до 19 сенатори и конгресмени
Обновена: 9 мар 2011 21:40 | 9 мар 2011 21:40,
338
Ответен удар. Петков клепа в писмо Уорлик
Снимка: Булфото

Бившият вътрешен министър Румен Петков изпрати писмо до 19 американски сенатори и конгресмени. Поводът е отнемането на щатската му виза от администрацията на настоящия американски посланик в България Джеймс Уорлик.

През ноември миналата година след размяна на ноти между българското външно министерство и американската дипломатическа мисия у нас стана ясно, че визата на Петков за САЩ е анулирана”.

В писмото си Петков задава няколко въпроса:

Още по темата

Защо до момента посланикът на Съединените щати в България отказва да каже къде и какво разследване се води срещу него?

Дали Джейм Уорлик е пропагандирал пред български граждани узаконяването и продажбата на мека дрога?

Политика на САЩ ли е да подкрепя политически фигури, отказващи да обявят произхода на големи суми пари? Препратката в случая е към имотната декларация на вътрешния министър Цветан Цветанов. 

"Позволявам си да се обърна към Вас откровено, защото в САЩ имам много приятели и колеги, с които сме работили много добре в полза на двете държави", пише червеният депутат в писмото си до щатските политици.

Към него Румен Петков предоставя документи от българските компетентни органи, че разследване срещу него в България не се води.

На въпроса каква реакция от страна на американските власти по отношение на посланик Уорлик очаква, депутатът беше категоричен: „Очаквам, че той ще е на продължителна командировка в Съединените щати. Ще му възложат да работи много активно с българската диаспора в САЩ, за да се минимизират щетите. Това е велика и могъща държава, те не могат да не си дават сметка какъв е ефектът от ежедневните прояви на господин Уорлик”, завърши Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


338
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дори капепееца на американско летище има правомощията да не те допусне на територията на САЩ, ако прецени, че не си за тази страна. Визата за него не значи нищо. Другарят Р. Петков явно е намислил да се изпикае в някой фонтан на територията на САЩ, но навреме е разкрит от американските тайни служби.Поздравление за американците.
219
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
DA DADAT VIZA I NNA BIN LADEN STOM STE DAVAT NA RUMEN
218
7
 
17
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Румба, не си дорасъл още за Статуята на Свободата и ще трябва да се задоволиш с кремълската мумия...
217
7
 
9
 
! Отговори
аватар преди 13 години
СМЪРТ ЗА Р.ПЕТКОВ
216
6
 
7
 
! Отговори
Любопитен преди 13 години
Щом не отстъпва, амер.посланик със сигурност не е взел това решение сам. Вероятно има и факти, които не ще могат да се оборват както в нашите съдилища. Р.Петков май само си вкарва таралеж в гащите с това писмо до Америка. Ами ако му отговорят? По-важно за нас е ЗАЩО НАШИЯТ ЧОВЕК ТОЛКОВА НАПИРА ДА ОТИДЕ В САЩ? КАКВО ТОЛКОВА ВАЖНО ИМА ДА ПРАВИ ТАМ? Ако е за екскурзия, в Европа има много по-интересни неща за гледане!
215
7
 
17
 
! Отговори
az be преди 13 години
Абе комунист вмирисан, на кого в САЩ му дреме ,че са ти отнели визата! Посланика има право и го е направил! Съмнявам се някой да тръгне да му държи сметка защо!
214
10
 
11
 
! Отговори
ФГД преди 13 години
АБЕ И ТОЗ НЕ Е ЦВЕТЕ,АМА И ОНИЯ *** ОРЛИК Е ***,ЗАЩО НИКОЙ НЕ СЕ ОСМЕЛИ ДА КАЖЕ НА АМЕРИКАНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ,ЧЕ ПОСЛАНИКА ИМ Е ***.
213
5
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Червената гнида си мисли, че Уорлик на своя глава му е отнел визата и го топи пред началниците му... - тия, които са задействали процедурата...Щом не те искат подвивай опошка и си трай... - но комунистическата наглост граници не знай...
212
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
САЩ ще си го преместят от единия в другия! Пълен ***!
211
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
мозъкът още е на свобода и още е в политиката... някой го каза във връзка с едни отвличания май...
210
4
 
