12,40 ч. – НС гласува вота срещу кабинета "Борисов"

"Атака" и сините няма да са в зала, ГЕРБ имат подкрепа от независими
Обновена: 17 юни 2011 09:26 | 17 юни 2011 07:44,
218
12,40 ч. –  НС гласува вота срещу кабинета "Борисов"
Снимка: БТА

Парламентът ще гласува днес вота на недоверие към правителството на премиера Бойко Борисов.

Внесеният от парламентарните групи на Коалиция за България и ДПС вот на недоверие за провала в антикризисната му политика и тежките последици за хората, ще бъде гласуван след 12.40 часа.

Още по темата

В Правилника за организацията и дейността на НС се посочва, че гласуването по вота може да започне най-рано 24 часа след приключване на разискванията по него.

В четвъртък дебатите продължиха рекордно кратко – около 3 часа, след като депутатите от ПГ на "Атака" и Синята коалиция напуснаха пленарна зала.

За да бъде отхвърлен вотът на недоверие срещу кабинета на Бойко Борисов, 50 % + 1 от депутатите трябва да гласуват "против". Това са 121 депутати.

Парламентарната група на ГЕРБ се състои от 117 народни представители, но пък има подкрепата на незавимиси, отцепили се от РЗС и "Атака".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
1
 
3
 
! Отговори
BG orel преди 12 години
Bravo Boiko a sled tozi vot na ne doverie ti gi pogoni i gi natikai v zatvorite i im razgoni familiite na tezi prodaznici,koito ve4e 65 godini se podigravat s BG narod ma4kai taja pasmina dai zreli6ta na naroda NARODA E S TEB:
193
1
 
1
 
! Отговори
Бай Колю преди 12 години
174-ти, Аз също не съм сигурен, просто така ми се ще да вярвам! ;) Щото от другия вариант ми е по кофти! Поне на мен! Това би означавало, (защото всъщност, аз не говоря само за сегашното поведение на СК, ами за един по дълъг период), че трябва да приема, че лидерите на дясното в България, превърнаха политическата сила, печелила неколкократно и категорично избори за парламента, за президент, за кметове и какво ли още не, в някаква мижава партийка, търсеща към кого да се залепи като ***, за да може да просъществува, само от простотия и лични интереси?! Гадно а?! За това, нека да си мисля, че вездесъщото ДС е виновно! По леко ми е...и надеждата остава жива! Пък какво друго е в същността си Синята идея, ако не надежда! :)))
192
3
 
6
 
! Отговори
странна работа преди 12 години
Едно си баба знае, едно си баба бае...Бойко бил ренегат, Бойко бил комунист.... пък баш комунистите, синове и внуци на висши комунистически ръководители ще си скъсат гърлата да го плюят. Защо бе другари, нали е един от вас?
191
0
 
1
 
! Отговори
За Един Народ преди 12 години
"За да бъде отхвърлен вотът на недоверие срещу кабинета на Бойко Борисов, 50 % + 1 от депутатите трябва да гласуват "против". Това са 121 депутати."С риск да се изложа и въпросът да прозвучи глупаво ще попитам:Това какво означава - 50% или 121 депутата, понеже се очаква АТАКА и Сините да не присъстват...? Т.е. като присъстват двеста-двеста и няколко депутата необходими ли са 121 депутата или просто 50 % плюс един! Доста наивно и простовато написана ми се струва тази част от статията!
190
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Б=бедни сме завинаги,С=слуги на олигарсите им,П=примитивен и жалък живот,Ето това е БСП.Нима това ви харесва ???????????????
189
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Половината от ГЕРБ са ренегати, сега на вота за недоверие на правителството на самозабравилия се пжарникар, ще го подкрепят пак ренегати. Какво можеж да очакваш от един ренегат - да стане отново ренегат. Как да вярваме на тази ***?!!
188
0
 
3
 
! Отговори
BG orel преди 12 години
Napravo da se zamisli 4ovek dali izop6to sa6testvuva BG ili nekakva rusko-turskao-cigansko zbori6te ot bezakalni i idiotomisle6ti individi,tolkova li sa vi promili mozacite 4e nemoze da razli4ite 4e varvite samo kam konfrontacija celijat partien aparat ot biv6i predateli i komunisti vi vodjat kam danoto van za vinagi ot BG na BKP,BSP,DPS,RZS, SDS i DSB tova sa izmekiarite iidiotomisle6ti partii koito misljat samo za sebe si.
187
0
 
4
 
! Отговори
НАЛИ преди 12 години
Само ще си загубят времето ,....изходът е ясен ,що ли се "напинят"?Бойко такъв и онакъв ,а народа го подкрепя.....?
186
0
 
