Трайков аут при следващо изправяне срещу Русия

Политологът Евгений Дайнов в коментар на скандала около "Белене"
7 апр 2011 11:15,
80
Трайков аут при следващо изправяне срещу Русия
Евгений Дайнов. Снимка: Булфото

Прави впечатление, че всеки път, когато Трайчо Трайков се изправи да защитава българските интереси срещу Русия или срещу агенти на Русия, получава предупреждение за уволнение от премиера Бойко Борисов.

Това каза политологът Евгений Дайнов пред агенция Фокус в коментар на скандала около подписаното споразумение за АЕЦ „Белене“.

Той е категоричен, че енергийният министър ще бъде уволнен следващия път, когато застане срещу руските интереси в защита на българските.

Още по темата
5 апр 2011 19:34
494

„Нямам ни най-малка представа Бойко Борисов какво прави – подозирам, че тупа топката и се опитва да ограничи щетите за себе си. Нямам ни най-малка представа Дянков каква игра играе. Това, което ми прави впечатление, е, че БСП не го обстрелва последните два месеца, което само по себе си е подозрително”, заяви Дайнов.

По думите му правителството зависи от подкрепата на две групи хора – живеещите в малките градове и селата, които избраха Бойко Борисов, и образованите градски жители с европейски начин на мислене.

Според Дайнов премиерът губи втората група вече няколко месеца – всеки път когато застане на страната на Русия или когато откаже да извърши някоя реформа.

Политологът коментира, че очевидно в правителството има разцепление.

„Има хора, които знаят какво правят и защитават българските интереси, има хора, които изобщо не знаят защо са там и очевидно има хора, които не защитават българските интереси. Има поне три вида хора в правителството, които все по-малко се търпят помежду си”, заяви Дайнов.

„Наесен няма да се смеят руснаците, защото Европа ще защитава българския интерес, а не руския”, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
32
 
! Отговори
малиййй преди 13 години
Дайнов, драги, това не е скандал в правителството, това е неграмотност и умствена немощ. Не ги политизирай!
79
0
 
32
 
! Отговори
шопски преди 13 години
Безпринципната политика на Борисов в енергетиката и инфраструктурата води до колапс в българската икономика .Очевидни са противоречеята в кабенета му .Чуждите инвеститори искат неща които не им се предлагат:собствено производство на евтина електроенергия -поне двойно повече от сега ,следователно без АЕЦ Белене не става ; енерго спестяващи производства - къде са стимулите за граждани и фирми ; инфраструктурно-18 клм .магистрала не покриват обещанието на кабинета; сигурна доставка на гори
78
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Европа ще защитава българския интерес ?!Е това за последно на Берлиския конгрес ...
77
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПИЧ,ЩО НЕ СИ КАРАШ МОТОРА И НЕ СЕ БЪРКАШ В НЕЩА ДЕТО НЕ РАЗБИРАШ ???
76
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
цялото правителство трябваше отдавна да си иде
75
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДОПЪЛНЕНИЕ 12 КЪМ СПОРАЗУМЕНИЕТО ОТ 29 НОЕМВРИ 2006 ГОДИНА МЕЖДУ НАЦИОНАЛНА ЕЛЕКТРИЧЕСКА КОМПАНИЯ ЕАД И АТОМСТРОЙЕКСПОРТ АДНастоящото Допълнение ("Допълнението/Addendum") се подписа в София на 31 март 2011 г. от и между:(1) НАЦИОНАЛНА ЕЛЕКТРИЧЕСКА КОМПАНИЯ ЕАД (оттук нататък наричана "Възложител") с адрес на управление ул. Триадица 8, 1040 София, България, компания, надлежно учредена и осъществяваща дейността си съгласно законодателството на България, представлявана в настоящия документ от г-н Красимир Първанов, изпълнителен директор, действащ в това си качество на основание на Устава, от една страна и(2) АТОМСТРОЙЕКСПОРТ АД (оттук нататък наричан "Изпълнител") с адрес на управление ул Malaya Ordynka 35, Entr 3, 115184, Москва, Русия, компания, надлежно учредена и осъществяваща дейността си съгласно законодателството на Руската федерация, представлявана в настоящия документ от г-н Геннадий Тепкян, в качеството му на вицепрезидент - ръководител Управление за изграждане на АЕЦ в България, от друга страна,наричани оттук нататък поотделно "Страна" и заедно "Страните", за следното.КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД, че:(A) Страните са подписали Споразумението от 29 ноември 2006 г (оттук нататък наричано "Споразумението/Agreement"), както се изменя и допълва от Допълнения (Addendums) 1 до 11 към него;(B) Страните са подписали Договорно споразумение (Contract Agreement) от 18 януари 2008 г . като някои от документите, които са част от Договора за ИДС (EPC Contract), все още не са окончателно договорени;(C) е необходимо допълнително време за окончателно договаряне на всички документи, формиращи договора за ИДС.В РЕЗУЛТАТ НА КОЕТО и с намерението да бъдат правно обвързани с настоящото, страните се договарят, както следва:1 Предмет на Допълнението1.1 Съгласно клауза XLIV, подточка 263 и клауза XXIX подточка 179 от Споразумението Страните се договарят да удължат действието на Споразумението до 30 юни 2011 г1.2 От датата на подписване на настоящото Допълнение Страните се задължават да действат добросъвестно и да полагат максимални усилия за постигане на окончателна договореност по всички документи, формиращи договора за ИДС, и всички тези документи трябва да бъдат парафирани от надлежно упълномощени представители на Страните до 1 юни 2011 г2. Други положения2.1. Настоящото допълнение влиза в сила от датата на подписване2.2. По отношение на останалите условия, които не са указани в настоящото, условията на Споразумението от 26 ноември 2006г. и допълненията към него остават валидни2.3. Настоящото допълнение се подписва в два оригинални екземпляра на английски език, по един оригинален екземпляр за всяка от Страните.ЗА И ОТ ИМЕТО НАНАЦИОНАЛНА ЕЛЕКТРИЧЕСКА КОМПАНИЯ ЕАД - КРАСИМИР ПЪРВАНОВ (Изпълнителен директор)АТОМСТРОЙЕКСПОРТ АД - ГЕННАДИЙ ТЕПКЯН(Вицепрезидент)
74
3
 
