12,40 ч. – НС гласува вота срещу кабинета "Борисов"

"Атака" и сините няма да са в зала, ГЕРБ имат подкрепа от независими
Обновена: 17 юни 2011 09:26 | 17 юни 2011 07:44,
218
12,40 ч. –  НС гласува вота срещу кабинета "Борисов"
Снимка: БТА

Парламентът ще гласува днес вота на недоверие към правителството на премиера Бойко Борисов.

Внесеният от парламентарните групи на Коалиция за България и ДПС вот на недоверие за провала в антикризисната му политика и тежките последици за хората, ще бъде гласуван след 12.40 часа.

Още по темата

В Правилника за организацията и дейността на НС се посочва, че гласуването по вота може да започне най-рано 24 часа след приключване на разискванията по него.

В четвъртък дебатите продължиха рекордно кратко – около 3 часа, след като депутатите от ПГ на "Атака" и Синята коалиция напуснаха пленарна зала.

За да бъде отхвърлен вотът на недоверие срещу кабинета на Бойко Борисов, 50 % + 1 от депутатите трябва да гласуват "против". Това са 121 депутати.

Парламентарната група на ГЕРБ се състои от 117 народни представители, но пък има подкрепата на незавимиси, отцепили се от РЗС и "Атака".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
7
 
! Отговори
Of 151 преди 12 години
Атентатът в църквата Света Неделя е най-тежкият терористичен акт в историята на България, а по това време и в света, доколкото под терористичен акт се има предвид действие на отделна въоръжена група.Извършен е на 16 април 1925 г. Специалната цел на атентата е да бъде ликвидиран военният и политическият елит на страната, включително цар Борис III. Елитът на страната е довел за десетина години България до две национални катастрофи загубена е 1/3 от територията ни, 500 000 убити и ранени войници и офицери, още толкова вдовици и сираци. България губи право на армия, окупирана е от чужди войски, изплаща огромни репарации включително до 1970 г. Майор Коста Янков организатор на акцията срещу елита е син на полковник Атанас Янков, ръководител на чета, убит в Македония. Коста Янков като непълнолетен е участвал в сражения с турската армия. Майка му е сестра на Райна Княгина. Коста Унков е герой от войните 1913-1918, ранявана, носител на всички награди за храброст. Ръководител на военната организация, известен със своята "дисциплинираност" и "идейна чистота като комунист" и освен това принадлежащ към семейството на Димитър Благоев. Изненадващо отказва категорично да изпълни нареждането на Коминтерна за спиране на наказателни акции срещу елита.."Аз живея в Македония! А Македония можем спаси само като се облегнем на Русия. Всичко друго е предателство." "Ето с такъв дух и с такъв фанатизъм беше човекът, който извърши почти на своя глава атентата в Софийската катедрала..." - пише Страшимиров.
173
2
 
5
 
! Отговори
самата истина на100% преди 12 години
Другарите плачат за Виденов и Станишев. Трогателно. Гладни, голи, боси, безработни, съсипани, висчт по форумите цял ден и копи/пейст, ред сълзи, ред сополи. Има други сайтове, в които ще е по-полезно да висите - например сайтове за работа, български, чужди, всякакви... Ама е по-лесно да се оплакваш и да чакаш някой да ти донесе наготово, отколкото да положиш някакви усилия и да не ти е виновен целия свят, че си некадърен и мързелив *** изритан от властта.
172
3
 
5
 
! Отговори
Мъчно ми е преди 12 години
Каква къса памет имат форумните труженички. Милеят за Жан, за Тройната коалиция, за Царя, за Луканов. Иска им се да се върнат златните времена на кражбите, заменките, лапаницата с еврофондове, показни убийства и отвличания всеки ден... Мъчно ви е другари, но това време безвъзвратно си отиде, Дойде времето да се изгражда и да се работи. А всички знаем, че вас това не ви се нрави. Плачете сега и проклинайте Бойко и цялата вселена, размахвайте малки червени юмручета и стискайте бузки.
171
0
 
2
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
166 някак не излиза сметката.Костов бил умен, добър политик.В СДС имало много кадърни хора.ИПИ е пълен с "десни".Значи няколко човека от ДС преди 22г. са в състояние да се преборят с всички спонсори и ментори на десните от запад.Не ми се вярва.Съгласен съм само с извода, че са лицемери.Не фи интересува България, а политическото им оцеляване.
170
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕТО ТОВА Е БАТ ВИ БОЙКО -Държи се като мутра, паркираща пред нощен бар. По този начин ни казва, че правилата не са за него и може да си прави каквото иска. Това е обида за институцията и за народа на тази страна. Бойко Борисов показва, че не се възприема като слуга на този народ, а като негов господар
169
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ е единственото високопрофесионално,отговорно и работещо правителство последните 20 год.Абсолютно смешни са тезите на поръчковия "социолог"Цвък Томов.Изненадан съм,че и Дайнов леко се плъзга към казана на празнодумците-манипулатори.А един Истински Премиер не може да бъде с манталитет на слуга,защото всички ще го въртят на шиш.Беров,Виденов,Станишев са ярко доказателство за това.Успяват държавите,при които Премиерите/Президентите/ са лидери и Водачи на народа.Една Кунева може да бъде лидер само на селска седянка.
168
1
 
