Ответен удар. Петков клепа в писмо Уорлик

Изпратил е депешата си до 19 сенатори и конгресмени
Обновена: 9 мар 2011 21:40 | 9 мар 2011 21:40,
338
Ответен удар. Петков клепа в писмо Уорлик
Снимка: Булфото

Бившият вътрешен министър Румен Петков изпрати писмо до 19 американски сенатори и конгресмени. Поводът е отнемането на щатската му виза от администрацията на настоящия американски посланик в България Джеймс Уорлик.

През ноември миналата година след размяна на ноти между българското външно министерство и американската дипломатическа мисия у нас стана ясно, че визата на Петков за САЩ е анулирана”.

В писмото си Петков задава няколко въпроса:

Още по темата

Защо до момента посланикът на Съединените щати в България отказва да каже къде и какво разследване се води срещу него?

Дали Джейм Уорлик е пропагандирал пред български граждани узаконяването и продажбата на мека дрога?

Политика на САЩ ли е да подкрепя политически фигури, отказващи да обявят произхода на големи суми пари? Препратката в случая е към имотната декларация на вътрешния министър Цветан Цветанов. 

"Позволявам си да се обърна към Вас откровено, защото в САЩ имам много приятели и колеги, с които сме работили много добре в полза на двете държави", пише червеният депутат в писмото си до щатските политици.

Към него Румен Петков предоставя документи от българските компетентни органи, че разследване срещу него в България не се води.

На въпроса каква реакция от страна на американските власти по отношение на посланик Уорлик очаква, депутатът беше категоричен: „Очаквам, че той ще е на продължителна командировка в Съединените щати. Ще му възложат да работи много активно с българската диаспора в САЩ, за да се минимизират щетите. Това е велика и могъща държава, те не могат да не си дават сметка какъв е ефектът от ежедневните прояви на господин Уорлик”, завърши Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


338
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
10
 
13
 
! Отговори
Бо преди 13 години
Р.П. пак се прави на ощипана девойка! Вече малко почва да досажда, но може да продължи да забавлява още малко.
239
18
 
14
 
! Отговори
Акъл море преди 13 години
Нищо не показва,че американците се вълнуват от глупостите на посланика си в БГ.Това е явно доказателство,че те не виждат нуждата да се правят каквито и да било усилия за постигане на целите им в БГ.БГ сама се предлага за нищо! Уорлик е една подигравка за България.Чрез него американците казват-каквато и *** да ви пратим,ще го гледате в очите като Господ! Пазим си интелигентните посланици за държави,където нещата не се постигат така лесно,както у вас,където иначе е пълно с българи-юнаци!
238
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще ти кажат за разследването, Руменчо, чакай само да излезе европейската заповед за арест. Ще имаш 20 годинки да се обясняваш тогава :)А, да, честито 96 кила хероин назад :)
237
7
 
19
 
! Отговори
Гледам коментарите преди 13 години
и си мисля колко тъпоглав е станал българския народ. Витае само една омраза и *** яд. От 10 години съм по света и такава нация няма дето са готови да закопат сънародниците си само за единия кеф. Това се вижда повсеместно от всякъде. Явно простотията и злобата е национална черта
236
8
 
13
 
! Отговори
до 245 преди 13 години
Напълно съм съгласен, само че е много опростенечско да казваш "комунистите" истинката дума е "престъпниците", защото ако при комунизма са комунисти, при демокрацията са демократи, при монархия ще са придворни и т.н. - намират си място и цоцат кат пиявици
235
21
 
18
 
! Отговори
УСИН преди 13 години
Тук в този форум ,може да се преброят най-точно *** и проститутките на САЩ и Уорлик.Наредили са се и един лиже другият маже третият истрива говнени герберски и американски ***.Всеки знае че визата е отнета по искане на Бойко и Шестака за отмъщение на това че Пикаещия показа колко са *** и елементарни герберите,които мислят единствено ч/з мозъка на пожарникара.А смъркащия Уорлик ще продължи кариерата си като шофер нажена си в Белград.Той явно е много кадърен щом е пратен във Волгария.
234
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Петков е обявил война на САЩ! Вероятно ще тръси военен съюз с Моамар Кадафи, Ким Чен Ир и батето Славков! :))
233
20
 
19
 
! Отговори
читател преди 13 години
Не мога да считам комунистическата арогантност и наглост за борба за човешки права. Комунистът винаги е използвал либерализма на западния свят.Тези които десетилетия плюеха по САЩ,и тази държава им беше виновна за всичките им тъпотии, сега се борят перманентно да ходят, или пък да живеят там. Заедно с децата си, с откраднатите пари оттук.Наглият комунист е най-опасното същество в природата, и ликвидацият му е крайно наложителна.
232
16
 
