Станишев почервеня... от яд. Скъса плана на кабинета

Всички виждат усилията ни, контрира го Трайчо Трайков
Обновена: 16 юни 2011 14:55 | 16 юни 2011 13:35,
1018
Станишев почервеня... от яд. Скъса плана на кабинета
Снимка: Булфото

Лидерът на БСП Сергей Станишев скъса демонстративно от парламентарната трибуна антикризисния план на правителството, който ГЕРБ обявиха през 2009 г.

"Този план не струва", каза той пред депутатите по време на дебатите на вота на недоверие.

"Всички трябва да са наясно, че който не е в пленарна зала и не участва в гласуването по вота на недоверие, подкрепя правителството", отсече лидерът на БСП.

Той отбеляза, че резултатите от гласуването ще покажат кой какъв е в това Народно събрание, кой подкрепя политиката на кабинета и носи отговорност за нея.

Според него са несъстоятелни мотивите да не се гласува за вота, защото го внасят БСП и ДПС.

"Нека сините внесат вот на недоверие, ще им дадем подписи, защото нямат достатъчно", призова Сергей Станишев.

Той отрече, че вотът е внесен с цел да се правят дребни парламентарни игри и сценарии, а за да може това правителство да си ходи възможно най-скоро, защото води България към провал.

"След още две години управление на ГЕРБ ще оставите една опоскана и социално отчаяна държава, която няма европейски перспективи. Вотът не е насочен към някого от министрите, а към премиера, защото неговата най-голяма следизборна лъжа е, че за три години ще направи България средноевропейска държава", отбеляза лидерът на левицата.

"Къде са милиардите, които ви оставихме, къде ги изхарчихте и кой забогатя от тях, след като българските граждани обедняват", попита реторично Станишев.

Още по темата

"Разигравате цинична истерия да се вдига ли минималната работна заплата, която трябваше да се увеличи още от юли миналата година, а дори и да се вдигне от септември, увеличението ще бъде вече изядено от инфлацията", посочи той и обвини кабинета, че прехвърля тежестта от кризата на обикновения човек.

"Видях мотивите от вота и се изненадах от безочието на вота дори в заглавието. Хората могат да сравнят какво говореха вносителите тогава и какво говорят сега. Не се ли чувствате неудобно, или кризата влезе в България, когато влязоха и бюлетините за ГЕРБ?", опонира му икономическият министър Трайчо Трайков.

"Говорите за тежките последици за хората, а кога стигнахте до хората, кога сте живели като тях? Когато гледахте джетовете на Вальо Топлото или когато прибирахте хонорарите от Цанков камък? Питайте бизнеса какво значи газ, по-скъп за тях със 160 лева.

В какво се опитвате да убедите българите? Че не се справяме с една държава? Няма да мине. Всички виждат усилията ни. Всички трябва да помнят, че вашето управление ни излиза много скъпо", отсече Трайчо Трайков.

Точно в 12,40 часа приключи дебатът по внесения вот на недоверие. Той ще бъде гласуван утре в същия час.

Очаква се с гласовете на независимите депутати вотът да бъде отхвърлен. Синята коалиция и "Атака" вече обявиха, че няма да участват в гласуването. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1018
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
955
1
 
3
 
! Отговори
брокер'ът преди 12 години
Не е тая причината Серж да се ядосва токоз много...сега ще ви светна:Утре е гей-парада,на който той е от ВИП гостите,а тия тука днес го занимават с "некакви" си вотове...*** работа.Влезте му,в положението на момичето,а не в задния двор,което той обожава и желае.И когато дълго не е бил "актуван" подобаващо,ей така се и изнервя,а вие...вотове-шотове,***-дърти,бебета-данъчни,накратко : *** му Янко.Айде,легайте си по-овреме,че утре да нема закъснели за Парада...!Щото бърже се обижда нашта..
954
0
 
2
 
! Отговори
Кейн преди 12 години
Абе зарежете тая работа с дипломите,университетите и езиците,дали ще ме проваля *** или дипломиран *** все тая.Захари Стоянов и Стефан Сатамболов построиха проперираща България с килийно образование и висш патриотизъм
953
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СЕРГЕЙ СТАНИШЕВГОЦЕРУМЕН ПЕТКОВРУМЕН ОВЧ.МАСЛАРОВАКОСТОВДОГАНТОВА СА "ХОРАТА" ОТ КОИТО ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА НИ Е ГНУС,КОИТО ОКРАДОХА БЪЛГАРИЯ,КОИТО СЪЗДАДОХА МАФИЯТА,КОИТО ТРЯБВА ДА МРАЗИМ ЗАВИНАГИ,КОИТО ТРЯБВА ДА СА ПЪРВИТЕ В СПЕЦ-СЪДА.ТОВА СА ХОРАТА КОИТО ПРЕЧАТ НА РАЗВИТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ,КОИТО ИСКАТ ДА СВАЛЯТ ПЪРВИТЕ ЧЕСТНИ УПРАВЛЯВАЩИ,КОИТО ИСКАТ ОТНОВО ДА КРАДАТ С МИЛИАРДИ.ТОВА СА ХОРАТА КОИТО НИКОГА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНАТ НА ВЛАСТ,ЗАЩОТО ЩЕ ПОГРЕБАТ БЪЛГАРИЯ ЗАВИНАГИ
952
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Vijte na snimkata koi mu shushne na uho na pedito Stnishev i si napravete izvodite.
951
0
 
