Фондацията на Бориславова – съсобственик на БАКБ

"Кредо Бонум" ще усвоява 800 000 лв. за култура
Обновена: 17 май 2011 14:52 | 17 май 2011 12:04,
218
Фондацията на Бориславова – съсобственик на БАКБ
Цветелина Бориславова. Снимка: Архив Булфото

Фондацията на Цветелина Бориславова, която ще получи 800 000 лв. безвъзмездна финансова помощ за организиране на културни събития в София, е съсобственик на дружеството, което купи Българо-американска кредитна банка, установи проверка на Dnes.bg в търговските регистри.

Неправителствената организация „Кредо Бонум“ (Credo Bonum) и физическото лице Цветелина Бориславова са собственици на инвестиционния фонд  Clever Synergies Investment Fund (CSIF Jsc.).

От понеделник фондът притежава 49,99% от акциите на трезора.

Сделката стана факт след подписан договор с Allied Irish Bank (AIB) за продажбата на почти половината от акциите на работещата в България банкова институция.

Още по темата
Оферта за дела на ирландците беше подала и компанията "Експат капитал" на бившия министър от НДСВ Николай Василев и Никола Янков, началник на кабинета на експремиера Симеон Саксгобургготски. Тяхната оферта беше подадена през февруари тази година.

Името на „Кредо бонум“ нашумя миналата година, когато стана ясно, че мнозинството в Столичния общински съвет одобри отпускането на 800 000 лв. за култура. 

Цветелина Бориславова е кандидат за усвояването на парите по Оперативна програма "Регионално развитие".

Парите трябва да отидат за провеждането на културни фестивали, а решението бе прокарано тихомълком от ГЕРБ на последното заседание на Столичния общински съвет въпреки острото възражение на групата на БСП.

Проектът се нарича "Фестивали за изкуство в публичното пространство: Sofia Contemporary" и Фестивал на открито в "Западен парк".

"Общинският съвет взе решение да кандидатства по този проект заедно с тази организация. Подадена е апликационна форма в регионалното министерство и все още няма финансиране", обясни пред Dnes.bg кметицата на София Йорданка Фандъкова.

Тя допълни, че документите все още се разглеждат от чиновниците на строителния министър Росен Плевнелиев.

Има още една организация, която партнира в този проект, каза Фандъкова. Това е "София за култура и изкуства" на Асен Асенов.

По повод на информация в медиите, че Цветелина Бориславова е обмисляла вариант да се оттегли от проекта, Йорданка Фандъкова заяви, че това не отговоря на истината, както и че не е водила разговори с нея по този въпрос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
14
 
! Отговори
Хектор преди 13 години
Зад всяко богатство стои поне едно престъпление-(Рокфелер).....
155
0
 
8
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 13 години
Стига бучахте, мишки виртуални! Само църкате иззад мониторите и на по ракийка, никой от вас не отива пред народното събрание с ясната идея да направи единственото правилно нещо - изколване на *** вътре, както и на всичко, що е мутра и милионер! Ако някой ви каже, че това е решението, започвате да биете отбой - "Ама, чакай, бе, не така, трябва с добро и по законен път". Е, законен път няма, то затова са си направили законите, да няма друг начин. Ама и знаят, че сме *** и *** народ!
154
0
 
6
 
! Отговори
живковист преди 13 години
До УЖАСА гЕРБ. Много точно сте написали. Умно , ама "човекот е просд".Това понятие пазарна икономика не съществува. Ще ги стигнем европейците на "куково лято". Всички са маскари и пеликани.Комунистите им били виновни. Ами то нямаше истински комунисти/те ги избиха на фронта/ сега има партийни членове по сметка.Например олигарха В. Златев исие.Гласуваш за Бойко получаваш В. Златев и тем подобни мекерета.
153
0
 
0
 
! Отговори
samodiva преди 13 години
Удобните политици , а ? Как не я обичам тази дума :(
152
0
 
11
 
! Отговори
Ето това е Герб преди 13 години
ИСТИНАТА Е ЧЕ ГЕРБ СЕ ПРОВАЛИ ТОТАЛНО И НА ВСИЧКИ НИВА - В ИКОНОМИЧЕСКАТА ПОЛИТИКА,ЗА 1-ВИ ПЪТ ИМАШЕ АКТУАЛИЗАЦИЯ В БЮДЖЕТА,В БОРБАТА С ПРЕСТЪПНОСТТА/НИТО 1 ОСЪДЕН ДОРИ ОТ НАГЛИТЕ/,БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ Е НА НАЙ- ВИСОКИ НИВА ОТ ПРЕХОДА,*** БЕЗЧИНСТВАТ И ПОЛУЧАВАТ СОЦИАЛНИ ЗА СМЕТКА НА РАБОТЕЩИТЕ БЪЛГАРИ.....КОШМАРНО Е - ПРОВАЛ И ТО ТОТАЛЕН НА ГЕРБ ВЪВ ВСИЧКО,НО НИЕ БЕРЕМ ПЛОДОВЕТЕ ОТ ТОВА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ
151
1
 
6
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Бойко Борисов прилича на боксьор изпаднал в нокдаун, на който съперникът бие леки крошенца отляво и отдясно, но не го нокаутира, защото иска мача да се играе по-дълго ..
150
1
 
9
 
! Отговори
Amigo преди 13 години
Всеки пети с 5 лв. на денХлябът скочил с 25 стотинки за половин годинаВсеки пети българин живее с 5 лв. на ден. Това сочат данните от национално проучване на агенция Афис, проведено в началото на февруари. Според изследването 22% от хората у нас декларират месечен доход от 150 лв. на член от домакинството. 34% от тях са безработни, а 32% са пенсионери. 69% са със средно или по-високо образование. 24 на сто пък са между 18 и 29 г., показват още цифрите.
149
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
....ГЕРБ, ГРОБ, известни още и като ГРАБ
148
3
 
