0,001% Борисов ще е президент

Премиерът не четял Wikileaks, цитирали "жълти" медии
Обновена: 10 авг 2011 15:52 | 26 май 2011 14:22,
349
0,001% Борисов ще е президент
Снимка: БТА

0,001 процент е вероятността да се кандидатирам за президент. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Хага по повод спрягането на името му в предстоящата битка за държавен глава.

Номинацията му беше лансирана от шефа на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов като една от обсъжданите кандидатури.

"99,99% съм казал, че аз няма да се кандидатирам за президент, вече ми омръзна година и половина едно и също да повтарям. Сложил съм 0,001% просто като нормална вероятност, а и да уважа решението на партията, която също, разбира се, на първо място ме номинира“, успя да пресметне премиерът.

„То е нормално, първо лидера си да номинираш, нали, не да буташ напред някой друг. Ако наесен управлението на страната не е стабилно, сам ще предложа предсрочни парламентарни избори", отсече Борисов.

На този етап обаче той не виждал смисъл от предсрочни избори.

„Ние сме партия, която спечели последните парламентарни избори с много голямо мнозинство, другите партии зад нас бяха в пъти по-слаби, затова поех цялата отговорност и изведох България от кризата, историята ще го докаже“, заяви министър-председателят.

Помолен да коментира доклад на Джон Байърли, който свързва Борисов със скандали с източване на гориво, нелегални сделки в комбинация с "Лукойл" и със сериозна  контрабанда на метамфетамини, премиерът заяви, че не чете Wikileaks.

Той нарече спекулации публикуваните в сайта твърдения за участието му в скандални сделки с горива и тесни връзки с "Лукойл".

На въпрос счита ли като фактор в отношенията с Русия генералния директор на "Лукойл" Валентин Златев, Бойко Борисов отговори: "Не само че не е фактор, но ние сме държава, която защитава своя национален интерес, работим еднакво добре и със САЩ и с ЕК, и с Русия".

Още по темата

Той се оплака, че през последните години не е бил дори на нито един официален прием в руското посолство.

„Аз съм бил сигурно толкова пъти в американското посолство, а не си спомням през последните 5-6 години дори да съм ходил и на приемите в руското посолство. Което не е правилно, разбира се. Така че нека да няма такива спекулации. По времето, когато аз бях кмет, нито една бензиностанция не съм разрешил да се направи. Няма да коментирам жълтите издания какво са казали“, отсече Борисов и добави:

"От това, което знам засега, не са написали нищо хубаво за някого. Те публикуват
и това, което излиза в "жълтата" преса или коментари на различни партии", каза още премиерът.

Той вече е разговарял с американския посланик Джеймс Уорлик, който е заявил официална позиция, че Wikileaks се позовава на неясни и непотвърдени източници и е излишно да се коментират публикациите в него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
320
1
 
18
 
! Отговори
Гойко преди 13 години
Премиерът не четял Wikileaks а само Винету!Много хубави били картинките!
319
0
 
8
 
! Отговори
Вени преди 13 години
Защо точно него го е страх от Сретен, пари лу ми дължи?
318
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боко се бори не , за да остане на власт, а за живота си.Страх го е много от Сретан Йосич.
317
2
 
14
 
! Отговори
Не е верно! преди 13 години
М У Т Р А! Проста при това!Ей, превъзходителството!!!! На първо място сме по самоубийства, не по км. магистрали!!!!!!! СЪСИПВАШ НАРОДА!
316
1
 
14
 
! Отговори
блонди преди 13 години
Какво излиза. Бойко Борисов, който обещаваше да се бори с престъпността и много му повярваха всъщност е мафиот, пране на пари, контрабанда с амфетамини, контрабанда на цигари, връзки с мафията, *** на Валентин Златев, съмнителни връзки с руската мафия. Нищо ново за Бойко Борисов, отдавна има информация за тъмното му минало, но сега поне знаем, че извън България знаят много добре кой е Бойко Борисов. Остава и в България гумените глави които гласуват на избори да проумеят кой е Бойко Борисов.
315
1
 
16
 
! Отговори
ОСТАВКА-БОЙКО! преди 13 години
ОСТАВКА - БОЙКО!Изва ди я най-сетне от левия си джоб...Нали обеща да го направиш,ако народа не те иска?А НАРОДА ВЕЧЕ НЕ ТЕ ИСКА!
314
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
по- добре *** се изпишкай симеончо
313
1
 
22
 
! Отговори
симеон преди 13 години
Ако, аз съм на мястото на този ***, и прочета коментарите в сайта, подавам си оставката и се махам. Нооо, този е ***, не му пука и иска да на затрие. Нагла *** ***.
312
12
 
2
 
! Отговори
ZAMUNDA преди 13 години
ДО: 314 Според написаното ВАС, " КОМУНИСТИЧЕСКО ИЗЧАДИЕ." Пътя ВИ е отворен. И заминавай за бившата ( СССР ) Та да Ви хранят само БОРШ. БЛЯТКИТЕ,ще ВИ " МАЙКАТА РАСКАРАТ."
311
1
 
26
 
! Отговори
евлоги преди 13 години
ако този ми е президент трябва да се махам от тази държава пълна с ***.как тази хубава страна не случи на политици.грешни ли сме не знам но от 1999 година само *** ни управляват .има нещо сбъркано в нас българите толкова сбъркано че ни избива на мазохизъм .да изберем тези от герб воглаве с борисов да ни управлява си е мазохизъм.едните преди тях бяха *** но тези хем са *** хем са *** хем и некадърници.но един народ си заслужава управниците.не народ а *** го е казал славеиков.
310
1
 
8
 
! Отговори
do чегевара преди 13 години
Вълна викаш... пак искате да ни стрижете май, ама няма да стане ;)
309
12
 
