Борисов да даде доклада за корупция в АЕЦ "Белене", зове СДС

Сините предлагат вътрешните избори да са на 29 май
Обновена: 3 май 2011 18:26 | 3 май 2011 16:49,
55
Борисов да даде доклада за корупция в АЕЦ "Белене", зове СДС
Снимка: БТА

Лидерът на СДС Мартин Димитров поиска премиерът Бойко Борисов да предостави на народните представители доклад, който Тенчо Попов като заместник-председател на Българския енергиен холдинг му е предал през 2009 г.

В този документ, по думите на Попов, са описани злоупотреби свързани с проекта "Белене" за стотици милиони левове.

Премиерът е предал доклада на прокуратурата. "И до ден-днешен ни вопъл, ни стон", коментира Димитров.

Той настоя, когато бъде насрочено обсъждането по проекта "Белене" в парламента всеки един народен представител да бъде запознат с всички факт.

"Ако това се случи, много трудно този проект ще получи подкрепата на Народното събрание, като се видят числата и като се види каква е целта на "Белене". Като се видят корупционните практики много трудно, дори тези народни представители, които дълги години стоят зад проекта, ще си позволят да гласуват в зала за него", обясни лидерът на СДС.

Партията е на мнение, че общите вътрешни избори на Синята коалиция трябва да се състоят до края на май.

Според председателя на Националния изборен щаб на СДС Борис Марков изборът на дата е отворен въпрос, който подлежи на уточняване.

Още по темата

От СДС посочиха, че могат да отстъпят от вече гласуваната дата 15 май и те да се проведат и на 29 май. ДСБ вече предложи датите от 12 или 19 юни.

Борис Марков обаче заяви, че колкото повече се удължава времето за вътрешни избори, толкова повече се скъсява кампанията за реалните.

В началото на следващата седмица ще бъде взето решение дали да има гласуване по Интернет по време на предварителните избори.

Желанието го има, но все още липсва техническото решение, поясни Марков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
3
 
! Отговори
TOM преди 13 години
STRANDJA PROBLEMA PRI TEB E MOZA4EN TIKVOKA E KANIBAL DOLEN I GNYSEN
46
0
 
5
 
! Отговори
*))) преди 13 години
С доктрината Картоф Бойко Борисов официално обяви, че в българския самолет няма пилот. На фона на всичко това активностите на премиера около АЕЦ Белене и ударното строене на магистрали, ще се окажат следващият голям балон на ГЕРБ, само ще направят падането им по-болезнено...*)))
45
0
 
1
 
! Отговори
до #48 преди 13 години
Надеждата ПОСЛЕДНА умира!От много надежда - глей да не се наденеш...@)))
44
6
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Само Бойко Борисов и Цветан Цветанов, в тях ми е надеждата!!!...
43
1
 
9
 
! Отговори
$$$$$$$ преди 13 години
Хайде Бойко - вади оставката от джоба си! НАЛЕЖАЩО Е!
42
4
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
до 31Я, докладът за Бузлуджа е вече готов!!!...
41
0
 
7
 
! Отговори
до #44 преди 13 години
Ама ББ - политик ли е?Историята пише за него ДРУГО!?
40
2
 
5
 
! Отговори
АЕЦ-Белене.... преди 13 години
няма , да се строи поради финансова НЕВЪЗМОЖНОСТ И НЕСЪВМЕСТИМОСТ, с българската икономика!БЪЛГАРИЯ , НЯМА НУЖДА ОТ ПОДОБНА МОЩНОСТ--ПОТРЕБНОСТИТЕ НИ ОТ ТОК СА ПОВЕЧЕ ОТ СКРОМНИ И ЕДНО РАЗШИРЕНИЕ НА АЕЦ-Козлодуй, ЩЕ Е НАПЪЛНО ДОСТАТЪЧНО!Б.Борисов , не е глупав и прекрасно знае , че ако се отпочне строитеството на АЕЦ-Белене със руснаците--вота за недоверие му е гарантиран от СДС и ДСБ.Дори и да го подкрепят от БСП, кариерата му на политик е свършена.ДПС, няма да падкрепи сроежа на АЕЦ-Бел
39
0
 
