До неделя чакат Акт 16 на магистрала "Люлин"

Дирк Анер ще открие новия път, хвали се строителният министър
Обновена: 11 май 2011 15:10 | 11 май 2011 12:22,
125
До неделя чакат Акт 16 на магистрала "Люлин"
Росен Плевнелиев. Снимка: Архив БТА

Автомагистрала „Люлин” ще бъде пусната в неделя, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

В момента пътят има има Акт 15.

Въпреки това обаче, строителният министър е убеден, че комисията, която работи по въпроса, ще даде и Акт 16 на магистралата до неделя.

Това, което е също съществено, е, че председателят на дирекцията за регионално развитие в Брюксел г-н Дирк Анер ще присъства на откриването и за нас това е голяма чест, похвали се министърът.

Общинският път, който е паралелен на магистралата, ще бъде с променен статут.

Идеята е държавата да го поддържа в добро състояние като алтернатива на магистралния път.

Според Плевнелиев всички магистрали трябва да имат обходни пътища в добро състояние в случай на катастрофа или друг инцидент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
0
 
! Отговори
podnppvkn преди 12 години
115
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Абе,не мога да разбера,тия червени *** какви очи имат още да говорят.То бива безочие и наглост,ама това и преди не е ставало.Аз лично през тяхното управление,освен едни леснополучавани кредити,друго не съм видял.Ама това далеч не е положително,жива секира с последвалата "криза" за всички хора.Да ти имам социалното управление.Независим съм,обаче е факт,че се работи.Млад съм и искам да има прогрес.Като гледам как червените въртят и сучат само за апартаментите на Цветанов,жално ще е ако са на вла
114
0
 
3
 
! Отговори
до №108 -ДГД преди 12 години
Повтаряш лъжите на ГЕРБ, че 20 години нищо не се е правило. А как така изникна магистралата от София до Стара Загора, тя от нищото ли дойде, както и от Варна до Шумен, от Бургас до Карнобат, половината от магистрала "Марица".... Такива неща, момко не се строят за месеци....
113
0
 
2
 
! Отговори
113 преди 12 години
Оу, конкрутна е аз от тая магистрала сам ама много доволен и хич не ми дреме колко пара е потрошена :))) Това ествествено обаче не е причина да харесвам и да ми е симпатична мутрата-пожарникар. Той е най-тъпият и най-*** човек, попадал някога в управлението на БГ в цялата и история
112
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на министър Плевнелиев, трябва всички министри да работят като него.
111
4
 
3
 
! Отговори
ха преди 12 години
явно е че повечето хора които пишат тук им се плаща за това.. да плюят ББ.. но да знаете получава се обратен ефект.Аз лично съм изключително доволен че се строят тези магистрали. В неделя мой познат на 19 г. загина в катастрофа близо до Ямбол. Помислете и от тази страна.. колко човешки живота ще бъдат спасени благодарение на магистралите? Сега Ямбол-София е 4-4:30 часа, с магистралата благодарени на ББ ще са около 3.. Стига с тея пенсии едно време като не са раболи пенсионерите сега дасе оправят
110
0
 
8
 
! Отговори
галактика преди 12 години
до 107 - Анонимен - Поради редица неспазени правила от турската фирма, акт 16 не е издаден. Пропуските на фирмата са огромни и в случая кметицата на община Перник постъпва повече от достойно като забавя подписването на акт16. Споменаването на госта от Брюксел може би е опит за натиск, но се надявам той да остане без успех. Моите извинения към всички шофьори, пътуващи по това направление, но става дума за нормалния живот на редица хора от района.
109
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ние играем по свирката на другите, а не те по нашата. хвърлили на кучето малко кокалче без пари и то се радва. това сме ние, за съжаление. ние сме в центъра на Балканите и не умеем да го използваме. не правим нищо за коридор скопие - тирана - драч, нито за коридор одрин - в.търново - русе, нито за черно море - констанца.
108
2
 
