Трайков аут при следващо изправяне срещу Русия

Политологът Евгений Дайнов в коментар на скандала около "Белене"
7 апр 2011 11:15,
80
Трайков аут при следващо изправяне срещу Русия
Евгений Дайнов. Снимка: Булфото

Прави впечатление, че всеки път, когато Трайчо Трайков се изправи да защитава българските интереси срещу Русия или срещу агенти на Русия, получава предупреждение за уволнение от премиера Бойко Борисов.

Това каза политологът Евгений Дайнов пред агенция Фокус в коментар на скандала около подписаното споразумение за АЕЦ „Белене“.

Той е категоричен, че енергийният министър ще бъде уволнен следващия път, когато застане срещу руските интереси в защита на българските.

Още по темата
5 апр 2011 19:34
494

„Нямам ни най-малка представа Бойко Борисов какво прави – подозирам, че тупа топката и се опитва да ограничи щетите за себе си. Нямам ни най-малка представа Дянков каква игра играе. Това, което ми прави впечатление, е, че БСП не го обстрелва последните два месеца, което само по себе си е подозрително”, заяви Дайнов.

По думите му правителството зависи от подкрепата на две групи хора – живеещите в малките градове и селата, които избраха Бойко Борисов, и образованите градски жители с европейски начин на мислене.

Според Дайнов премиерът губи втората група вече няколко месеца – всеки път когато застане на страната на Русия или когато откаже да извърши някоя реформа.

Политологът коментира, че очевидно в правителството има разцепление.

„Има хора, които знаят какво правят и защитават българските интереси, има хора, които изобщо не знаят защо са там и очевидно има хора, които не защитават българските интереси. Има поне три вида хора в правителството, които все по-малко се търпят помежду си”, заяви Дайнов.

„Наесен няма да се смеят руснаците, защото Европа ще защитава българския интерес, а не руския”, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За истинският държавник има само едно достойно решение-не,на АЕЦ БЕЛЕНЕ.Всичко друго е мътилка.
39
14
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кой има интерес в БГ да няма АЕЦ? Много просто. конкуренцията. Собствениците на ТЕЦ, ВЕЦ, ВЕИ и т.н. А от къде дойде Трайков? А къде ще иде след края на мандата? много се съмнявам, че Трайчо защитава БГ интереса. Колкото до АЕЦ необходим е и ако не го направим ще ядем хурката. След 30тина години транспорта ще е масово на ток и който не си го произвежда ще го духа. А целта е и да го продаваме и печелим от него. Това е борба за пазар и развитие. Но западните ни съюзници не ни разрешават това ...
38
6
 
48
 
! Отговори
до 35 преди 13 години
в момента нещата май стоят на обратнонай-евтиния ток е американския,най-скъпия е рускияи за горивата важи същото
37
3
 
41
 
! Отговори
прасчо преди 13 години
Предлагам да преместим АЕЦ-Белене-Първанов в морската градина във Варна и да съчетаем екологията с мирния атом.Освен това тук е най-голямата руска колония,а при добро желание можем да си образуваме и цунами с руска помощ.....
36
2
 
39
 
! Отговори
25 преди 13 години
това го кажи на *** и на руската мафия
35
18
 
38
 
! Отговори
фурнаджийска лопата преди 13 години
И най скъпия ток де е, но да е американски.Най евтиния да е, щом е руски не го щем. Да живее САЩ, долу Русия.Тоя филм е гледан, даже песен има "НИЙ ЩЕ ЛИТНЕМ СРЕЩУ АНГЛИЯ" Нищо хубаво не очаква държава фурнаджийска лопата.
34
4
 