7
 
! Отговори
Те това е преди 13 години
губернатора на Република България,политическия покровител на Боко тиквата и на ГРОБ ,Американския посланик е наредил на Българите да толерират ***,да не ги заставят да плащат разходите си като ток,вода,отопление,храна,да им се дават всеки месец социални......Граждани,да изметем наесен слугинажното правителство на ГРОБ, за Борисов ще гласуват всички ***,но трябва да знае че окончателно загуби нашите гласове.......АМИН......Уорлик: Ромите са също граждани на България и имат праваРомите също са граждани на България, те имат своите права и заслужават защитата, която вие и организациите ви могат да им предоставят, заяви посланикът на САЩ Джеймс Уорлик пред ромски лидери. Той участва в среща за обучение на балкански ромски лидери под наслов "Ромски лидери за регионално сътрудничество", предаде Дарик. Той посочи, че е дълбоко ангажиран с въпросите, свързани с ромската общност в България, и добави, че се е запознал с ромски лидери и семейства.
147
0
 
7
 
! Отговори
samodiva преди 13 години
Аз понеже съм малка и не ги разбирам нещата , но искам да попитам - това не е ли елементарен конфликт на интереси ? Всяка фондация си има иделана цел за която да работи . И тази цел не може да бъде повишаваше на жизнения стандарт на Г- жа Бориславова . Тази цел трябва да бъде в полза на обществото. А не - сега си купих банка пък после може и да направя нещо и за вас... Защото и тези пари за които говори , за културата все още ги няма , само са обещани...
146
0
 
13
 
! Отговори
Пътник преди 13 години
Садила картофи, продавала и ето банкаааа, а простолюдието не се сеща да насади картофи, и затова е бедно. И не само бедни, но и завистливи.
145
14
 
2
 
! Отговори
тъпи червени дебили преди 13 години
Много завистливи тея БеСеПарчета бе. Жлъчката им се спука от злоба, задето Цветелина си купила банка, ама за на Кюлев банковата империя думичка не отварят. И как, че нали беше техен човек. За енергетичният мастодонт Ковачки същата работа. ***, какво да ги правиш. Никакъв реален поглед върху нещата. За тях всичко което е червено е добре, а опонентите винаги са лоши, алчни и виновни :)))
144
2
 
8
 
! Отговори
ужаса Герб преди 13 години
репортери и медии са отишли в дома на тъщата на Цветанов която за 5 год. е спестила 200 бона и тя дори не благоволила да отвори,а е говорила с журналистите през вратата......Хора осъзнавате ли какви нагли,безскрупулни крадци избрахме като тези от ГРОБ.....Населението се чуди как да си плати сметките а тези крадци тънат в лукс......гавра,гавра нечовешка......Хора гласували за ГЕРБ/ГРОБ/ не се ли срамувате от себе си ?"Не искам да коментирам нищо, няма какво да си говорим". С тези думи любезно тъщата на вътрешния министър Цветан Цветанов - Стефка Георгиева, отказа да коментира пред "Стандарт" дали доходите й надвишават разходите, които е направила със съпруга си през 5 години. По данни на НАП, има разминаване между приходите и разходите на тъстовете на вицепремиера има и предстои ревизия. Стефка Георгиева обаче се възползва от правото си да не разреши на бирниците да обявяват проверката, тъй като тя и съпругът й Васил не заемат държавни длъжности. На въпроса на "Стандарт" - "Зет ли ви помоли да не коментирате", г-жа Георгиева тактично замълча, въпреки че на останалите питания отговаряше с твърдо "не". Тя не пожела да отвори вратата и през нея сподели, че не обича да разговаря с непознати, особено когато е сама вкъщи. Възрастната дама, чиято първа буква носи третата дъщеря на вътрешния министър - София, почистваше дома, в който е отраснала съпругата на Цветан Цветанов - Десислава. Името й дори още стои на табелката на пощенската кутия на стария блок на ул. "Сан Стефано".
143
0
 
6
 
! Отговори
егати преди 13 години
прави ли ви впечатление колко зверски нагли стават рекламите в новинарските сайтове?!пълни нещастници
142
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Брех! Много злобни тея гладни комунисти бе?!? Я как са се овълчили. Май диетатa дето им я наложи Бойко преди 2 години действа безотказно :))) Освирепели са от глад гледам и сами си го казват: "ГЛАДНИ СМЕЕЕЕЕЕ" - е вечният им вой :)))
141
3
 
11
 
! Отговори
до 147 преди 13 години
Да, наистина не е за вярване! Но е истина, а вие не вярвате, защото Бойко добре ви обработва с демагогията си! От мен да го знаеш - по-добре Куба, отколкото цирка на Бойко!
140
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Докато обсъждаме милионите на някои хора във Варна бе открит трупа на 6 годишно дете, изчезнало преди 3 дни. Българче.
139
0
 
1
 
! Отговори
Иванчо преди 13 години
Ти дали ми схвана иронията не разбрах. А за акъл, може и да си го имам. Обаче ще ти кажа нещо - Каквото нямаш в излишък не го давай...
138
1
 
11
 
! Отговори
бачи кико преди 13 години
абе не случайно й викаха цеца секса навремето
137
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нивото на червената агитка е доста ниско. Зад изблиците им на "справедлив гняв" се крие доста простотия.