38
 
! Отговори
Просто Цецка преди 13 години
Млък!!! Стига с тази Европа! Нали сме вече там!!! Сега малко и на братята да обърнем внимание! Нали сме им благодарни! Все ги бъркам тези "русофили" и "русофоби", но рублофилите ги знам! И аз ще се кандидатирам за такава! Чух, че давали долари!
73
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
айде сега малките градове и села били виновни,че Герб управляват,те ли избраха Бойко тиквата за кмет или Данчето Фандъкова,точно тия граждани с "европейското мислене" ни натресоха и това некадърно правителство
72
15
 
36
 
! Отговори
Еееххх... преди 13 години
Извинете, г-н Дайнов, ама не Ви ли омръзна от тая русофобщина....Годината е 2011, а не 1989.... и не сме на митинг!
71
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боико "Тиквата" Борисов и Валентин "Лукоил" Златев са стари мошеници и двамата. Въртели са далавери още от 90-те години заедно, когато Боко беше шеф на най-голямата "охранителна" фирма в БГ - ИПОН, зедно с милиардерката Цветелина Борисолавова. Що милиони са развъртяли двамата /и колко оше ще развъртят докато Боко е мин.председател ... /
70
1
 
37
 
! Отговори
ех,Дайнов,Дайнов преди 13 години
Отрицателното в българската история на пакта Евро + е, че обществото и парламентът не знаеха нищо. А най-отрицателната страна на пакта Евро + е неговата цена - 360 млн. евро на първо време, което само по себе си не е малка сума. В перспектива, ако има нужда от подкрепа на страни членки, които са водили безотговорна политика, като Гърция, Ирландия и Португалия например, България ще трябва да гарантира с цели 17% от брутния си вътрешен продукт спасяването им.Това число е два пъти по-голямо отфискалния резерв, това число е по-голямо от целия външен и вътрешен държавен дълг, 17% е по-голямо и от относителното участие на всяка друга страна от ЕС. България ще плати като процент най-много от всички.другите страни активно са се пазарили, а България - не. ГЕРБ са избрали най-скъпия път да вкарат България в Еврозоната. И след като страната ни вече е в пакта, то нейният глас трябва да бъде чут силно. Първо, защото е държава с финансова дисциплина - за разлика от други. И второ, защото българите са се лишавали 20 години, за да се поддържа финансовата стабилност на страната. Излиза, че най-бедните и дисциплинираните ще плащат най-скъпо членството си.
69
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кои? Може би от вида Фукушима?
68
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Наесен няма да се смеят руснаците, защото Европа ще защитава българския интерес, а не руския, допълни той.абе чичко много си *** бре , откъде толкова наивност в теб ?! твоята циганурска България никой не я брои за слива , много смешно става като се появяват такива образи като теб и се опитват да внушат за величието на България хи хи . стига сте правили тъпо шоу , мислете с главите си клоуни !
67
3
 
41
 
! Отговори
чужденец преди 13 години
деградиралата ви държава за нищо не става ! , постояните скандали го показват всеки път , вие нямате външна политика ... вие сте просто *** ) ха ха
66
1
 
44
 
! Отговори
английската кралица преди 13 години
Тежко и горко на България ако чака на някой от някъде да дойде да защитава интересите и!На евросъюза му пука за българите.За тях е по-важно *** да си стоят у нас и да не щъкат из Европа
65
16
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** *** плюещи по Русия и всичко руско !!! ако мислите че Русия е страната по която с лекота можете да плюете ... грешите ! ))
64
10
 
41
 
! Отговори
хаха преди 13 години
Наесен няма да се смеят руснаците, защото Европа ще защитава българския интерес, а не руския.Прав си,както ни защити по време на правителството на Филип Димитров.В момента скъсахте всички търговски споразумения и договори с руснаците,на техния пазар на мястото на българските стоки се появиха европейски и америкнаски..И сега пак така ще ни защитят интереса...Дайнов,винаги когато си отрвориш устата ,изричаш лъжи...Засрами се че,че не ти отива на побеляалта коса...
63
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
в България няма образовани градски жители с европеиски начин на мислене
62
2
 
41
 
! Отговори
Запознат преди 13 години
Не забравяйте, че и Тлайчо Костов защитаваше българските интереси...! И двамата са Трайчовци и може да завършат по еднакъв начин...
61
3
 
49
 
! Отговори
конфликт преди 13 години
"Никакъв Красимир Първанов не е имал думата тук нещата са договорени на далеч по-високо равнище: между Бойко Борисов и Путин, между Първанов и Бойко Борисов и със сигурност чрез посредничеството на първия премиерски приятел Валентин Златев"И ако не беше Трайков да каже, всичко щеше да е"по мед и масло".Затова Трайков трябва да се кандидатира за Президент!Но да се пази много от хора наоколо и от храни,чайове, напитки, за да не "изчезне" или да получи инфаркт!!!