9
 
! Отговори
избирател преди 12 години
"ИСКАТЕ БОРИСОВ - ПОЛУЧАВАТЕ КОСТОВ" - така пишеха и плашеха по плакатите през 2009 другарите комунисти. Сега и з.... му лижете само и само отново да се докопате до властта и да крадете от държавата..НИКОГА ПОВЕЧЕ СИНЬО-ЧЕРВЕНАТА ПАСМИНА !!!!!!!!!!!!!
167
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По Канал 3 даваха запис на дебата вчера и от ГЕРБ освен да потретят това, което приказваха през 2009 г. не казаха нищо ново, така че бъдете спокойни деца нашата Полиция ни пази
166
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз мисля, че никой нормален, информиран човек не може да гласува доверие на този премиер и на това правителство. Но проблемът ГЕРБ трябва да бъде разрешен от българския избирател наесен, обяви Цветозар Томов.ТОМОВ МИСЛЯ ЧЕ И ДО НАЕСЕН НЯМА ДА ИЗКАРАТ ...... ТАКОВА НАХАЛСТВО , БЕЗОЧИЕ И ПРИСВОЯВАНЕ БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ НЕ ПОМНИ .........
165
4
 
1
 
! Отговори
до 151 преди 12 години
Ако наистина си историк, отговори на въпроса, колко хора са били избити преди това без съд и присъда, ама пусто като имаме избирателна памет?!
164
1
 
6
 
! Отговори
ДО БОЛКА ЯСНИ преди 12 години
СИК, ВИС И ИПОНБай Миле преди да умре: Ако Борисов има някакви милиони то е благодарение на нас.
163
1
 
4
 
! Отговори
Бай Колю преди 12 години
146-ти, Е, какво да им коментираме на СК?! То такова лицемерие и противно крепене на боковите мъдури няма! Явно, още преди години комунистите и агентите се усетиха, че това е единствената сила, имаща огромната народна подкрепа, и възможността реално да ги изрита от властта, и от тогава се опитват да я съсипят. За жалост, все по успешно! Факт е, че огромната част от десните избиратели в момента ПРОСТО НЯМАТ за кого да гласуват. А това е изгодно за комунистите и агентите, за всички, независимо дали се именуват БСП, ДПС или герб! Днес с разкрачено-разчекнатото си поведение, СК само още повече затвърждава това убеждение у потенциалните си избиратели! Дясномислещите хора, тъй като са реална заплаха за комунизма, успешно са натикани в ситуацията на безалтернативност, в положение да не разпознават нито един защитник на итресети си, или с други думи, просто им е отнето правото на глас! Това е! Така работи ДС! Винаги така са работили!
162
3
 
5
 
! Отговори
Shark преди 12 години
ГЕРБ има подкрепата на независимите мекерета от РЗС и АТАКА, на които е платено яко за да гласуват. Ето затова трябва който напусне партията да напуска и парламента. Ние не сме гласували за независими.
161
1
 
5
 
! Отговори
НЕМА СПОР преди 12 години
Ние сме честни и достойни хора, увери Борисов, говорейки за себе си, за правителството и партията си, като в същото време се разсмя искрено и силно.
160
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПАРТИЯТА МАЙКА И НЕЙНИТЕ ОТРОЧЕТА.БИВШИ ЧЛЕНОВЕ НА БКП: 27.09.2007 г. "Бил съм член на БКП, както другите момчета във факултета "Противопожарна отбрана" на МВР", каза кметът на София Бойко Борисов пред Нова телевизия. ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ бивш член на БКП.ЦЕЦКА ЦАЧЕВА бивш член на БКП.Кристалина Георгиева бивш член на БКП КРЪСТЕНА НА СТАЛИН: КРИ СТАЛИН АНикой не попита Фандъкова дали е била член на БКП преди промените. Кой можеше да стане директор на училище тогава?ЕДИН ЧОВЕК ТУК КАЗА, ЧЕ БИВШИ КОМУНИСТИ НЯМА.
159
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГОЛЯМА ГРЕШКА НАПРАВИ БОЙКО БОРИСОВ . . . ТАЗИ ГАДНА ЧЕРВЕНА ПАСМИНА БОЙКО ТРЯБВАШЕ ДА ГИ НАТИКАШ ПО ЗАТВОРИТЕ И СЕГА КОПЧЕ НЕ МОГАТ ДА ТИ КАЖАТ . . . НЕ ТОЯ КРАДЛИВ СЪСЕЛ ДА ТИ РАЗМАХВА ПАПКИ ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ.
158
2
 
3
 
! Отговори
151 преди 12 години
Много пошло. И Великата Френска революция е започнала с много кръв - защо не отидеш да го кажеш на някой французин - как са могли да избият благородниците си!?
157
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щеше да е нещо уникално докато светът се тресе от кризата,милиони хора остават без работа в Бълагария в продължение на две години да намали безработицата наполовина.Това само болен мозък като този на Станишев може да го роди.То бива нагли комунисти - опоскаха държавата исега искат още да крадат.Ако бяха спечелили изборите през 2009 г сега щяхме да сме на барикадите.
156
10
 
4
 
! Отговори
Държавен служител преди 12 години
Поредното шоу на Боко Тиквата ще се състои днес в парламента!Вземете си пуканки и бира и гледайте, *** нещастни!
155
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СИДЕРОВ , КОСТОВ И МАРТИНЧО ДНЕС ПРОДАДОХА ХОРАТА ГЛАСУВАЛИ ЗА ТЯХ - МНОГО ЖАЛКО , ГОЛЯМО ПАДЕНИЕ И БЕЗПРИНЦИПНОСТ