Не мога да влияя на света!

Борисов полагал неимоверни усилия заради цените
Обновена: 14 мар 2011 15:01 | 14 мар 2011 13:05,
657
Не мога да влияя на света!
Борисов праща писмо до Брюксел заради акциза на горивата. Снимка: БТА

"Съжалявам, полагаме огромни усилия, правим всичко възможно. Не мога да влияя на процесите в света. Иска ми се, но не мога".

Така премиерът Бойко Борисов коментира покачването на цените на горивата. Той отбеляза, че цените на петрола растат навсякъде в света.

"Всички сме губещи. Всичко идва от проблемите с петрола", коментира той и добави:

"Правим всичко възможно да извадим държавата от кризата. И Япония с милиардите загуби, които понасят и трябва да се компенсират. Това всичко е в минус на човечеството. Затова се правят извънредни съвети, срещи на върха и търсим решение".

По повод възможностите за намаляването на акциза на горивата премиерът заяви, че 26 държави трябва да се произнесат дали за България може да се направи компромис с акцизните ставки.

"Днес ще отиде писмо в Брюксел и ще ги питаме, за да може популистите да знаят, че това не може да стане", отсече Борисов.

В неделя хиляди българи от цялата страна излязоха с автомобилите си из страната, за да протестират срещу високите цени на горивата, като зареждаха гориво за минимална сума.

Протести започнаха и превозвачите от цялата страна.

"Срещу кое протестират? Срещу Кадафи? И аз бих протестирал, защото всичко идва оттам, идва от проблемите с петрола", коментира Борисов.

Още по темата

Миналата седмица финансовият министър Симеон Дянков беше категоричен, че акцизът на горивата няма да се пипа.

Според него това е минимумът, който България трябва да изпълнява по предприсъединителната си програма. Имали сме най-ниския акциз в целия ЕС и той не бил причината за увеличаването на цените.

Междувременно стана ясно, че министърът на транспорта Александър Цветков е предложил намаляване или премахване на акциза върху биодизела, който е компонент на дизела като продукт, и контролиране на цените на горивата от страна на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

Очаква се становището на финансовото министерство по някои от мерките, обясни министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


657
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
532
0
 
5
 
! Отговори
мариаян преди 13 години
що за управници кат не им е ясно и се хващат за акциза.и преди петрол бол по света в българия най скъпо гориво.и да махнат акциза който е предпол.30 или 40 %пак в *** ще е най скъп.другаде трябва да се търси причината ама стискали му на някои.
531
0
 
6
 
! Отговори
И това ще изтрият преди 13 години
Тук по-рано имаше едно много интересно мнение за Валентин Златев. Преди няколко часа го прочетох и си го копнах. Естесвено, че сега след като влазах пак мнението (номер 288) го нямаше и на негово място има съвсем друго.И после говорим за свободни медии и свободно интернет пространство. Тук яко се цензорира. Пишат много хора и от тези много има малко които са наясно. За това е хубаво темите да се следят из късо, докато не са влязли да изтрията неудобните. Браво на днес.бг истински журналисти.
530
0
 
7
 
! Отговори
234 преди 13 години
петър стоянов го направи генерал-майор а г.първанов - генерал-лейтенант.това эа сведение на неэнаещите!
529
1
 
2
 
! Отговори
Умственно силните #2 преди 13 години
527 ti si trepa4. bez da te pitam te copy-pastvam:Умственно силните български граждани подкрепят ГЕРБ с най-достойните си синове и дъщери.ГЕРБ по всяко време може да се раздели с хора катп Калинка, Всички възможни здравни министри, дори с Бужур Дъхмитроф.ГЕРБ са в състояние да преглътне некои преовеличени истини че всичката мара втасала та техния Цецо наслаг на всекъде СРСета, мое да сложило това момче сересетата ама са малки и удобни за носене и нема нужда човек докато го подслушва да си сменя батериката, което при Соца се таксуваше като шпионай в полза на капитализмата, и не и не и не-шест апартамента бил имал--на всички които не им е ясно тези 6 апартамента са му купено-подарени от неговите роднини и приятели за да складиара СРСетата-тва е!
528
1
 
