Станишев за кабинета: Нула резултати!

"Сменят онези, които не изпълняват партийните поръчения на ГЕРБ"
Обновена: 19 май 2011 11:06 | 19 май 2011 10:54,
288
Станишев за кабинета: Нула резултати!
Снимка: БТА

Ако истинските причини за оставката на транспортния министър Александър Цветков бяха бавно усвояване на средствата по Оперативна програма "Транспорт", то смяната му трябваше да бъде направена много по-рано. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в парламента, където депутатите обсъждат персоналните промени в кабинета.

По думите му това трябвало да стане, когато председателят на ЕК Жозе Барозу е изпратил писмо на правителството, в което се посочва, че страната ни има огромни проблеми по усвояваните средства по оперативните програми „Транспорт” и „Околна среда”.

„Истинските мотиви са различни. Те са нелегални, подмолни, задкулисни, резултат от вътрешни конфликти на интереси”, смята Станишев.

Премиерът тази сутрин сутрин половин час вися на телефона на една национална телевизия и обяснява за мотивите на оставката, но не дойде в Народното събрание”, възмути се лидерът на социалистите.

Според него Борисов се е държал като шоумен.
 
Станишев подчерта, че не очаква никаква промяна в политиката на правителството.

„Ще има ли промяна и отказ от концесията на летище София, изградено с европейски пари? Вероятно г-н Цветков някъде нещо не е изпълнил от указанията на министър-председателя, но не тези, които се декларират“, смята Станишев.

Глупости са мотивите, че управителят на НОИ Христина Митрева бе освободена заради 200 млн. по-малко събирания от осигуровки в института. На всички стана ясно, че тя просто е отказала да изпълнява партийните поръчения на ГЕРБ, категоричен е още лидерът на БСП.

Още по темата
Според Станишев по тази логика и финансовият министър Симеон Дянков е трябвало да бъде сменен миналата година, когато разликата в събираемостта бе над 2 милиарда лева и с дефицит над 4%.

„Тогава обещахте, че ще спрете да крадете и ще съберете 2 млрд. лева повече, а събрахте 2 млрд. лева по-малко. Питам – къде е фискалният резерв, който ви оставихме? БНБ обяви тези дни, че е паднал под санитарния минимум”, посочи Станишев.

„Премиерът каза, че Марий Косев бил много в чужбина. Борисов обаче за първите 20 месеца е пътувал много повече, отколкото по време на моите първи 20 месеца, а тогава България стана член на ЕС. Трябваше през март да бъдем в Шенген. Нула резултати, отсече Станишев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
7
 
14
 
! Отговори
чичо преди 13 години
"ОТ КОМУНИСТ ЧОВЕК НЕ СТАВА"----ГЛАСИ НАРОДНАТА ПОГОВОРКА.ДА ДОВЪРШИМ ПАРТИЯТА НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ---БСП.
262
1
 
8
 
! Отговори
смях преди 13 години
Дайнов го помня че щеше да си реже опашката ако Петър Стоянов загуби ... е не я одряза
261
5
 
