Разчистили "Гьола" за ?107 млн.

Трайков обяви условията, които поставят за "Белене"
Обновена: 2 юни 2011 15:09 | 2 юни 2011 11:29,
79
Разчистили "Гьола" за ?107 млн.
Трайчо Трайков. Снимка: БТА

"107 млн. евро са отишли за разчистване на площадката на АЕЦ "Белене". Има и документи за тези пари“, обяви енергийният министър Трайчо Трайков.

Министърът коментира публикувания одитен доклад от гражданския комитет "Не на Белене“, според който в Белене до сега са потънали 117 млн. евро.

Междувременно Софийската градска прокуратура образува две досъдебни производства за злоупотреби на длъжностни лица от Националната електрическа компания.

"Има и около 35 млн. евро, които не са платени от руската страна на българската НЕК за застраховка и транспорт и те са по-голям проблем, защото за тях няма и документ“, добави Трайков пред Нова телевизия.

Министърът обяви и условията, които са поставени пред руснаците преди окончателното подписване на споразумението.

Още по темата

"Първо, отразяването на изискванията за безопасност в светлината на новите критерии, стрес тестове и т.н., как те са отразени в техническия проект.

Второ, върху преработването на проектодоговора по начин, който да направи възможен в него да влезе и външен инвеститор.

Третото е нов финансов модел, който включва съвременно пазарно изследване, структура на финансирането и начина на определяне на цената.

И четвърто, искаме и подробности за предложеното от тях финансиране", подреди приоритетите Трайков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
5
 
! Отговори
LONDON do 57 преди 12 години
Тоя твоя приятел те лъже.Ние в чужбина много бихме искали да се гoрдеем с България и българските политици,но b пресата четем:комунистически корумпирани политици,руски агенти,корупция,престъпност,мизерия,отрицателен прираст,турски партии и новини и скрит геноцид на шеврон за шистов газ.Политиците ни трябва да си ходят,никoй не иска вече да работи с тях и ви го казват ама вие още се надявате че те ще управят нещата защото ви лъжат.Белене трябва да тръгне
57
0
 
2
 
! Отговори
do 54 Ivan4o преди 12 години
ами ти кво очакваш, да викнат *** от "Чистота" да ударят по една метла ли?? :)))
56
6
 
8
 
! Отговори
RAD преди 12 години
До Бай Танас и БезпартиенВчера разговарях с моя колега - швейцарец,който е от 12 г. в БГ.Има си бизнес с обучение на водолази-туристи. Не печели повече от мен и не кара по-хубава кола от моя 12 годишен Опел. Така... Той каза: "Най-лошата реклама за България правят не чужденците,които са били тук, а българите,които живеят зад граница.Още по-лошо е,че голяма част от българите,които живеят тук само плюят и хленчат и с нищо не помагат да се оправят нещата!"
55
1
 
1
 
! Отговори
Гаргамел преди 12 години
Смърф-чо, личи ти, че си от бригадата на Кутев. В конкретния случай не става въпрос за какво е загробено в Белене, а какво е откраднато от Тройната коалиция. Ако прочетеш статията може и да разбереш разликата.
54
1
 
7
 
! Отговори
SP преди 12 години
За управляващите - 35 милиона от една сделка, за работещите по 350 лева заплата.....
53
1
 
9
 
! Отговори
Иванчо преди 12 години
Хм, 107млн, за почистване? Английската кралица ли сте хванали да чисти бе?Не е за вярване
52
2
 
3
 
! Отговори
Smurf преди 12 години
Абе аз ли се бъркам нещо ама миналата година не бяха ли 2 милиарда закопани в гьола, как сега стганаха 117 ли 107 ли 35 ли милиона злоупотребите. Да не се окаже че тройната са капарирали 100% централата и сега проблема е само че Герб не може да вземе комисионна и за това разкатава строежа. Пък и като си помисля че миналото лята платихме 19 милиона за асфалтиране на 2 километра естакада към летището, нещо тия "грандиозни злоупотреби" в Белене придобиват различен смисъл.
51
2
 
