Плевнелиев: Разбирам от строежи, не искам да съм президент!

От 1300 км магистрали досега са построени 430 км
Обновена: 10 мар 2011 10:20 | 10 мар 2011 10:20,
102
Плевнелиев: Разбирам от строежи, не искам да съм президент!
Плевнелиев ще строи магистрали и ще бута незаконни обекти. Снимка: Булфото

Министърът с най-висок рейтинг от кабинета "Борисов" – Росен Плевнелиев, заяви, че няма да приема оферти по повод предстоящите президентски избори.

"Аз съм човек, който разбира от строителство. Свикнал съм, като хвана нещо, да го правя. Не може един министър да прескача от пост на пост. Не искам да ставам президент, нито кмет" отсече той пред bTV.

Плевнелиев е съсредоточен в работата си по строежа на магистралите. По думите му, за да станат и седемте до 2020 година, е необходимо последователно действие на много министри и на много правителства.

"Магистралите общо ще са 1300 км, от тях са построени 430 км, остават ни 900 км, което е едно изключително усилие. За 46 години са строени по 11 км на година, сега ние трябва да строим шест пъти повече. И това трябва да се утрои още веднъж", смята министърът.

Той обясни, че цените на магистралите варират според трудността на изпълнението им.

"Магистрала "Люлин" е скъпа, защото има много мостове и тунели. Цената й е около 9 милиона евро на линеен километър. "Марица" и "Тракия" не са сложни, затова те се движат около 2-3 милиона на линеен километър. Що се отнася до магистрала "Струма", там теренът е сложен.

В Германия една магистрала е много по-скъпа – една магистрала като "Струма" е около 30 милиона евро на линеен километър, в Чехия – около 27 милиона евро", обясни още министър Плевнелиев.

Относно събарянето на незаконните обекти той съобщи, че над 120 такива вече са съборени, а в момента се планират акции по събаряне в различни части в страната – Благоевград, Сандански, Добрич, Шумен, по морето.

"До април ще бъдат премахнати още поне 30-40 незаконни обекта от местността Ченгенез кале, заяви още Росен Плевнелиев.

Още по темата

По думите му всичките къщи във "Веселото село" са запечатани.

"За нас не е важно кой какъв е, интересува ни дали обектът е законен", заяви още Плевнелиев, коментирайки и събарянето на прословутото барбекю на Ахмед Доган.

Във "Веселото село" имало над 150 заповеди за събаряне, които в момента се обжалвали.

След като мине процедурата в съда, собствениците ще трябва да си ги премахнат доброволно, ако не, ще има принудително премахване, стана ясно още от думите на министъра. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
4
 
11
 
! Отговори
Този ли???? преди 13 години
Този ли беше почнал своя бизнес възход с помощта на Масларова? Нещо четох, че великият строител се замогнал като изнасял роби за строежите в Западна Европа, а квотата по това време била в ръчичките на Масларова :) Сега е девствен и непорочен, ама няма как да се скрият тези работи !
55
3
 
8
 
! Отговори
работещ преди 13 години
jki, не е луд тоя, дето яде баницата, а тоя, дето му а дава, демек ние, "народът" нещастен. И аз мисля, че Плевналиев е поредният напудрен комсомолски головодник, обявен за голям специалист, който се отчита и на тукашната червена мафия, и на европейските лапачи. Но, народът *** му пляска. Защо ли - ами мой познат му се възхищаваше, остана без работа и се надяваше да намери около Плевната. Сега е охрана към летището, на смени и газ пикае, а Плевната ще ни строи магистрали на надсветовни цени.
54
9
 
10
 
! Отговори
Смешно е ! преди 13 години
"Разбирам от строежи, не искам да съм президент!"В едно изречение две лъжи :)Правилното е:"Разбирам от комисионни и затова Бойко не иска аз да съм президент! "
53
4
 
5
 
! Отговори
men преди 13 години
а защо министъра прави и реклама нали не му плащат за това....?
52
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
45 айде у лево,човек за да хвали куклето стъанишеф и корумпето доган трябва или да е мега-залумпен или платен драскач,и в двата случая става дума за обществено-безполезна ***.
51
7
 
10
 
! Отговори
работещ преди 13 години
Ей, нещастни сънародници, дето се кълнете във всеки, който ви обещае да крадете, по-долу София 35 пише: "ОС София е ... гласувал вдигане на данък сгради от 20-до 70 %. ... На същата сесия ... Герберите са гласували да се отпуснат 800 000 лв. безвъзмездно на фондацията на Цв. Бориславова "Кредо Бонум " за културни фестивали."Пак ни *** на пользу Цветелиньi Борисовньi, а тарикати като Плевната са за прах в очите ВИ НЕВИЖДАШИ И БЕЗ ТОВА!
50
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
37.A sega povtori kakvo iskash da kajesh.
49
6
 
