46 депутати сричат: Сongratulations!

Народните представители с безплатни курсове по английски
Обновена: 16 мар 2011 09:16 | 16 мар 2011 07:06,
180
46 депутати сричат: Сongratulations!
Снимка: Булфото

Подобно на премиера Бойко Борисов, и депутатите усвояват езика на Шекспир.

От понеделник в Народното събрание текат курсове за начинаещи и напреднали по английски език.

В курсовете участват както депутати, така и представители на администрацията на парламента.

Уроците се провеждат два пъти седмично, във вторник и четвъртък, в сградата на пл. „Батенберг”, която също е част от Народното събрание.

Депутатите залягат над учебниците по три учебни часа. Сред записалите се има представители на почти всички парламентарни групи – Петя Раева от ДПС, Михаил Миков от БСП, Емил Гущеров от ГЕРБ, Огнян Стоичков от Атака са само част от жадните за знания народни избраници.

От администрацията на парламента не дадоха повече подробности за курсовете.

Още по темата

Стана ясно обаче, че курсът за начинаещи включва 46 души. Обучението по английски ще струва на парламента 90 хиляди лева и ще приключи в края на юли.

Бойко Борисов неведнъж е демонстрирал познанията си по английски. Емблематична остана фразата му: "Чуя ли Сongratulations, Борисов, нататък не слушам", защото това му е било достатъчно.

Вместо уроци обаче премиерът разчита да усвои чуждия език с помощта на дървена кутия с разноцветни листчета. Най-често я ползвал в колата, докато пътува.

От едната страна на листчето е английската дума и нейното произношение, изписано с български букви. А от другата – значението й на български.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
8
 
! Отговори
horus преди 13 години
Най - много обаче ми направи впечатление начина им на мислене. Похвалиха се пред целия народ че са се записали да учат чужди езици за да може хората да кажат колко са старателни и прилежни нашите избранници и как доброволно са се натоварили допълнително в името на народа, и сега като научат енглиш как ще ни уважават в Европата. А БЕ ТИЯ СА ПЪЛНИ *** ! И кой очакват да впечатлят така - някоя друга бабичка дето ще каже колко са учени тия момчета бе, а да не им е уроки !
149
0
 
23
 
! Отговори
ivanina-j преди 13 години
И двамата ми сина са студенти/държавна поръчка/.Големият учи магистратура-650лв.за семестър,защото продължава по същата специалност от бакалавърската степен.Ако беше записал друга специалност щеше да е 750.Семестърът на малкия струва 300.Успехът им е около и над 5.Защо на тях никой не им плати обучението, а на тези учили-недоучили, сетили се, че ще им трябва английски държавата,пардон данъкоплатеца ще плаща.Защо когато сформират предварителните листи не поставят критерии за образование?Питам аз.
148
0
 
22
 
! Отговори
11111 преди 13 години
за да постъпиш на работа почти навсякъде искат език и комп.грамотност.а тия сега ли ще ги учим.
147
0
 
5
 
! Отговори
bah преди 13 години
Che to za deputatite vsichko e bezplatno!!!Te sa mnogo bedni.
146
0
 
28
 
! Отговори
Полиглот преди 13 години
"Преоблякъл се Илия - все в тия". Това, което се случва с обучението по чужд език в Парламента е върха на безобразието. Обикновените хора си свалят ризите от гърба, за да си изучат децата - *** от НС с нашите данъци на дърти години ще ми учат езици. Не ги учили навреме, сега ще харчат народни пари, за да запомнят 2 - 3 думи. 46 души от Парламента са се самоидентифицирали - не сме учили, сега ще харчиме народни пари, защото ни се полага. Какво ще научим - то се вижда от Б. Борисов. ***!
145
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вместо езика на Шекспир с неговите 38 пиеси и две стихосбирки сонети, можеха да се запишат на курсове по езика на Иван Вазов с неговите 18 тома произведения. Да не говорим, че езикът на Вазов им е роден, а те на него рядко говорят или пишат правилно.
144
1
 
3
 
! Отговори
xxxxx преди 13 години
Lele kakvi hora ni predstavlqvat pred sveta- obikalqt kyde li ne- ne znaeli angl.... Mnogo lesno mogat da se spestqt 1 milion- kolko hora s vishi obrazovaniq i s po dva 4ujdi ezika ima- a te tepyrva 6te po4vat da sri4at...Nqma da se opravi tazi dyrjava.... hora, koi kydeto moje da bqga i da se spasq ottuk...
143
0
 
22
 
! Отговори
Nalivach преди 13 години
Да не забравяме двамата депутати от ГЕРБ които изръсиха невероятната глупост че България е освободена от турско робство преди 500 години!Не знам как такива неграмотни *** се добират до парламента, но това показва че сме *** държава и свестните не случайно бягат навън
142
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как е възможно да си депутат, да участваш в комисия и да се срещаш с представители на чужди правителства и да не знаеш английски език. В днешния свят, който не знае английски е просто неук. Вие си отговорете какви са нашите депутати. Докато хората знаят по 3 езика и нямат работа, тиквите управляват.
141
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Назначени са необразовани *** на работа и сега ще ги образоват Българката приказка за случая е "събрани от кол и въжи". Да пратят и на обучение оня дето разбира от пътища щото бил пътувал по тях.След такова изказване САМО И ЕДИНСТВЕНО ОСТАВКА
140
0
 
