Разчистили "Гьола" за ?107 млн.

Трайков обяви условията, които поставят за "Белене"
Обновена: 2 юни 2011 15:09 | 2 юни 2011 11:29,
79
Разчистили "Гьола" за ?107 млн.
Трайчо Трайков. Снимка: БТА

"107 млн. евро са отишли за разчистване на площадката на АЕЦ "Белене". Има и документи за тези пари“, обяви енергийният министър Трайчо Трайков.

Министърът коментира публикувания одитен доклад от гражданския комитет "Не на Белене“, според който в Белене до сега са потънали 117 млн. евро.

Междувременно Софийската градска прокуратура образува две досъдебни производства за злоупотреби на длъжностни лица от Националната електрическа компания.

"Има и около 35 млн. евро, които не са платени от руската страна на българската НЕК за застраховка и транспорт и те са по-голям проблем, защото за тях няма и документ“, добави Трайков пред Нова телевизия.

Министърът обяви и условията, които са поставени пред руснаците преди окончателното подписване на споразумението.

Още по темата

"Първо, отразяването на изискванията за безопасност в светлината на новите критерии, стрес тестове и т.н., как те са отразени в техническия проект.

Второ, върху преработването на проектодоговора по начин, който да направи възможен в него да влезе и външен инвеститор.

Третото е нов финансов модел, който включва съвременно пазарно изследване, структура на финансирането и начина на определяне на цената.

И четвърто, искаме и подробности за предложеното от тях финансиране", подреди приоритетите Трайков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Господин Борисов (Тиква), ще ми обясните ли как за една година Гьола на Белене се превърна в приоритет на държавата???
37
3
 
11
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Завря от Патриоти тука....И то в деня на Ботев....И какъв е планът,изнасяме се всички по Царства и Републики и оставяме България на Доган и Цветелин,така ли !!!! Лек срам ме обхваща.......
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Има и около 35 млн. евро, които не са платени от руската страна на българската НЕК за застраховка и транспорт и те са по-голям проблем, защото за тях няма и документЕ щом няма документ, как се установява, че някой дължи нещо на друг?!? Или само си измисляме на почти произволен принцип?
35
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Голяма девалвация настана!Вчера сумата беше 117 млн, днес - 107, към края на другата седмица ще изчезне напълно, предполагам.Айде включете ме и мене. То е ясно, че няма да получавам, ама поне ... да ги видя накуп! Ако не всичките, то поне разликата от 10 млн.
34
0
 
4
 
! Отговори
до Безпартиен преди 12 години
Трябва Ми за скандинавия :)
33
1
 
4
 
! Отговори
Георги Георгиев преди 12 години
Много хубаво са го измислили и доста пари са спечелили. Който не му харесва да ходи да бере краставици в Испания. Аз бих се включил за някое евро в такова проектче, много добре измислено! Браво! Честито на печалившите!
32
3
 
6
 
! Отговори
Алексей преди 12 години
Твърди се, че прокуратурата е завела дело по повод съмненията за злоупотреба със средства в началото на 2010г.Любопитно е защо точно сега Трайков развява това знаме?Какъв гаф иска да скрие под него, от какво се опитва даотвлече вниманието ни?
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Парафирането на двумесечен период, в който да се изчистят всички въпроси по "Белене", не обвързва страната ни с конкретна дата на подписване на договор.ВИДЯХТЕ ЛИ СЕГА КАКВИ ЛЪЖЦИ СА ТРАЙКОВ И АТОМСТРОЙ.СЛЕЗ 3 МЕСЕЦА ВЛИЗАТ В СИЛА НОВИ ПРАВИЛА ЗА БЕЗОПАСТНОСТ ОТ ЕС И СЕ БЪРЗА ДА ПОДПИШАТ НЕЩО ПРЕДИ ТЯХ, ЧЕ ГИ Е СТРАХ ДА НЕ ИМ ПРОПАДНЕ ПРОЕКТЧЕТО.ПЪРВО НАТОПИХА ШЕФА НА НЕК КАТО НЕ СТАНА БОРИСОВ СИ ИЗМИ РЪЦЕТЕ С ТРАЙКОВ.
30
2
 
9
 
! Отговори
Безпартиен преди 12 години
Абе журналистите , колко VERTU са си купили депутатите с 107млн евро ? Няма ли пак промоцийка скоро, или вече не кълват на дребно !!! 107 млн евро можеха да вдигнат минималната заплата в България с 30 лева поне , като са злоупотребили да ги върнат !!!
29
4
 
12
 
! Отговори
аа преди 12 години
то и новата спортна зала в софия струва два пъти повече от тая в турция която има близо два пъти по голям капацитет!!В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКО И ВСИЧКИ КРАДЪТ!!!и то с ГЪЗОВЕТЕ СИ
28
3
 
11
 
! Отговори
НЕРЕЗА преди 12 години
Майка и баща на депутати, съпрузи, шурей и зет искат да са кандидати за кметове на ГЕРБ, пише 24 часа..........................................Това е "НОВИЯ МОРАЛ" НА гейб!
27
3
 
16
 
! Отговори
Чистници ! преди 12 години
Голямо чистене е паднало :) 100+ милиона ???? Тази АЕЦ още сега ни е златна, представям си, ако руските и БГ мафиотите почнат да я строят. Ще я плащат и пра-пар-внуците ни !
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ае бе не се ли изнесоха тия *** та да си оправим най-сетне страната
25
2
 
7
 
! Отговори
Добруджанец до 22 преди 12 години
Добивът на шистов газ обезсмисля съществуването на Добруджа... Нека американците добиват газ от софийския ти ***...
24
4
 
6
 
! Отговори
Безпартиен преди 12 години
до Бай Танас Най евтината бюлетина е на Wizz Air .. T-2 , и после колкото и да е трудно , не поглеждай назад , винаги ще си по човек сред чужди отколкото Българин в България !!!
23
4
 
6
 
! Отговори
Бай Танас преди 12 години
СТРАНДЖАТА е първа писта Там :)))))Аз ще гласувам с бюлетина от Терминал 2 . Догодина - Та ми е все тая-не гласувам,не плащам данъци,не ми пука от нищо-само подоготвката за семейното изнасяне!!
22
10
 
5
 
! Отговори
аз преди 12 години
Наличието на залежи от шистов газ обезсмисля всякакви АЕЦ дори и най добрите.
21
3
 
6
 
! Отговори
Безпартиен преди 12 години
хахаха Танасе , вярно е ден на РЗС и БСП днес .... Ще има фиеста в турската баня с нов вид сапуни !!!
20
2
 
12
 
! Отговори
Р.Овч. преди 12 години
Ние тези пари сме ги разходили по план и имаме документи. Духайте супата!
19
1
 
8
 
! Отговори
БСП преди 12 години
***, вие знаете ли колко струва да се разчисти цял гьол? Тези 107 милиона бяха с отстъпка, по план трябваше да са 200!