8
 
! Отговори
Ето новия морал преди 13 години
Известен в средите на родния ъндърграунд и на органите на МВР човек е таен съветник и дясна ръка на премиера Борисов!Преди години Димитър Николов Стефанов, начело на група яки момчета се прехранвал с грабежи, рекет на търговци и изнудване на фирми от кв. Надежда. Проституцията и разпространението на дрога в квартала били до ден днешен под негов контрол, твърдят още от изданието. В един определен момент от живота си Митко Каратиста е бил и шофьор на небезизвестния Румен Николов Пашата. Успява да се сближи и с Бойко Борисов и да оглави силовите структури на групировката СИК. Румен Николов ПашатаПрез годините натрупва не малко средства, като елиминира доста знакови играчи и овладява много печеливши звена в престъпния свят. Така междувременно успява да вдигне триетажен палат в Драгалевци , в съседство с доскорошния си шеф Румен Николов. Именно Николов дава възможност на Каратиста да се превърне от дребен играч във важна персона сред ъндърграунда. А по-късно той става топлата връзка между Румен Николов и Бойко Борисов! На общинските избори през 2007 г., с победата на ГЕРБ, кметове на районите Надежда и Връбница стават негови протежета. Майката на детето му, Татяна Георгиева, става общински съветник от листата на ГЕРБ-София и един от четиримата координатора в София. Проверка на Галерия се натъква още на доста далавери чрез поставени от него лица в тези райони. Кметът на Връбница дори е женен за сестрата на Татяна Георгиева. Техният баща пък бил назначена на работа в община Надежда! И дума не може да става за конфликт на интереси!!!С избирането на Борисов за премиер Каратиста е непрекъснато в обкръжението му и е негова дясна ръка. Назначен е и за съветник в Народното събрание. Бойко Борисов СИКБизнесът му с проституция, наркотици, рекет и изнудване продължава обаче, твърдят негови приближени. Високата му позиция започва да му помага не само на местно ниво, но и в цялата страна. Точно него е имала предвид Татяна Дончева, че е ключова фигура в схемите за източване на ДДС. Независимо от това Бойко го назначава за член на Надзорния съвет на ЧЕЗ България, за да защитава интересите на държавата, със заплата от около 35 000 лева на месец!Така Бойко Борисов днес представя някогашния си авер Димитър Стефанов като преуспяващ бизнесмен и добросъвестен гражданин, нищо че в ъндърграунд средите го познават като обикновена мутра!
260
12
 
8
 
! Отговори
Обичаме боко тиква преди 13 години
аз съм Бойко хубавецавечния ерген,на балкански полуостров няматолко *** кат мен.
259
9
 
12
 
! Отговори
истината преди 13 години
ИСТИНАТА Е ЧЕ БСП УМИРА И УМИРАЙКИ ИСКА ДА ПОГРЕБЕ И БЪЛГАРИЯ.ЗА ТОВА СЕ НАЛАГА НАЕСЕН ДА ГИ ДОВЪРШИМ ТИЯ БОЛШЕВИШКИ ***,АКО ИСКАМЕ ДА ЖИВЕЕМ В НОРМАЛНА ДЪРЖАВА.В НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ ПО СВЕТА КОМУНИСТИ НЯМА.ДА ГИ ДОУНИЩОЖИМ НАЕСЕН...ЗА ДОБРОТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
258
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нулата е висока оценка.Резултата от това управление е отрицателен.Примери - колкото искате.Дърпат БГ назад.
257
9
 
9
 
! Отговори
Истината преди 13 години
Коментар на десния политолог Евгени Дайнов,който не може да се нарече че е близък до БСП.........Този човек няма грешна политическа прогноза от 1990 год. досега - професор е по политология........Евгени Дайнов: Ако се кандидатира за президент, Борисов ще изгуби изборите.Ако Бойко Борисов бъде номиниран за президент, което става все по-възможно, това ще бъде пълният край и крах на проекта ГЕРБ и пълният край на втората вълна надежди на българското общество след правителството на Иван Костов.Аз подозирам, че той се изкушава да става президент, защото видя, че не може да се оправи като премиер. Но нали си представяте, че това ще бъде видяно от всички като позорно бягство и то ще е позорно бягство то отговорността на истинската власт - да си оттеглиш в президентството за 5 г. и да "си клатиш краката".Кандидатира ли се за президент, той няма да спечели изборите - няма да бъде ни премиер, ни президент, ни дявол.
256
1
 
7
 
! Отговори
ha-ha haaaaaaaaaa преди 13 години
SERJ ,TEB NE TE SMENIHA A UBI STOLETNICATA!!! ZA TOVA TRQBVAT SMENI I TO NAVREME.V GERB KRITERII ZA DOBRA RABOTA NE E KRADENETO KATO PRI TRIGLAVATA LAMQ.TO4NO TI NQMA6 DUMATA !!!
255
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
249 - Бе не знам кой ако тръгне по улицата ще го спукат от шамари! Ненапразно един шебек ходи с 10 горили сега и указания да се стреля по всичко подозрително:)
254
8
 
10
 
! Отговори
Miren преди 13 години
България изпадна в първата си рецесия от 12 години насамПрез 2010 г. средномесечният брой на безработните, регистрирани в бюрата по труда в страната, е близо 351 хил. души, тоест със 70 хил. безработни повече спрямо 20092011 Ниво на безработицата.7 000 000 Българи2 200 000 пенсионери1 200 000 до 18 години3 600 000 в трудоспособна възраст.1 900 000 здравно неосигорени лица по данни на здравната каса.600 000 без достъп до личен лекар100 000 по други причини не се осигуряват.Реално 1 200 000 безработни в България или една трета от работещите.Да ни е честит Борисов и новия му морал.
253
8
 
