БСП подлага на риск финансирането на АМ "Тракия"

Плевнелиев категоричен, че се правят политически внушения
Обновена: 25 мар 2011 17:33 | 25 мар 2011 17:32,
233
БСП подлага на риск финансирането на АМ "Тракия"
Росен Плевнелиев. Снимка: Булфото

"Абсолютно недопустимо е в условията на икономическа криза и всеобща стагнация на строителния пазар да се правят политически внушения, които излагат на риск финансирането на проекта и подронват по недопустим начин авторитета на българските институции, строителни и надзорни компании, възложители".

Това заяви по време на парламентарния контрол министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев по повод обвиненията на БСП, че АМ „Тракия“ се строи некачествено.

За всички вложени материали в насипите на магистрала "Тракия" имало протоколи от изпитване от експертите на Централния институт за пътни технологии, както и от независима акредитирана лаборатория.

Протоколите показват, че материалът отговаря на всички изисквания на техническата спецификация за влагане в долните пластове на конструкцията на насипите.

Още по темата

Освен това възложителят редовно взема проби от обекта, които досега не са показвали отклонение, и в момента се извършва подобно изпитване, каза министърът.

„Въпреки липсата на какъвто и да е сериозен или потвърден сигнал за некачествени материали, разпоредих да се извърши независима експертиза на вложените в насипите материали на магистрала "Тракия", добави Плевнелиев.

"Бих нарекъл това изразходване на експертен ресурс заради политически интриги и сценарии, и то в момент, когато гоним срокове, качество и резултати", заяви министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още по темата: Росен ПлевнелиевАМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
4
 
2
 
! Отговори
що така бе преди 13 години
що така осмяха Трайчо за бензина,щото се заяде с Златев,и Боко му наби канчето,как Златев ще губи,сега замразява на 2.50,и след 28 денна размразява на 3.11,за Зърнопроизводителите ББ обеща....Нереза да подаде оставка...ако......ама надали...авантюра в Либия,след 11ч вече е справедлива война,аре стига де.....
142
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И после имало безработица,каква ти безработица тука е пълно с платени трудещи се.Ама вие обявихте ли си трудовите договори,струва ми се че не.Платени безумци,поне дано си струва продажбната на душата ви
141
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТЕ ТОВА Е ИСТИНАТА...При избори днес: 6% разлика ГЕРББСПдругото е милиционерщина... още не могат да разберат герберастчетата че УТЕКОХА У КАНАЛА...
140
2
 
4
 
! Отговори
до 141 преди 13 години
хахаха, облъчване, облъчване... спокойно, не е така. не се напъвай. знаеш, че не е така. как смяташ след подобна лъжа хората да ти вярват на нещо. ето по същия начин действа и шефът ви - лъжи. но вече нииикоой не им вярва. измисли друг начин. това е грешният. но да не си претовариш мозъчната клетка! ще ми е искрено жал за теб, понеже сигурно си сладко розово герберче.
139
5
 
3
 
! Отговори
Тодор Живков преди 13 години
Здравейте Другари и Другарки!Пожелавам ви по случай 8 март, пардон 1 Април да отидете всички на разходка до Северна Корея с безплатен ЕДНОПОСОЧЕН билет и да се радвате на колегата-вожд как е построил комунизЪма !О мои родни *** !
138
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Олелеее,тука голяма говорилня станала.Абе платените драскачи дето Сега Станшев и Доган им са идола за пилитическо национално отговорно поведение,абе вашето РАБОТНО ВРЕМЕ не свърши ли.Или вие оставате извънредно да драскате тук,премии няма-не разбрахте ли
137
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ха ха ха герберастина - *** пак се излага...не стига че цъка минусчета - по пет наведнъж - ами и лъже на поразия....що не споделиш колко платени драскача пишат от името на герб?твоето име го знаем, и двамата заместник-министри ги знаем, *** що се криете не разбирам?че и доносничите :)кажи му гербер и не го псувай повече...
136
3
 