7
 
! Отговори
срамота 110 преди 12 години
А отсечката сега която е правят от Стара загора до Бургас , за кой е правят , за гърците ли , за румънците ли....Както Тракия , след Стара загора , така и Хемус са важни само за България , но въпреки това се отпускат над млрд за тяхното изграждане.Като чета коментарите,направо се плаша ... Може ли толкова негативизъм и мрънкане. Ето защо 20 години нищо не се прави,защото за българите явно е по добре да няма за Вуте отколкото той да е добре.Днес се прави за княжевци утре за старозагорци и т.н
107
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
княжевци не представляват България..with all due respect...отсечката калотина солун почти заобикаля България, даже не влиза и в софия..точно в това е проблемът, че солун, констанца, пирея са си направили пристанищата основни, а ние спим. сега набързо ще ни подминават без почти да влизат у нас. същото се отнася и за моста видин...защо не избраха мост през средна България? румънците ни унищожиха като транспортен коридор с букурещ констанца, а гърците дублираха тракия от александрополис-игуменица
106
2
 
12
 
! Отговори
ДГД преди 12 години
България се нуждае от магистрали , защото не е нормално през 21 век София-Бургас да се пътува 6 часа за няма и 400 км.Не могат да се изграждат всички магистрали наведнъж и затова се кара една по една , като с приоритет са тези одобрени и финансирани от ЕС.Тази година Люлин, догодина Тракия , след 3-4 години Струма , Хемус и така.Важното е че след 20 години нищоправене и само приватизиране , се прави нещо полезно за хората.Точка.
105
0
 
1
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
Ей,нали отмениха актовете!
104
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В момента пътят има има Акт 15.Въпреки това обаче, строителният министър е убеден, че комисията, която работи по въпроса, ще даде и Акт 16 на магистралата до неделя. В понеделник се чака Акт 17, фторник Акт 18 ..и така до края на света!
103
6
 
7
 
! Отговори
до 105 преди 12 години
Че на кой му пука за *** европа бе шматка?Хората умират от глад той за европа се закъхърил.Магистралата към ада е готова.Стига писка.Той винаги пътя към АДА е ослан с добри намерения.От нация техническа както казваше селянина Тодор ни превърнаха на нация с хотели магисртрали,молове,*** ,наркомани и чалгари червените му другари от отряда Чавдар!
102
0
 
13
 
! Отговори
браво преди 12 години
Магистрала Люлин е много важна за България , а също така и за Европа.Аз също няма да е ползвам често но оценявам това.Ще ви кажа защо.В момента започва изграждането на магистрала Струма , а магистрала Люлин се явява нейно естествено продължение и след като се построи отсечката от СОП до Калотина , ще се получи един аутобан от Калотина до Кулата.Не забравяайте че пристанище Пирея и Солун са основни за цяла Европа.Всичко което се прави е за доброто на България и го подкрепям.
101
0
 
9
 
! Отговори
до 101 преди 12 години
Напротив .Сега се работи приоритетно , повече от всякога.Не забравяай , най важното , ако сега не се строят тези магистрали парите се губят.80 % от парите ги дава ЕС , и е грехота да не отделиш останалите 20 % въпреки , че е криза и че трябва да се гледат и доходите на хората.Но за съжеление от ЕС не дават пари за вдигане на пенсии и заплати , а ако успеем да ги усвоим тези над 5 млрд за Тракия , Хемус , Черно море, Струма - това ще доведе и до покачването на доходите на доста хора.
100
1
 
3
 
! Отговори
познай кой преди 12 години
до 98,попитай княжевци кое е по-важно.
99
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С нетърпение очаквам откриването на новата скоростна писта за моя голф2, всички да карат у десно и да ми правят път.
98
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да, люлин е добре, че се построи, но ние както винаги не умеем да планираме и да работим с приоритети. има наистина по - важни магистрали, същото стана и с шенген - работихме да оправим нещата технически, а ни плеснаха шамар, че митничарите били корумпирани. коридор 4 е важен, ама къде е магистралата софия видин и мост на дунав? пак се работи оттук оттам на парче..и защо няма едно кьораво функциониращо летище в централна България - Г. Оряховица, Ст. Загора? А летища там си има..
97
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Другари и Другарки, взимайте си редовно хапчетата щото в неделя може да получите удар. Моля ви не бъдете злобни и си хвърляйте партийните книжки в определените за това места.