46 депутати сричат: Сongratulations!

Народните представители с безплатни курсове по английски
Обновена: 16 мар 2011 09:16 | 16 мар 2011 07:06,
180
46 депутати сричат: Сongratulations!
Снимка: Булфото

Подобно на премиера Бойко Борисов, и депутатите усвояват езика на Шекспир.

От понеделник в Народното събрание текат курсове за начинаещи и напреднали по английски език.

В курсовете участват както депутати, така и представители на администрацията на парламента.

Уроците се провеждат два пъти седмично, във вторник и четвъртък, в сградата на пл. „Батенберг”, която също е част от Народното събрание.

Депутатите залягат над учебниците по три учебни часа. Сред записалите се има представители на почти всички парламентарни групи – Петя Раева от ДПС, Михаил Миков от БСП, Емил Гущеров от ГЕРБ, Огнян Стоичков от Атака са само част от жадните за знания народни избраници.

От администрацията на парламента не дадоха повече подробности за курсовете.

Още по темата

Стана ясно обаче, че курсът за начинаещи включва 46 души. Обучението по английски ще струва на парламента 90 хиляди лева и ще приключи в края на юли.

Бойко Борисов неведнъж е демонстрирал познанията си по английски. Емблематична остана фразата му: "Чуя ли Сongratulations, Борисов, нататък не слушам", защото това му е било достатъчно.

Вместо уроци обаче премиерът разчита да усвои чуждия език с помощта на дървена кутия с разноцветни листчета. Най-често я ползвал в колата, докато пътува.

От едната страна на листчето е английската дума и нейното произношение, изписано с български букви. А от другата – значението й на български.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
6
 
! Отговори
Han Krum преди 13 години
Крайно време е да се измисли закон срещу лумпенизацията в държавата , това значи - правителство, парламент, комисии и т.н. От лумпенското управление страда целия народ. Примери бол - прибързаното подписване договор за Белене, Енерго разпределителните дружества, Горивата , Хаоса в лечебните заведения и т.н и т.н. В парламента умишлено се внедряват прости тикви за да може мафиотските групировки да си прокарват крадливите закони.
109
0
 
2
 
! Отговори
до гуньо - 107 преди 13 години
грешиш, всички са ***.
108
0
 
3
 
! Отговори
Георги преди 13 години
2 бона на парче?!? Както биха казали в един друг филм: "Nice, a?" :-)))
107
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АМА ТЕ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК НЕЗНАЯТ ТРЪГНАЛИ 4УЖДИ ЕЗИЦИ ДА У4АТ.90 % ОТ ДЕПУТАТИТЕ НИ СА НЕВЕРОЯТНИ ***,СЪБИРАНИ ОТ КРАИПЪТНАТА СЕЛСКА НИВА.
106
0
 
8
 
! Отговори
сорри !!! преди 13 години
Като им гледам голите темета от снимката - нищо няма да им влезе в тиквите !!!Сongratulations!
105
1
 
3
 
! Отговори
Гуньо преди 13 години
Еми то е очевидно... докато политиците са все същата КГБ-ДС пасмина, представители на бившата БКП руско-комунистическа школа, то ясно че никой няма да знае английски. Виж Боко е толкоз ***, че той и български не знае много много... говори като някъв пълен ***, какъвто всъщност е.Когато се смени поколението и някой ден дойдат млади хора, а не назначения от Москва и Лондон-Вашингтон; тогава може и да имаме кадърни политици; засега - само престъпници....
104
1
 
7
 
! Отговори
от френската гимнази преди 13 години
От едната страна на листчето е английската дума и нейното произношение, изписано с български букви. А от другата значението й на български.Това е един от най-добрите начини на учене на думи !Изпитано !
103
0
 
20
 
! Отговори
ега ти ! преди 13 години
Сongratulations!Ние от малки знаем английски, ама не получаваме вашите пари ! Взимайте си неплатен отпуск и учете интензивно като си плащате сами !!!!
102
1
 
10
 
! Отговори
Гошо преди 13 години
Как може бееееее??? Как може депутат да не знае английски - И ТО НЕ ЕДИН, А 46?!? За всяка работа вече се иска анлийски, но явно да си депутат значи че може и да не знаеш.
101
2
 
9
 
! Отговори
Гуньо преди 13 години
Не е *** Бойко и Цвичко, *** са имбецилите дето ги избраха, и тея дето дето още са им фенове.
100
0
 
6
 
! Отговори
до 102 преди 13 години
То на 90% от тях не им трябва английски, но нали си е на аванта курса плащан от нашия джоб що да не се възползват?! Започнахме и обучението им да плащаме, баси наглостта!
99
0
 
14
 
! Отговори
Оле затвори очички преди 13 години
Е какви са тези курсове за 46 човека = 90 хил. лв.!? Дори и да предположим, че са подготвителни курсове от най-високото ниво и цената за един човек е примерно 350 евро нещо сметките не излизат 90 хил. лв. Пир по време на чума. И как така те ще учат английски през работно време, обикновените граждани дали могат да избягат от работа два пъти седмично!? Кожодери!
98
0
 
9
 
! Отговори
8-ия ден преди 13 години
Да се приеме като закон - който не знае поне един чужд език , освен английския/задължително!/ не може да бъде депутат !И първолаците знаят вече английски, тия дембели от къде на къде сега ще харчат парите на народа ?
97
0
 
6
 
! Отговори
avtora преди 13 години
и какво значи за продавач ти трябва английски писмено за да започнеш работа а за депутат няма такива изисквания ?????????????
96
0
 
7
 
! Отговори
Lemon преди 13 години
До кога ще търпим това?!? Висок бензин - ами няма проблем -отпускат им се повече пари и готово. За какво им е английски,на 90% от тях не им трябва чужд език. На тези, които им трябва - е това е изискване преди да се кандидатират за съответния пост. В това трудно време трябва да помагат и решават проблемите на народа, на обикновените хора, а те пак за *** си мислят. СРАМОТА!!!
95
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Охохо, не само че не работят, са пълни ръбове и некадърници, както и ни облъчват насилствено с мегадози простотия, но се оказва, че дори не знаят английски?!!... Чш ей *** как не ви е срам да участвате на избори уе?! Депутати - хаха! Всички на х*я ми на три.
94
0
 
13
 
! Отговори
ядосана преди 13 години
Не само, че ги хрантутим, но сега ще ги образоваме. Писна ми да ни управляват шепа неграмотници, писна мииии:(((
93
0
 
4
 
! Отговори
до анн преди 13 години
Доста хора може и да се объчават по тази програма, но нашите "умни" депитатчета си мисля че на влизане в парламента трябва да отговарят да ги наречем елементарни изисквания, които задължително да включват езикова култура, за да си вършат работата а не да ми се подмотват по разни курсчета в и да се опитват напразно да налеят нещо в *** си кратуни!!!
92
0
 
2
 
! Отговори
висшист преди 13 години
До севДа, според теб не го прави кръгъл ***, но когато не разбира какво му говорят изглежда точно така! Може да използва преводач, но ако в момента няма такъв ще изглежда ***, нали така? А и често ставаме свидетели на такива изцепки-няма да споменавам имена...
91
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Neshtastnici!!! Az vikam, bezplatni uroci po angliiski da se dadat na mladoto pokolenie i malkite deca. OSHTE bezplatni neshta li za tiq negramotni mutri otrepki, nekompetentni alkoholici... nemam dumi :X