9
 
! Отговори
ГРЕБ преди 13 години
КАТО ЧЕТА ИЗМИСЛИЦИТЕ НА ГЕРБ-ПИСАЧИТЕ, В СТИЛ "ЕДНА ЖЕНА КАЗА" СЕ ТРЕВОЖА ИСКРЕНО ЗА ПСИХИЧНОТО ИМ ЗДАРАВЕ. ЕДВА ЛИ ИМ ПЛАЩАТ,ЗА ДА ПИШАТ ГНУСОТИИ,КОИТО НАДМИНАВАТ И ФОЛКЛОРА НА ГРАДСКИТЕ ТОАЛЕТНИ И ПОДЛЕЗИТЕ.ЩОТО МУТРИТЕ ПЛАЩАТ С ЧУЖДИ ПАРИ,НО ДО ВРЕМЕ.ИЛИ СА ПСИХЯСАЛИ,НИСКОЧЕЛИ,ОТ НЕЩО ЗАВИСИМИ НЕДОСТАТЪЧНО УРАВНОВЕСЕНИ ХОРА,КОИТО СРЕЩУ ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ПРАВЯТ ГОЛЕМИТЕ ПАЧКИ НА БОСОВЕТЕ СИ-ЕВТИНО СЕ ПРОДАВАТЕ-БЕДНА ВИ Е ФАНТАЗИЯТА ЗА ПАЧКИТЕ НА БОКО И КОМПАНИЯ.
135
5
 
2
 
! Отговори
ккк преди 13 години
комунистите пишат безплатно,за каузата затова никога няма да умре идеята,справка колко партии еднодневки минаха-СДС,НДСВ,АТАКА,и скоро ГЕРБ,сега на президенския като го изд.ат ще се разпаднат,и ако да хвалиш вожда ти плащат,ние работим за Бългаския народ,тоя дето се мъчи и гледа картофи,не за тоя и оня лобист,,,,капиш
134
6
 
3
 
! Отговори
разкрит преди 13 години
поредната партида - 135, 136 и 137. Айде още 15 стотинки от позитано. Продължавай така и може да стигнеш 3 лева на час, а ония *** нека изкарват тройно повече от теб..
133
6
 
3
 
! Отговори
gorivo net преди 13 години
БСП да го духа - тея са по-гадни от всички останали взети заедно !!!
132
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ха ха ха герберастите като не знаят какво да кажат почват да си съчиняват теории на конспирациите...само един пишел срещу тиквениците, така ли?да бе...а най се чудя на наглостта на герберастите....ЗАЩО ОБВИНЯВАТ другите, като парите ще ги спрят ЗАРАДИ ПРОСТОТИИТЕ НА ГЕРБЕРАСТИТЕ?
131
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 109:Герберите има много *** да изядат,докато стигнат онова,което техните бащи-комунисти са построили в България!
130
5
 
2
 
! Отговори
до 130 преди 13 години
а честито! смешнико, това са по-малко от 600 евро. радвай се на подигравката, която ти плащат. в европа *** изкарват повече. и когато си идват в българия ви гледат с подигравка! ясно защо, нали?
129
0
 
3
 
! Отговори
до 130 преди 13 години
хихихи браво,бягай да се черпиш,ама щом си тук нещо послъгваш,пари немаш и тук плямпаш,ама нищо по-добре си от преди....поне за теб да не мислим
128
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма по-мракобесна партия от ГЕРБ! дори децата си наричат тумори! Егати ценоститет!
127
7
 
2
 
! Отговори
разкрит преди 13 години
123, 124 и 125 ги е писал един и същ комунига :D :D По колко ти плащат на позитано? Явно вече са минали от 2 лева на час на 5 стотинки на мнение??
126
1
 
9
 
! Отговори
до дани преди 13 години
е никъде по света няма подобно псевдо-правителство. или има? само тук си имаме подобни неадекватни изцепки, с облъчени привърженици. сигурно носиш снимка на вожда със себе си!
125
1
 
7
 
! Отговори
да бе преди 13 години
хаха комунистите тва онова,а нима ББ не пази с цената на живота си най-баш комуниста Тошо,нима преди 89 ако не си проучен и верен комунист ще работиш в МВР,да бе да,кой е комуниста в цялата схема......
124
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Герберите са унищожителите на България! Факт! Гарантирано от ГЕРБ:)