Не мога да влияя на света!

Борисов полагал неимоверни усилия заради цените
Обновена: 14 мар 2011 15:01 | 14 мар 2011 13:05,
657
Не мога да влияя на света!
Борисов праща писмо до Брюксел заради акциза на горивата. Снимка: БТА

"Съжалявам, полагаме огромни усилия, правим всичко възможно. Не мога да влияя на процесите в света. Иска ми се, но не мога".

Така премиерът Бойко Борисов коментира покачването на цените на горивата. Той отбеляза, че цените на петрола растат навсякъде в света.

"Всички сме губещи. Всичко идва от проблемите с петрола", коментира той и добави:

"Правим всичко възможно да извадим държавата от кризата. И Япония с милиардите загуби, които понасят и трябва да се компенсират. Това всичко е в минус на човечеството. Затова се правят извънредни съвети, срещи на върха и търсим решение".

По повод възможностите за намаляването на акциза на горивата премиерът заяви, че 26 държави трябва да се произнесат дали за България може да се направи компромис с акцизните ставки.

"Днес ще отиде писмо в Брюксел и ще ги питаме, за да може популистите да знаят, че това не може да стане", отсече Борисов.

В неделя хиляди българи от цялата страна излязоха с автомобилите си из страната, за да протестират срещу високите цени на горивата, като зареждаха гориво за минимална сума.

Протести започнаха и превозвачите от цялата страна.

"Срещу кое протестират? Срещу Кадафи? И аз бих протестирал, защото всичко идва оттам, идва от проблемите с петрола", коментира Борисов.

Още по темата

Миналата седмица финансовият министър Симеон Дянков беше категоричен, че акцизът на горивата няма да се пипа.

Според него това е минимумът, който България трябва да изпълнява по предприсъединителната си програма. Имали сме най-ниския акциз в целия ЕС и той не бил причината за увеличаването на цените.

Междувременно стана ясно, че министърът на транспорта Александър Цветков е предложил намаляване или премахване на акциза върху биодизела, който е компонент на дизела като продукт, и контролиране на цените на горивата от страна на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

Очаква се становището на финансовото министерство по някои от мерките, обясни министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


657
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
552
2
 
10
 
! Отговори
е преди 13 години
Интересно ми е, дали като загърбим социологическите проучвания, Бойко има поне 5% подкрепа на хората в Бг? И то тези 5% са със сигурност идват от братя роми, които въобще не се интересуват от името на този, за който гласуват- те са според зависи и според кой ще плати повече.
551
2
 
6
 
! Отговори
Да,но преди 13 години
Как така "не може да влияе да Света", поне да опита, кога и къде има избори, или направо да назначим Боко на световен лидер, САМО ТОЙ ЩЕ ОПРАВИ СВЕТА
550
0
 
3
 
! Отговори
ccccccc преди 13 години
kato nemoje6 da vleqe6 na sveta odi si u doma be,skrokozabel gnasen!
549
0
 
2
 
! Отговори
fiko преди 13 години
boiko i dyankov nigo fkaraha isega lae cese opitval fsicko vizmojno da izlezem ot kriza,zagubenyak takiv.
548
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз мечтая за ситуация като в Либия,но никога няма да стане защото сме твърде големи п'тки и гъзолизници за да направим нещо толкова силно.
547
1
 
22
 
! Отговори
45 преди 13 години
БОКО,НЕКАДЪРНИК ВЪРНАЛ СТРАНАТА С 20 г. НАЗАД.
546
2
 
20
 
! Отговори
диди преди 13 години
Ох тоя Борисов е голям ***, простотиите които ръси преди изборите замазаха очите на народа, нека сега се оцъклят хубаво че следващия път да помислят добре преди да гласуват за следващия "супер Бойко""Правим всичко възможно да извадим държавата от кризата. И Япония с милиардите загуби, които понасят и трябва да се компенсират. Това всичко е в минус на човечеството. Затова се правят извънредни съвети, срещи на върха и търсим решение". - къде е смисъла в безмислените му и несвързани брътвежи
545
1
 
13
 
! Отговори
Изнервен преди 13 години
Абе ти на твойте управленски *** (2 броя, вицепремиерски) не можеш да влияеш, тръгнал си да се кахъриш за светъ...
544
3
 
