Външният министър смени мнението си за "боклука"

Министрите се разболявали от синдрома "Борисов", твърди БСП
Обновена: 7 апр 2011 14:57 | 7 апр 2011 12:12,
363
Външният министър смени мнението си за "боклука"
Николай Младенов влезе в обяснителен режим. Снимка: Булфото

Външният министър Николай Младенов влезе в обяснителен режим за думите, които изрече по адрес на шефа на НЕК Красимир Първанов.

След като стана ясно, че Първанов е подписал с руската страна скандалния анекс 12, в сутрешния блок на bTV Младенов каза следното по адрес на изпълнителния директор на НЕК:

„Това е боклук. Човек, който си позволява да подпише нещо, за което има изрична забрана от своя министър, няма място да работи никъде в българската държава. Това е повече от пробив в националната сигурност. Това показва, че в държавата има група от хора, която се противопоставя на волята на българския народ”.

Рязката промяна в мнението на Николай Младенов дойде днес, след като в кулоарите на парламента външният министър реши да ревизира позицията си от вчера.

„Нека да изясним нещата от вчера. Неприемливо е да правиш нещо без съгласието на твоя министър. Това е боклукът в средата, която съществува. Съжалявам, ако думите ми са били изтълкувани буквално”, обясни Младенов.

"Аз не го познавам, но смятам, че е некоректно и неправилно решения да се вземат без съгласието и информирането на ресорния министър", добави той.

Още по темата

От левицата определиха поведението на Младенов като абсолютно главозамайване.

„Министърът е много добър пример какво се случа с бързото изкачване по стълбицата на властта”, коментира Румен Овчаров.

Според Георги Кадиев всички в кабинета започват да се разболяват от синдрома „Бойко Борисов”.

„Важното е ти да си добре и да хвърляш вината на всички. Като че ли Николай Младенов е усвоил този пример най-добре. Не може министър да използва думата „боклук” и да употребява този език”, допълни Кадиев.

По-рано днес Красимир Първанов заяви, че няма да иска извинение за думите на външния министър. Той заяви, че явно такова е нивото на нашите политици.

Според външния министър нищо в подписаните документи на този етап не променя ситуацията, в която се намираме. Той посочи, че българските и руските екипи продължават преговорите за АЕЦ "Белене".

Вчера обаче Младенов изрази категоричната си позиция, че с действията си шефът на НЕК е извършил „повече от пробив в националната сигурност“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
0
 
17
 
! Отговори
pipi преди 13 години
Крайно време беше и това момченце да си покаже рогцата,но се оказа доста неподготвен.Защо до сега не беше толкова "разговорлив",когато ставаше въпрос за войната в Афганистан,за войната в Либия,което е в неговия ресор,а сега изведнаж се наостри и започна да критикува и да се натяга.Какво стана и с посланниците доносници,може би, за да си скрие неговата некадърност се занимава с неща,които не разбира и не са негова работа!Типично аз хора,които сменят политическата си принадлежност и се продават.
278
0
 
10
 
! Отговори
Безработен преди 13 години
След Борисов, накъде? Всички коментари се ограничават до свалянето на поредното безхаберно правителство, после какво следва?! Аз мисля, че ние българските граждани, всъщност нямаме избор! И за това сме си сами виновни!Трябва да бъде променен модела на управление и цялата управляваща политическа класа! За това е необходимо ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО и хора, които не просто изливат емоцията си на клавишите, а активно с ДЕЙСТВИЯ защитават правата си!
277
1
 
23
 
! Отговори
Винету преди 13 години
По - голям *** от протежето на Надежда михайлова - Ники лекето НЯМА
276
1
 
34
 
! Отговори
НЕ ЗНАМ преди 13 години
НЕ ЗНАМ ДАЛИ Г-Н ПЪРВАНОВ ОТ БЕХ Е *** И СИГУРНО ЧОВЕКЪТ СИЕ НАПЪЛНО НОРМАЛЕН. СИГУРНО Е ОБАЧЕ, ЧЕ Н. МЛАДЕНОВ Е *** И ЕВНУХ. ТОВА ГАДНО МОМЧЕНЦЕ, ПРЪКНАЛО СЕ В КОМУНИСТИЧЕСКО СЕМЕЙСТВО Е УСВОИЛО МНОГО ДОБРЕ ПРИОМИТЕ НА БОКО-МУТРАТА-ПРИСЛУЖНИКА НА Т. Ж И ЦАРЯ. НЕ МОЖЕ НОРМАЛЕН ЧОВЕК ДА ХОДИ ОТ ПАРТИЯ В ПАРТИЯ. НА ТОВА МУ ВИКАТ ПОЛИТИЧЕСКА ***, А ТОЯ Е ТОЧНО ТАКЪВ.
275
1
 
31
 
! Отговори
Мираж преди 13 години
Чудя се, как е възможно нормален човек на избере за свой външен министър някакъв инфантилен пикльо роден през 1972 година??? Как може такъв човек да се занимава с тази сложна и отговорна тематика и въобще институция, като външната политика?? Някои ни диктува кой *** къде да сложим за да ни гледат сеира после всички. Но ето това магаре вече прекали и показа, че за такива сериозни постове трябват и сериозни хора с малко повече любов към България, а не към ЦРУ, например......
274
0
 