1
 
! Отговори
Цанов преди 12 години
АВАТАРЕ! Ти не си народа. Ти си едно самоходещо нищо! Трай си!
950
10
 
2
 
! Отговори
До:УЙкипедия преди 12 години
А темата за дипломната работа на Бойко Борисов знаеш ли я? "Разгъване на маркуч при пожар в гориста местност."А че Станишев е специализирал 3 г. в Оксфорд политически науки. Знаеш ли това?
949
0
 
0
 
! Отговори
margi преди 12 години
Само 124 депутати са подкрепили правителството при вота!
948
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станишев май става за комедиант. На улицата ще се радва на нелош успех.
947
1
 
14
 
! Отговори
Еколог преди 12 години
До тези, които хвалят Костов и се правят на сини като плюят по ПървановПърванов е президент защото Костов му подари опонента Неделчо Беронов!
946
6
 
11
 
! Отговори
RAD преди 12 години
До sigma tНе съм фен на правителството,но разсъждавам трезво.И така:Правителството не успя да плати на фирмите това,което дължаха Станишев и ко,просто защото тройната коалиция за 9 месеца похарчи над 4 млрд.лв.излишък и остави дефицит,задължения и спадащ БВП.На това да накараш някой да спазва правилата "доене" ли му викате?Съжалявам,но същите тия,дето хленчат за ЧЕЗ,Еон и пр.,щяха пак да хленчат,ако правителството не ги беше натиснало да спазват нормиПитам:Каква е алтернативата,ако вотът мине
945
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Stanishev vinagi e rabotil sreshtu interesite na bulgaria i bulgarskia narod.Vun prodajniko mrusen.
944
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Pedala Stanishev pompa muskuli predi gei parada.
943
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А Борисов заящо не го плюете бе *** на ..........!
942
4
 
21
 
! Отговори
уикипедия преди 12 години
"През 1989 г. Станишев завършва с отличие Историческия факултет на Московския държавен университет, според публикации в пресата с дипломна работа на тема Ролята на униформата за бойния дух на военнослужещите в Червената армия.[4][5] Пет години по-късно защитава докторска дисертация на тема Система на служебното повишение на висшите граждански чинове в Русия и нейната еволюция във втората половина на 19 векИ ТОЯ "ЕРУДИТ" ОТНОВО ИСКА ДА ЯХА БЪЛГАРИТЕ !!!!НИКОГА ПОВЕЧЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
941
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СЕРГЕЙ СТАНИШЕВГОЦЕРУМЕН ПЕТКОВРУМЕН ОВЧ.МАСЛАРОВАКОСТОВДОГАНТОВА СА "ХОРАТА" ОТ КОИТО ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА НИ Е ГНУС,КОИТО ОКРАДОХА БЪЛГАРИЯ,КОИТО СЪЗДАДОХА МАФИЯТА,КОИТО ТРЯБВА ДА МРАЗИМ ЗАВИНАГИ,КОИТО ТРЯБВА ДА СА ПЪРВИТЕ В СПЕЦ-СЪДА.ТОВА СА ХОРАТА КОИТО ПРЕЧАТ НА РАЗВИТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ,КОИТО ИСКАТ ДА СВАЛЯТ ПЪРВИТЕ ЧЕСТНИ УПРАВЛЯВАЩИ,КОИТО ИСКАТ ОТНОВО ДА КРАДАТ С МИЛИАРДИ.ТОВА СА ХОРАТА КОИТО НИКОГА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНАТ НА ВЛАСТ,ЗАЩОТО ЩЕ ПОГРЕБАТ БЪЛГАРИЯ ЗАВИНАГИ.НИКОГА БСП НА ВЛ
940
2
 
11
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Kolkoto i da mu se iska na tozi ukrainski evrein da vzeme vlasta ,niama da mu se otvori parashuta.I toi ste si nameri maistora v politicheskiiat elit.Neka si spomnim dumite na g-n Ganchev:Balgarino,triabva da napravish razlika megdu kon i magare,zastoto mnogo vreme ima da te iahat!
939
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Lele pedito Stanishev se e napravil na muj i e skusal neshto vchera.Bravo Sergo,ti si pochti kato mujete veche.Shto si gubish vremeto a i nasheto s politika,kato ne stava nishto ot teb.
938
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Geiat Stanishev pak simulira che vurshi rabota.Sergo skrii se be palachio.
937
3
 
13
 
! Отговори
Една_от_БГ преди 12 години
Другарят Костов ако посмее да гласува на вота, би означавало повече никога да няма право да гласува, защото няма да помирише 4%!Същото важи и за Волен Сидеров. Много добре осъзнава, че това е последното "лапане", затова ще се натиска и ще бъде безпринципен, докато може.
936
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Stanishev e smeshnik.