29
 
! Отговори
w преди 13 години
Колкото по-рано махнем Борисов от управлението на страната, толкова по-добре за огромното мнозинство от гражданите. От липсата на Борисов ще страдат само представителите на организираната престъпност и присламчилата се към ней клиентела.
543
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ние сме *** народ! ***! И българи и турци, всички сме от прости по прости! Как така не излезе един свестен да гласуваме за него бе? Как не мога да разбера? Какво чакаме, да стане ситуация като в джамахирията ли? Хората така решават проблеми, а ние се правим на хвани ми шапката като дойде време за избори! Хиляда партии и коалиции, ей го на пожарникаря и президент като нищо ще стане, нали?! Ама нас тука само ни го слагат и изглежда ни харесва щом още имаме как целия да го поемем! Общината има бюджет колкото за саниране на няколко жилищни блока! Дупка до дупка, ама данъци плащаме! И пак ни го турят, нали! Щот си траем и чакаме някой да на оправи! Ша на оправи, нананайки, те сега на оправят отвсякъде!
542
2
 
25
 
! Отговори
Доминатора преди 13 години
Е Борисов , изчерпаха се глупостите които ръсеше с повод и без повод, дойде време всички да видят колко си "мъжкар", а ти сега казваш не си могъл да влияеш, то беше ясно,но сега си го призна сам, в нито една медия вчера те нямаше а днес поне да ти бяха подготвили изказване тези които инвестираха в теб.....тежко е г-н Премиер, тежко е
541
0
 
13
 
! Отговори
NE4O преди 13 години
bee kvo go 4akame toq *** da ni pravi na maimuni be...ne vijdate li 4e pri nego jiveem nai zle,kvo be6e kazal za 2011 4e 6te izlezem ot krizata aa..hm da vi kaja 4estno taka zle ne sam bil nikoga prez jivota si i tolkova depresiran....toq mrasnik 6te na dovarji
540
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** , всички приличате на прасета защото не слизате от колите си.........ми така ще е..........като не ви отърва на село и каручките........
539
2
 
19
 
! Отговори
Петър преди 13 години
Тия трябва да ги избием до девето коляно за да се въстанови България.
538
3
 
33
 
! Отговори
шашардисан преди 13 години
Не знам дали хората реално осъзнават, колко некадърен, лицемерен, нагъл и *** човек ни управлява !
537
2
 
19
 
! Отговори
pepo преди 13 години
Тоя Борисов какво пак се *** ? Все едно не знаем какви лицемери и пердета са мутрите с якички. Докато той хленчи те надуват цените с думите: Криза ли? Щом е клиент - дери до кокал. *** съм им майката... ще се оправят някак си! Борисов също!!!
536
7
 
7
 
! Отговори
RAD преди 13 години
Определено си заслужаваме всяко слабо управление. Щом има хора тук, които с насмешка и саркастично поветрят,че управляващите се оправдавали само със Станишев,значи си заслужаваме и Станишев и Доган и царя и Емел Етем и т.н.! След като народната памет е толкова къса, ами значи си заслужава наистина да се върне Станишев,заедно с Доган и цялата клика... Не,че тия са свет,но да забравяме какво сториха предните е просто липса на всякаква политическа зраялост и пълна малоумщина !
535
3
 
4
 
! Отговори
RAD преди 13 години
И? Какво точно градивно има в изказването Ви по темата с горивата?
534
3
 
23
 
! Отговори
Още ли ? преди 13 години
Едва сега "влизам" в интернет. И какво да видя ? Този охранения продължава да премиерства. И отново се оправдава. Този път с Кадафи, а не със Станишев.Аз мисля, че Станишев е виновен.
533
1
 
14
 
! Отговори
До 562 преди 13 години
Мутрата имаше звание подполковник от пожарната охрана (старши на задна кука на ЗИЛ-130-водоноска). Симеон го направи гл. секретар направо от охранител. Доган предложи и Първанов му даде още един генералски пожарникарски ромб. Представяш ли какво щеше да бъде ако този *** беше истински генера Ами той щеше да ходи като ***. Не че сега не ходи.