9
 
! Отговори
Amigo преди 13 години
ИСТИНАТА Е ЧЕ ГЕРБ СЕ ПРОВАЛИ ТОТАЛНО И НА ВСИЧКИ НИВА - В ИКОНОМИЧЕСКАТА ПОЛИТИКА,ЗА 1-ВИ ПЪТ ИМАШЕ АКТУАЛИЗАЦИЯ В БЮДЖЕТА,В БОРБАТА С ПРЕСТЪПНОСТТА/НИТО 1 ОСЪДЕН ДОРИ ОТ НАГЛИТЕ/,БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ Е НА НАЙ- ВИСОКИ НИВА ОТ ПРЕХОДА,*** БЕЗЧИНСТВАТ И ПОЛУЧАВАТ СОЦИАЛНИ ЗА СМЕТКА НА РАБОТЕЩИТЕ БЪЛГАРИ.....КОШМАРНО Е - ПРОВАЛ И ТО ТОТАЛЕН НА ГЕРБ ВЪВ ВСИЧКО,НО НИЕ БЕРЕМ ПЛОДОВЕТЕ ОТ ТОВА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ
252
0
 
12
 
! Отговори
Wiliana преди 13 години
Чао ти....и не се връщай, 'твойте нещастници' и без това няма да ги има скоро:-)
251
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
251 - Правилно изчезваш! *** герберски сред хора не вирее!
250
1
 
9
 
! Отговори
Иван преди 13 години
България в ценови шок,иконимическа стагнация и финансов колапс. И това откакто Борисов дойде на власт. Ето някои сравнения на цените преди тиквата крадлива и сега....Бензин преди 1 год. и 9 месеца 1.74 лв. сега 2.47 лв. Хранителните продукти за 1 год. 80 процента увеличение. Цигарите с 40 процента,услугите между 50 и 60 процента. Ток,газ,горива драстично нагоре. Това е просто - кошмара е пълен. ОСТАВКА БОКО ТИКВА - ОСТАВКА И СЪД !
249
2
 
2
 
! Отговори
мухала преди 13 години
до дан, в г...з, е...ан, *** си ти че не виждаш какво се слу1ва в държавата, ходи се...и
248
9
 
5
 
! Отговори
гост преди 13 години
И този от снимката има наглостта да критикува? Този,чиято партия си сменяше постовете с партията на Костов . Едните станат, другите седнат и не си търсят отговорност. Но Б.Борисов да си спомни как поголовно бяха уволнявани хората по тяхното време ,за да назначат свои и да действа, иначе от постовете си работят върло проти него и го саботират.
247
7
 
5
 
! Отговори
дан преди 13 години
чао на всички....в комунистически форум нямам място (а вие нямате място на света)
246
4
 
2
 
! Отговори
комунист преди 13 години
до 249 че бати ти супер тиква няма ли бе ***, направо са го *** от бой и е...н, нещастен *** на *** ***
245
8
 
6
 
! Отговори
БСП----МАФИЯ преди 13 години
СТАНИШЕВ ЗНАЕ ЛИ ЧЕ АКО ИЗЛЕЗЕ НА УЛИЦАТА БЕЗ ОХРАНА ЩЕ ГО СПУКАТ ОТ ШАМАРИ И ШУТОВЕ КОЙТО ГО ВИДИ.И ТОВА СЪЩЕСТВО СЕ ВОДИ ЛИДЕР НА "ПАРТИЯ"....УЖАССС ПАЗИ БОЖЕ.МЯСТОТО МУ Е В ЛУДНИЦАТА ...ИЛИ НАЧЕЛО НА ГЕЙ-ПАРАДА-- ПОНЕ Е СВИКНАЛ ДА ГО ВОДИ... КАКТО ПОСЛЕДНИЯ ПЪТ.
244
6
 
4
 
! Отговори
дан преди 13 години
246 - мухАл, неграмотнико, комунизтите само такива селяни като теб произвежда...научи се да си пишеш името поне