Разчистили "Гьола" за ?107 млн.

Трайков обяви условията, които поставят за "Белене"
Обновена: 2 юни 2011 15:09 | 2 юни 2011 11:29,
79
Разчистили "Гьола" за ?107 млн.
Трайчо Трайков. Снимка: БТА

"107 млн. евро са отишли за разчистване на площадката на АЕЦ "Белене". Има и документи за тези пари“, обяви енергийният министър Трайчо Трайков.

Министърът коментира публикувания одитен доклад от гражданския комитет "Не на Белене“, според който в Белене до сега са потънали 117 млн. евро.

Междувременно Софийската градска прокуратура образува две досъдебни производства за злоупотреби на длъжностни лица от Националната електрическа компания.

"Има и около 35 млн. евро, които не са платени от руската страна на българската НЕК за застраховка и транспорт и те са по-голям проблем, защото за тях няма и документ“, добави Трайков пред Нова телевизия.

Министърът обяви и условията, които са поставени пред руснаците преди окончателното подписване на споразумението.

Още по темата

"Първо, отразяването на изискванията за безопасност в светлината на новите критерии, стрес тестове и т.н., как те са отразени в техническия проект.

Второ, върху преработването на проектодоговора по начин, който да направи възможен в него да влезе и външен инвеститор.

Третото е нов финансов модел, който включва съвременно пазарно изследване, структура на финансирането и начина на определяне на цената.

И четвърто, искаме и подробности за предложеното от тях финансиране", подреди приоритетите Трайков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
4
 
! Отговори
Безпартиен преди 12 години
до 15 Ми той един патрон е 2 лева , даже и евтино ще ни излезе една чисттка !!!
17
4
 
2
 
! Отговори
до 13 от Бай Танас преди 12 години
Спойно де,нали затва пуснаха лубрикантите на Дурекс по всдички магазини...Пък и боли само първия път!!!Питай СТРАБДЖАТА-каза,че само първият път като е вдигал сапуна на шефа го е боляло малко....после питал и за още :)Предлагам химна да се смени!!!БОСА ПО АСФАЛТА е къде къде по подходяща :)Честно казано,Мен ме е страм да Ви честитя 2 юни-за Вас не знам
16
4
 
5
 
! Отговори
БСП преди 12 години
Боко е виновен за всички кражби на тройната коалиция!
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само с един Калашников ,колко много ще се разчисти!
14
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На тези вече някой вярва ли им ? Каквото и да са правили предните тези не спират да ги клепат и да проказват колко черни са били.... Вместо да се захванат за работа те само приказват ли приказват.....Не е ли време да започнат да приказват какво съществено са свършили.... Това с започнатия строеж на магистрала Тракия вече се изтърка.
13
2
 
10
 
! Отговори
Безпартиен преди 12 години
Боси по асфалта добре, ама тази централа ни прави зависими от Русия до толкова, че да не можем да си плащаме тока, като ни вдигнат цените!!! Или Герб забравя зимата в която ни спряха кранчето на газа руснаците и България беше на студено месец!!! Сега с централата, като не щем да плащаме на хиперцена , ще си пуснат тока за износ и нас пак ще ни изолират !!! После ще има извинявайте, не мислехме че така ще стане ... а парите в техния двоб няма да прекъснат !!! На България и трябва национализация !
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
с други думи парите за възелин са похарчени! за лубрикиране остава само Веселин от Полски Тръмбеш!
11
6
 
9
 
! Отговори
Бай Танас преди 12 години
Според мен не може да те върнат и със SWAT частта :)ГЕРБ и Борисов поздравяват Българският народ с песента: БОСА ПО АСФАЛТА.....на Росито Кирилова Буаахахахахах
10
1
 
12
 
! Отговори
Безпартиен преди 12 години
Пето - купуваме си вазелин , и чакаме да подпишете договора !!! После като се върне пак Станишев стършела , да сме свикнали и с оралната любов . То хората за това все по често гледат Терминал-2 , а Бойко щял да ги връща .... ела ме върни !!!
9
5
 
2
 
! Отговори
Сексолог преди 12 години
Трайка е секси....
8
13
 
10
 
! Отговори
123 преди 12 години
Ха ха на Боко *** 19 километра са му 190 милиона евро!!!!Та това си е ядрена централа а не офис на ИПОН, толкова сте глипави!!!
7
1
 
6
 
! Отговори
"Ръчен труд&quo преди 12 години
Аз бих го изчистил за 100 милиона евро. Спестяват 7 млн.
6
1
 
9
 
! Отговори
Ех преди 12 години
Голямо крадене ,опс разчистване е паднало... Сега ще бъде оставено спокойно пак да стане на гьол за да има пари за разчистване и догодина.
5
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мисля си защо ли сега чак започнаха да тръбят за тези кражби,но както обинкновенно става с тези некадърни управляващи никой няма да бъде наказан!
4
4
 
18
 
! Отговори
електорат преди 12 години
Да бяха го зарибили гьола ,че да имаше някаква полза!!! Офффчаров нищо не знае ,а сега вместо в затвора , иска министър пак да става!!!!
3
2
 
10
 
! Отговори
traikov преди 12 години
i o6te 6te potynat traika taka 4e ni6tu novo
2
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
за 107 милиона голямо разчистване е паднало, мисля че спокойно можеха да построят 10 етажен мол, с 5 етажа подземен паркинг за тези пари на това място
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
еха, да ми ги бяха дали на мен тези пари, дори в лв. аз щях да им го изчистя гьола собственоръчно. те и предишните имаха за всичко документи, ама това не означава, че част от парите не са отишли в нечий джоб.