12
 
! Отговори
Смърт за ГРОБ! преди 13 години
Убий Гробар, спаси България! Те са най-корумпирания башибозук на посткомунистическата мафия. Пълни некадърници, далавераджии и калинки.
527
1
 
19
 
! Отговори
ТИКВАТА В ЗАТВОРА преди 13 години
Спри корупцията, вкарай мафиотите в затвора, капитала да ходи в хората, не в мафията, да има потребление, да се вдига икономиката и производството и хората да могат да си купуват и скъп бензин бе ТИКВО ЛИЦЕМЕРНА КРАДЛИВА !!!!!!!!МОЖЕ ЛИ ТОЯ ТАКА ДА СЕ ИЗМЪКВА И НЯКОЙ ДА МУ ВЯРВА НА ДРУГАРЯ ПРЕСТЪПНИК НЕКАДЪРНИК !!!!!
526
1
 
13
 
! Отговори
марти преди 13 години
Бойче,ами като не можеш да държиш юздите на управлението в тази държава,то по-добре си хващай клакьорите и си набивай камшика!!!Кой ако не правителството може да влияе на цените???Ами щом не можете да им влияете за какъв *** сте там-на нас не ни трябват хрантутници,които само да растат на...***!!!И има ли досега нещо,с което да сте облекчили нас,обикновенните граждани???Или само подгъзувате на ортаците си,за да могат по-добре да ни дерат кожичките???
525
0
 
18
 
! Отговори
Борисов преди 13 години
Бойкоооооооооооо ти си тъпо парче Какво ти е виновен Кадафи той ли подкокороса арабите или тия на които им лижете *** като не можете да се справите вънка *** при тъпанара Уорлик
524
1
 
21
 
! Отговори
ИСТИНАТА! преди 13 години
Не го разбрахте бе герберчета, Боко не е алтернатива на Серго, а неговото продължение. А е генерал, щото агент Гоце го направи такъв за един ден. Преди това беше обикновен пикльо-лейтенант.
523
2
 
14
 
! Отговори
nemoje6t преди 13 години
OSTAVKA!!!!!
522
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като от Борисов нищо не зависи да си подава оставката и да ходи а си играе футбол и тенис !
521
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво направихте за тия 2 години???????? Едва ли сте правили нещо ,след като сега сме на дъното.
520
2
 
3
 
! Отговори
Маргаритка преди 13 години
Шефе да нямаш запек че полагаш такива неимоверни усилия заради цените...
519
2
 
12
 
! Отговори
Каскет Стренжев преди 13 години
А бе от човек който още си играе на стражари и апаши АКЪЛ не щем.
518
2
 
7
 
! Отговори
Guard преди 13 години
Кабаксуратя може да влияе само на *** около него....
517
3
 
19
 
! Отговори
Михлюз преди 13 години
Щом не можеш да влияеш и си само наблюдател Боко, ходи си на село и си наблюдавай свинките!!!То само с гледане не става и щом не можеш да влияеш-давай оставката гъзолизец ***.Знаеш ли дори и мавъра Костов когато поискаха твоите приятели от САЩ да унищожи ракетите с среден обсег в България им показа среден пръст?
516
1
 
8
 
! Отговори
вова преди 13 години
При каква цена на бензина ще зарежете колите си- при 3,4, 5,6,7.... лв? Впрочем в Русия и в САЩ бензинът е около 1.30 лв.
515
1
 
19
 
! Отговори
Наблюдател №1 преди 13 години
Когато цената за барел петрол стигна своя апогей през 2008 год, бензина не беше ли по-евтин от сега?
514
0
 
9
 
! Отговори
ааа преди 13 години
излиза че България е независима защото нищо не зависи от нея!
513
0
 
4
 
! Отговори
БГ преди 13 години
541, прав/а си!