БСП и СДС зоват за оставка на Мирослав Найденов

Той бил най-слабият министър, не можел да остане при тези обвинения
Обновена: 31 мар 2011 14:45 | 31 мар 2011 13:46,
127
БСП и СДС зоват за оставка на Мирослав Найденов
Смените били опит да се спаси Мирослав Найденов. Снимка: БТА

БСП и СДС настояват за оставката на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов, независимо от промените в ДФ „Земеделие“.

Цялото ръководство във фонда беше сменено след поредния скандал в сектора. Този път от СДС изнесоха данни, че Найденов е оказвал натиск за осигуряване на предимство на определени проекти.

„Министър Мирослав Найденов не може да остане на този пост след всички обвинения. Този министър трябва да си ходи”, категоричен бе лидерът на СДС Мартин Димитров.

Съпредседателят на сините заяви, че освен заради този скандал, оставката на Найденов трябва да бъде поискана и заради хилядите земеделски производители, който трябва да връщат субсидии сега, както и заради изпуснатото овладяване на ситуацията с шапа. 

„За първи път, след като СДС повдигна сериозна тема, мерките са взети 24 часа след това. Така че тук специално по този въпрос Бойко Борисов заслужава поздравление. Това е половината от необходимите мерки”, заяви Димитров и добави:

„Това е опитът, който се прави да бъде спасен Мирослав Найденов, но ситуацията не позволява това“.

Според лидера на СДС, ако документите, представени от тях, са били по някакъв начин фалшиви, както твърди Мирослав Найденов, щяха ли днес всички тези хора да си подават оставката”, попита Димитров.

Още по темата

БСП пък твърдят, че Мирослав Найденов е най-слабият земеделски министър през целия преход.

„Нагледахме се на промени! Крайно време е министър Мирослав Найденов да си тръгне, а след него и премиерът“, коментира червеният депутат Антон Кутев.

Той беше категоричен, че промените, които се правят в ДФ „Земеделие”, са недостатъчни.

Депутатът припомни усложнената ситуация със заразата от шап и тежкото положение на земеделците заради неизплатените субсидии.

„Оказва се, че във ДФ „Земеделие” не могат да се задържат повече от година”, отбеляза депутатът.

Той направи аналогия със случващото се в здравеопазването, където вече се смениха няколко министри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
2
 
! Отговори
xcqjjbshl преди 12 години
Q2BSTG <a href="fswcavrfenwx/">fswcavrfenwx</a>
112
0
 
2
 
! Отговори
до 100 преди 13 години
Струва ми се,че ти си от тия дето им плащат!!!Я кажи колко стотинки ти дават,та да си продаваш душата мишкар-ГЕРБар такъв,тия ни ФАЛИРАТ не е ли явно?
111
8
 
12
 
! Отговори
ветеринар преди 13 години
Миро не става за министър,но е цар на лобизма.Става и за спаринг партньор.Да си ходи в обора.
110
2
 
8
 
! Отговори
ivan преди 13 години
As jiveq v Ispaniq ot dosta godini tuk ima 3 bg magazini i ako vi kaja kakvi *** se prodavat tuk bilo to salami lukanki sirena ami s tova ka4estvo nikoga nqma dase probie na evropeiskiq pazar 4oveka iska da napravi nehto no komunqgite iskat damu stapat otgore utrepkite sa jestoki vnimavaite za kogo hte glasuvate dane vikate posle 65 godini stigat men li4no mee qd za rodinatami no ne boiko e vinoven toi e navlas ot 2 godini a predi tova minaha 20 nqmalo rabota normalno nqma zavodi nqma TKZS ta
109
20
 
14
 
! Отговори
Георгиева преди 13 години
Аз пък го харесвам министър Мирослав Найденов,не мисля че е виновен само той.На нашите мили сънародници все им виновен некой,все им малко субсидиите.Който и да се избере за министър -лош ще е.
108
9
 
