Фондацията на Бориславова – съсобственик на БАКБ

"Кредо Бонум" ще усвоява 800 000 лв. за култура
Обновена: 17 май 2011 14:52 | 17 май 2011 12:04,
218
Фондацията на Бориславова – съсобственик на БАКБ
Цветелина Бориславова. Снимка: Архив Булфото

Фондацията на Цветелина Бориславова, която ще получи 800 000 лв. безвъзмездна финансова помощ за организиране на културни събития в София, е съсобственик на дружеството, което купи Българо-американска кредитна банка, установи проверка на Dnes.bg в търговските регистри.

Неправителствената организация „Кредо Бонум“ (Credo Bonum) и физическото лице Цветелина Бориславова са собственици на инвестиционния фонд  Clever Synergies Investment Fund (CSIF Jsc.).

От понеделник фондът притежава 49,99% от акциите на трезора.

Сделката стана факт след подписан договор с Allied Irish Bank (AIB) за продажбата на почти половината от акциите на работещата в България банкова институция.

Още по темата
Оферта за дела на ирландците беше подала и компанията "Експат капитал" на бившия министър от НДСВ Николай Василев и Никола Янков, началник на кабинета на експремиера Симеон Саксгобургготски. Тяхната оферта беше подадена през февруари тази година.

Името на „Кредо бонум“ нашумя миналата година, когато стана ясно, че мнозинството в Столичния общински съвет одобри отпускането на 800 000 лв. за култура. 

Цветелина Бориславова е кандидат за усвояването на парите по Оперативна програма "Регионално развитие".

Парите трябва да отидат за провеждането на културни фестивали, а решението бе прокарано тихомълком от ГЕРБ на последното заседание на Столичния общински съвет въпреки острото възражение на групата на БСП.

Проектът се нарича "Фестивали за изкуство в публичното пространство: Sofia Contemporary" и Фестивал на открито в "Западен парк".

"Общинският съвет взе решение да кандидатства по този проект заедно с тази организация. Подадена е апликационна форма в регионалното министерство и все още няма финансиране", обясни пред Dnes.bg кметицата на София Йорданка Фандъкова.

Тя допълни, че документите все още се разглеждат от чиновниците на строителния министър Росен Плевнелиев.

Има още една организация, която партнира в този проект, каза Фандъкова. Това е "София за култура и изкуства" на Асен Асенов.

По повод на информация в медиите, че Цветелина Бориславова е обмисляла вариант да се оттегли от проекта, Йорданка Фандъкова заяви, че това не отговоря на истината, както и че не е водила разговори с нея по този въпрос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
0
 
0
 
! Отговори
Дона преди 12 години
Госпожо за съжаление само с достойнство благотворителностне се прави, а трябват пари.А пък лесни пари най се харчат за такива цели.И най вече каква ще бъде ползата от тази инициативаизкуство в публичното пространство.Това наистина е най важното за гладуващия народ,не мислите ли?
195
1
 
1
 
! Отговори
Стоян преди 12 години
Няма ли кой да провери как тази пикла успя да натрупа това богатство? Къде е Боко-тиквата ?
194
2
 
1
 
! Отговори
Да,но преди 12 години
Красавица е Цветелина, красавица, хубава дама,ВИВА БОРИСОВ, ВИВА ГЕРБ
193
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на почивка в тенерифе да посети супермаркет :)
192
0
 
1
 
! Отговори
samodiva преди 12 години
Кой ще й даде парите по този проект ?
191
0
 
5
 
! Отговори
do 195 преди 12 години
ГОСПОЖО! Цветелина не само че не се занимава с благотворителност, но както се вижда от текта по-горе фондацията и се заниваме с БИЗНЕС - купила си е банка. ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО! И има наглостта да вземе 800 000 лева даром от Фандъкова! Ех, Боже! И на вас ли ви дават, че така ги защитавате!
190
1
 
2
 
! Отговори
само питам. преди 12 години
Много женско обкръжение ? Тя има ли си гадже ?
189
5
 
2
 
! Отговори
Деб. преди 12 години
Сега разбирам защо Бойко понякога ръмжи. Той горкичкия само кокалчета е глозгал !Шегата настрани, свалям шапка на силните жени !
188
4
 
0
 
! Отговори
svetla преди 12 години
bravo madam, pokaji na sveta kak rabotlivi sa balgarkite... jelaem ti uspeh, madam, i prezidentski stol ...
187
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво пречи на г-жа Бориславова да се занимава освен с банкерски бизнес и с благотворителност?Всеки достоен българин би трябвало да и последва примера!А не като кирливите *** в тоя форум да плюят и лаят само!
186
0
 
4
 
! Отговори
USA преди 12 години
Бах ти грозила :-D
185
0
 
9
 
! Отговори
7ъу преди 12 години
Безвъзмездни 800 000 лв.на фондацията? За какво? За култура???? А фондацията купува банка! Браво на общинарите продажници! Нека ви тежат на съвестта хилядите болни и бедни деца!
184
0
 
4
 
! Отговори
моля,моля преди 12 години
Маджо е лицето купило Кремиковци чрез 26годишния собственик и кредит от ***
183
0
 
7
 
! Отговори
Света преди 12 години
Браво на мнозинството в Столичния общ. съвет за безвъзмездната помощ от 800 хил. лв. на частна фондация! В света, към който смятаме че принадлежим, посоката на парите е обратна! В Столична община има зам.кмет и Дирекция Култура със свой апарат, във всяка от общините - същото звено. Те с какво ще се занимават? Колко детски градини могат да бъдат построени и училища - дофинансирани?! Нямат ли общинарите морал и съвест?!
182
0
 
9
 
! Отговори
СССРейчо преди 12 години
Фондацията на Цветелина Бориславова ще поизпере малко пари, а мутрите ще събират със заплафи и бой дълговете към БАКБ. Цветелинка бързо ще увеличи капитала и ще налапа още % от акциите !!!! Мафия !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
181
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мда, купува банка та и помощ и отпускатстрахотностарата песен на нов глас - ти на мен, аз на тебпоне да беше по-малко грубо реализираносамо се страхувам хората да не се тласнат към СерГея пакна следващите избори - 400 000 души гласували! разбирай *** само!това е целта пред нас
180
0
 
10
 
! Отговори
въпросче преди 12 години
Що за фондация е тази, която купува банка? Или може би иска да раздаде парите на бедния народ:)))
179
0
 
17
 
! Отговори
karlo преди 12 години
От това бандитско котило ще има ли някога спасение??? Да си взимат крадените пари и да се махат от България.Без тях ще се оправим бързо, защото те ни крадат нон стоп. Защо огромната маса народ има унизително ниски доходи като в Замбия.Живее на границата на достойното оцеляване.И то в ЕС ! Защото една шепа хора,облечени във власт, обраха всичко и продължават да крадат.
178
1
 
5
 
! Отговори
Предупреждение! преди 12 години
До всички, които работят с директни клиенти! Група измамници (от ромски произход) пускат в обръщение фалшиви евро банкноти по малки магазнини и офиси. Обикновено купуват нещо дребно и прибират ресто в левове. Бъдете нащрек и веднага сигнализирайте полицията.
177
0
 
15
 
! Отговори
ив 05 преди 12 години
Защо не се засрамят очите им са на задните части Тия хора нямат ни срам ни страх от господКакво ли сънува ЦЕЦИ хайдуци или пари пари ние който сме със136лева сме много по щастливи от неяБоко каза ще стягаме колани защо не стегне и нейния нали са в една спалня БОЖЕ БОЖЕ ИМА ЛИ НАЙСТЕНА ГОСПОТ