16
 
! Отговори
кирес преди 13 години
Това да си престъпник е вече нешто нормално за комунягте,но и да си ***,това вече е черешката на тортата!
231
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Zastoto si komunist,be,Petkov.Horata ne iskat da imat rabota s komunisti.Tova e prichinata.
230
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Държат те в мат ,господинчо.И ти търсиш някакъв ход да се измъкнеш.Стоиш като гламав и само грешни ходове правиш.Не можеш да размахваш с пръст.Ситуацията, в която си,не ти го позволява,Имаш работа с добри играчи.С класи по-високо от твоите другарчета.НЕ ПРИТЕСНЯЙ СЕ.Скоро капана ще щракне.
229
12
 
18
 
! Отговори
az be преди 13 години
Румене, защо прескачаш другарите Медведев и Путин??? Не трябва ли първо на тях да се жалваш и тогава в Конгреса на САЩ???
228
13
 
17
 
! Отговори
До 239 преди 13 години
Каква смелост та той сеие жив селендур Само залади срещата с Галеви може даму вземат визата
227
26
 
26
 
! Отговори
Евала преди 13 години
Евала на смелостта на Румен Петков. Българският манталитет обикновено е кат буят да се нагъзим на по-силните. Даже съм учуден че един българин е способен да се бори за нещо. Все пак са ни мачкали доста време всякакви външни сили. Като гледам в коментарите, някой им се дават *** и не одобряват отстояването на собствена позиция.
226
5
 
20
 
! Отговори
Западняк разглезен преди 13 години
До 233Това което казваш няма нищо общо с действителноста на западната култура. Това приятелю не се нарича клепане, а се нарича защитаване на човешките права. Всеки човек в западна държава за най-малкото нещо пуска жалби, съди, оплаква се. Само тук в България сте свикнали да ви тъпчат като буболечки и да не казвате "гък". Ненавиждам Румен Петков поради ред причини. Но важното е всички българи да се научите да си отстоявате правата. И не да клепате други които се опитват. Селяни
225
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Г-н Уорлик вземете визите на всички от БСП и техните деца и ще решите проблема с Р Петков Неговите другари щего разпънат на кръст Моляви
224
10
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Румен се кефи да бъде нагъл... - мазохист от класа......Садист и мазохист осъществявали полов акт и мазохистът крещял:- Точно така, хапи ме, удряй ме, разкъсай ме!...Садистът отговорил:- Нямааааа, нямааааа....
223
10
 
9
 
! Отговори
Dido преди 13 години
Този е толкова глупав,че сам си е повярвал,че нищо незаконно не е вършил.Имам едно странно усещане,че причините за отнемането на визата ще излязат малко преди изборите и САЩ ще направят "лека" услуга на ГЕРБ в отговор на флашките.Руменчо май ще е фитила който ще взриви БСП преди изборите :-) :-)Това не е като да се заиграваш с тъпичкия Цветанов,засягаш държава със структури не по-малко подли от бившата ДС :-)
222
11
 
22
 
! Отговори
Системс преди 13 години
Едрокалибрен бандит, международен дистрибутор на наркотици и поръчител на доста убийства. Не се свенеше да използва ресурса на МВР за послушване и проследяване. Как си обяснявате факта, че имаше толкова убийства преди.Всичко ставаше по телефоните.Прослушваха ви разговорите и след това причакваха жертвата на мястото на срещата и готова работа. Самите детективски агенции, зад които стоят мастити бивши шефове на МВР също се възползват от базата данни и СРС-та и външното проследяване. Измислили са схема законно да ви сложат на слушалката и да ви проследяват. Правят ви вилица от някоя предплатена сим карта, т.е. първо ви се обаждат на вас от нея, а след това се свързват с представител, за когото се знае, че е се занимава с престъпления.След това пак ви пращат СМС, уж че някакви си среща се отлага.Вие си мислите, че този който ви праща съобщението се е объркал нещо и не обръщате внимание. Слагат ви СРС и ви проследяват всички контакти и честотност на разговорите определят се хората, с които сте имали най-много разговори. Ако евентуално се досетите, че ви подслушват и решите да си вземете нов телефонен номер вероятността да ви хванат е 100%.Чисто и просто ще заложат СРС на някой от телефонните номера, на които сте се обаждали най-много и често(това са ваши близки роднини, майки, бащи, братя и сестри, приятели) и още след първия разговор сте сготвени. Наскоро умниците в МВР бяха измислили нов план и дори със съдействието на операторите го рекламираха тъй наречената реклама ИЗПРАТИ СМС НА НЕПОЗНАТ. След тази реклама хората бяха подготвени да получават такива СМС-и и всеки си мислеше, - ето ако получа такова съобщение, то е напълно безобидно.Да може и така да бъде, на като знаете, престъпния генезис на службите особено по висшите етажи. Един такъв престъпник бе точно РУМЕН ПЕТКОВ.
221
10
 
9
 
! Отговори
развеселен преди 13 години
ей така са си свикнали другарите комунисти - да клепат! щом не става неговата, той пък ще докладва на шефа!Руменчо, жалък си!