Трайков аут при следващо изправяне срещу Русия

Политологът Евгений Дайнов в коментар на скандала около "Белене"
7 апр 2011 11:15,
80
Трайков аут при следващо изправяне срещу Русия
Евгений Дайнов. Снимка: Булфото

Прави впечатление, че всеки път, когато Трайчо Трайков се изправи да защитава българските интереси срещу Русия или срещу агенти на Русия, получава предупреждение за уволнение от премиера Бойко Борисов.

Това каза политологът Евгений Дайнов пред агенция Фокус в коментар на скандала около подписаното споразумение за АЕЦ „Белене“.

Той е категоричен, че енергийният министър ще бъде уволнен следващия път, когато застане срещу руските интереси в защита на българските.

Още по темата
5 апр 2011 19:34
494

„Нямам ни най-малка представа Бойко Борисов какво прави – подозирам, че тупа топката и се опитва да ограничи щетите за себе си. Нямам ни най-малка представа Дянков каква игра играе. Това, което ми прави впечатление, е, че БСП не го обстрелва последните два месеца, което само по себе си е подозрително”, заяви Дайнов.

По думите му правителството зависи от подкрепата на две групи хора – живеещите в малките градове и селата, които избраха Бойко Борисов, и образованите градски жители с европейски начин на мислене.

Според Дайнов премиерът губи втората група вече няколко месеца – всеки път когато застане на страната на Русия или когато откаже да извърши някоя реформа.

Политологът коментира, че очевидно в правителството има разцепление.

„Има хора, които знаят какво правят и защитават българските интереси, има хора, които изобщо не знаят защо са там и очевидно има хора, които не защитават българските интереси. Има поне три вида хора в правителството, които все по-малко се търпят помежду си”, заяви Дайнов.

„Наесен няма да се смеят руснаците, защото Европа ще защитава българския интерес, а не руския”, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Изборите са все по-близко ! Те ще са оценка за управляващите ни в момента ! Струва ми се, че ще усетят "народната любов" !!!!
59
12
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Русия ще се разпадне и скоро там ще има размирици както в Тунис и Либия, но джуджетата от кремъл ще използват ядрено оръжие срещу своя народ.
58
3
 
35
 
! Отговори
7 преди 13 години
до 39 ти приятелю едва ли печелиш от износ на ток ,но това със сигурност го правят фирми като тази на жената на Георги Кадиев
57
5
 
40
 
! Отговори
Боце преди 13 години
Всички знаят за какво са в МС-лични интереси.Вече е късно за България-октопода задуши държавата.Всеки който реши да защитава интересите на България ще бъде смачкан от червено-синята-жълто-Герберската мафия.Очаквам много скоро държавата да фалира и може би вървим към Африканския сценарий на бунтове и недоволства от мафията,която управлява 20 години и продължава....
56
1
 
37
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,Какво тук значи някаква си личност, когато за ЕНЕРГИЙНАТА СИГУРНОСТ на България строителството на АЕЦ Белене е НАЙ-МАЛКИЯ, НИ, а проблама енергийна сигурност, не е нито труден нито сложен за решаване... Необходимо е просто днешните - "Свободен" и "Регулиран" пазар, наложени от "Енергийната мафия", да се заменят с доказано работещия... - "Регламентиран (чрез закон) пазар и разделяне участниците в играта на:- Производители;- Преносители; - Търговци на енергия!Що е това...? Това разделение ще ликвидира днешния монопол на ЕРП-тата и ще ги застави да предотвратят кражбите и ще доведе до истинска конкуренция.1. Печалбата на производителите трябва да се лимитира до 10% и се въведе контрол на инвестициите.2. ЕРП-тата, остават само Преносители и разпределители, но се въвежда постоянен контрол на инвестициите "загубите".3. Търговците на енергия, да са единствените купувачи от Производителите и продавачи на потребителите, но да могат да продават до 50%, в най-много три (от общо седемте) социално-икономически Области (ЗЗК) и с лимитирана печалба до 10% (ЗЗК).4. Пазара решава проблемите, като не се допуска Диверсификация по дейностите - Производство, Пренос, Продажби (чрез ЗЗК).5. Зелената енергия не е само свръхскъпата от "Възобновяеми" източници..., а и всяка друга "Невъглеродна"... Ядрената също е "Зелена", при това е неприлично евтина себестойността на козлодуйския ток е само 1.168 ст, а на 1 до 4-ти реактори беше 0.2 ст. ОТГОВАРЯТ ЛИ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ НОРМИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ ПУСКАМЕ ГИ!!!6. България има разработени и "запечатани" уранови находища, със залежи за стотици хиляди години..., чрез които можем да станем не просто Свръхнезависими..., а Енергийните господари на Европа!7. За да се случи всичко това, обаче..., е необходим Патриотизъм и "Политическо дупе", а не чуждопоклонничество...и алчност...! Всичко друго е от Лукавава и от Златния телецНали така Иванчо, нали така Мартинчо, гиди кюмурджийски мушморочета такива!
55
2
 
