Фондацията на Бориславова – съсобственик на БАКБ

"Кредо Бонум" ще усвоява 800 000 лв. за култура
Обновена: 17 май 2011 14:52 | 17 май 2011 12:04,
218
Фондацията на Бориславова – съсобственик на БАКБ
Цветелина Бориславова. Снимка: Архив Булфото

Фондацията на Цветелина Бориславова, която ще получи 800 000 лв. безвъзмездна финансова помощ за организиране на културни събития в София, е съсобственик на дружеството, което купи Българо-американска кредитна банка, установи проверка на Dnes.bg в търговските регистри.

Неправителствената организация „Кредо Бонум“ (Credo Bonum) и физическото лице Цветелина Бориславова са собственици на инвестиционния фонд  Clever Synergies Investment Fund (CSIF Jsc.).

От понеделник фондът притежава 49,99% от акциите на трезора.

Сделката стана факт след подписан договор с Allied Irish Bank (AIB) за продажбата на почти половината от акциите на работещата в България банкова институция.

Още по темата
Оферта за дела на ирландците беше подала и компанията "Експат капитал" на бившия министър от НДСВ Николай Василев и Никола Янков, началник на кабинета на експремиера Симеон Саксгобургготски. Тяхната оферта беше подадена през февруари тази година.

Името на „Кредо бонум“ нашумя миналата година, когато стана ясно, че мнозинството в Столичния общински съвет одобри отпускането на 800 000 лв. за култура. 

Цветелина Бориславова е кандидат за усвояването на парите по Оперативна програма "Регионално развитие".

Парите трябва да отидат за провеждането на културни фестивали, а решението бе прокарано тихомълком от ГЕРБ на последното заседание на Столичния общински съвет въпреки острото възражение на групата на БСП.

Проектът се нарича "Фестивали за изкуство в публичното пространство: Sofia Contemporary" и Фестивал на открито в "Западен парк".

"Общинският съвет взе решение да кандидатства по този проект заедно с тази организация. Подадена е апликационна форма в регионалното министерство и все още няма финансиране", обясни пред Dnes.bg кметицата на София Йорданка Фандъкова.

Тя допълни, че документите все още се разглеждат от чиновниците на строителния министър Росен Плевнелиев.

Има още една организация, която партнира в този проект, каза Фандъкова. Това е "София за култура и изкуства" на Асен Асенов.

По повод на информация в медиите, че Цветелина Бориславова е обмисляла вариант да се оттегли от проекта, Йорданка Фандъкова заяви, че това не отговоря на истината, както и че не е водила разговори с нея по този въпрос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
1
 
9
 
! Отговори
тигре,тигре преди 13 години
Боце ни връща към правовата република,пийте борци държавата е наша!
175
1
 
27
 
! Отговори
Балабана преди 13 години
Много те моля, Господи - убий ги! Прибери си вересиите, защото иначе ще трябва да го направи някой от народа и ще го обвинят в тероризъм! Терористи са тези, които на 40 г. като тази никаквица Бориславова имат повече от 40 млн.Как ги е направила?! А истината за държавата ни е, че в момента се бият двата комунистически клана останали след десетоноемврийския преврат.Затова и се чува за съюз на ГЕРБ с ДПС от една страна и може би БСП и СДС от друга...Господи,моля те, убий ги...
174
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И после Цецко ще обяснява , че мафията си нямала държава!Стана ли ви ясноот къде идват паричките!Няма такава държава!ОСТАВКА на ГЕРБ!
173
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има ли смисъл да живеем или само те го заслужават ?
172
1
 
35
 
! Отговори
Ники преди 13 години
Еииииииии не им писна да измислят какви ли не начини да точат пари бе мама им *** ненаситна *** .... къв човек требва да си? То там са всички такива де ..
171
0
 
13
 
! Отговори
170 преди 13 години
Мене, ако ме питаш, те ВЕЧЕ НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ДА ЖИВЕЯТ! ТОЛКОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НАПРАВИХА - ВСЕ НЯКЪДЕ НЕ СА ИЗПИПАЛИ НЕЩАТА, все някъде са оставили следи! Нека да ги потърсим! Отмъщение трябва!!!
170
4
 
4
 
! Отговори
до 182 преди 13 години
"Преди време имаше писания, че ирладците са принуждавани да прехвърлят деловете си на ***, а сега вече са продадени. Дали не става дума за едно и също нещо"Не става дума за едно и също нещо. ЦКБ заявиха, че не са се разбрали с Грамърси за техните 19% от БАКБ и за това са се отказали. Нивото на пишещите в този форум е плачевно!!! Моля другарите от Позитано да се опитат да наемат малко по-умни хора за агитката си във форумите.
169
0
 
9
 
! Отговори
до 180 преди 13 години
Аз пък мислех, че ще се засрами и ще се оттегли изобщо - нали сме в нормална държава??? С 10 процента по-малко той пак ще си краде!!!!!Да не би да казваш, че са БЕЗОЧЛИВИ ТОЙ, ФАНДЪКОВА И БОРИСЛАВОВА? И нагли?Или пък - дори МАФИЯ?
168
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Преди време имаше писания, че ирладците са принуждавани да прехвърлят деловете си на ***, а сега вече са продадени. Дали не става дума за едно и също нещо.
167
1
 
22
 
! Отговори
до 94 преди 13 години
Нормално е богатите да си купуват банки - има закон за произхода на парите, да предположим, че се спазва... Но в коя правова и нормална държава не богатите дават за култура, а те взимат помощи, за да печелят и от нея???? Само в България! Само в ЦИРКА НА БОРИСОВ!!! Но няма опозиция, няма кой да защити интересите на ограбения народ!
166
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
това ще донесе минус 10% за Бойко на изборите.
165
0
 
3
 
! Отговори
прасчо преди 13 години
Е Ирландците,като бяха тигъра на ЕС,кво направиха....*** една хубава банка и битти.....Така че,по делата им ще ги познаем.......
164
1
 
7
 
! Отговори
ЗДРАВЕЙТЕ ГЛУАПЦИ преди 13 години
"Борисов връща разпределението от Татово време?"
163
0
 
10
 
! Отговори
samodiva преди 13 години
Има ли смисъл да живеем или само те го заслужават ?
162
0
 
10
 
! Отговори
ISTINATA преди 13 години
IMA LI SMISAL DA PRAVIM KOMENTARI..........I IMA LI SMISAL DA ZADAVAME OTGOVORI !!!
161
0
 
21
 
! Отговори
????? преди 13 години
Фондация върши търговска дейност - къде го пише това в закона??? Или щом Бащицата Каратист и Пожарникар Б. участва, какво тук значи някакво си законче???!!!
160
0
 
16
 
! Отговори
ЕХ ТИЯ НАРОДНИ ПАРИ преди 13 години
ЧИСТА КОМУНИСТИЧЕСКА СНАХА.
159
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ех, лельо Цеце, не ти ли стигна вече бе, къде не пусна пипала?Вземи си седни на д-то, че алчността ще ти изяде главата!Я идете с Боцето на санаториум в далечната чужбина, че и той много се е изнервил, та да се отървем и ние!
158
4
 
0
 
! Отговори
Ст.Данаилов преди 13 години
Збогом бсп! бай, бай бсп отиваме си!Збогом бсп!
157
0
 
1
 
! Отговори
samodiva преди 13 години
Значи за нас богатите души и рая а за тях - всичко останало...