5
 
! Отговори
Безпартиен преди 12 години
до Бай Танас Ние всички това сме написали , колкото и да се надяваме , политиката в България няма да се промени без революция и с кръв. До сега си правеха тихи смени и тихомълком всичко пак завива към руска зависимост!!! Ние сме един сателит , в орбита около две силни формации , няма да сме добре докато сме дупедавци и не продаваме интересите и суверинитета на България !!!
50
0
 
3
 
! Отговори
... преди 12 години
СЛОВА ЗАВЕТИ"Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек в пълния смисъл на думата"в. "Знаме" бр. 23, 27 юли 1875 г."Както окото е потребно за светлината, ухото за звукът, а разумът за разбирането и на най-простите истини, така също науката, образованието и развитието са потребни за който и да е народ, за да достигне до известна степен на своето благосъстояние..."в. "Знаме" бр. 1, 8 декември 1874 г."Идеята за свободата е всесилна и любовта към нея сичко може да прави."в. "Знаме" 22, 13 юли 1875 г.
49
1
 
2
 
! Отговори
до 49 от Бай Танас преди 12 години
Все едно аз съм го писал това!!!
48
4
 
11
 
! Отговори
Безпартиен преди 12 години
БСП ме накара да избягам от България, Тройната коалиция ме убеди да не се връщам , Герб ме кара да забравя от къде съм !!! Това е истината , няма да плащам на руски монополисти , и децата ми няма да живеят в измислен чалга свят!!!
47
1
 
1
 
! Отговори
Ясно преди 12 години
Ясно, проектът отпада. "Нов финансов модел, който включва съвременно пазарно изследване, структура на финансирането и начина на определяне на цената" може да направи само Дянков, а той не е включен. Не е включен и бъдещия доктор-физкултурник Цветанов, който да охарактеризира спортните съоръжения на площадката.
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трайчо Трайков: Източените от АЕЦ "Белене" пари са повече от 117 млн. евро ./блиц/
45
0
 
4
 
! Отговори
Безпартиен преди 12 години
до ПРАСЧО И мен ме е срам , но срещу болната система , няма как да се боря!!! От тук поне мога да видя разликата на едното и другото управление, докато в Бг си сляпа баба , в състезание в което участваш сам и завършваш втори !!! Цялата ми фамилия е някъде по света ...чак до Сингапур , да не мислиш че не ми е тъжно и черно , да не мога да се видя с тях и да прегърна родителите ми !!! Но се радвам че всички те са добре в Сингапур, САЩ, GB, Испания, Кипър . Ботев от Румъния се е върнал !!!!!!
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не виждам смисъл повече да се говори за продължаване на оплескания с корупция проект АЕЦ Белене. Все едно да искаме да продължим да строим развиятия социализъм.
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А мен ме е срам да Ви честитя празника...честно Ти казвам
42
1
 
2
 
! Отговори
прасчо до..до прасчо преди 12 години
ПРОСТО КАЗАХ,ЧЕ ДНЕС Е ДЕНЯТ НА БОТЕВ И ПАДНАЛИТЕ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ.....а не че Норвегия и Швеция са по зле от нас....И не ангажирам и не агитирам.....Просто ме е срам леко,че нямаме народ,а пасмина без минало и патриотизъм....Всъщност много ме е срам
41
4
 
5
 
! Отговори
Безпартиен преди 12 години
Терминал-2 , куфара , жената, децата и ...... Сбогом *** (монополисти, политици, МВР , измислени патриоти)
40
0
 
3
 
! Отговори
муню преди 12 години
до 38:аз ще ти обясня:АЕЦ Белене никога,ама никога не е преставал да бъде приоритет на Русия
39
0
 
18
 
! Отговори
до прасчо преди 12 години
Ми прасчо батка,мина ми младоста в обещания и светло бъдеще бре човеко!!!Какво да правя-да чакам да стана на 65 и да ми дадат 180 лева пенсия ли?През това време да взимам заплатка за да си плащам сметките на монополчетата??Синовете ми да искат да станат мутри,а дъщерите Ми мутреси?Тва ли да правя.Не се изкарвайте по големи патриоти от цара!Всеки е свободен да живее където желае.А скандинавските страни не можем да Ги стигнем и срещу тях да тичаме!Не мерси!!!