9
 
! Отговори
sss преди 13 години
Plevenski ***,alkoholik okradi parite na policiqta i policaiite ,beshe naznachil edin direktror na Gabrovska direkciq na MBP Nikolai MITEV ,koito nemojeshe da varje dve pravilni irecheniq posledovatelno...ste vidish Amerika prez kriv makaron,samo Panoramata v Pleven i Kailaka skara bira...ALKOHOLIK KOMUNISTICHESKI ***...
209
7
 
13
 
! Отговори
емигрант преди 13 години
КАКВА МАЗНА ФИЗИОНОМИЯ НА ЕДИН ОХРАНЕН ПОЛИТИК.ТОЗИ ЧОВЕК Е ВИНОВЕН ЗА НЕМОТИЯТА И СИРОМАШИЯТА НА БЪЛГАРИТЕ.НЕ СТЕ ЗАБРАВИЛИ КАК ПИЯН ПИКАЕ В ФОНТАНИТЕ, КАК ЗАКРИЛЯШЕ КОНТРАБАНДАТА, КАК ПОДКРЕПЯШЕ ДАЛАВЕРИТЕ И ШУРОБАДЖАНАШИНАТА НА СТАНИШЕВ-ДОГАН-САКСКУБУРГОТСКИМИЗЕРНИКА ТРЪГНАЛ ДА СЕ СЪПРОТИВЛЯВА НА БЛАГОРОДНИЦИТЕ ОТ АМЕРИКА.ПЕТКОВ, ТВОЯТ ЛИЧЕН ПРОБЛЕМ НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА.
208
3
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
не само Франция но и всички западни страни и САЩ практикуват политиката на привличане на каритали и инвестиции като на 5 вкарани в страните им евро или долара отпускат после шумно 1 евро род формата на кредити на същите тези правителства спомагащи за източването на собствените им страни....Садам инвестирал 80 милиарда в САЩ и Запада! Кадафи ..черно африканските политици, българските политици от тошово време та до днес Б.Б. .руснаци ..и разни други *** без мозък! Н е се инвестира в България
207
4
 
3
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
САЩ и Запада по принцип подкрепят всеки който изнася капитали за техните страни...а посли в идин момент тези хора стават неудобни както кадафито в момента,Мубарак, вен Али и Садам преди време...Тошо луканов, Маджо от СИК който си живее спокойно в САЩ въпреки чее мафиот 1 в България...същото е и за цялата червена кохорта изнасяла капитали, купуваща предприятия и къщи вместо тези пари да се инвестират в собствената им страна БЪЛГАРИЯ! Във Франция за сравнение на 5 внесени евро 1 се отпуска ....
206
4
 
15
 
! Отговори
bg преди 13 години
тоя *** си намери маистора а сега тьрси и маргаритка която му открадна златната ПИТКА,ха ха
205
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ето новина,снощи американския посланик виждайки Борисов и Цветанов наведени да му се кланят рекъл,така и така са наведени що не взема да ги изтаковам утре да не би някой да ми каже браво ти не ги такова и така станала работата.
204
23
 
8
 
! Отговори
до 214 преди 13 години
ти от къде знаеш..........Цвъцко ли ти каза............овца герберска
203
29
 
15
 
! Отговори
oui преди 13 години
БРАВО НА ПИКАЕЩИЯ ЕДИНСТВЕНО ТОЙ СЕ УСМИЛИ ДА СЕ ОБЪРНЕ КЪМ САЩ ДА КАЖЕ КАКЪВ ПОСЛАНИК СА НИ ПРАТИЛИ КОЙТО СЕ МЕСИ ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА ДЪРЖАВАТА И ПОДКРЕПЯ ДВАМА МАФИОТИ КАТО БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ СРЕЩУ КОЙТО СЕ ВОДИ РАЗСЛЕДВАНЕ ЗА ПРАНЕ НА ПАРИ.
202
6
 
36
 
! Отговори
komentor преди 13 години
тоя има най - гадната и мазна комунистическа физиономоя, продаваща амфетамини на децата ви! точно тази гад заслужава смъртна присъда!
201
4
 
26
 
! Отговори
ritci преди 13 години
Румба не си мисли,че компроматните войни които водите в Б-я ще хванат декиш и в САЩ.Те тука вече и кучетата разбраха от къде са тези флашки и СРС-та,та какво остава за американските власти,които ти имат снимката с братя Галеви.