4
 
! Отговори
ааа преди 12 години
Димов, кво чакаш бе? Тоя вот и следващия, и по-по-следващия е ясно, че ще минат само в розовите сънища на Съргея. Затова направо излизайте на улицата, развейте червеното знаме, пък ние ще се посмеем и даже ще ви купим по една минерална вода, за да не умрете в тая жега... Умирам да видя червената манифестация пред парламента, направо настръхвам като си представя 300-те ревящи гърла... "Беееее Сеееее Пееееее! Беееее Сеееее Пееее! ОООооооставка!"
185
0
 
5
 
! Отговори
АЗЕ преди 12 години
Мога да кажа само ,че не се оплаквам от "ТЕЖКИЯТ КОМУНИСТИЧЕСКИ ГНЕТ",получих супер образование и си имам всичко !В България само ГЕРБ работят ,останалите сеир гледат ,но ще им излезе на носа !"ДЕМОКРАТИТЕ СА НА ДИЕТА "!
184
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Коментар 185 е по адрес на коментар 176!
183
1
 
3
 
! Отговори
до другаря Кутев преди 12 години
Другарю Кутев, адмирирам Вашата инициатива, но позволете една дребна поправка - казва се ***, а не Корнелия. Нека не обиждаме високоуважавоното острие на партията, все пак и тя пише и чете във този дълбокоуважаван форум.
182
0
 
2
 
! Отговори
За Един Народ преди 12 години
Евала! Имало и нормални на тоя свят! Да живеят адекватните, възпитани, цивилизовани, културни, образовани и борещи се с живота хора!
181
2
 
5
 
! Отговори
daaa преди 12 години
Синьо-червената мъгла ,пак са сърдити !СВините са на диета с опозицията ,и това ще е продължиииииително !
180
1
 
8
 
! Отговори
асфалт не ям преди 12 години
*** не ядат магистрали, спортни зали, въобще никаква инфраструктура. Ядат кебапчета и шкембе чорба, мечтаят за безплатна почивка на море, ведомствен апартамент и гласуват с червената бюлетина.
179
3
 
4
 
! Отговори
Ванко 5 преди 12 години
Политолога Евгений Дайнов каза , че харесва министрите:Плевнелиев,Трайков,Дянков. Бареков харесва факта, че това правителство може да реже глави т.е. да поправя грешки без да се страхува. Това управление е по добро от предишното и се надявам следващото да е още по добро.Вота е PR за Серго, но не се получи!
178
2
 
6
 
! Отговори
За Един Народ преди 12 години
Жалката опозиция не спира да се излага с всеки изминал ден! Станишев и ко май не се накрадоха достатъчно, че още искат...То не бяха негативни доклади от ЕС, спряно финансиране по ЕП и какво ли още не, ама те си знаят! ГЕРБ т'ва, ГЕРБ онова, Бойко т'ва, Бойко онова, Цветанов т'ва, Цветанов онова, Дянков т'ва, Дянков онова...ТАЗИ НАГЛА КОМУНИСТИЧЕСКА *** НЯМА ПРИНЦИПИ, НЯМА ЧЕСТ, НЯМА ДОСТОЙНСТВО, НЯМА СЕБЕУВАЖЕНИЕ И ЕСТЕСТВЕНО ПОЛУЧАВА САМО ПРИСМЕХ ПОДИГРАВКИ ОТ КОЛЕГИТЕ И НАРОДА!
177
3
 
6
 
! Отговори
А.Кутев преди 12 години
Другари,обявявам награда за най-работливия форумен плъх.Наградата е червена вратовръзка с подпис на другаря СерГей и отпечатък от устните на Мая Манолова.Нека съревнованието започне сега.Корнелия Нинова ще обяви победителя довечера на редовната оперативка на Позитано.
176
5
 
4
 
! Отговори
Димов преди 12 години
Прав е Станишев - при неговото правителство народа живееше по-добре. Ако тоя вот не мине трябва всички да излезема на улицата и да парализираме страната докато ГЕРБ не подаде оставка. Приятели, да направим както Гърците - всички на протест, докато ГЕРБ не падне. Искаме и ние да живеем в криза и да фалираме като гърците - такава криза иска целият народ: заплати по 4 хил евро, пенсии 1500 евро, 35 часова работа седмица.
175
1
 
5
 
! Отговори
ааа преди 12 години
Що не протестирате на жълтите павета? Я излезте да ви видим колко сте умрелите от глад, недоволни симпатизанти на Тройната коалицийка.