10
 
! Отговори
jki преди 13 години
*** си ти Плевнелиев.Колиба не можеш да построиш камо ли пътища.Теле си се родил *** ще останеш.Цялата работа е една далавера заевропейските фондове.След време и за тебе ще излезе истината.Големият професионалист?Ха-ха! Пълна дупка и ***.
48
8
 
10
 
! Отговори
работещ преди 13 години
Образование на Плевналиев: природно-математическа гимназия и "Изчислителна техника" във ВМЕИ, стаж: наша фирма за изпращане на работници в Германия, фирма за "сухо строителство" и немската Линднер в България (строеж на Бизнес парка).Е, откъде разбира от строителство на магистрали? Ако "Люлин" струва 9 мил./км, а "Струма" е по-сложна и в Германия би струвала 30 мил./км, цената на "Люлин" не е ли фантастична (в Германия, трудът е поне 4 пъти по-скъп, отколкото в БГ)? Не ни ли дере тоя "спец"?
47
2
 
3
 
! Отговори
Правешки тарикат преди 13 години
тц тц.............пък аз една не можЯх да направя за 30 години царуване :(((
46
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нали го назначиха РАЗБИРАЧА в Агенция Пътища....толкова разбира, че почти не се появява на работа и за всяко нещо, дори за дреболийка, която изисква негов подпис- звъни на министъра...И*ахти Ноу-Хауто което въведе Росенчо и неговото протеже, ама при стария шеф и структура секнаха комисионните и краденето..и сега хоп нова структура и разделяне на баницата,,, да има ХРАНИЛКА ....
45
14
 
8
 
! Отговори
dada преди 13 години
какво разбира от магастрали или от строителство един човечец които завършил Изчислителна техника в ТУ София от пътища, нека ходи да изчислява в изчислителен център.
44
14
 
13
 
! Отговори
до наивните преди 13 години
До всички прости герберета.Крадливата тройна коалиция-148км магистрала.Рехабилитирани пътища първи клас-1100км за 4год.ГЕРБ вече 2год.-0км магистрала и 0км рехабилитирани пътища.Тези крадат в пъти повече!
43
16
 
18
 
! Отговори
Rosen преди 13 години
Колко идиотизъм има в България и даже се увеличава. 20 години ви лъжат, тъпчат и грабят и пак им се връзвате на лъжите. Тоя е поредния тарикат, който ще се нахрани от глупостта ви.
42
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Толкова години вярвате на празни приказки и сега се намери един дето много обича да говори и всички му симпатизират.....Защо не се поразровите малко и да разпитате запознати какво точно е свършил Росенчо в Бизнеспарк Младост, а какви други ги е свършил преди това.....А какви ги върши в момента в Министерството и в Пътната Агенция....за това там има ОГРОМНО текучество от година насам... Вярвайте на хората, но преди това им им проверете думите - а този е много думен голословец - Проверете го.....
41
10
 
9
 
! Отговори
адаш.... преди 13 години
само така,покажи на комунистите как се строи.Преди няколко години всички ревяха ааааааа нямаме магистрали,сега аааааа много са скъпи......
40
14
 
29
 
! Отговори
Христо преди 13 години
Този човек е кадърен, нека да си стои в министерството и да работи.Трябват ни повече такива като него. Няма смисъл да го погубват като го сложат като една фигура, която трябва да се избере по красота :) като президент
39
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За пореден път не разбрах и въпросчетата са много прости. Колко километра са построени от както ГЕРБ е на власт, колко пари са платени и от къде е финансирането? На тези три въпроса, вече втора година ГЕРБ не може да отговори.Какво ще се случи 2020 та, изобщо не ме интересува.
38
8
 
27
 
! Отговори
POTEN TIGAR преди 13 години
Кво сте недоволни бе другари? Един не можел да мине с трактора, другия магистралите разделяли Бг на две - ***. Все някой ви е крив на вас. Сигурно и като не ви става, пак някой друг ви е виновен. И НЯМА значение от каква партия е един човек, щом си върши добре работата. Помните ли Батко и Братко от вашето правителство? Ето така НЕ ТРЯБВА да се работи. Останалите ви приказки са демагогия, показваща комплексарщина и продажност.
37
31
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЕ НА ПРЕЗИДЕНТ ОТ ГЕРБ +ДА НА ПРЕЗИДЕНТ ОТ ГЕРБ -