20
 
! Отговори
чегевара преди 13 години
ТРЕПЕРЕТЕ ГЕРБЕРИЧЕРВЕНАТА ВЪЛНА ИДВА
308
1
 
4
 
! Отговори
dido преди 13 години
Демокрация Волен Сидеров в парламентарната група на защитниците на пенсионерите Атака.) Баби с палта от норки дрънчат с празни тенджери, иронизираше друго по същия повод. Тогава сума народ се възмути от журналистическия цинизъм, а в. Дума разярено контрира опонента си, че тия палта от норки са си ги купили по време на социализма, а сега нямат пари за кило месо.Оказа се обаче, че прав е бил вестник Демокрация. И тия пенсионери наистина са много алчни. Не стига, че трупат стотици хиляди за има-няма пет години, ами на това отгоре постоянно циврят, че нямат пари ни за ток, ни за храна, ни за лекарства. И настървени синдикати почват да думкат по главата на правителството, да плюнчат калеми и да вадят и събират трицифрени числа, да крещят за минимални и максимални пенсии и да искат държавни помощи за горките стари хора.Никакви пенсии за тия! Спрете им ги изобщо! Щом една Стефанка и един Васил със среден месечен доход от 210 лева могат да съберат 200 000 суха пара, значи мечтата ни е сбъдната и България вече е Швейцария на Балканите. И никаква пенсионна реформа не ни е нужна, щом тези обикновени хорица със съвсем обикновени професии и не чак толкова дълъг трудов стаж (ако се съди по пенсиите им) могат да се замогнат толкова много и да поддържат толкова висок стандарт на живот в аристократична къща с огромни разходи. У нас демокрацията е победила.Язък за вестник Демокрация! Язък за всички възрастни, които измряха без време и не дочакаха днешните светли дни! Язък и за всички нас, че още не сме се пенсионирали и не сме си народили вътрешни министърчета. Или в краен случай техни съпруги. Язък, че не сме работили като шофьори в МВР, та да ни хареса Бойко Борисов за свои десни ръце и ние от прошлеци и дрипльовци да станем едни спестовни и заможни хора! Язък за всичките тези 20 години, през които тъй и не ни узряха главите да проумеем думите на Еклесиаст, че никой не може да оправи онова, което Бог е създал криво нито костюмът, нито постът, нито властта. И дори точно обратното колкото по-високо се качва *** на дървото, толкова по-видимо става червеното й д отзад. С НАП или без НАП.
307
3
 
2
 
! Отговори
АААА,СЕТИ ЛИ СЕ, преди 13 години
Който е добре със ДСБ ,БСП и ДПС,няма проблеми със БГ ---СЪДА ....сети ли се?
306
6
 
8
 
! Отговори
50/50 преди 13 години
Да ,Слави Трифонов искаше 50% от Бойко ,но не вярваше Бойко да го ....ИЗЛОЖИ !То взе че стана ,и сега Трифоноф ,се чуди как да замаже нааканото ,покрай ...редколегията му ....плюене по Бойко ...яко ,даже ухажва чак и "БСП"...?В политиката са възможни всякакви комбинации със ......ДЯВОЛА даже !
305
1
 
7
 
! Отговори
.....304 преди 13 години
А пък С.Трифонов каза че "Мрази комунистите ",ама на приказки ,.....а на масата..?
304
3
 
7
 
! Отговори
убавец преди 13 години
ама как се е замазнил на снимката, яко плюскане пада....
303
0
 
4
 
! Отговори
ех,статистика! преди 13 години
Най-големият електорат се знае ---БСП ,твърд от всякъде ,да му мислят другите !Имат си хора в СДС,ДПС,НДСВ,ДСБ,и къде ли не ,щом имаш пара ,ама могу ,няма проблем ,пред продажните БГ индивиди ,ТЕ/БГ индивидите/ никога няма да се обединят,затова са уязвими ......ВИНАГИ ....!За какво оправяне на БГ става на въпрос....?
302
5
 
13
 
! Отговори
"ДЪЛГИЯ ТРАВЕСТ преди 13 години
...Е ЕДИН ОБИКНОВЕН КЛАКЬОР И ШУТ НА ПОЗИТАНО -20!КОГАТО ХОРАТА ГЛАДУВАХА ПО ВИДЕНОВАТА ЗИМА И ИНФЛАЦИЯТА ГОНЕШЕ 1000% ,, СЛАВИ ТРИФОНОВ ,ПЛЮСКАШЕ ПЕЧЕНО ПРАСЕНЦЕ СЪС ЧЕРВЕНИТЕ *** НА ..."МУЛТИГРУП", НА ПАРТЕРА НА ХОТЕЛ ,СОФИЯ!!!ЗАСНЕТЕ Е НА ФИЛМ----И НЯКОИ ХОРА ИМАТ КОПИЕ ОТ НЕГО!ДАНЕ ГОВОРИМ, ЧЕ НАГЛА ИСКАШЕ ДА ДЕЛИ ВЛАСТТА С Б.Б. ....50:50%!!ТОЙ Е САМО ЕДИН...."***-----ЖАДЕН ЗА ВЛАСТ".....!!!!!ГНУСЯ СЕ ОТ ТАКИВА , ***....!!!
301
4
 
3
 
! Отговори
до 274 преди 13 години
Има много на които ,....Първанов,Р.Овч.,Р.Петков.,Иван Костов .,П.Стоянов .,Яне Янев .,Доган ,.......и мн. други знайни и незнайни от ДПС ,НДСВ,СДС ,ДСБ, .....ТЕ всички са НАШИ !А КОИ И КЪДЕ СТЕ ВИЕ ,във Факултето ли..?