14
 
! Отговори
блонди преди 13 години
Помните ли антикризисния план, който през пролетта на миналата година правителството, синдикатите и работодателите приеха след няколкомесечни преговори? Той трябваше да ни извади от кризата някъде към есента на 2010 г. Знаете ли какво стана с този план? Нищо. Нито една точка от него не беше внесена за обсъждане в Народното събрание и след това приложена от правителството. Не само това за две години българското правителство не е извършило нито една цялостна реформа в нито един сектор на икономиката или държавната администрация и не е изготвило и реализирало нито един антикризисен план.
38
7
 
3
 
! Отговори
свидетел преди 13 години
Мартине, голяма сваха си! Не спираш да дрънкаш щяло и нещяло. Истеризираш от омраза. Пак се мъчите да внушите ново обезкървяване, като онова което направихте в края на 90-те. Гадна е огромната ви вина, че България сега няма икономика, няма производство, няма здравеопазване, няма култура, образованието е подложено на непрекъснати ампутации, младите бягат, старите водят полугладно, унизително съществуване ... Тъй че, аре, млъкни там. Очи нямате от срама, ама език - дълъг като отходна канализация!
37
0
 
8
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 13 години
КЪДЕ ИЗЧЕЗНА СТАТИЯТА ОТ 01.05 от Русия , че се отказва окончателно от АЕЦ БЕЛЕНЕ .СЪОБЩЕНО БЕ И ВЪВ ВЕЧЕРНИТЕ НОВИНИ , НО ВЕЧЕ Я НЯМА . ЗАЩО И КОЙ НАРЕДИ ДА СЕ ЗАЛИЧИ . ЖИВЕЕМ В ПЪЛНО ЗАТЪМНЕНИЕ .
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Фактът, че БОЙКО БОРИСОВ е на мнение, че реакторите се садят подобно на картофите, е пряко доказателство, че енергийните му напъни ще струват доста пари. За съжаление тези пари ще дойдат от всички нас, които наивно продължаваме да плащаме данъците си и с това да финансираме добрите намерения на Бойко Борисов.
35
0
 
4
 
! Отговори
див селянин преди 13 години
картофи има, но фритюрника не работи с вода, требе си олио, *** не става без захар, и така нататък, като го нямаме нещо и не можем да го произведем трябва да го купим отвън, въпросът е ние какво можем да предложим и да изнесем навън, освен пасмини с некадърни но безкрайно лукави и порочни комунисти
34
0
 
8
 
! Отговори
Аферистос преди 13 години
Е КАРТОФИ СЯХМЕ,НО САМО С КАРТОФИ КАК СЕ ЖИВЕЕ-ДАЛИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ СА НА КАРТОФЕНА ДИЕТА-КАЖЕТЕ ,ЧЕ КАТО ГЛЕДАМ ПОВЕЧЕТО БАЯ СА СЕ ОЯЛИ
33
2
 
6
 
! Отговори
ТОНИ преди 13 години
След 1989г комунистическата мафия (БСП,СДС,ДСБ,АТАКА,НДСВ,ГЕРБ) e поставила цяла България под икономическа и духовна блокада. България излезе съвсем официално на първо място в ЕС по инфаркти, инсулти, смъртност, бедност, корупция и всичко отрицателно за което може да се сети човек.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ама какво да му правиш на матряла-избирател? Иска си мутрата за кмет и това е.После си го поиска и за министър-председател.Сега е управляван по системата днеска едно ,утре друго,на третия ден нито едно от първите две @
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нека се знае как се прахосаха милиардите за Белене - или не по-добре да си траем и да си караме както до сега.
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Итереса клати феса ....Българино !!!!!!
29
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Време е за ново Априлско възстание! Вече 22г. червената БКП/ДС мафията ти съдира кожата както и през турско не са те драли! За комунистическата номенклатура криза никога не е имало и няма и да има. Другарите са се уредили и си клатят краката из безбройните банки, фондации, учреждения, асоцияции, комисии, агенции, а народа превива гръб и мизерства за да им изкара огромните заплати!!!
28
0
 
11
 
! Отговори
Ъ преди 13 години
Кога ББ смени на 180 градуса позицията си за АЕЦ? Ами след като м. февруари другата мутра - приятел В. Златев стана "консултант" на проекта и се разбра, че комисиона е гарантирана. Предишните усуквания и маймунджалъци са били само кьорфишеци за вдигане на цената. Типично мутренско изпълнение...*)))