15
 
! Отговори
BG sitizen преди 13 години
Крайно време беше майката хранилница БСП да се събере с рожбата си СДС. Много дълго време бяха уж разделени и не се въздържаха накрая. Да почерпят за единомислието и "сдобряването". Дерзайте червени и сини другари. В Светлото бъдеще влезте прегърнати целувайки се страстно.
107
11
 
17
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
до 105Миро не е за коментар, той е за прокурор!
106
2
 
3
 
! Отговори
OoOoO преди 13 години
до 102.Ако е за същия случей,в който си мисля,че някакъв *** беше оставил 100 крави да обикалят пътя,аз лично щех да го размажа,ако знаех кой е!Заради тоя *** стана верижна катастрофа и замалко та и аз щех да влезна у реката.
105
5
 
11
 
! Отговори
До всички преди 13 години
Коментирайте Мирко, а не Костов и Бостов. Коментирайки и други, отиваме на принципа: този не става и краде, ама другите също крадяха. Целта не е тази, а да се намерят честни хора, грамотни, които да изведат страната от мизерията, в която затъна. Миро не става за тази цел!
104
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И ДЕСНИТЕ СТАНАХА ЛЕВИ!
103
8
 
22
 
! Отговори
до Антон преди 13 години
Усетихме го, с лъжите му и празните приказки. С корупцията му, с Калинките му, с лъжите, цхе Светльо не бил писал тези неща, с вечният лов с Вальо Златев, с *** песни, с това, че е придворен *** на ББ, който и за капак го нарита пред всички в Япония. ТРАГЕДИЯ. Усетихме я!
102
7
 
16
 
! Отговори
ор преди 13 години
Миро бил слаб, и селски тарикат май е, а колко як беше Костов, когато отмени БДС за храните? А Станишев, когато, с парите за земеделие, "бетонира", застрой Несебър и Банско? И що бой отнесе стачкуващия с говедата си, в дефилето, тоже при Станишев!
101
0
 
8
 
! Отговори
МУСТАФА преди 13 години
Леля ти е мъжка
100
9
 
14
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Лелелелеее , започвам да вярвам че тук има подкупни драскачи , които се опитват да манипулирват мнението на останалите хора! Един съвет към вас "драскачите" Българинът може да е подвластен на чуждото мнение но на черното никога не казва бяло, колкото и да се опитвате да манипулирвате подобни форуми , няма да ви се получат номерата.Факт е че доста хора са усетили това което земеделският министър е направил, вие го хулете колкото желаете това е ваше право , щом по този начин печелите някой лев.
99
0
 
9
 
! Отговори
AZ ZOVA преди 13 години
DA GO D...TE,I SINI I 4ERVENI I JALTI.VE4E STE V ISTORIQTA.NIKOGA VE4E VIE NQMA DA UPRAVLQVATE PROLETARII
98
1
 
8
 
! Отговори
Dido преди 13 години
90-това се опитвам да ти кажа-тези канали са създавани години и не могат да се прекратят за месец.А и търсенето определя предлагането.Билла като пуснат портокали по 0,86лв народа пощурява.Виждал съм хора да купуват по 3 кофи и след седмица изхвърлят 2 защото вече са изгнили.Това не е от беднотия,от лакомия е!Но никой не мисли защо портокалите са по 0,86лв.Докато има търсещи *** ще има предлагащи ***!
97
10
 
17
 
! Отговори
1 преди 13 години
Тоя клоун да се маха, че вече немога да го гледам
96
11
 
8
 
! Отговори
тъп преди 13 години
Миро - президент!
95
3
 
13
 
! Отговори
UMIRAAAAAAAAA' преди 13 години
UMIRA ZMIQTA,OPITVA SE DA HAPE.ZAHAPALA E OPA6KATA SI.NA SLEDVA6TITE IZBORI SDS-3%.I KOSTOV V REDICITE NA BSP KADETO MU E MQSTOTO.INA4E 6TE ME4TAE PAK ZA PARLAMENT.
94
9
 
14
 
! Отговори
фермер преди 13 години
БСП и СДС зоват за оставка на Миро Мършата