35
 
! Отговори
Яко преди 13 години
Слава Богу, нямаме проблем с енергоносителите - Всезнайкото от с. Миндя големи количества газ пикае... /или може би гас/...
33
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Коментар на Еми Барух:По повод най-големия инвестиционен проект в България през последните двайсет години - изграждането на атомната електроцентрала Белене, наблюдателите, които следят случващото се в страната, научиха в разстояние на няколко часа следните четири неща:Първо: че министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков уволнява шефа на НЕК Красимир Първанов заради неизпълнение на негови изрични указания. Второ: че уволненият е съгласувал действията си с друг член на кабинета - министъра на финансите Симеон Дянков."***" ли е "***"?Трето: че според трети член на кабинета - министъра на външните работи Николай Младенов, извършеното от шефа на НЕК е престъпление срещу националната сигурност, а извършителят е ***, който няма място (да работи) никъде в българската държава. И четвърто: че според главата на кабинета - премиера Бойко Борисов, *** не е *** и няма да бъде уволнен, а извършеното от него - подписан анекс към договора за строителството на АЕЦ Белене - не създава никаква опасност за националната сигурност и не нарушава българските интереси.Какво ще последва от поредния скандал във висшите ешелони на властта тепърва предстои да научим: ако премиерът определя изказванията на министъра на икономиката и енергетиката като необмислени и следователно неверни и го заплашва с червен картон (нека използваме любимата на Борисов футболна терминология), означава ли това, че вече е вдигнат жълт картон и на министъра на външните работи, който патетично, публично и гневно зае същата позиция като тази на министър Трайков?За страничния наблюдател тази какафония в премиерския оркестър показва ясно, че страната се управлява хаотично, непоследователно и еднолично. Ако по един толкова важен за България въпрос липсва съгласуваност между тримата министри, които имат непосредствено отношение по темата, това означава, че решенията се взимат на друго място и от друг.Хей ръчички, хей ги двеАко лявата ръка не знае какво прави дясната, тялото започва да прилича на зле сглобена марионетка, която предизвиква или жал, или насмешка. Да не забравяме, че няма нищо по-лесно за кукловодите! Именно в това е и истинският пробив в националната сигурност - разнопосочните сигнали, които се излъчват по едно и също време от членовете на един и същи кабинет.Бедата е, че всички гласоподаватели са замръзнали в позата на странични наблюдатели и трудно успяват да следят тази смущаваща куклена пантомима.
32
6
 
46
 
! Отговори
ТОНИ преди 13 години
Предател е тоз антидържавник който подписа съгласие за закриване на реактори за 5 милярда.
31
3
 
48
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
Няма какво повече да се добави към мнението на Евгений Дайнов. Не е трудно да се досетим и кой ще бъде следващия с последно предупреждение, ако разбира се продължава да мисли различно и на глас - министър Николай Младенов.
30
6
 
38
 
! Отговори
брадваро преди 13 години
агенти на Русия:))това ако го е казал тоя убавец по добре да си скъса дипломата.
29
2
 
63
 
! Отговори
ГГ преди 13 години
Няма ли кой да му обясни на Дайнов, че "образованите градски жители с европейски начин на мислене" хич не си падат по простащините, с които ни заливат Бойко, Цецо и компания?
28
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много точен коментар.Дори започвам да си мисля,че Трайков ще бъде троянския кон в това правителство.Мисля си ,че нещата в момента са много по- сериозни отколкото предполагаме и с игричките си на таинства и мистификации правителството на Герб ще бъде обречено.
27
6
 
41
 
! Отговори
Емо преди 13 години
Да беше нещо друго да ви го нибият, ами то акъл, как да ви го врака някой, и през коя дупка, като всичките ви са заети от постоянното присъствие на американско присъствие...Имало руски интерес, ами че какъв да е - просто сте гениални ав простотията си.. а какъв е интереса на AES в Гълъбово, с предварителен договор за дълговременно държавно гарантирано изкупуване на най-скъпата електроенергия в България-която вие, празни кратуни, плащате вече.работат е там че енергията на Белене ще по евтина...
26
5
 
43
 
! Отговори
Дайнов от АОНСУ преди 13 години
Правителството се подкрепяло от образованите градски жители с европейски начин на мислене?! Този *** да оди да сади картофи по рецепта на тиквата. Как въобще можеш, ***, да лъжеш толкова нагло?
25
6
 
43
 
! Отговори
До 6 преди 13 години
...Бойко Борисов е човек на КГБ...А КГБ е комбина с ЦРУ. Кой направи перестройката в СССР- ЦРУ И КГБ.Писна ми от първосигнални драскачи, които са толкова далеч от нещата. През 1917 г държавата Русия престава да съществува и пада под еврейско робство. Маркс, Троцки, Ленин са си чисти евреи, Сталин грузинец. Руския император с цялото семейство изклани в едно мазе и познайте по чия заповед.
24
6
 
41
 
! Отговори
тотю преди 13 години
по германското радио съобшиха, че стоежа в Беляне е спрян, на земетръсна територия не може да се строй АЕЦ, Японците ни показват последствията, спомнете си Вранча, за каква централа мечтаете
23
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СИКАЖИЙСКАТА МУТРА ДА НЕ ЗАКАЧА ТРАЙЧО,ЩОТО НАРОДЪТ Е НА НЕГОВА СТРАНА!ВИДЯ СЕ КОЙ ПРОДАВА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ НА ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ!
22
1
 
37
 
! Отговори
Бойко преди 13 години
Трайков и Шматко щастливи след срещата, ликвидирали различията
21
0
 
54
 
! Отговори
Тодор Живков преди 13 години
Другарки и другари, скъпи съотечественициАз каквото започнах, моя бодигуа... бодиград... го довърши. Да ви е честито.Ваш Тодор