0,001% Борисов ще е президент

Премиерът не четял Wikileaks, цитирали "жълти" медии
Обновена: 10 авг 2011 15:52 | 26 май 2011 14:22,
349
0,001% Борисов ще е президент
Снимка: БТА

0,001 процент е вероятността да се кандидатирам за президент. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Хага по повод спрягането на името му в предстоящата битка за държавен глава.

Номинацията му беше лансирана от шефа на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов като една от обсъжданите кандидатури.

"99,99% съм казал, че аз няма да се кандидатирам за президент, вече ми омръзна година и половина едно и също да повтарям. Сложил съм 0,001% просто като нормална вероятност, а и да уважа решението на партията, която също, разбира се, на първо място ме номинира“, успя да пресметне премиерът.

„То е нормално, първо лидера си да номинираш, нали, не да буташ напред някой друг. Ако наесен управлението на страната не е стабилно, сам ще предложа предсрочни парламентарни избори", отсече Борисов.

На този етап обаче той не виждал смисъл от предсрочни избори.

„Ние сме партия, която спечели последните парламентарни избори с много голямо мнозинство, другите партии зад нас бяха в пъти по-слаби, затова поех цялата отговорност и изведох България от кризата, историята ще го докаже“, заяви министър-председателят.

Помолен да коментира доклад на Джон Байърли, който свързва Борисов със скандали с източване на гориво, нелегални сделки в комбинация с "Лукойл" и със сериозна  контрабанда на метамфетамини, премиерът заяви, че не чете Wikileaks.

Той нарече спекулации публикуваните в сайта твърдения за участието му в скандални сделки с горива и тесни връзки с "Лукойл".

На въпрос счита ли като фактор в отношенията с Русия генералния директор на "Лукойл" Валентин Златев, Бойко Борисов отговори: "Не само че не е фактор, но ние сме държава, която защитава своя национален интерес, работим еднакво добре и със САЩ и с ЕК, и с Русия".

Още по темата

Той се оплака, че през последните години не е бил дори на нито един официален прием в руското посолство.

„Аз съм бил сигурно толкова пъти в американското посолство, а не си спомням през последните 5-6 години дори да съм ходил и на приемите в руското посолство. Което не е правилно, разбира се. Така че нека да няма такива спекулации. По времето, когато аз бях кмет, нито една бензиностанция не съм разрешил да се направи. Няма да коментирам жълтите издания какво са казали“, отсече Борисов и добави:

"От това, което знам засега, не са написали нищо хубаво за някого. Те публикуват
и това, което излиза в "жълтата" преса или коментари на различни партии", каза още премиерът.

Той вече е разговарял с американския посланик Джеймс Уорлик, който е заявил официална позиция, че Wikileaks се позовава на неясни и непотвърдени източници и е излишно да се коментират публикациите в него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
1
 
5
 
! Отговори
до ДиАриа преди 13 години
Тези петимата, дето ти сложиха минусчета дано им се затрият родовете, ако имат деца и внуци да ги надживеят! Защото нямаме нежда от ***, тачещи Станишев (и Бойко в това число)!
279
0
 
3
 
! Отговори
до 277 преди 13 години
Но най-вече заради глупавия и търпелив народ.
278
12
 
3
 
! Отговори
ДиАриа преди 13 години
Недейте да лъжете така нагло! Г-н Станишев вдигна заплатите и пенсиите с минимум 10000000% ! По негово време всички бяхме милионери, ядяхме черен хайвер, пиехме шампанско и се веселяхме нон-стоп! Цял свят ни сочеше за пример и само гербаджийските *** спряха възхода на парт... държавата! Само с едномесечната си пенсия през 2007 година, баба ми успя да си купи яхта и да обиколи черноморските барове и ресторанти. С остатъка от пенсията си, баба ми купи чисто нова кола и лаптоп. СЕРГО С ТЕБ СМЕ!
277
0
 
5
 
! Отговори
до 274 преди 13 години
Христянин ли си?
276
1
 
0
 
! Отговори
до 274 преди 13 години
Хората се кланят на лидера, не на личността. И станишев ***, борисов ***, верните на партията ще си припознаят друг лидер, на когото да се кланят.
275
1
 
6
 
! Отговори
арсенал преди 13 години
славната някога българия вече я няма изчезна.скро ще изчезне както и византия .защо.заради гнусните турци и продажните политици
274
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
0,001 % гласове ше спечели на Боко на есен
273
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Илюзията на българина - че ще дойдат богове, които да го извадят от кризата. :)
272
6
 
3
 
! Отговори
пожелание към Сергей преди 13 години
Дано Станишев да умре в катастрофа, дъщеря му без баща да остане! Хак да ви е, да ви видя като Станишев умре на кой ще се кланяте!
271
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всеки да бяга където може ! Това е мъртва държава, в която до 10 години ще вилнеят само *** ! Ще останат само пенсионерите, държавните служители и ***. Чудно ми е само кой ще плаща пенсии, заплати и социални на тези три прослойки от обществото. БЯГАЙТЕ ДОКАТО МОЖЕТЕ И СТЕ МЛАДИ !!!
270
4
 
2
 
! Отговори
копи-пейс преди 13 години
Абе не разбирате ли че провала на НДСВ го направиха червени троянски коне отвътре, за да реабилитират БСП?! Просто Царя постъпи глупаво, че им се върна. Червените му върнаха земите, не помните ли?Абе не разбирате ли че провала на ГЕРБ го направиха червени троянски коне отвътре, за да реабилитират БСП?! Просто Тиквата постъпи глупаво, че им се върза. Червените му върнаха банките, не помните ли? И той им опра пешкира.
269
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Президентът е ясен - Меглена Кунева . Трябва да се съсредоточим върху сваляне на правителството . Още 2 години с това правителство и в България няма да остане жив човек , българите ще са пръснати по целия свят, а пенсионерите ще са на ония свят.
268
3
 
6
 
! Отговори
до 265 преди 13 години
Какво е откраднал Станишев бе, льольо? Да не би да е половин Рила като крадливият мадритски дъртак? ПАРИТЕ ОТ ЕС ОТКРАДНА!!! И НИ ГИ СПРЯХА НЕ ПОМНИШ?! И ПРАТИ ПЕНСИОНЕРИТЕ НА МОРЕ ПОСРЕД ЗИМА!
267
4
 
4
 
! Отговори
социалист преди 13 години
Когато комунистите от герб стигнете стандарта при Станишев, свирнете-но не се напъвайте много
266
4
 
1
 
! Отговори
до 261 преди 13 години
Ама разбира се! След 1 година ще хвалите Станишев така, както сега хвалите Кобурга, понеже сте *** и бързо забравяте!
265
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Знам Манджуков е ***,с радост бих го наебал!
264
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** народ, скапана държава. Все такива ги избирате - Царя, Болен, Боцко ...Ахаха то пък Станишев гея да не е по-добър от тези тримата?! Същия е, че и по-долен! Явно си падаш по чифутската украинска ***!
263
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Мадридският крадец краде много по-малко от Украинския плъх-крадец"Какво е откраднал Станишев бе, льольо? Да не би да е половин Рила като крадливият мадритски дъртак?
262
1
 
3
 
! Отговори
Sin преди 13 години
Бил ни извел от кризата? Че то за 2 години гербавите комунисти и *** им атакисти не остана област, която да не разсипаха.п За разлика от станишевци, които през мандата си вдигнаха заплати и пенсии многократно/500-700 лв таван-факт/ другарите комунисти ни омайват с измислените си милиционерски сводки
261
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Царят сам си каза, че няма желание да се връща като политик в България.А тестът за НДСВ ще е наесен.