22
 
! Отговори
ЦВЕТЕ преди 13 години
Значи не стига само да си от София и да знаеш английски за да си интелигентен.Трябва и акъл.
273
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има една поговорка:"Посрещай по дрехите , изпращай по ума!"Г-н Николай Младенов на външен вид изглежда интелигентен , но явно не е !Ако такива хора са във външната ни дипломация , явно нещата не са на добре!Това е пагубно за България.То не , че Боко е по добър!За такова изказване (***), един мъж си подава оставката!Явно не мъж!ОСТАВКА НА ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА ГЕРБ!
272
2
 
27
 
! Отговори
ARHAR преди 13 години
Гоце да прави бърже служебен кабинет на спасението от мутристан...
271
1
 
27
 
! Отговори
уйо преди 13 години
погледнете го бе гледо като попикано мушкато Искаше да се натегне на БОКО и за това използва речника му ама нещата се разминаха както винаги и лайнометката остана с отворена уста
270
14
 
1
 
! Отговори
ARHAR преди 13 години
PRESTAPNICI KATO GOCE SA ZA SIBIR...
269
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
MNOGO IM SE SHTE NA KOMUNISTITE OT BKP - BSP DA DOIDAT PAK NA VLAST I PRAVIAT VSI4KO VAZMOJNO NESHTATA V BULGARIA DA SE SPUVAT... KOMUNISTI
268
4
 
19
 
! Отговори
Абе Гоце казваше ама преди 13 години
От кога Гоце казва, че тея са некадърници и са голо вода ..... крайно време е да си назначава правителство на спасението.....
267
0
 
20
 
! Отговори
да преди 13 години
Какво да чакаме от възпитаника на ........МОСАД........
266
0
 
17
 
! Отговори
кажи баби „тенк ю” преди 13 години
Айде кажи баби тенк ю спосибо и сите да скачат в тоалетната, а последният да пусне водата...
265
16
 
4
 
! Отговори
Безработен... преди 13 години
Много коментари, тия ще ги махнем, вие сте комунисти, много негативизъм...Добре и после какво?! Кой ще дойде? Кой и как ще ни оправи :) ?!Ами, да - ФАКТ - 21 години, ни управляват бившите комунисти под различни форми и сега също !Няма ГРАЖДАНИ, които да поемат съдбата си в свои ръце, все чакаме на някой, за това сме на тоя хал! И Бойко и Станишев и кой ли не ще се възползват от нас, защото сме ОФФФЦЕ !!!
264
1
 
25
 
! Отговори
ххх преди 13 години
Не може външен министър да има такова отношение към собствената си страна. Явно той се възприема като чистач, а всички останали - като ***. Незабавно трябва да си подаде оставката и да напусне не само министерството, но и България. Въъъъъъъъъъъъъъъъъъъъън!!!!!
263
10
 
1
 
! Отговори
Гоце преди 13 години
Кадиев е най-добрия политик, когато порасна искам да съм като него! Кадиев кандидатства N-на брой пъти за кмет, президент и не се сещам за какво, вярно е че не спечели мажоритарно никога, но пък пропорционално винаги печели защото батко Румен винаги ще успява да набута своите напред за кокала!
262
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Европарламентът ще гласува днес резолюция за ядрената безопасност. В нея се отправя призив за временен мораториум върху изграждането на нови атомни централи в Европейския съюз.Забраната ще продължи поне докато се проведат стрес-тестове и оценки на резултатите. В резолюцията има и втори текст, който, ако бъде гласуван, ще задължи страна-членка да посочи срокове, в краткосрочен и дългосрочен план как смята да закрие атомните си мощности.В сутрешния блок на БНТ "Денят започва" български евродепутати обявиха, че няма да подкрепят документа, защото според тях това не е в интерес на страната ни.Илияна Йотова от БСП заяви, че тази резолюция е против бъдещето на ядрената енергетика въобще в Европа.Владимир Уручев, евродепутат от ГЕРБ, заяви: "Ние трябва да имаме още, как да кажа, една атомна централа, още няколко атомни мощности, които да ни помогнат и ние да прескочим в следващата енергийна ера."
261
1
 
17
 
! Отговори
Народен преди 13 години
Не ме учудва поведението на лицето Николай Младенов.Той няма собственно мнение, сикнал е да сервилнични с този който е на власт и да говори това скоето да се харесва на силните на деня.Такъв е бил когато с баща си цицаха от БКП, после от БСП, мина през СДС и НДСВ и сега от ГЕРБ.Не знам защо му обръщат внимание на това недоносче болно от болеста на "НАРЦИСИЗЪМА".От нея няма излекуване. Тя е за цял живот.Жалко че всички са такива от ГЕРБ.то и този Красимир Първанов е *** щом не се обижда
260
3
 
19
 
! Отговори
Краси преди 13 години
Много са се главозамаяли тези "политици" - а това хлапе - "външен министър" - за пореден път доказа колко тежи умствения му багаж - жалко, че тъкмо той ни представлява по света. Жалко и за Бойко, че не може да намери читави хора...