47
 
! Отговори
До тук ли бяхме преди 13 години
Ако така продължава, трябва свестните министри да заплашат ББ, че ще излезат вкупом от правителството. Да си сяда ББ на дебелия *** и да остави свестните министри да си вършат работа. За пръв път имаме правителство в което има някой и друг читав човек и мафията се опитва да ги разгони.Очевидно, че ББ в случая не играе в интерес на българския народ!Нека остане с Еколожката и ЦЕЦО па да видим какво ще прави.
54
6
 
40
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Точно така!!Прав е Евгени Дайнов!
53
1
 
35
 
! Отговори
До 51 преди 13 години
Ами като гледам как си се оправил...лошо се пише на България.
52
0
 
37
 
! Отговори
роля преди 13 години
Бил ли е Златев сега в Москва?Бил ли е Златев когато Дянков е имал разговори с руската страна и НЕК, без присъствието на Трайков?(Защо ми се струва , че някой някого заплашва.)Не е типично за Дянков , а Борисов е представител на Г за Европейска РБ да имат това последното поведение.
51
10
 
32
 
! Отговори
на мистър 16 преди 13 години
..."Ние останалите умни хора ще емигрираме"....По скоро емигрирайте и вървете на майната си... и без вас ще се оправим....
50
0
 
40
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
Бойчето се дупи и на изток и на запад, и на юг!
49
2
 
40
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,Абе от 17 века сме европейци, АМА НЕ СЪВСЕМ....Кое ни е европейско...???- Социалистите ни са комунисти... и вече три техни поколения са за затвора Европейци са, ама работят за Русия- Демократите ни и те комунисти... съсипаха националните ни богатства, та и те са за затвора Европейци са, ама работят за Америка- Дребните ни бандити станаха полицаи..., средните борци за ред законност и справедливост, а едрите - "честни бизнесмени"... и всичките заедно са за затвора Европейци са, ама работят за който плати повече- Царя ни продаде граничните заграждения на *** и сега сръбски крави пасат по Витоша, а тюркски в центъра на Бургаз..., та и лидерите на Триглавата ламя са за затвора Европеец ни е Царя, ама работят за който плати най-много- Новата власт хвана няколко средноразрядни бандита и половната парламент ревна, че ги подслушвали..., та и бащите на нацията ни и те са си отвсякъде за затвора, но затворите ни пълни с кокошкари и явно не достигат, та дори и европейските затвори да напълним пак ще хартисат доста хаярсъзи!!!Абе и тия новите Свръх либералите са европейци, ужким работят за Европейско развитие но за сега заработват само Многомилионни МОНОПОЛНИ благодарности, в долари и турски лири от чорбаджийте на света, дето ни казват, че бил едно голямо село По развитие вече стигнахме американците, ама само по леви резби и наркомани, вярно, то е друго де, ама Пуста модаИслямистите ли ами ако си платат както и колкото трябва, познавам доста български политици, дето за милионче сами ще се обрежатАбе европейци сме..., ама НЕ СЪВСЕМ...
48
2
 
37
 
! Отговори
123 преди 13 години
Стига вече с тия агенти и някакви фантомни структури от типа на ДС. Нещата са от ясни по-ясни. Става въпрос за огромен проект на стойност ~4 млрд. евро!!! Това са проценти за тоя-оня, хиляда фирми подизпълнители ще се набутат; да не говорим за печалбите на тези, които ще я строят тази централа, било то руснаци, американци или французи. Този проект е необходим и всички, които са против явно не са наясно какво ще изгуби България при евентуален отказ.
47
2
 
40
 
! Отговори
Боко Боко преди 13 години
Служа на ЦРУ КГБ/ФСБ Мосад Ми5 , абе на всички само далаверка да пада !!
46
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Крайно време е лидерите на Синята Коалиция да попитат Европейската Народна Партия докога ще продължава тая политическа шизофрения у нас?
45
1
 
50
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Тодорживковките номерца, добре заучени от Бойко в охранителния му период, едва ли ще му помагат в бъдеще.Интелигентните хора ги разбраха и вече отдавна не им се връзват. В момента ГЕРБ води борба да задържи около себе си групата на безличните еснафи, но и това ще им се отдава все по-трудно.Проевропейските министри са Младенов, Трайков и Плевнелиев. Те са и най-добрите професионалисти. Като цяло, обаче, управленският екип е изключително слаб.
44
0
 
41
 
! Отговори
до 33 преди 13 години
Златев и Русь.Но защо Граждани за Европейска Република България забрави и защо е приета в Европейската Народна Партия , където е и Синята коалиция.Не е въпрос.
43
1
 
38
 
! Отговори
до 16 преди 13 години
Аз до колкото си спомням най-много гласували в % за ГЕРБ бяха от София. Но да правилно то вие ,,софиянци'' сте си от село де ....
42
1
 
36
 
! Отговори
до 39 преди 13 години
Питай японците кой има интерес да няма ядрени централи.....А може и украинците от района на Чернобил
41
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Европа щяла да защитава българския интерес? Този да не е пил антифриз?