15
 
! Отговори
horus преди 13 години
Преди време сина ми си намери съвсем приличен самоучител по немски от сергиите за стари книги за 3 лв! От всяка книжарница за по максимум 20 лв самоучители и речници колкото щеш да не говорим за интернет където можеш да откриеш и онлайн курсове дори по азърбейджански. Обаче, на депутатите курса излиза 90 бона за наша сметка. Тъй ами- на чужд гръб и 100 тояги са малко. И ние трябвало да плащаме щото така че имаме по образовани депутати и по - качествени закони !?!!!
139
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Искаме по-малко депутати. 240 са много. Само ни харчат парите.
138
0
 
25
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 13 години
НЕ Е ЛОШО ПЪРВО ЕДНА ЧАСТ ОТ ТЯХ ДА НАУЧАТ БГ ЕЗИК,А ПЪК ПОСЛЕ,АКО ИСКАТ И КИТАИСКИ ДА ИЗУЧАВАТ,НО ДА НЕ БЪРКАТ ОТ ДЖОБОВЕТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА!И НЕ Е ЛИ РЕДНО ЕДИН ДЕПУТАТ ДА Е ДОБРЕ ОБРАЗОВАН ПРЕДИ ДА СЕ ПРАВИ НА ТАКЪВ?
137
0
 
26
 
! Отговори
данъкоплатец преди 13 години
"Народните представители с безплатни курсове по английски" - първо безплатен обяд няма."Стана ясно обаче, че курсът за начинаещи включва 46 души. Обучението по английски ще струва на парламента 90 хиляди лева и ще приключи в края на юли." - не знам как ще струва на парламента и защо така се пише и обявява в медиите. Нищо не струва на парламента и на правителството, а всичко струва върху нашия гръб - вече немощния гръб на данъкоплатеца. ДА СЕ СЪБУДИМ ВЕЧЕ! БЕЗКРАЙНО ВРЕМЕ Е!
136
0
 
33
 
! Отговори
Димитрова преди 13 години
Няма нищо безплатно! Значи АЗ ще плащам на компания да обучава депутатите, а за уроци на детето ми - ако остане! Освен, че ще плащам да им преподават... аз май и заплатите им плащам! И се питам още: 1. Курсовете в работно време ли ще са? Ако са извънработно - кой поема допълнителните разходи за консумативи? Ако са в работно - откъде накъде?! 2. Ако аз искам да уча английски, работодателят ми ще ми плати ли курса?! 3. Мен някой ще ме вземе ли на такава заплата без начално ниво на английски?!
135
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От понеделник в Народното събрание текат курсове за начинаещи и напреднали по английски език.Сред записалите се има представители на почти всички парламентарни групи Петя Раева от ДПС, която вече завърши курса по турски за назаднали ..............
134
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"България днес направи последната техническа стъпка за влизане в Шенген с реалното въвеждане в експлоатация на дома в Любимец, обяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.ЧИЙ ДОМ , А БРЕ ЦЕЦО И В ЛЮБИМЕЦ ЛИ ВЗЕ ИМОТ БРЕ ................. АЙДЕ ХАИРЛИЯ ДА Е .... МИНАЛАТА ГОДИНА 7 , ТАЗ ГОДИНА 70 ИМОТА ЗА ЦЕЦКО - ДАНЪЧНИЯ , ТОЙ ВЕЧЕ И НА ДАНЪЧНИТЕ Е ШЕФ , ПИШАТ КАКВОТО ИМА КАЖЕ .... ТЪЙ ЩЕ Е ТЯ ...
133
0
 
15
 
! Отговори
Vuicho Vanio преди 13 години
Gospodi,priberi si versiite..........
132
0
 
20
 
! Отговори
прасчо преди 13 години
Решили да поумнеят лингвистично...Добре ! Да извадят пари от джоба си и да сричат в извънработно време...Откъде накъде народа ще плаща за тъпотата и образоването на "цвета" на нацията ни,който елит освен всичко и управлява тъпо и неграмотно,което е видно по състоянието на Родината
131
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
по 2 бона на човек за 3 месеца ... малко скъпо излиза това обучение ... я кажете коя е фирмата и как точно я избрахте ... че да знаем и ние за професионализма в обучението по английски ...научете *** в парламента и на обноски,научете ги на морал ... за това парите няма да помогнат за съжаление ... невъзможно еВСЪЩНОСТ ЕДИНСТВЕНАТА ПРИЧИНА ЦЕНАТА ДА Е 90 БОНА Е ЗАЩОТО НАД 100 000 ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА - АКО ПРАГА БЕШЕ ПО-ВИСОК, СИГуРНО И ЦЕНАТА ЩЕШЕ ДА СКОЧИ!